Loc de joaca pentru parinti

Moderators: camel, moderators

Postby paun » Fri Jan 26, 2007 12:16 pm

vali,
dragutza prezentare...e de viitor:) :D

nu vreau sa spun nimik despre barbati...ma abtin , doar daca era un club...femina
:P

EU am copilul meu, sunt independenta...si am un copil MINUNAT
paun

reversul pozitiv al medaliei

Postby dianamaria » Fri Jan 26, 2007 10:43 pm

Rinduri pline de sensibilitate despre mamicile singure s-au postat pe acest topic...

Dar eu rezum situatia obiectiva in modul urmator:
Familiile care nu au nici un rol lipsa se uita spre familiile monoparentale si se gindesc ...vai , cum se descurca? Cum reuseste??

Insa problema nu se pune neaparat asa, familiile monoparentale sunt un mod de viata, nu neaparat plin de frustrari ...si un avantaj se vede de la distanta: nu exista conflicte in privinta luarii deciziilor...este un camin in care armonia este deplina ( :) ceea ce doresc cit mai multor familii cu doi poli de autoritate) nu exista conflicte de interese, e sigur ca mama si copiii vor fi intotdeauna importanti unii pentru altii...
Mihai-Razvan, 2001, terapia ABA din 2006
dianamaria

Postby simina2 » Tue Jan 30, 2007 3:21 pm

Diana maria,
Tot respectul... :D

"Insa problema nu se pune neaparat asa, familiile monoparentale sunt un mod de viata, nu neaparat plin de frustrari ...si un avantaj se vede de la distanta: nu exista conflicte in privinta luarii deciziilor...este un camin in care armonia este deplina ( ceea ce doresc cit mai multor familii cu doi poli de autoritate) nu exista conflicte de interese, e sigur ca mama si copiii vor fi intotdeauna importanti unii pentru altii..."

Ma bucur ca vezi si partea plina a paharului... :wink:
simina2

Postby paun » Wed Jan 31, 2007 9:53 am

dianamaria,
crezi ca aveam rabdare si putere sa merg mai departe daca nu eram singura?
cum ar fi fost sa vad si disperarea sau indiferenta tatalui copilului?
faceam riduri multe si imi albea parul intr-o noapte...
dar asa ...fac echipa buna cu Ema, cu tutorii...si vorba ta...raspund de deciziile pe care le i-au...
:)
paun

Postby vali » Wed Jan 31, 2007 12:17 pm

Ce decizii, in 7 ani de casnicie exsotul meu nu lua nici-o decizie fara a se consulta cu mama lui,deci eu eram defapt casatorita nu cu el ci cu mama lui. Pana si numele copilul a fost ales tot de mama lui si acceptat de noi amandoi, ca sa fie bine, desi poate eu aveam alta propunere.
Nici material nu se implica, desi avea de unde(3 apartamente in Iasi pe numele lui +masina noua, macar 1 apart. daca ar fi vindut ar fi fost pentru terapii). Casatoria nu mia folosit la nimic, nu cred in ea,am uitat deja...
Cel mai important lucru care mi sa intamplat in viata, este nasterea acestui copil, care ma iubeste(in felul lui, dar sincer) si D-zeu imi da energie si forta sa lupt in continuare...
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali

Postby dora » Thu Feb 01, 2007 9:06 am

paun wrote:dianamaria,
faceam riduri multe si imi albea parul intr-o noapte...
:)

Asa se intampla, mari...
doza zilnica de indiferenta si rautate provoaca riduri mari si adanci pe suflet...pe urma se usuca treptat treptat si moare...suflete moarte...cadavre vii
dora

Postby dora » Thu Feb 01, 2007 12:52 pm

Nu vorbeam despre mine, desigur :D
Ziceam si eu despre ce vad in jur
Multumesc oricum celor ce mi-au scris...asa o avalansa de mailuri n-am mai primit vreodata :D
dora

Postby jumbo » Thu Feb 01, 2007 4:38 pm

Ehei dragi parinti, daca va jucati frumos si nu va avalanshati colegii, o sa primiti si premii: fie o carte (“Suflete Moarte” de N.V. Gogol) fie, pentru cei cu privire agera si imaginatie bogata, dvd-ul original cu filmul “Mortul viu din caleasca goala”.
Distractie placuta la locul de joaca !
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo

Postby jumbo » Mon Feb 12, 2007 1:15 am

http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?p=6600#6600

Raspund aici doamnei profesoare:

Draga dora,

Sa presupunem ca textul tau "eu m-am purtat frumos cu tine" ar face parte dintr-o poezie.

La nivel strict prozodic, masura este de tip catalectic (piciorului metric final ii lipseste o silaba) iar ritmul poate fi:
- iamb + iamb + iamb + amfibrah (eu m-am purtat frumos cu tine / cum te-ai purtat si tu cu mine )
- hipermesomacru 6 + amfibrah (eu m-am purtat frumos cu tine / cum te-ai purtat si tu cu mine )
- hipermesomacru 1 + amfibrah (eu m-am purtat frumos cu tine / cum te-ai purtat si tu cu mine )

Desigur, analiza poate fi adancita la nivel: fonetic, lexical, morfosintactic, stilistic, al imaginilor artistice sau al incadrarii in literatura nationala si universala.

A fost un exercitiu util pentru mine si, fara link-urile tale prompte, nu as fi putut sa ajung la un nivel acceptabil de analiza. Intrucat, un imn ori o oda, o elegie ori un pastel, o meditatie ori o satira, un sonet ori un rondel, poate doar un biet gazel, ar putea sa para nepotrivite in context, iti dedic un simplu dublu-tristih:

Mi-ai dat un link,
Ti-am dat un link,
Asa ferice eu ma simt !

Si sper din toata inima,
Sa simti si tu, de-a pururea,
Asa ceva !
jumbo

Postby dora » Tue Feb 13, 2007 8:20 am

Din link in link, usor-usor
prin lumea asta virtuala
cu totii-am luat lectii de zbor
(de "dezvoltare personala") :D
dora

Ai carte, ai parte de diverse...

Postby jumbo » Fri Feb 16, 2007 3:56 pm

Aveam nevoie de ceva si m-am dus. M-am uitat, am ales, m-am gandit si la sfarsit am mai vrut ceva in plus. Oftand, o domnsioara m-a condus intr-un birou mai intunecos unde, mai era o domnisoara. Am conversat, ne-am zambit reciproc, m-am mai uitat la una la alta.

Dupa o vreme, pe un ton serios, una din domnisoare preia initiativa:

- Domnule, sa stiti ca m-am gandit si pana la urma o sa v-o facem de mana !
- De mana ?!
- Sigur, stim sa o facem de mana !
- Ma rog, fie, dar nu dureaza cam mult ?
- Ah nu, cam zece minute. Pana atunci dumneavoastra va mai uitati. Si dupa aceea va taiem…
- Stati, stati putin, nu mai bine incercati sa…
- Nu ! Suntem mai incepatoare asa ca facem ceea ce am mai facut si stim ca o sa mearga.

Dupa zece minute, una din domnisoare, putin jenata de situatie, imi spune:
- Domnule, ne pare rau ca v-am facut sa pierdeti timpul; nici de mana nu a mers !
- Nu face nimic domnisoara. Intre timp m-am uitat prin jur.

Eh, pana la urma tot la posta am ajuns.

Asta s-a intamplat peste trei zile.

Am ajuns la posta, ca sa iau factura.
Pe dictionarul cumparat.
De la domnisoare am plecat doar cu chitanta taiata. Si cu cartea in mana.
Nici macar punga nu aveau.

Greu cu limba, greu cu cartea.
Gata, nu ma mai incurc cu facturi.
jumbo

da' stiu ca scrieti

Postby adra » Wed Feb 21, 2007 1:03 pm

foarte bun acest topic pot sa ma alatur si eu - mie imi palc catrenele(sau ca Trenuri) nu conteaza cred ca ati inteles da' nu ma pricep sa compun. Uneori mi se pare ca nu sunt o mama buna - ma rastec la copil si pe urma ma controlez singura spunandu-mi ca gresesc si uite-asa il fac de mai tipa si el la mine cateodata; Nu e bine da' cred ca e bine ca vb cu voi, ma ajuta sa citesc ce srieti; si am citit ce ati scri mai demult despre pasiunea barbatilor pentru fotbal - pot sa spun ca odata am avut curajul sa spun unor prieteni cu sotul meu de fata "ca este atat de pasionat de fotbal incat daca l-as intreba pe cine iubeste mai mult pe mine sau fotb. ar spune ca pe mine doar asa ca sa ma simt eu bine, si uitandu-ma la el atunci a inceput sa rada spunand ca nu ma iubeste atat de mult incat de dragul meu sa spuna ca ma iubeste pe mine atata de mult - iar eu inca mai cred ca glumea. :lol: Ha, ha! odata cand i-am zis eu ca ftb este un joc prostesc ca 22 de fraieri alearga dupa o minge(glumeam) a zis f. serios ca nu o sa inteleg niciodata ce insemna fotbalul pentru el;Mi-a parut rau ca am zis asa - asta e - cand ma-m maritat stiam cu cine ma marit. ideea e ca desi nu ma uit la ftb. il consolez cand echipa lui ia "bataie", spunandu-i imi pare rau ca nu le-a mai dat un gol -stie ca glumesc -nu pot fi serioasa deloc, :lol:
adra
adra

Postby adra » Wed Feb 21, 2007 2:16 pm

simpatica povestea cu factura - de curand am inceput sa fac si eu facturi(la serviciu) si a fost destul de greu pentru ca de fiecare data cineva gasea un motiv cum ca n-ar fi bine intocmita - :cry: in prima zi am anulat 7 :roll: ;
adra
adra

Postby paun » Wed Feb 21, 2007 2:58 pm

jumbo,
legat de ...limba noastra dulce...

eu lucrez la somaj...vin la birou tinere abs care spun: "domnu' luna asta nu mi-a venit!" colegul meu mai in varsta se uita pe desupra okelarilor, se uita la mine, apoi zambeste si ii spune:" atunci ai o problema, du-te la medic!"

sau vin baietii la mine si spun" am venit si eu sa mi-o puneti."
ma pufneste rasul zic "CE?!"...apoi fastacit continua ..."viza sa somaj"

sa va mai spun?
mai am o multime de astfel de .... fraze"delicoase"

Postby jumbo » Wed Feb 21, 2007 4:05 pm

Bine ai venit adra,

Te asteptam cu catrene. Pana acum pe acest segment o aveam doar pe dora.

O stire dintr-un tabloid ca sa vezi ce fac unii barbati cand e vorba de fotbal:

Razvan Tranca - medic la Clinica de chirurgie a Spitalului de copii 'Grigore Alexandrescu' si asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' - a fost retinut de procurori pentru 24 de ore, in noaptea de 15 spre 16 februarie, fiind acuzat de tentativa de omor dupa ce ar fi aruncat o tinara pe fereastra apartamentului sau, situat la etajul VI al unui imobil din sectorul 2 al Capitalei, fata suferind leziuni grave. […]
Profesorul Ion Bisca a mai spus ca medicul Razvan Tranca era foarte suparat, joi, deoarece Dinamo pierduse un meci.

Mare atentie ca maine se joaca returul Dinamo – Benfica si are meci si Steaua.
Se recomanda servirea mesei inainte de meci si la temperatura optima ( + / - 0.5 grade Celsius). Stocurile de bere trebuie verificate cu grija si pastrate la rece.
NU TRECETI PRIN FATA ECRANULUI LA FAZELE DE POARTA !
Dupa meci, este buna o atitudine profund intelegatoare; se va insista pe ghinionul echipei favorite si pe hotii de arbitrii. Succes !

mari, vezi ce frumos e uneori la serviciu ?
Daca iti vine, mai pune-ne…
jumbo

PreviousNext

Return to CUM SA FIM PARINTI MAI BUNI