MEDICATIE

Moderators: camel, moderators

MEDICATIE

Postby dominique » Fri Jan 16, 2004 1:18 pm

MEDICATIE:

Risperidone

http://www.clinicaltrials.gov/ct/gui/c/ ... 1xbqw9wjf1 - NIMH (Institutul Naional pt Sanatate Mintala USA) - studiu

http://www.nimh.nih.gov/events/prautismmeds.cfm -rezultate studiu

CARTI DESPRE AUTISM:

http://www.vaporia.com/autism/autism-bib.html -lista de carti destul de bogata
Baiat, 4 ani 6 luni
Diagnostic: autism Alte afectiuni: hiperkinezie
Regim alimentar: fara gluten si caseina
dominique
 
Posts: 86
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

Postby Magister » Wed Jun 07, 2006 10:32 am

Linkuri foarte diverse:
www.neurodiversity.com/medication.html

In general impotriva neurolepticelor, in special folosite in autism:
www.dinahm.pwp.blueyonder.co.uk/
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 235
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby dora » Thu May 31, 2007 7:24 am

Medicaţia

Nu există medicamente care să vindece autismul. Totuşi unele medicamente pot avea un rol pozitiv în probleme asociate ca epilepsia sau pot fi benefice în controlarea unor simptome cum sînt auto şi hetero-agresiunea, izolarea, obsesiile, stereotipiile, hiperactivitatea, slaba concentrera a atenţiei, anxietatea, depresia, s.a., diminuarea cărora sporeşte eficienţa intervenţiilor educaţional-comportamentale sau a altor intervenţii. Nicidecum medicamentele nu trebuie să înlocuiască aceste intervenţii, ci să fie parte a unui plan de intervenţie şi să vizeze anumite simptome/probleme.

Ca la orice medicament, este important ca părinţii să cunoască ce efecte adverse au cele prescrise copilului lor şi să monitorizeze aceste efecte cu mare atenţie.

Uneori pot fi prescrise prea multe medicamente ori în doze prea mari sau folosite greşit în ideea de a controla comportamentul persoanei cu autism sau pentru a trata, de exemplu, anxietatea, adesea cu serioase efecte secundare pe termen scurt sau lung (ex. creştere sau scădere în greutate, probleme la nivelul sinusurilor, tulburări de somn, greaţă, tremor). Aşadar, este necesară o atenţie sporită la utilizarea medicamentelor iar, pe de altă parte, ar trebui folosite metode alternative de reducere a anxietăţii şi de control al comportamentului.

10 principii în Farmautism de Jacquin Fuentes (1998)


1. Nu, nu există nici un medicament care să trateze autismul. Au fost testate multe medicamente, dar nici unul nu a rezolvat principalele probleme a ceea ce se cheamă autism.

2. Da, anumite medicamente pot trata eficient anumite tulburări psihiatrice sau probleme comportamentale pe care le pot avea persoanele cu autism.

3. Nu, în cazul persoanelor cu autism, medicamentele nu ar trebui folosite dacă putem obţine progresul necesar prin alte metode. În acest moment nu există tratament pentru autism şi este foarte posibil ca medicamentele să complice şi mai mult situaţia.

4. Da, medicamentele pot fi un supliment la un tratament multimodal şi pot spori eficienţa altor intervenţii.

5. Nu, medicamentele nu pot substitui alte tratamente sociale sau educaţionale şi nu pot compensa lipsurile de structură, cum ar fi lipsa personalului calificat.

6. Da, trebuie avut în minte faptul că prescrierea medicamentelor este o încercare ce nu oferă nici o certitudine în privinţa rezultatului. În principiu, un medicament nu trebuie dat o viaţă întreagă;

7. Nu, medicamentele psihotrope nu ar trebui să fie date dacă nu există siguranţa faptului că problemele comportamentale nu au origine fizică, în mod special cînd este vorba de copii sau persoane neverbale (starea de agitaţie poate fi cauzată de o durere de măsea, de cap sau de otită, etc)

8. Da, indicaţiile date de personalul medical trebuie respectate: dozajul nu trebuie crescut sau redus fără permisiune; tratamentul nu trebuie prelungit sau scurtat într-un mod necontrolat.

9. Nu , nu există medicamente psihotrope fără efecte secundare. Aproape toate mediamentele au şi efecte pozitive şi negative. În general vorbind, trebuie cîntărite cu grijă efectele pozitive şi cele negative.

10. Da, pentru a le maximiza potenţialul , persoanele cu autism, familiile şi profesioniştii implicaţi trebuie să fie avertizaţi asupra limitelor, riscurilor potenţiale şi efectelor benefice ale medicamentelor. Persoanele cu autism şi/sau tutorii lor legali sînt îndreptăţiţi să-şi dea acordul pentru folosirea medicamentelor, iar datoria celor care prescriu medicamentele este aceea de a oferi informaţiile necesare astfel încît decizia să poata fi luată în deplină cunoştinţă de cauză.

http://www.autismromania.ro/site/Spriji ... eAutismul/
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests