www.eduaba.ro

Moderators: camel, moderators

www.eduaba.ro

Postby dora » Wed Jan 03, 2018 12:33 pm

300 de copii cu autism vor beneficia de platforma www.eduaba.ro

http://jurnalul.ro/stiri/social/300-de- ... 58860.html


28 Noi 2017 - 21:30Un număr de 300 de copii cu autism din Bucureşti, Ilfov şi Suceava vor beneficia de platforma www.eduaba.ro care permite conectarea în timp real a membrilor echipei multidisciplinare implicate în terapia şi recuperarea acestora.

"În cadrul primei etape a proiectului 'Connecting for children with autism', a fost creată platforma www.eduaba.ro, care integrează prima aplicaţie integrată din România ce permite conectarea în timp real a membrilor echipei multidisciplinare implicate în terapia şi recuperarea copiilor cu autism. Platforma va fi folosită în primul an de proiect pentru 300 de copii cu acest diagnostic din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Suceava", se arată într-un comunicat de presă al Fundaţiei Vodafone.

Platforma are două componente, fiecare dintre acestea răspunzând unei nevoi reale cu care se confruntă specialiştii din domeniul recuperării copiilor cu autism: aplicaţia integrată ce asigură conectarea echipei multidisciplinare - formată din medic, psiholog, asistent social, părinte şi educator - şi o bază de date online, care permite monitorizarea permanentă, în timp real, a intervenţiilor, a evoluţiei micilor pacienţi pe durata terapiei şi a procesului de recuperare şi stocarea informaţiilor legate de istoricul terapeutic al fiecărui copil. Prin cele două componente, nouă platformă contribuie la integrarea mult mai uşoară a acestor copii în sistemul educaţional.

Baza de date a platformei www.eduaba.ro , aflată acum în curs de completare, va include o librărie online ce conţine un chestionar de evaluare psihologică a copilului cu tulburare de spectru autist (TSA), peste 300 de protocoale de lucru cu copii aflaţi în terapie, un modul CRM cu câmpuri dedicate informaţiilor despre copii, despre familiile acestora şi datelor lor medicale.

Platforma www.eduaba.ro este o iniţiativă a Asociaţiei Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată - ATCA şi Asociaţia New Odyssey. Acest proiect, în valoare de 600.000 de lei, a fost cofinanţat de Fundaţia Vodafone România, printr-o contribuţie de aproximativ 320.000 de lei, acordată prin programul Connecting for Good 2017.

Chestionarul de evaluare psihologică, construit în cadrul proiectului, are la bază programa naţională de evaluare a copilului dezvoltată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi adaptată nevoilor educaţionale speciale ale copilului cu TSA.

Cei 300 de copii beneficiari ai acestei etape a proiectului se află în prezent în grija a opt centre speciale aparţinând asociaţiilor partenere, ei fiind primii beneficiari ai noii soluţii. Implementarea soluţiei urmează să fie extinsă ulterior la nivelul întregii ţări.

"A doua etapă a proiectului 'Connecting for children with autism', ce urmează a se finaliza în martie 2018, va consta în pregătirea aplicaţiei mobile, componenta indispensabilă pentru notarea, în timpul intervenţiei terapeutice, a răspunsurilor copiilor la sarcinile primite de la terapeut. Aplicaţia mobilă va fi conectată permanent la baza de date, aceasta din urmă colectând toate informaţiile relevante din procesul de terapie şi generând graficele pentru urmărirea evoluţiei fiecărui pacient", conform comunicatului de presă. AGERPRES


http://eduaba.ro/despre-proiect/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: www.eduaba.ro

Postby dora » Thu Mar 07, 2019 11:41 am

București, 28 iunie 2018 - Peste 300 de copii cu autism, din opt centre de intervenție aflate în București și județele Ilfov și Suceava, au primit acces la aplicația platformei http://eduaba.ro/, prima din România care conectează în timp real echipa implicată în terapia și recuperarea copiilor cu autism în cadrul etapei de test a proiectului „Connecting for children with autism”. Proiectul este dezvoltat de Asociația Help Autism, în parteneriat cu Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA și Asociația New Odyssey. Fundația Vodafone România asigură o cofinanțare a proiectului „Connecting for children with autism” de aproximativ 320.000 de lei, dintr-un buget total de aproape 600.000 de lei, prin programul Connecting for Good 2017.

Pe lângă cei peste 300 de copii, baza de date a platformei include informații despre 300 de părinți și 47 de specialiști implicați în procesul de evaluare, terapie și recuperare.
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ABA APLICATA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests