Abuz ???

Moderators: camel, moderators

Abuz ???

Postby dora » Wed Feb 04, 2015 11:32 am

Caz strigator la cer intr-o clinica de recuperare a copiilor cu autism, din Bucuresti.

Mama unui baietel sustine ca, dupa sedintele de terapie, in loc sa fie mai bine, fiul sau a devenit agresiv.


http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... resti.htmlPentru ca nu a primit o explicatie, femeia i-a montat un microfon. Ce a descoperit ulterior a inspaimantat-o. Inregistrarile arata cum terapeutii ii incurajeaza pe cei mici sa se loveasca intre ei, ori ii ameninta ca ii vor fi inchide singuri intr-o camera daca nu se cumintesc. Reprezentantii clinicii de recuperare a copiilor cu autism neaga toate acuzatiile.
Inregistrare
Terapeut: Ce cauti?
Copil: El m-a lovit aici...
Terapeut: Loveste-l inapoi!
Copilul, plangand: El m-a lovit aici!
Terapeut: Loveste-l si tu!
Aceasta scena, inregistrata, face parte dintr-o presupusa sedinta de terapie pentru copiii care sufera de autism. Baietelul implicat in poveste, are 6 ani, iar parintii l-au dat la aceasta clinica privata din Capitala tocmai pentru a-i pregati integrarea in scoala.
Inregistrare
Terapeut: Plangi! Dar crezi ca mie imi pasa? O sa te inchid intr-o camera
Copil: Nuuu!
Terapeut: Sa te las acolo pana maine si sa tipi pana maine!
Dupa 6 luni, parintii au observat schimbari grave in comportamentul minorului. Devenise agresiv, iar pe corp avea semne. Copilul incepuse sa se automutileze. "Se musca de maini si el nu mai facuse lucrul acesta" a martusit mama copilului.
Cand au inteles ca ceva este in neregula parintii i-au montat copilului un microfon. "Mi-am dat seama ca acolo nu era un grup de terapie. Copiii aceia nu lucrau in grup, nici macar nu comunicau intre ei", a explicat mama copilului.
Familia a confruntat psihologul clinicii cu inregistrarile. Aceasta a negat acuzatiile, dar s-a oferit sa le inapoieze banii pentru cursuri. Acestia NU au acceptat si au inaintat cate o plangere la Colegiul Psihologilor, dar si la Politie.
"Nu putem sa intelegem sub nici o forma apelarea la un astfel de demers, pe care noi il consideram nelegal, in sensul de a aduce niste discutii dintr-un spatiu terapeutic pur privat, este vorba de copii cu probleme medicale speciale, intr-un spatiu public", a spus avocatul clinicii.
"Eu imi doresc doar atat: ca ceilalti parinti sa aiba mare grija unde merg sa faca terapie", a sustinut mama copilului. In prezent, doua anchete sunt pe rol: atat la Colegiul Psihologilor cat si la Politie.
dora
 
Posts: 3781
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Abuz ???

Postby dora » Thu Feb 05, 2015 7:17 am

Gabriela Popescu -mama baietelului (03.02.2015, 11:41)


Va multumesc din suflet tuturor celor care ati postat comentarii.Va fi probabil pentru noi o perioada dificila si va fi greu de suportat tot stresul pe care il presupune acest demers in continuare, asa ca voi avea nevoie de sprijinul vostru,de reactiile si chiar de sfaturile voastre daca puteti. Va asigur ca n-ati aflat decat foarte putin din toata situatia si e vorba de abateri grave de la codul deontologic pe care le-am semnalat Colegiului Psihologilor si pe care nu am voie deocamdata sa le fac publice.Nu-mi doream sa aflu aceste lucruri, am de facut extrem de multe ca sa-mi ajut copilul sa se apropie de normalitate,dar cu siguranta m-as fi simtit extrem de vinovata daca nu i-as fi avertizat si pe ceilalti parinti. Au tot dreptul sa afle pentru ca si ei, ca si noi au fost foarte subtil manipulati de catre d-na psiholog in cauza(cea care coordoneaza terapia) si cu siguranta nu si-au dat seama, sau daca au facut-o la un moment dat,din bun simt nu au aprofundat aspectul. Doare si doare foarte tare sa afli ca faci sacrificii, incerci sa inveti cat poti de mult despre aceasta terapie ca sa-ti ajuti copilul si astfel de specialisti iti dau peste cap toata munca si mai rau, agraveaza lucrurile incat sa faca integrarea copilului la scoala, doar un vis frumos.
Era ultimul pas pentru care ne pregateam si am pierdut un an. As vrea sa-mi dea d-na psiholog acest an inapoi!Oare poate?
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat ... resti.html
dora
 
Posts: 3781
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Abuz ???

Postby dora » Thu Mar 12, 2015 11:58 am

dora
 
Posts: 3781
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARTICOLE VECHI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests