sunt sanse de recuperare prin tratamentul cu celule stem???

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

sunt sanse de recuperare prin tratamentul cu celule stem???

Postby mamageorge » Thu Apr 23, 2009 12:38 am

Scuze, stiu... autismul nu se vindeca, in functie de potentialul copilului se poate recupera/ ameliora intr-o mai mica sau mai mare masura!!!
Dar totusi, din cunostintele medicale (eventuale noi descoperiri) credeti ca ar putea fi benefic pentru ameliorarea simptomelor un tratament cu celule stem???
Cred ca voi mai avea inca un bebe :P ! Mi-l aduce "Mos Craciun"! :lol: Sunt inca la inceput, dar totusi pot prevedea si o astfel de sansa pentru puiul meu?... Mii de multumiri anticipate!
mamageorge
 
Posts: 33
Joined: Fri Sep 08, 2006 10:58 am
Location: campulung

Postby mihaela77 » Thu Apr 23, 2009 6:49 pm

doamne ajuta,mamageorge...sa-ti dea dumnezeu un bb sanatos
si eu m-am gandit la varianta asta,pt mihaita,si am trimis un email unei clinici din america..raspunsul lor a fost ca nu-mi pot garanta ca l-ar putea ajuta,dar nici rau nu i-ar face...asa ca daca ai posibilitatea asta,merita sa incerci..nu ai nimic de pierdut!multa sanatate iti doresc si sa auzim de bine!
mihaela77
 
Posts: 23
Joined: Tue Feb 27, 2007 3:55 pm
Location: constanta

Postby somalezu » Fri Apr 24, 2009 11:55 pm

N-as spune "nici rau nu i-ar face" cand e vorba de tratamente cu celule stem. E motivul pentru care doar clinici de prin China isi asuma in ziua de azi riscurile unor interventii experimentale cu celule stem doar in cazuri foarte grave (as zice "terminale"). Ah .. si ar mai fi indivizi precum Alfred T Sapse pe care mi-as fi dorit sa nu-l cunosc personal.
Cei care lucreaza in cercetare in vest au ezitat sa faca experiemnte cu tratamente cu celule stem, in ciuda potentialului extraordinar, din cauza riscurilor de a face rau. Pentru ca odata stimulata "multiplicarea" celulelor stem este foarte complicat sa controlezi rezultatul final (si intre un rezultat benefic si cancer nu-i distanta prea mare).
Asadar, pentru moment nu cred ca se poate pune problema unor tratamente cu celule stem in autism (cum nu prea se pune problema nici pentru alte afectiuni). Pe viitor .. cine stie (eu nu am auzit de o astfel de aplicatie dar nu se stie niciodata).
Banuiesc ca totusi nu vrei sa faci un tratament acum ci vrei sa depozitezi materiale recoltate la nasterea noului bebe. Un fel de "asigurare" in caz ca vreodata va fi nevoie si ca va fi disponibil un tratament bazat pe celule stem.
Sincer, nu stiu / nu cred ca va exista vreun tratament bazat pe celule stem insa majoritatea celor care recolteaza acum celule stem nu o fac cu gandul la o anumita afectiune ci cu gandul ca isi cumpara o "politza de asigurare" pentru un potential risc.
Nu zic ca nu ar trebui sa recoltati .. eu cred ca aveti aceleasi argumente ca orice alt viitor parinte sa recoltati sau nu celule stem la nasterea viitorului bebe. Un coleg de serviciu a facut asta, daca aveti nevoie pot reveni cu date de contact pentru doua firme care ofera servicii de stocare (criogenica) a materialelor recoltate la nastere in banci din Belgia si Cehia (parca).
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Re: sunt sanse de recuperare prin tratamentul cu celule stem

Postby dora » Wed Nov 07, 2018 1:19 pm

Pentru prima dată, un copil din România, diagnosticat cu tulburări de spectru autist, urmează să fie tratat cu propriile celule stem din sângele cordonului ombilical.
https://www.descopera.ro/stiinta/172480 ... tem-in-sua


Terapia va fi realizată peste aproximativ două luni la Duke University Medical Center (SUA), unul dintre cele mai cunoscute centre la nivel internaţional, cu experienţă de zeci de ani în transplant şi în medicina regenerativă.

Proba a fost stocată timp de patru ani la Regina Maria - Banca Centrală de Celule Stem, se arată într-un comunicat de presă.


Din echipa de medici fac parte şi Dr. Geraldine Dawson - directorul Duke Center for Autism and Brain Development şi Dr. Jessica Sun - oncolog hematolog pediatru, autor al multor articole ştiinţifice.

În septembrie 2017, părinţii copilului român, un băiat diagnosticat cu autism, au contactat Banca Centrală de Celule Stem în vederea găsirii unei soluţii.

„Familia şi-a dorit foarte mult să facă parte din acest program, iar în 2017 a luat decizia de a realiza terapia autologă (sau terapie cu celule proprii) la acest centru medical (Duke University Medical Center n.r.) renumit pentru premierele medicale şi succesul înregistrat pe parcursul a zeci de ani. Tot în 2017 au început demersurile realizate alături de Banca Centrală de Celule Stem pentru parcurgerea tuturor etapelor dintr-un proces complex, din care trimiterea probei era doar vârful aisbergului. Trimiterea probei este ultimul pas dintr-un proces ce vizează nu doar selecţia foarte riguroasă a candidaţilor eligibili pentru tratament, ci şi a unităţilor de celule stem care se califică pentru astfel de terapii celulare. Am fost şi suntem alături de membrii familiei şi vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a-i spijini”, a afirmat dr. Tudor Panu, Directorul Băncii Centrale ce Celule Stem.
Undă verde pentru transplantul cu celule stem
Banca Centrală Celule Stem a început prin a trimite documentaţia legată de parametrii de calitate ai unităţii de sânge din cordonul ombilical. Datele au inclus parametrii evaluaţi la momentul stocării, precum: viabilitatea înainte de congelare, numărul total de celule nucleate, numărul de celule stem, testele de sterilitate, markerii infecţioşi materni. În urma analizei acestor parametri, Duke University Medical Center a acceptat ca băieţelul să intre în procesul de selecţie pentru terapie, moment extrem de fericit, ce a readus speranţa familiei.

“Nu aş putea exprima în cuvinte bucuria pe care am avut-o în momentul în care am aflat că am fost acceptaţi în programul de selecţie în vederea tratamentului. Chiar dacă ne aşteptau mulţi paşi înainte, am ştiut că toate eforturile noastre vor da roade. Simţeam că urma să primim confirmare pentru parametrii probei stocate în România, ştiam că tot ce urmează este doar un demers logistic către o nouă speranţă pentru baieţelul nostru. Le dorim şi altor părinţi cu copii care suferă de autism să aibă speranţă şi curaj pentru aceste tipuri de terapii pentru că sunt şanse foarte mari să apară şi rezultatele.”, spune tatăl copilului.

A urmat un proces complex: confirmarea compatibilităţii dintre unitatea stocată şi copil (teste HLA), evaluarea stării de sănătate a copilului (chestionar medical complex, istoric medical, rezultate ale evaluărilor anterioare, teste genetice, teste sanguine, interviuri video şi fotografii ale băieţelului).

Copilul a fost acceptat pentru a fi tratat în cadrul studiului clinic aprobat de către FDA (Food and Drug Administration, autoritate competentă în SUA) „Expanded Access Protocol - Umbilical Cord Blood Infusions for Children With Brain Injuries”, NCT03327467. În acest studiu pot participa copii care au afecţiuni neurologice şi au disponbilă o unitate de celule stem din propriul sânge de cordon ombilical sau de la un frate compatibil.
Transport specializat la temperaturi de -190˚C
Transportul probei a fost realizat la începutul lunii martie 2018, într-un smart shipper de ultimă generaţie (care îşi menţine temperatura de -190˚C timp 21 de zile) dotat cu sistem de monitorizare care permite în orice moment verificarea in cloud a traseului parcurs, a temperaturii din container şi a poziţiei containerului (inclusiv pe perioada zborului).
Terapia cu celule stem şi perspectivele ei
Odată ajunsă, unitatea de celule stem a fost stocată la banca deţinută de Duke University Medical Center, iar un eşantion din ea a fost testat pentru confirmarea parametrilor de calitate (viabilitate şi unităţi formatoare de colonii, retestare HLA).

Terapia cu celule stem va fi realizată peste aproximativ două luni de către o echipă cu experienţă vastă atât în medicina regenerativă, cât şi în transplant, coordonată de către Dr. Joanne Kurtzberg, care conduce Programul ”Robertson Clinical and Translational Cell Therapy” şi Programul de Transplant medular pediatric din cadrul Duke University Medical Center şi este totodată preşedintă a Cord Blood Association. Din echipa de medici fac parte şi Dr. Geraldine Dawson - directorul Duke Center for Autism and Brain Development şi Dr. Jessica Sun - oncolog hematolog pediatru, autor al multor articole ştiinţifice.

Echipa multidisciplinară de la Duke University Medical Center a publicat anul trecut articolul ştiinţific aferent experienţei în autism “Autologous Cord Blood Infusions Are Safe and Feasible in Young Children with Autism Spectrum Disorder: Results of a Single-Center Phase”, concluziile articolului fiind că terapia cu celule stem din propriul sânge de cordon ombilical este sigură şi la mai mult de două treimi dintre copii au apărut îmbunătăţiri în urma tratamentului. Aceste rezultate aduc speranţă familiilor care au copii diagnosticaţi cu autism.
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: sunt sanse de recuperare prin tratamentul cu celule stem

Postby dora » Wed Nov 07, 2018 1:28 pm

Autotransplantul de celule stem si autismul
https://www.facebook.com/40596181317270 ... 743159509/

Buna seara , lume

Cine e Pavel? Fiul meu, în vârstă de 8 ani acum, diagnosticat cu autism sever la 2 ani si 8 luni.cine sunt eu? O mama, mama lui.
unde e Pavel acum? Fix in acest moment se uita la desene, azi a avut 4 ore de terapie, apoi am venit acasă si si-a facut temele.dap, e in clasa 1, la o școală de stat, fără însoțitor. Aici a reușit să ajungă un copil care acum 5 ani nu scotea niciun sunet si nu reactiona la nimic.Cum? Datorita sutelor si sutelor de ore de terapie personalizată alaturi de un terapeut exceptional
si datorita lui însuși, muncind, zi de zi. fie vara fie vânt, pe canicula sau zăpada, mergeam la terapie. Apoi continuam acasă.noi doi. Asta facem si acum.
Pare o poveste? Nu , nu e poveste .e viata lui, a mea langa el si alaturi de el.

Anul trecut, pe vremea asta, Pavel a fost primul pacient din România care a beneficiat de autotransplant de celule stem in Austria.

Aici detalii despre ce înseamnă, ce presupune si care sint rezultatele autotransplantul de celule stem in cazul autismului
https://pentruautism.wordpress.com/…/transplantul-autolog-…/
Nu uitati: avem si noi nevoie de fabulosul formular 230:)))


Later edit Azi este 4 Oct 2018.
Sunt câteva luni de la aceasta prima postare. Peste 40de familii din România au optat ptr copiii lor ptr aceasta procedura. Am învățat despre cell stem alături de voi, părinții care m-ați întrebat, mai multe chiar decât mi-aș fi imaginat .
Cei care citesc acum aceasta prima postare probabil ca au aceleași reacții ca și mine, atunci când am aflat de autism si celule stem. În ultimele 8 luni, pe aceasta pagina au apărut postări cu studii medicale, povesti ale altor părinți care au optat ptr aceasta procedura și multe alte informații care, sper, va vor răspunde la marea majoritate a întrebărilor. Cei care doresc, citiți postările. Grupul de părinți care au făcut copiilor ac procedura și care împărtășesc experienta lor exista deja.

Va multumesc
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: sunt sanse de recuperare prin tratamentul cu celule stem

Postby dora » Thu Nov 08, 2018 1:40 pm

https://www.reginamaria.ro/articole-med ... -cu-autism

Sunt schimbările prin care trece Gracie explicate prin faptul că terapia celulară cu sânge de cordon i-a stimulat creierul? Sunt doar rezultatul maturizării? Sau poate părinţii erau determinaţi la nivel subconştient să-i îmbunătăţească rezultatele? Acestea sunt întrebări pe care familia Gregory încă şi le pune. Cu toate acestea, transformarea fiicei lor pare să fi început la aproximativ 6 luni după transfuzia din luna ianuarie 2015, iar de atunci a fost continuă.
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to INTREBARI FRECVENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron