Training pentru copii autişti la Fundaţia Alpha Transilvană
De: Alexandru TOTH
Asociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală organizează trainingul “Terapii cognitive-comportamentale la copilul cu tulburări neuropsihice”, cu elemente din terapia A.B.A. – Analiza Comportamentală Aplicată. “Primul nivel al cursului va fi alcătuit din şase module, fiecare a câte 16 ore şi are ca scop înţelegerea analizei comportamentale aplicată, şi însuşirea noţiunilor teoretice fundamentale cu privire la natura tulburărilor comportamentale.
Trainingul va fi găzduit de Fundaţia Alpha Transilvană de pe Aleea Vrancei nr. 1 din Târgu-Mureş şi se va derula sub formă comasată: din 10 februarie timp de cinci zile se vor ţine primele trei module, iar următoarele trei în cursul lunii aprilie, la o dată care va fi stabilită împreună cu participanţii”, a precizat psihologul clinician Iulia Pantazi, formator acreditat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Muncii, cu o experienţă de zece ani în lucrul cu copilul cu dizabilităţi.
Profesioniştii din domeniu care doresc să participe la training sunt rugaţi să se înscrie la adresa de mail pantaziiulia@yahoo.com sau la numărul de telefon 0745-480.458, taxa de participare la primele trei module fiind de 200 de Euro, aceasta urmând să se facă după data de 1 februarie.
De asemenea, termenul limită pentru achitarea taxei de 200 de Euro pentru următoarele trei module va fi stabilită de comun acord cu participanţii. “Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu un număr de 30 de credite şi are ca scopuri principale stabilirea unei linii bazale a abilităţilor fiecărui copil autist şi stabilirea unui curriculum specific în ariile de dezvoltare relevante ţinând cont de vârsta copilului, punctele tari şi slabe ale acestuia şi nevoi”, a încheiat Iulia Pantazi.
Structura trainingului:
Modulul I:
- Orientarea către autism
- Orientarea către analiza comportamentală aplicată şi
programele ABA pentru copiii cu autism
- Psihodiagnostic şi evaluare
Modulul II:
- Predarea utiliz’nd unitatea discretă de predare
- Implementarea unităţii discrete de predare
Modulul III:
- Componentele trainingului pe limbaj
Modulul IV:
- Generalizarea
- Predarea incidentală
Modulul V:
- Interacţiunea şi integrarea socială
- Instrucţiile de grup şi incluziunea
Modulul VI:
- Crearea şi menţinerea unui program pentru fiecare elev
- Organizarea şi individualizarea curriculei
http://www.zi-de-zi.ro/detalii-articol/ ... 38852.html