Filme artistice

Moderators: camel, moderators

Re: Filme artistice

Postby camel » Mon May 16, 2016 12:06 am

https://www.youtube.com/watch?v=K768mwXQcKo

Jane sufera de autism. Locuieste impreuna cu parintii sai in Queens si lucreaza ca asistenta pentru o companie de teatru, slujba de care sora sa Bianca i-a facut rost. Bianca are grija sa o protejeze pe sora sa de rautatile celor din jur. In momentul in care mama lor le anunta ca urmeaza sa se mute impreuna cu tatal lor in New Jersey, Jane este nevoita sa se mute impreuna cu sora sa Bianca si iubitul acesteia Rob. Lucrurile scapa de sub control in momentul in care petrecaretul Jack este din ce in ce mai interesat de Jane. Vrea sa o cucereasca insa Bianca va avea grija sa nu reuseasca acest lucru.

Filmul Jane Wants a Boyfriend este inspirat din evenimentele vietii reale, exploarand o saptamana din viata lui Jane, o tanara designer care lucreaza ca intern la o piesa de teatru importanta. Cu toate ca se lupta cu provocarile zilnice a bolii de autism, ea parte la actiunea surorii sale Bianca, care incearca sa ii gaseasca un prieten. Cum Jane merge la cateva prime intalniri, Bianca realizeaza ca la sfarsitul zilei, noi toti meritam sa fim iubiti.

http://f-hd.net/jane-wants-a-boyfriend- ... in-romana/
camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby camel » Mon May 16, 2016 12:10 am

https://www.youtube.com/watch?v=iCeUaacpu9I
The Story of Luke

Sheltered by his grandparents, Luke, a young man with autism, is thrust into a world that doesn't expect anything from him. But Luke is on a quest for a job and true love. And he isn't taking no for an answer.

http://www.vtube.ro/filme/the-story-of-luke/
camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby camel » Thu Jan 05, 2017 12:23 am

camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby camel » Wed Mar 29, 2017 8:20 pm

camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby dora » Thu Jan 11, 2018 5:51 pm

https://www.cinemagia.ro/filme/on-body- ... l-1066733/

On Body and Soul (2017)
Despre trup și suflet

Ildikó Enyedi
Cu
Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy

Subiectul filmului este de fapt o poveste de dragoste între două personaje atipice. Ea este o persoană cu tulburări de spectru, ca să nu zic autism curat, dar relativ funcţională, ca urmare a lungilor ani de terapie pe care-i avea în spate. Cu o memorie fantastică, Maria a reuşit să înveţe mecanic fiecare dintre comportamentele care nouă ni se par fireşti. Ca psiholog, am apreciat mult efortul ei de a fi în lume, de a înţelege, maniera ei perfecţionistă şi total ne-empatică de a relaţiona şi vedea, înţelegeam câtă muncă este acolo şi am savurat deplin demersul introspectiv şi tehnicile care au amintit de metoda ESPERE – vizualizarea cu ajutorul obiectelor.
Personajul are toate manifestările clinice, ca pe manual, ceea ce o face interesantă pentru studiul manierei în care se poate dezvolta un copil cu un astfel de diagnostic.

Recomand părinţilor care au un copil atipic să vadă acest film, ca înţelegere a imensei zbateri dintre limitele acestui diagnostic dificil. Ca actrită a jucat perfect mima inexpresivă, rigiditatea şi inadecvarea comportamentală, manierismul şi angoasa plină de suferinţă a omului neînţeles. Mi-a plăcut construcţia personajului, în detalii semnificative, în gesturi augmentate de incapacitatea de a simţi emoţia, în privirea aparent pierdută şi totuşi de o intensitate cutremurătoare. Minunat!
El este un bărbat trecut de prima tinereţe, cu sechele post AVC, adică o pareză la mâna stângă, cu un profil de introvert, care poartă în el acceptarea pe care ţi-o aduce suferinţa, apăsarea neputinţei, regretului omului care şi-a pierdut integritatea fizică şi care acum a înţeles ce înseamnă asta, greutatea înţelesului de dincolo de aparenţe, ori tocmai această “inteligenţă” a durerii i-a permis să o cuprindă în toată zbaterea ei. Pareza este interpretată foarte bine, aproape că singurul detaliu care m-a făcut să mă gândesc că este doar actorie a fost grosimea egală a mâinilor. În rest, perfect. Umărul ridicat, postura strâmbă, aruncatul mâinii pe masă (pentru că percepţia durerii nu mai există), ţinerea mâinii în poziţii nefireşti - totul era acolo. Felicitări – cu atât mai mult cu cât înţeleg că el nu este un actor profesionist.
Şi totuşi – ea se îndrăgosteşte! Să vezi un autist îndrăgostit este un adevărat spectacol şi să te arunci ca regizor în elaborarea unei astfel de poveşti mă face să mă gândesc că numai o experienţă personală sau o capacitate de analiză de un mare rafinament, poate să surprindă atât de curat mecanismele psihologice. Adevărul nu-l ştiu, însă rezultatul mă încântă.
Iar el se-ndrăgosteşte şi mai tare! Chinuit de gândul vârstei, neputinţei, singurătăţii ce strigă surd într-o lume atât de zgomotoasă, încearcă să se apropie timid de ea. Ea, cea căruia lumea îi este atât de stranie, de neînţeles. Imaginaţi-vă intensitatea emoţiei dintre doi oameni pentru care realitatea este un loc străin, dificil şi trist.
Coincidenţa va fi din nou cea care leagă, cea care aşterne calea destinului, cea care şopteşte “da, ăsta este drumul”, doar că nu va fi o coincidenţă în plan real, ci în plan oniric, pentru că cei doi, descoperă într-un context aparent ciudat, că visează acelaşi vis: el – se visează cerb, în păduri reci şi ninse de regret, ea – se visează căprioară, în ierni ale sufletului, în emoţia îngheţată a vieţii ei. Acolo, în vis, reuşesc să fie, să se găsească, să se înţeleagă. Aici, în realitate, reuşesc să rămână separaţi, departe, neştiuţi.

http://danieladumitrescu.blogspot.ro/20 ... -film.html
dora
 
Posts: 3748
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Filme artistice

Postby camel » Sun Jun 03, 2018 10:02 pm

THE GOOD DOCTOR Official Trailer (HD) Freddie Highmore ABC Drama

https://www.youtube.com/watch?v=msJggy8 ... ture=share
camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby crystygye » Mon Aug 20, 2018 8:40 am

Despre trup și suflet – On Body and Soul (2017)

Filmul este o poveste de dragoste atipica, intre doi introvertiti care descopera, printr-o intamplare, ca au acelasi vis in fiecare noapte.
IMDB: 7.6 in regia lui Ildikó Enyedi

https://www.portalultautv.com/despre-trup-si-suflet-on-body-and-soul-2017/
crystygye
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 12, 2018 9:41 pm

Previous

Return to CARTI, FILME AUTISM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests