Campanie autism Kanal D

Moderators: camel, moderators

Campanie autism Kanal D

Postby dora » Sun Sep 16, 2012 5:33 pm

Simona Pătruleasa și Christian Sabbagh susțin copiii cu autism14 septembrie 2012, 16:58 | Autor: | 218 afişăriSimona Pătruleasa și Christian Sabbagh sunt de părere că persoanele cu autism pot ajunge independente dacă sunt ajutate


Mâine începe campania „Ajută un copil cu autism să meargă la școală!". În cadrul acesteia, telespectatorii Kanal D pot sprijini copiii afectați de autism prin donații de 2 Euro la numărul de sms 8842 (valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone).

Statisticile internaţionale arată că unu din 100 de copii suferă de autism, o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.


Șansă la viață independentă


Copiii cu autism învaţă mult mai greu decât ceilalţi, care au o dezvoltare tipică, iar intervenţia, deci educaţia lor, trebuie să fie intensivă. Toate aceste servicii se fac cu răbdare şi de către oameni specializaţi, după un plan amănunțit, cu paşi mici şi măsurabili. Dar, dacă acum 20 de ani se considera că autismul este o boală incurabilă, acum intervenţiile funcţionează şi din ce în ce mai mulţi copii cu autism au şansa la o viaţă independentă.

„Integrarea în şcoală este necesară și posibilă, dar acest lucru presupune activităţi suplimentare de pregătire, cu personal specializat în intervenţii specifice pentru copiii cu autism, care pot costa și peste 1.000 de euro pe lună. Totodată, este absolut necesară informarea şi formarea cadrelor didactice, care sunt încă nepregătite să primească elevi cu autism în clasele lor, dar și schimbarea mentalității părinților celorlalți copii", a declarat Andreea Sorescu, directorul executiv al Asociației „Învingem Autismul".

Depășirea prejudecăților, esențială


Pntru a veni în sprijinul copiilor cu autism și a sensibiliza publicul larg pentru depășirea prejudecăților care sunt bariere reale în integrarea școlară și socială a persoanelor cu autism, vedetele Știrilor Kanal D, Christian Sabbagh, Simona Pătruleasa, Silvia Ioniță, Raluca Lăzăruț și Bianca Ioniță, se vor implica personal în campania „Ajută un copil cu autism să meargă la școală!". Acestea vor prezenta materiale emoționante și documentate despre provocările zilnice prin care trec familiile care au copii cu autism și organizațiile neguvernamentale care sunt nevoite să se autosusțină pentru a oferi servicii pentru persoanele afectate de această tulburare.


„Împreună îi putem ajuta"


„Nu putem sta nepăsători când știm ca acești copii au o șansă și că aceasta se poate pierde dacă nu acționăm cât mai repede. Sunt tată și pot să îmi imaginez prin ce trec acei părinți care își văd micuții într-un fel de prizonierat permanent. Se poate face ceva astfel încât acești copii să se integreze, să meargă la școală, să se joace cu cei de-o seamă cu ei, să aibă o viață implinită și să devină independenți mai târziu, ca adulți. Împreună îi putem ajuta pe acești copii să se integreze atât la școală, cât și în societate, de asemenea, îi putem sprijini pe cei care deja depun eforturi uriașe pentru a-i salva pe acești micuți de la izolarea în care se află", a declarat Christian Sabbagh.

„Haideți să spargem împreună zidul indiferenței!"

„Dincolo de terapia care poate da rezultate spectaculoase, copiii cu autism trebuie să meargă la școală, alături de cei de o vârstă cu ei. Pentru asta este nevoie de multă răbdare, de înțelegerea și de sustinerea adulților. Autismul nu este o boală, acești copii sunt minunați, au extraordinar de multe de oferit, sunt foarte inteligenți și au capacitatea să devină persoane independente.

Trebuie doar să le fim alături și să le dăm o șansă! Haideți să spargem împreună zidul indiferenței! Printr-un sms la 8842, fiecare dintre noi poate ajuta un copil cu autism să meargă la școală", a declarat Simona Pătruleasa.


http://www.adevarul.ro/life/vedete/auti ... 2841.html#
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Sep 18, 2012 1:07 pm

CAMPANIE. Donează 2 euro la SMS 8842. Este doar o parte a campaniei “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!”, inițiată de postul Kanal D împreună cu Asociația Învingem autismul.


Vedetele Știrilor Kanal D, Christian Sabbagh, Simona Pătruleasa, Silvia Ioniță, Raluca Lăzăruț și Bianca Ioniță, se vor implica în această cu materiale despre provocările zilnice prin care trec familiile care au copii cu autism și organizațiile neguvernamentale care sunt nevoite să se autosusțină pentru a oferi servicii pentru persoanele afectate de această tulburare.

Ce cuprinde campania:

■Reportaje și dezbateri în cadrul Știrilor Kanal D și a emisiunilor Draga mea Prietenă și Drept la țintă.
■Organizarea în fiecare sâmbătă (22 septembrie – 13 octombrie), la Vitantis Shopping Center, a unor ateliere de joacă între copii cu autism și copii cu dezvoltare tipică, cu participarea vedetelor Kanal D și în parteneriat cu Jucăriada.
■Lansarea în București, Cluj și Iași, în parteneriat cu Editura Frontirea și Librăriile Cărturești, a cărții În zbor barba nu crește. Cartea este un mic jurnal care povestește cu umor și optimism întâmplări adevărate trăite de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Lansarea va fi însoțită de o expoziție de fotografie-eseu despre Horia Rizea și familia sa, realizată de fotograful Andrei Pungovschi, și de sesiuni de lectură în școli din cele 3 orașe.
■Promovarea unei petiții online de strângere de semnături susținute de FEDRA – Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist, din care Asociaţia Învingem Autismul face parte. FEDRA este prima federaţie de acest tip din România, care are ca membri în principal organizaţii de părinţi şi se doreşte a fi o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor. Petiția online va avea ca scop sensibilizarea autorităților statului de a sprijini inclusiv financiar terapiile pentru persoanele cu autism.

Fondurile strânse în urma campaniei Știrilor Kanal D și Învingem Autismul vor ajuta la pregătirea specializată pentru școală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul și la formarea a 100 de cadre didactice din țară din grădinițe și școli de masă în metode de predare pentru copiii cu autism.

Ce este autismul?


Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Incidenţa copiilor cu autism este din ce în ce mai alarmantă. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat.

Partenerii campaniei:


Vitantis Shopping Center, Europa FM, Itsy Bitsy, Spectacular, Cocor Channel, Libertatea, Editura Frontiera, Librariile Carturesti (Bucuresti, Cluj, Iasi), Accor, Jucăriada, Iulius Mall Cluj, Godmother, Centrul de dezvoltare personala Body Mind Spirit, The Workshop


http://www.paginademedia.ro/2012/09/kan ... -sms-8422/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Sep 21, 2012 7:36 am

Campania "Ajută un copil cu autism să meargă la şcoală" organizează ateliere de pictură şi lucru manual la Vitantis Shopping Center.


Copiii cu autism şi cei cu dezvoltare tipică vor avea ocazia să participe la atelierele de pictură şi lucru manual în zona special amenajată Yellow Place, din centrul comercial Vitantis.

Evenimentul se va desfăşura pe 22 septembrie, de la ora 15.00, iar vedetele de la Kanal D vor fi prezente şi se vor juca cu micuţii.

„Am asistat, la centrul Asociatiei Învingem Autismul, la repetițiile acestor micuți extraordinari pentru spectacolul de sâmbătă. M-au emoționat cu energia și bucuria lor. Am întâlnit acolo mame de o dăruire și o forță inimaginabile și voluntari care au înțeles câtă nevoie au de înțelegerea noastră acești copii minunați.
Vă aștept alături de noi, sâmbătă, ne vom juca împreună, vom fi creativi, vom cânta, vom dansa, iar cei mici vor primi o multime de premii!”, a spus Raluca Lăzaruț.


Copiii de la centrul "Învingem Autismul", sprijiniţi de terapeuţii lor, vor prezenta pentru prima oară în public un dans pe care l-au pregătit aproape zilnic. Grupul "ContraPunct" va susţine această cauză cu dansuri şi cântece. Micuţii prezenţi în spaţiul de joacă vor fi răsfăţaţi cu multe premii speciale din partea Vitantis Shopping Center şi a partenerilor DOMO şi Carefour. (Cristian Roman jr.)

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Vedetel ... 01747.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Sep 21, 2012 7:53 am

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Sep 23, 2012 10:37 pm

Ernest si Simona Patruleasa au aflat de ce “In zbor barba nu creste”

21 Septembrie 2012 | 664 vizualizări | Ce părere ai?

Joi, 20 septembrie, Simona Patruleasa, Raluca Lazarut, Ernest, Mihai Ghita, Cristina Cioran, Paula Chirila si Doru Serban au fost prezenti la Libraria Carturesti cu ocazia lansarii cartii “In zbor barba nu creste”, scrisa de Horia Rizea, un baiat de 13 ani, despre sora sa, diagnosticata cu autism.

Evenimentul s-a inscris in campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”, initiata de Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul.

Horia le-a citit celor prezenti pasaje din carte si a tinut un scurt discurs, ca un om mare, dupa care a avut parte de prima sesiune de autografe din viata lui.

“Ma uit la Horia, e un copil extraordinar, mi-ar placea sa am un baiat ca el! Ii multumim ca ne-a facut acest dar minunat si ca ne-a ajutat sa privim lumea prin ochii surorii lui”, a spus Simona Patruleasa.Intre Ernest si micutul scriitor s-a legat repede un dialog, pornind de la paginile cartii, continuand cu relatia dintre Horia si fratii lui si cu cele mai noi jocuri pe calculator.

“Stand de vorba cu Horia am aflat ca avem o pasiune comuna, jocurile pe calculator care presupun sa explorezi un spatiu, sa descoperi tot felul de secrete. M-a intrigat titlul cartii scrise de Horia, dar rasfoind -o, am reusit sa-i deslusesc sensul. O replica din final este cheia. Va invit sa o cititi si sa descoperiti o perspectiva surprinzator de proaspata asupra lumii”, a spus Ernest.

Vedetele Kanal D au stat la rand pentru a intra in posesia autografului de la Horia, au interactionat cu parintii si copiii, au oferit la randul lor autografe si s-au fotografiat alaturi de cei prezenti la lansarea cartii “In zbor barba nu creste”.

http://www.kanald.ro/Stiri/Ernest-Simon ... ba-creste/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Sep 24, 2012 3:25 pm

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Sep 25, 2012 5:01 pm

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Sep 26, 2012 1:30 pm

Sambata, 22 septembrie, vedetele Stirilor Kanal D Simona Patruleasa, Silvia Ionita, Bianca Ionita si prezentatorul emisiunii “Asta-i Romania”, Mihai Ghita, au fost alaturi de copiii cu autism si de parintii acestora la atelierele de pictura si lucru manual organizate la Vitantis Shopping Center de Kanal D, Asociatia Invingem Autismul si Programul Jucariada, cu sprijinul Butterfly Media Group.

Copiii cu autism si cei tipici au avut ocazia sa se joace impreuna si sa se bucure de spectacolul micutilor interpreti si dansatori ai trupei Contrapunct, precum si de concertul la chitara sustinut de Horia Rizea , autorul in varsta de doar 13 ani al cartii “In zbor barba nu creste”(continand povestiri despre sora lui cu autism). Bianca Ionita si Mihai Ghita au fost prezentatorii evenimentului, precum si cei care au coordonat alcatuirea unui puzzle urias, la realizarea caruia au participat toti copiii prezenti, ajutati de Silvia Ionita.

Simona Patruleasa a venit la eveniment insotita de fiica ei, Ingrid, si i-a indemnat pe cei prezenti si pe telespectatorii Kanal D sa doneze 2 euro, prin SMS, la 8842.
“Ingrid a fost incantata de spectacolul copiilor de la Contrapunct si de dansul micutilor de la Asociatia Invingem Autismul, a batut din palme si a fost toata numai zambet. Mi-as dori ca toti copiii sa fie inconjurati de dragoste si la fel de fericiti cum este Ingrid. Putem sa-i ajutam pe copiii cu autism sa aiba o viata mai buna si sa mearga la scoala, trimitand un sms la 8842. Este un gest simplu si deloc costisitor, cu doar 2 euro poti schimba viitorul acestor copii! Impreuna putem face minuni pentru ei!”, a spus Simona Patruleasa.

Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!” si activitatile destinate copiilor continua in fiecare sambata, in Vitantis Shopping Center (Adresă: Şoseaua Vitan Bârzeşti, nr. 7 A; harta: http://www.vitantis.ro/contact/) , pana pe 13 octombrie.


Stirile Kanal D si Asociatia Invingem Autismul au lansat, pe 15 septembrie, Campania “Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala!”. Astfel, telespectatorii Kanal D si nu numai pot sprijini copiii afectati de autism prin donatii de 2 euro la numarul de sms 8842 (valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone). Fondurile stranse in urma campaniei Stirilor Kanal D si Invingem Autismul vor ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa, in metode de predare pentru copiii cu autism.


Partenerii campaniei:


Vitantis Shopping Center, Europa FM, Itsy Bitsy, Spectacular, Cocor Channel, Libertatea, Editura Frontiera, Librariile Carturesti (Bucuresti, Cluj, Iasi), Accor, Jucăriada, Iulius Mall Cluj, Godmother, Centrul de dezvoltare personala Body Mind Spirit, The Workshop

http://www.kanald.ro/Stiri/Simona-Patru ... ii-autism/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Sep 29, 2012 9:06 am

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Sep 30, 2012 12:07 pm

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Oct 01, 2012 3:47 pm

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Oct 03, 2012 1:14 pm

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Oct 08, 2012 2:48 pm

Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate

02/10/2012


Categorie: Guvernare, administrativ, Sanatate, Social.

Destinatar: Domnule Prim Ministru al României, Doamnă Ministru a Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Doamnă Ministru a Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Domnule Ministru al Sănătății, Domnule Ministru al Finanțelor Publice

Domnule Prim Ministru al României,
Doamnă Ministru a Muncii, Familiei și Protecției Sociale,
Doamnă Ministru a Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului,
Domnule Ministru al Sănătății,
Domnule Ministru al Finanțelor Publice,

Incidenţa în rândul copiilor din România a tulburărilor din spectrul autismului (TSA) este din ce în ce mai alarmantă. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii poate fi afectat. Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie terapeutică, o persoană cu autism este condamnată să rămână izolată întreaga viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Copiii cu autism învaţă mult mai greu decât copiii cu dezvoltare tipică, iar intervenţia educațională în cazul lor necesită o atenție particulară. Totodată, pentru a se integra mai bine social, copiii cu autism au nevoie de integrare şi participare la activităţi în şcoala de masă şi în comunitate. Toate aceste servicii se fac cu răbdare şi de către personal specializat, cu paşi mici şi măsurabili. Dar dacă acum 20 de ani se considera că autismul este o boală incurabilă, acum intervenţiile funcţionează şi din ce în ce mai mulţi copii cu autism au şansa de a fi integrați în școală, în muncă, în societate, având astfel șansa la o viaţă independentă și cât mai împlinită.

La un calcul sumar, fondurile pe care le-ar folosi România (ca de altfel orice stat din lume) pentru asistarea socială a unei persoane cu autism de-a lungul vieții (prin plata unui asistent/însoțitor personal și apoi a unui personal plătit într-un centru rezidențial pentru adulți cu handicap) sunt mult mai mari decât cele care ar fi folosite în primii săi ani de viață pentru servicii specializate și susținute prin care copilul ar putea avea cele mai mari șanse să devină un adult independent, cu un loc de muncă, deci un contribuabil, nu un asistat.

În acest moment, fondurile pentru intervenția pentru copiii cu autism sunt susținute în marea majoritate de părinți și apoi de organizații neguvernamentale, care fac eforturi imense de autosusținere din finanțări private și care nu reușesc să furnizeze servicii de calitate decât pentru puține cazuri.

Astfel, noi, organizațiile membre ale FEDRA - Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist cerem Guvernului României și ministerelor de resort pe problematica autismului:

• Implementarea unui proiect național de screening a cazurilor de copii de 0-6 ani cu tulburări din spectrul autismului (în acest moment România nu are o statistică oficială a cazurilor).

• Furnizarea și susținerea financiară a intervenției timpurii astfel încât cât mai mulți copii cu TSA să poată fi integrați în grădinițe și școli.

• Organizarea sistemului de învățământ astfel încât cât mai mulți copii și tineri cu autism să beneficieze de educație, cu sprijin specializat, la adevăratul lor potențial și cât mai mult alături de copii cu o dezvoltare tipică.

• Furnizarea și susținerea financiară a serviciilor personalizate, în funcție de vârstă și afectare, pentru persoanele cu autism de-a lungul vieții, având același obiect – transformarea lor din asistați social, în contribuabili și cetățeni cu drept de decizie și care să se poată autosusține.

FEDRA - Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist este prima federaţie de acest tip din România, care are ca membri în principal organizaţii de părinţi şi se doreşte a fi o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizațiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, ASPA Suceava, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrița, Autism Transilvania, Centrul Terapeutic Marea Neagră, Copiii de Cristal Brașov, Dincolo de Autism, Help Malin, Învingem Autismul, Romanian Angel Appeal și Univers Plus Piatra Neamţ.

Această petiție este un obiectiv al campaniei “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!” inițiate de Asociația Învingem Autismul și Știrile Kanal D.


http://www.petitieonline.ro/petitie/cer ... 20138.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby camel » Mon Oct 08, 2012 8:26 pm

Andreea Sorescu, președinte Asociaţia Învingem Autismul în perioada 2009-2012, actual Directorul executiv al asociației.

"E greu să faci fundraising pentru cauza autismului. E greu mai ales pentru că nu poți promite recuperarea totală și o schimbare peste noapte sau, ca să renunțăm la metafore și să folosim comparații, ca în cazul unei operații scumpe pentru o boală mortală, care, dacă este făcută de un profesionist, ar avea șanse de vindecare 100%. Nu, în autism șansele sunt de circa 50% dacă se face terapie zilnică, susținută, timp de câțiva ani. Și dacă sunt implicate vreo 10 persoane pentru doar un copil afectat: o echipă de vreo 3 terapeuți, 1 consultant profesionist (și ca de obicei în orice tratament – venit de peste mări și țări sau format peste mări și țări), un logoped, educatorul sau învătățătorul, un terapeut ocupațional și nu în ultimul rând părinții și întreaga sa familie.

Și este greu să faci fundraising și pentru că trebuie să explici că sumele mari de bani pot ajuta puțini copii. Pentru ca da, intervenția în autism este scumpă (de circa 1000 euro/lună/beneficiar), pentru că necesită atât de multe resurse, mai ales umane. Iar dacă acel copil nu a reușit să între în norocoasele 50 de procente în primii ani de viață, e nevoie de servicii personalizate pe tot parcursul vieții lui ca să aibă un trai decent și cât mai independent. Și da, asta înseamnă iar sume foarte mari. Statele Unite au calculat că pentru o persoană cu autism ei alocă de-a lungul vieții sale un milion de dolari din bani publici.Da, din păcate, pentru autism, într-o țară ca România, unde statul nu plătește serviciile de intervenție și vrei, ca organizație, să îi iei părintelui povara plății terapiei, e nevoie să faci fundraising zilnic și persistent. Și de cele mai multe ori, ca centru specializat pentru acest tip de beneficiari, nu poți convinge niciun finanțator tradițional că merită să dea un grant pentru puțini beneficiari. Și atunci te întorci la oameni și mai ales la donații individuale, care, în țări ca România, reprezintă încă un pionierat.

Da, putem folosi aceeași sumă pentru alte servicii, ca de exemplu formări pentru specialiști, pentru cadre didactice, campanii de conștientizare, de advocacy. Proiecte care au astfel mai mulți beneficiari. Și asta facem, toate organizațiile implicate. Dar adevăratele servicii, care sunt și cele mai solicitante, ca timp, bani, training specializat, resurse umane, relație cu părinții și multe altele, sunt cele directe, zilnice. Pentru că aici este nevoia, iar timpul pierdut este în defavoarea șanselor copilului de a putea să meargă la școală și apoi ca adult, să nu depindă de altă persoană. Și când nu mai are părinți, să rămână izolat, într-un sanatoriu uitat de lume.Ca un copil cu autism să ajungă la școală, de exemplu, nu e nevoie de haine, rechizite și mâncare. Sau nu numai de acestea. Condiția bolii sale nu poate fi rezolvată cu un vaccin sau o operație. Ca un copil cu autism să meargă la școală e nevoie de mii sau zeci de mii de ore de terapie și apoi de încă atâtea ore, poate, ca să fie monitorizat și să meargă la un program tip aftershool personalizat, adică cu un psihopedagog dedicat lui. Și cu un consultant care să monitorizeze și psihopedagogul. Și de multă comunicare și colaborare cu învățătoarea, directoarea școlii, părinții celorlalți copii. Care dacă la început erau reticenți, după câteva luni ar putea spune că este cea mai motivantă experiență profesională sau personală...Speranța, însă, este aceeași ca pentru orice copil cu nevoi speciale: fie că este vorba de nevoi ce au cauze sociale, materiale, de etnie, fizice sau intelectuale. Speranța că el va fi acceptat, apreciat și își va atinge potențialul. Și că va prinde aripi ca să poată apoi să fie liber să ia decizii pentru propria lui viață.Vă mulțumim vouă, cei peste 8.000 de prieteni care ați donat 2 Euro prin sms la 8842 și celor care veți mai dona și care îi ajutați astfel pe cei 11 copii ai Centrului Învingem Autismul. Pentru că nu este o metaforă: doar dacă suntem mulți putem învinge autismul, cu toate barierele sale de dezvoltare, dar mai ales cu cu discriminarea și izolarea care îi sunt asociate. Vă mulțumim pentru speranța că da, și 2 Euro contează pentru viitoarea viață adultă independentă a unui copil afectat de autism! Vă mulțumim pentru că sunteți mulți alături de noi! Nu mulți ca fonduri, mulți ca OAMENI!"

http://www.facebook.com/notes/andreea-s ... 3896765701
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby dora » Thu Oct 11, 2012 8:24 am

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Next

Return to ARTICOLE VECHI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron