COPIII INDIGO

Moderators: camel, moderators

COPIII INDIGO

Postby dora » Thu Mar 04, 2004 5:33 pm

Ziarul Online » Actualitate
COPIII INDIGO VOR SCHIMBA LUMEAAutor: ANA-MARIA PRELIPCEAN

Pe Pamant au aparut, de mai bine de 15 ani, Copiii Indigo. Ei stiu foarte bine care le este menirea si ce trebuie sa faca pentru omenire. Sunt foarte deosebiti de cei de varsta lor si au un comportament aparte. Alaturi de Copiii Soarelui, cei de Cristal si de Copiii Curcubeu, ei vor schimba lumea si-o vor face mai buna. Foarte multi dintre copiii nascuti incepand cu anul 1984 sunt Indigo, numiti si Copiii Mileniului. Conform unor statistici, se pare ca mai mult de 90% dintre copiii care nu au implinit inca varsta de 9 ani sunt Indigo. Cu toate acestea, pot exista si adulti care sa fie Indigo, fara sa stie. „Copiii Indigo sunt deosebiti. Ei stiu foarte bine ce misiune au pe acest pamant si fac parte din generatia care poate oricand sa-i invete pe cei mai in varsta decat ei. Din pacate, multi dintre ei sunt considerati „inapoiati“ sau sunt diagnosticati gresit ca avand Sindromul Atentiei Deficitare Hiperactive“, ne-a spus profesorul Moshe Zamurovich care studiaza Copiii Indigo din Romania.


INTELIGENTI, CREATIVI SI „INDISCIPLINATI”
Acesti copii au un nivel de mandrie foarte inalt si o sensibilitate deosebita. Sunt inteligenti, sensibili, creativi, „indisciplinati“, se plictisesc foarte usor si se opun autoritatii daca nu sunt indrumati in mod corect.
„Ei au mereu nevoie de adulti stabili din punct de vedere emotional, pentru ca orice dezechilibru le face rau. Intotdeauna invata de pe pozitia celui care vrea sa exploreze si niciodata nu vor memora in mod mecanic“, a spus Monica Visan, profesor si psiholog care se ocupa de Copiii Indigo.


LUMINEAZA LUMEA Pentru ca sunt deosebiti, Copiii Indigo (numiti astfel datorita culorii predominante a aurei, caracteristica persoanelor la care cel de-al treilea ochi, responsabil cu intuitia, este deschis) sunt in stare sa simta suferintele celor din jur. „Exista cativa pasi pe care-i fac. In primul rand, manifesta empatie fata de persoana de langa el. Daca aceasta are o problema, Copilul Indigo va incearca sa se detaseze, deoarece nu poate ajuta daca se simte rau si deprimat, urmand ca apoi sa intervina compasiunea“, a spus profesorul Mosche Zamurovich.
Copiii Indigo au venit in lumea aceasta pentru a ne ajuta sa depasim problemele majore. Ei sunt aici pentru a lumina lumea si pentru a ne ridica la un nivel superior de vibratie (fota inalta) si a ne invata sa traim in armonie cu tot ce ne inconjoara. Multi Indigo sunt vindecatori si par conectati la energia Reiki. Unii copii care sufera de autism si cei cu sindromul Asperger provin din randul Copiilor Indigo.


DISPAR CAND ISI INCHEIE CICLUL KARMIC
Copiii Indigo sunt foarte sensibili la tot ce inseamna stres si poluare, suferind cel mai adesea de alergii. „Exista douasprezece simptome Shaumbra (care inseamna familie si prietenie profunda) care se manifesta la un om Indigo. In primul rand corpul poate manifesta durere in zona cefei, a umerilor si a spatelui. Acest lucru se datoreaza schimbarilor intense ce apar la nivelul ADN-ului, pe masura ce samanta lui Hristos se trezeste din interior. Apoi se poate intampla sa planga fara motiv, sa duca o intensa autoconversatie sau sa aiba o dorinta intensa de a merge ACASA, adica de a parasi planeta. Aceasta senzatie apare mai ales cand respectivul om Indigo si-a incheiat ciclul karmic“, a continuat profesorul Zamurovich.
Dupa Copiii Indigo, peste vreo sapte-opt ani vor veni si Copiii de Cristal care vor aduce cu ei vibratia cristalelor pentru vindecare. Ei vor incerca sa restabileasca ordinea si sa aduca armonia, pacea pe Pamant. Pentru a continua ciclul, vor urma Copiii Curcubeu, care vor fi cu 200-300 de ani mai avansati decat noi.


DISCUTA CU BUNICA MOARTA
Margareta are 12 ani si este din Bacau. Profesoara Monica Visan si-a dat seama ca fetita este un copil Indigo si a studiat-o multa vreme. „Are o capacitate extraordinara de a invata si uneori ne uimeste. Cunoaste foarte multe lucruri si nu oboseste niciodata. Mereu este in alerta, gata sa ajute. De cateva ori i s-a intamplat sa discute cu bunica ei care murise de cativa ani. Nu s-a speriat, dimpotriva, considera ca este normal sa stai de vorba cu cei trecuti in nefiinta“, a spus tatal copilului.
Moshe Zamurovich s-a nascut in Israel, tara pe care a parasit-o in 1980, pentru a calatori prin intreaga lume si pentru a cauta experiente spirituale. Si-a petrecut mult timp in Asia - India, Nepal, Thailanda, Rangoon, Hong-Kong, Japonia, Coreea, Filipine -, SUA si majoritatea statelor din Europa. In ultimii 4 ani, si-a finalizat Masteratul in Reiki, Karuna Reiki si Lightarian Reiki. Reiki este un concept care se refera la energia vitala a universului. Este Profesor Lightarian (care cauta iluminarea) si reprezentant oficial al Miscarii Reiki in Romania.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby Guest » Thu Mar 04, 2004 6:17 pm

Copii indigo

Lee Carroll şi Jan Tober

Editura For Youprezintă copiii de excepţie care s-au născut după anul 1980 şi care sunt atât de deosebiţi de ceilalţi copii de până acum, încât părinţii, profesorii şi medicii trebuie să se adapteze şi să înveţe cum să se comporte cu ei şi cum să-i înţeleagă. Această carte este un ajutor nepreţuit pentru orice persoană care are de-a face, într-un fel sau altul, cu un asemenea copil. Subiectul este de maxim interes în lumea întreagă, iar cei doi autori, care sunt nu numai scriitori, dar şi psihologi şi conferenţiari pe teme de auto-cunoaştere şi modalităţi de auto-ajutorare, îl tratează cu cea mai mare seriozitate, împreună cu medici, psihologi şi ziarişti. Aceasta carte este absolut necesară pentru părinţii care au copiii în vârstă de până la 25 de ani. Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât aspectul de copil indigo este mai pregnant, deci informaţia este aproape obligatorie.
Suntem convinşi că această carte va fi de un real folos tuturor celor care se ocupă, într-un fel sau altul, de copii.
Pret: 90000 lei
Guest
 

Postby jumbo » Thu Mar 04, 2004 6:19 pm

Guest-ul e jumbo.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby divine » Sat May 21, 2005 2:02 pm

Crezi ca exista legatura intre sindroml SADH si autism?Copii indigo sunt de regula cei cu acest sindrom.Ai un argument sa faci asocierea asta?
Jumbo?
divine
 
Posts: 4
Joined: Fri May 20, 2005 6:02 pm

Postby jumbo » Mon May 23, 2005 7:46 am

Nu stiu ce inseamna sindromul SADH ! Ma poti lamuri ?
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby stefania » Mon May 23, 2005 4:59 pm

Pe aceeasi idee...
sursa www.121.ro
Moshe Zamurovich s-a nascut in Israel, pe data de 25.03.1955, sub semnul Berbecului. In 1980 a parasit Israelul, pentru a calatori prin intreaga lume, si pentru a cauta experiente spirituale si iluminare. In aceasta perioada de timp a luat contactul cu oameni, culturi si experiente spirituale diferite. Si-a petrecut mult timp in Asia - India, Nepal, Thailanda, Rangoon, Hong Kong, Japonia, Corea, Filipine, SUA, si majoritatea statelor din Europa. El practica Feng-Shui, Qi-gong, Thai Chi, si tehnica de echilibrare EMF. In ultimii 4 ani, si-a finalizat Masteratul in Reiki, Karuna Reiki, si Lightarian Reiki.

Moshe Zamurovich este Profesor LightarianTM si reprezentant oficial in Romania.

Manulele si brosurile sunt disponibile in limba engleza si romana.

In 2002, a deschis o scoala si o clinica Divina, de tratamente Reiki, unde aplica toate tehnicile de Reiki, si in plus Cristaloterapie, Cromoterapie, Aromoterapie, Terapia prin Muzica si Sunet.

Incepind cu 2001, a aplicat Terapia prin Muzica si Sunet unui grup de copii autisti dintr-un orfelinat roman, avind mare succes in imbunatatirea comportamentului copiilor, si este de asemenea implicat in sponsorizarea orfelinatului. Pe linga acest proiect, are multe altele, dorind sa ajute copiii cu nevoi speciale, si devotindu-si viata servirii umanitatiiSi tot aici la sectiunea intrebari....

Va rog, as dori sa stiu unde se afla clinica unde se trateaza copii autisti. De asemeni, unde se afla caminul orfelinat in care s-a aplicat terapia prin muzica si sunet copiilor autisti. Va multumesc! Mihai

Draga Mihai,

Programul de meloterapie s-a aplicat copiilor autisti aflati in Centrul de Plasament Sfantul Andrei din Bucuresti.

La clinica se fac tratamente prin metode de Reiki, cromoterapie, cristaloterapie, aromoterapie, meloterapie si altele. Toate acestea ajuta intr-o gama larga de boli, inclusiv pentru copiii autisti. Pentru mai multe informatii, sunati la tel.: 021/210.91.39.


Prin ce se caracterizeaza un copil al curcubeului?
Prin ce se va caracteriza un copil al curcubeului si care sunt elementele care definesc un copil indigo?

Cu multumiri, Maria

Draga Maria,

Copiii curcubeului vor incepe sa apara peste 6-8 ani. Exista deja pionieri care au venit pe Pamant, pe care noi ii cunoastem drept autisti. Nivelul de perceptie (sensibilitate) al copiilor curcubeului este foarte ridicat si din cauza socului (determinat de ostilitatea societatii umane) pe care l-au suportat, nefiind adaptati momentului, s-a declansat programul lor de autoaparare (la varsta de 2-4 ani) care le inchide canalele de comunicare cu oamenii. Se presupune ca, peste 6-8 ani, nivelul de iubire neconditionata in societatea umana va fi mai ridicat, iar acesti copii ai curcubeului se vor simti bine-veniti.

Informatii despre copiii indigo se pot gasi in cartea "Copiii indigo" - Editura For You, tel.: 665.62.23.
stefania
 
Posts: 31
Joined: Sat Dec 11, 2004 8:20 pm

Postby shakalu » Mon May 23, 2005 5:31 pm

ouchhhh......:)
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby nemobo » Mon May 23, 2005 8:22 pm

shakalu wrote:ouchhhh......:)

subscriu
Bogdan, aprilie 2000, autism infantil
nemobo
 
Posts: 34
Joined: Mon Nov 24, 2003 6:17 pm
Location: Petrosani

Postby jumbo » Mon May 23, 2005 10:33 pm

Metodele alternative versus abordarea comportamentala pot fi privite precum cireasa de pe tort. Cireasa e seducatoare, gustoasa dar nu tine de foame. Uneori, dupa cateva cirese mancate, ai senzatia ca ti-a trecut foamea si ca aceasta este solutia.
Nu este.
Am mancat si noi cateva cirese. Si, uneori, mai mancam. Nu avem nimic cu ele.
Totusi, in 90 % din cazuri ne descurcam bine cu tortul.
Aste e !
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

SADH

Postby GuestY » Tue May 24, 2005 11:48 am

In mod curent SADH este Sindrom Deficitar de Atentie si Hiperkinetism , in cartea copiii curcubeului autoarea este de parere ca ar trebuii numit ceva de genul copii ce vin din alta lume superiori nu mai stiu exact ca m-a bufnit rasul si am inchis cartea dupa carea am imprumutat-o cuiva cu care nu vreau sa ma mai intalnesc.
Fost GuestX
GuestY
 
Posts: 17
Joined: Tue May 24, 2005 11:40 am

Postby jumbo » Wed May 25, 2005 1:09 pm

Mda, constat ca in carte, autorii inteleg prin acronimul SADH – Sindromul Atentiei Deficitare si Hiperactivitate. Cred ca este mai degraba o problema de traducere. In limba romana aceasta tulburare este tradusa in mai multe feluri, de pilda, HDA – Hiperactivitate cu Deficit de Atentie. O cautare cu SADH nu te duce catre un sindrom de acest gen, ci in alte directii. devine probabil ca s-a referit la ceea ce este ADHD (denumirea clasica in limba engleza, dupa DSM IV - american) sau HDD (dupa ICD 10 - european) .
Nu vreau sa compar acum autismul cu ADHD-ul. Ar fi o dezbatere prea lunga. Sunt cateva asemanari dar si multe, multe deosebiri. Pe mai multe site-uri aceste tulburari sunt tratate oarecum impreuna. Impreuna insemnand accentul pus pe metoda comportamentala si pe evitarea medicamentelor. Iar asta ne-ar conduce catre alte dezbateri, utile fara indoiala, dar pe care nu le pot cuprinde intr-o simpla si singura replica.
Revenind la inrebarea lui divine si la legatura SADH - copii indigo si la copii indigo – copii autisti, abordarea autorilor mi se pare speculativa. O rafala de autori si de concepte sunt aduse in sprijinul unei teorii seducatoare si a unei titulaturi de impact: “copii indigo”. In plus, gadila si orgoliul parintilor: “Ai un copil deosebit draga. Nu-ti face griji, peste cativa ani va creste nivelul intelegerii umane si ai sa vezi cum ti se dechide copilul precum o floare si vei fi mandru / mandra de el”. Ceva frumos dealtfel, dar din pacate fara consistenta si care poate deveni periculos prin amanarea interventiei.
Oricum, a fost buna si trimiterea stefaniei, fara de care nu am fi apucat sa ne spunem parerea asupra unei carti traduse in limba romana si a unui concept seducator dar, cel putin in cazul nostru, fara prea multa utilitate.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby shakalu » Wed May 25, 2005 2:58 pm

... stii ce ma intreb eu ?... daca vreunul dintrei cei care au scris cartea au vazut cum arata un copil din spectru autist - fie autism infantil fie ADHD fie orice alt sindrom atunci cand ajunge la 15-16 ani sau mai atrziu ...pe la 25 ... pentru ca eu ca parinte sa mor ca atunci cand fiumiu ar avea fro 20 si ceva de ani l-as bate cu cartea in cap pe autor ... cu extrem de mult simtz de raspundere .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby GuestY » Wed May 25, 2005 11:33 pm

asa cum poti sa auzi fara sa asculti asa poti sa privesti fara sa vezi, mai ales cand observatia e obstructzionata de multe prejudecati.
pe langa ce a subliniat jumbo shi sakalu (nelucratul cu copilul shi dezvoltarea anumitor trasaturi in perioada adolescentina) acesta carte da multor parinti care fug de propriul copil shi un suport "stiintific".fapt ce ma ingrozeste.
Fost GuestX
GuestY
 
Posts: 17
Joined: Tue May 24, 2005 11:40 am

Postby shakalu » Thu May 26, 2005 10:00 am

touche guesty ! ai pus punctul pe I :)... o simpla nota la cele spuse de tine : "perioada adolescentina" se refera la 2- 7(8) ani ....
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby GuestY » Thu May 26, 2005 11:37 am

:lol: nu. nelucartu in inervalul de varsta 2-7 ani va avea consecinte majore in perioada adolescentina. In care Copii Indigo vor uita de scopul lor de a face lumea mai curata shi pura datorita pulsiunilor sexuale.
Fost GuestX
GuestY
 
Posts: 17
Joined: Tue May 24, 2005 11:40 am


Return to ARTICOLE VECHI

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 0 guests

cron