Mos Craciun 2011

Moderators: camel, moderators

Mos Craciun 2011

Postby dora » Wed Dec 21, 2011 3:13 pm

Ana Maria Brînză a făcut pe Moş Crăciun pentru copiii bolnavi de autism!
de Roxana Fleşeru | 21.12.2011 |

Ana Maria Brînză alături de un copil autist.Ana Maria Brînză le-a oferit celor de la Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism 1.000 de euro, drept cadou.

În luna noiembrie, Ana Brînză a făcut o vizită la Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism. I-a văzut pe copiii de acolo şi s-a îndrăgostit. "Am rămas uimită de energia, spontaneitatea şi bucuria văzută prin ochii micuţilor. Am găsit aici copii într-adevăr speciali, iubitori şi cu poftă de viaţă şi un colectiv unit, dedicat şi ambiţios şi, mai ales, cu o răbdare de fier", spunea atunci spadasina. Aşa cum a promis, Ana nu a uitat de Luca, Giulia şi Alexis şi de tovarăşii lor de joacă.

De Crăciun, le-a oferit celor de la AITA 1.000 de euro. "Ana nu doreşte să se ştie, dar noi vrem să-i mulţumim într-un fel", a spus psihologul Daniela Martinescu. Cu banii pe care campioana mondială i-a donat au fost achiziţionate tot felul de materiale pentru a le oferi copiilor cu autism imagini imprimate şi laminatoare. O parte din inima Anei a rămas printre piticii de la AITA.

http://www.gsp.ro/sporturi/altele/ana-m ... 1001.html#
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Dec 21, 2011 3:15 pm

SERBARE – Daruri de la Mos Craciun pentru copiii cu autism din Baia Mare
18:20:59 9 decembrie 2011 | autor: Diana Grad

Cu poezii, cantecele si colinde, asa a fost primit Mos Craciun de copiii care frecventeaza Centrul de Zi al Asociatiei Autism Baia Mare. Pentru serbarea de azi, 9 decembrie, micutii s-au pregatit aproape o luna la atelierul de arte combinate din cadrul centrului. La final, Mosu’ i-a rasplatit cu daruri iar cei din sala cu multe aplauze.

“Pregatirile s-au desfasurat la atelierul de arte combinate si au durat aproximativ o luna. Unii copii au recitat cate o strofa mica, altii au cantat colinzi, fiecare dupa posibilitatile lui”, s spus Andreea Iatu, coordonator Centru de Zi al Asociatiei Autism Baia Mare.

La serbarea de Craciun au participat copii cu autism cu varste cuprinse intre 2 si 13 ani. Ca sa iasa totul ca la carte, micutii au fost “ajutati” de interpreta Casandra Hausi si actorul Paul Antoniu.http://www.emaramures.ro/stiri/59178/SE ... Baia-Mare-
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Dec 22, 2011 3:53 pm

Teatrul pentru copii și Tineret „Luceafărul” Iași va găzdui, luni, 19 decembrie 2011, ora 18.30, un spectacol caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

„Vine seara de Crăciun!”, un proiect la inițiativa formației „The Groovies”, care va avea alături studenți de la Universitatea de Arte „George Enescu”, elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, copii din corul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” și ai Clubului de dans „Timpi Moderni”, își propune să aducă în sufletul copiilor diagnosticaţi cu afecţiuni din spectrul autismului, atmosfera de sărbatoare a Crăciunului dar și sensibilizarea comunității locale.


„Proiectul a apărut din suflet, din simțire, din dorința de a face viața mai frumoasă semenilor noștri. Nimic nu poate fi mai frumos decât împletirea dintre sunet și om, pentru că din sunet pornesc multe din trăirile noastre, a afirmat asist. univ. drd. Mihaela Gârlea, realizatoarea acestui spectacol, alături de colaboratorii săi: asist. univ. drd. Oana Sandu, lect. univ. drd. Ligia Grozdan, prof. Adriana Grigoraș, prof. Mihaela Bogdan, înv. Doina Scutaru, masterand Carmen Hăisan, ref. artistic Cornel Tudose.


Intrarea la spectacol se poate face pe baza invitațiilor care se pot achiziționa din magazinele și locațiile partenerilor la eveniment sau, în ziua desfășurării spectacolului, în foaierul teatrului, unde va fi amenajată și o expoziție cu vânzare cu lucrări specifice Crăciunului, realizate de copiii și tinerii cu autism din cadrul asociației.


Fondurile obținute vor fi folosite pentru amenajarea unui parc de joacă în curtea clădirii de pe str. Brîndușa, aparținând Școlii speciale „Constantin Păunescu” din Iași, în care funcționează clasele speciale pentru copiii cu autism.


Aceștia vor fi prezenţi în sala de spectacol pentru ca, la sfârșitul acestuia, să-l primească pe Moș Crăciun care va sosi și în acest an, încărcat cu daruri.


Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 166 de copii este diagnosticat cu autism.


În Iaşi sunt peste 300 de copii cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre aceştia sunt puţini cei care beneficiază de terapii specifice, terapii care pot face ca aceşti copii să aibă o viaţă mai bună.


Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România - filiala Iași este o organizație neguvernamentală ce acționează în domeniul protecției copilului și a persoanelor cu autism, înființată în luna mai a anului 2003, la inițiativa fundației STAR OF HOPE Romania.
Autor: ANCAAR Iaşi


http://smartwoman.hotnews.ro/Vine-seara ... -cu-autism
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Dec 27, 2011 10:29 am

Astazi cativa angajati ai primariei ne-au facut o vizita si ne-au adus daruri de Craciun.
Le multumim si le uram sarbatori cu bine si sanatate!

http://autismteleorman.wordpress.com/20 ... lexandria/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Dec 27, 2011 10:43 am

Campanie pentru comunicare în autism

20 decembrie 2011
de Cristina IORDACHE


Poartă o inimă albastră cu un mesaj de iubire! Este un gest simplu, la îndemînă şi plin de semnificaţii pe care fiecare putem să-l facem în această perioadă, cînd spiritul Crăciunului ne însoţeşte şi ne călăuzeşte. “David, te iubesc!” este o nouă campanie iniţiată de mama unui copil cu autism şi susţinută de Fundaţia Univers Plus din Piatra Neamţ. “Această campanie iniţiată de mămica unui copil cu autism este susţinută cu sprijinul voluntarilor noştri, care merg în şcoli, în instituţii şi invită elevii, profesorii, întreaga comunitate să participe în acest proiect.

Participarea fiecăruia înseamnă afişarea unei buline albastre care să simbolizeze dragostea şi acceptarea copiilor care suferă de autism – la rîndul lor, doar nişte copii – şi asimilarea lor în colectivităţi. Este remarcabil sprijinul condu­cerii Inspectoratului Şcolar Neamţ în derularea acestui proiect, care a fost gîndit iniţial pentru această lună, marcată de marea sărbătoare a creştinătăţii – naşterea lui Iisus, el însuşi simbolul dragostei supreme faţă de oameni.

Dar, avînd în vedere reuşita campaniei, vom continua proiectul şi în luna ianuarie, pentru că aceşti copii au nevoie de toată deschiderea şi dragostea noastră care să-i ajute şi pe ei să-şi depăşească principala deficienţă – comunicarea şi exprimarea sentimentelor” – spune economist Cristian Ungurianu, preşedintele Univers Plus.

Îndemnul campaniei este ca fiecare să confecţioneze o inimă albastră pe care să fie înscris mesajul campaniei “Te iubesc!” şi ea să fie dăruită celei mai dragi persoane. Dacă aveţi mai multe persoane pe care le apreciaţi şi vreţi să le împărtăşiţi dragostea şi aprecierea voastră faceţi mai multe inimi şi dăruiţi-le, sau expuneţi-le la intrarea în instituţia unde lucraţi. Culoarea albastră stimulează comunicarea, în autism inabilitatea de a comunica inclusiv sentimente fiind principala deficienţă şi atunci albastrul a devenit principalul simbol internaţional în lupta împotriva autismului.

“Exprimîndu-ţi sentimentele tale de dragoste şi de apreciere faţă de cei dragi, încurajezi pe toţi cei ca David să-şi exprime sentimentele faţă de cei pe care-i iubeşte şi pe care autismul îi împiedică s-o exprime. Purtînd aceste inimi în piept în această perioadă transmitem iubirea noastră faţă de David şi către toţi copiii cu autism, acesta fiind cadoul nostru, al comunităţii, pentru aceşti copii, cu nimic altceva diferiţi faţă de alţi copii şi poate fi, de ce nu, un exemplu pentru toţi cei care au uitat să-şi exprime sentimentele” – mai spune preşedintele Univers Plus. Să dăruim iubire este cel mai frumos cadou pe care putem cu toţii să-l facem, şi este atît de uşor.

http://www.ziarulceahlaul.ro/?p=3979
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Dec 29, 2011 6:18 pm

Crăciun le-a adus daruri copiilor cu autism (FOTO)
18 Dec, 2011|2 comentarii|Corina Huțan|335 vizualizari
Local|Stiri
Este vorba despre acţiunea „Artă, terapie şi serbarea Crăciunului” organizată de Asociaţia Friends, în 18 decembrie, pentru copiii cu autism.

Acţiunea a început la ora 11 când copiii au vizionat, cu mare interes, spectacolul “Cenuşăreasa”, alături de părinţi şi fraţi. Cândva după ora 12, micuţii s-au apucat să confecţioneze ghirlande pe care le-au folosit pentru a împodobi bradul pentru Moş Crăciun, care, bineînţeles, şi-a făcut apariţia cu tolba plină de daruri. Mare bucurie au fost când Moşul început să împarte diplome şi cadouri micuţilor care au promis că vor fi cuminţi şi ascultători.

„La această acţiune au participat atât copii care suferă de autism cât şi fraţii şi părinţii lor. Copiii au realizat ghirlande, activitate care a fost o terapie pentru ei, au colindat şi l-au primit pe Moş Crăciun cu mare bucurie. Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa doamnelor Valentina Iancu şi Florentina Popa, din partea CJMPS iar Claudia Boghicevici ne-a transmis ca şi-ar fi dorit sa fie prezentă, dar, din motive obiective, nu a fost posibil. Asociaţia Friends doreşte să mulţumească, pe această cale, celor care ne-au sprijinit. Este vorba despre Teatrul de Marionete Arad, Galeria Mall Arad, Banca Italo - Romena Arad, Banca B.R.D Arad, Asociaţia Sindicaliştilor Medicinişti, Club Interact şi Notariatul Savin Năstase” – a declarat preşedintele Asociaţiei Friends Arad, Ildiko Simonfi.

Foto: Corina Huţan

http://arq.ro/mos-craciun-le-a-adus-dar ... tism-foto/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Dec 30, 2011 9:34 am

Copiii autişti de la Centrul “Orizont” au pus în scenă “Povestea fulgului de nea” 21:02,

21 decembrie 2011 SocialSteluţele din păr şi paietele de pe costume i-au transformat în staruri, în ajun de sărbători. Micuţii de la Centrul de zi “Orizont” din Constanţa au demonstrat că pot ieşi învingători din lupta cu autismul. Prin repetiţii, concentrare şi, bineînţeles, entuziasm. Cu poeziile şi mişcările de dans învăţate asiduu, copiii au fost, rând pe rând, persoanjele principale ale “Poveştii fulgului de nea”. Şi exact ca în poveste...problemele lor s-au topit brusc.

Copiii cu autism de la Centrul de zi Orizont din Constanţa au vrut să-i arate Moşului câte progrese au făcut peste an. Dar mai ales că problemele lor pot dispărea exact ca un fulg de nea. Pentru acest lucru însă este neoie de voinţă şi multă muncă din partea lor şi a celor care-i susţin. În spatele celor câteva zeci de minute de program artistic, stă o muncă titanică. Dar rezultatele răsplătesc întotdeauna efortul celor din culise.


La serbarea la care copiii ne-au spus povestea fulgului de nea l-am cunoscut pe Marius, un băieţel care la patru ani a fost diagnosticat cu autism. Acum este în clasa a II-a şi ţine pasul cu ceilalţi copii de vârsta lui. După zeci de ore de terapie ABA şi de logopedie micuţul socializează cu cei din jur şi nu ratează nici o ocazie să-şi alinte mama. În judeţul Constanţa, aproximativ 300 de copii suferă de această afecţiune. 32 dintre ei beneficiază de o serie de terapii de comunicare la Centrul de zi pentru Copii cu Autism. Este singurul din ţară realizat exclusiv din fondurile Consiliului Judeţean Constanţa, şi tot singurul, care asigură, gratuit, fiecărui copil doi ani de terapie. Şi asta în contextul în care legea autismului nu reglementează prin norme metodologice clare, nici accesul la educaţie, nici la servicii speciale
http://www.reporterntv.ro/stire/copiii- ... lui-de-nea
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Jan 06, 2012 11:00 am

Gianina Corondan a luat ceaiul cu un copil cu autism


Bucuresti, 21 decembrie 2011

In preajma Craciunului, copiii cu autism de la Centrul Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) au primit cu bucurie vizita Gianinei Corondan.

Intalnirea cu copiii

Dezinvolta si cu zambetul pe buze Gianina Corondan a trecut pragul inspre o lume cu care se mai intersectase, dar cu care avea putin contact direct, lumea autismului. Stiam cate ceva din documentare, din povestiri si din intalniri-eveniment la care am participat, spune vedeta TV.

De cum a urcat in camera Giuliei (o fetita de aproape 3 ani diagnosticata cu autism care vine la Centrul AITA de 9 luni) a inceput joaca! Gianina, imbracata intr-un tricou cu pufuleti colorati de material care alcatuiau o inima mare, cu parul prins in doua codite si cu o atitudine deschisa s-a integrat cu naturalete in jocul micutei. Giulia a placut-o atat de mult incat a invitat-o la ceai, prefacandu-se ca-i toarna vedetei in canita, asemenea unei veritabile gazde.

Giulia a impresionat-o pe Gianina aratandu-i poze cu membrii familiei ei si spunand cine e in imaginile respective. Fetita lua o poza in mana din multitudinea de imagini, se uita la ea, apoi o privea pe Gianina Corondan in ochi cu bucurie, punea degetul pe poza si spunea : mama, aratand cu mandrie ca in poza respectiva era mamica ei. La fel a facut si cu tata si cu mamaia. Gianina a fost cu atat mai impresionata de comportamentul Giuliei cand a aflat ca atunci cand a venit la Centru aceasta nu scotea niciun sunet la cerere, nici macar A, si nu isi recunostea parintii, in plus plangea mai mereu si nu era atrasa de jocuri.

Dupa ce a iesit din cabinetul in care Giulia lucra cu terapeutul sau, Gianina a facut cunostinta si cu Razvanel, cu care s-a jucat cu mingea, si a intrat la grupul de socializare al mai multor copilasi. Indragita vedeta TV vorbeste despre experienta ei la AITA astfel: Formidabil a fost! Am ramas impresionata de felul cum m-au primit la joc copiii fara perioada de tatonare si-s curioasa care a fost gandul lor secret.

Campania 20%

In aceasta perioada, pe langa campania de constientizare a cauzei autismului, denumita Parerea ta conteaza, AITA este implicata in campania de strangere de fonduri adresata firmelor aflate pe profit. De Craciun, firmele pot fi Mos Craciun pentru copiii cu autism, donand pana la 20% din impozitul pe profit catre AITA pana la 31 decembrie. Pentru cei interesati sa se implice, mai multe detalii, precum si contractul de sponsorizare gasiti pe site-ul AITA: www.autism-aita.ro.

Tel: 0753 055852
asociatia.aita@yahoo.com
http://www.autism-aita.ro
http://www.comunicatemedia.ro/Gianina_C ... 51336.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Jan 10, 2012 10:35 am

Azi pe 14 decembrie 2011, Mos Craciun a decis sa le faca o vizita copilasilor ce sufera de autism aflati la Centrul "Sfantul Mihail", pentru ca a auzit ca au fost foarte cuminti anul acesta si au facut progrese in cadrul programelor implementate aici. Dupa ce am parcat masina, atunci cand copiii l-au zarit pe Mos Craciun s-au adunat la geamurile salilor de clasa si au inceput sa-i strige numele pentru ca erau chiar bucurosi sa il vada si anul acesta.

Am vizitat salile de clasa impreuna cu Doru, coordonatorul Centrului si am oferit cadouri tuturor copiilor aflati acolo. Unii dintre ei au insistat sa spuna cate o poezie sau sa cante si chiar l-au atins si pupat cu drag pe Mos Craciun.

Unii dintre copii i-au oferit Mosului felicitari de Craciun realizate de ei, in forma de om de zapada, sau desenate cu braduti de craciun si crengute de vasc. Mosul a fost coplesit de cadouri si le-a multumit copiilor pentru daruri si pentru ca au realizat felicitari creative.
Pentru ca o parte dintre copii se aflau in timpul sedintelor de terapie, nu am putut sa stam mai mult pentru a nu le intrerupe ritmul, asa ca am incercat sa ne retragem in liniste din fiecare camera imediat dupa ce am impartit darurile. Dar copiii au fost mult prea entuziasmati si au facut poze cu Mos Craciun incercand sa il convinga sa stea mai mult. Desi cererile lor au fost greu de refuzat, Mosul le-a explicat ca trebuie sa mearga si pe la alti copii care il asteapta si daca se tin de treaba si fac progrese in terapie vor primi in ziua de Craciun si mai multe daruri.

http://www.cid.org.ro/mos-craciun-a-ven ... tul-mihail
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests