www.autism.ro Forum Index www.autism.ro
Informatii despre autism in Romania

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Constanta CENTRE autism
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic    www.autism.ro Forum Index -> CENTRE DE RECUPERARE, INFORMARE
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dora

PostPosted: Fri Apr 30, 2010 11:22 am    Post subject: Reply with quote

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-_Copiii_cu_autism-in_vizita_la_Complexul_Muzeal_0_248975123.html

Constanţa: Copiii cu autism, în vizită la Complexul Muzeal

Ioana Popa
26 afişăriVineri 23 apr 2010

Constanţa
O zi de distracţie pentru cei mici

Cei 31 de copii, beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copii cu Autism aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa organizează astăzi, de la ora 10.00, o vizită la Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii.

„Programul terapeutic derulat la nivelul centrului cuprinde componenta de socializare şi comportament adecvat în instituţii şi spaţii publice. Vizita programată la Microrezervaţia naturală reprezintă o parte a acestui acestui program“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC.
dora

PostPosted: Tue Jul 13, 2010 7:03 am    Post subject: Reply with quote

Constanţa: A învăţat să se joace la patru ani
Roxana Glăvan
86 afişăriVineri 25 iun 2010

Constanţa
Micuţa din Mangalia a fost diagnosticată cu autism la vârsta de doi aniAda, o fetiţă de 4 ani care suferă de autism, a învăţat să se joace mult prea târziu. Ea a fost ieri Scufiţa Roşie la serbarea susţinută de cei 31 de copii autişti, cursanţi ai Centrului de Zi pentru Copii cu Autism, cu prilejul încheierii anului terapeutic 2009 - 2010.

Când o strigi, nu-ţi răspunde. Când o chemi, parcă se uită prin tine. Când o pui să facă ceva, fuge într-un colţ al camerei şi se ia cu alte activităţi. Este comportamentul unui copil autist, al Adei Ioana Stăncilă, care a făcut terapii de recuperare ABA zilnic, pe parcursul a doi ani.

Micuţa din Mangalia a fost diagnosticată cu autism la vârsta de doi ani. „Am fost cu ea la medicul de familie şi m-a întrebat dacă vreau să-mi facă legătura cu un medic psihiatru. A fost diagnosticată cu autism“, spune Elena Stăncilă, mama fetei.

Zice mama fără sens

Deşi la început familia Stăncilă a făcut o dramă din afecţiunea micuţei, după tratamente îndelungate mama ei speră la o viaţă normală pentru copilă. „Am aşteptat să crească şi să o pot auzi că mă strigă, că este veselă, vioaie, că face năzbâtii. Mă îngrozeam când o vedeam că nu merge, nu vorbeşte, bate din picior şi se leagănă“, continuă mama.

Spitalele au devenit loc de joacă pentru Ada, întrucât a stat mai mult la terapii decât acasă. „Sunt fericită acum când o aud că-mi spune mama, dar ştiu că pentru ea nu are sens acest cuvânt. Acum este vacanţă, dar din toamnă o aduc iar la centru“, spune Elena Stăncilă.

Progrese vizibile

De câteva luni, Ada a început să scrie, să râdă şi, uneori, să răspundă comenzilor celor din jur. „Toţi care o văd îmi spun că a făcut progrese şi asta-mi dă puterea să merg mai departe. Sunt fericită acum, să o văd că-i place să se joace. Ia cuburile din clasă, identifică fructele, pune piese pe tablă“, mai spune mama.
http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-_A_invatat_sa_se_joace_la_patru_ani_0_286771338.html

Constanţa: Galerie foto / Și copiii autiști au coroniță

Cei 31 de copii autiști, elevi ai Centrului de Zi pentru Copii cu Autism aflat în subordinea Protecției Copilului Constanța au serbat în această dimineaţă festivitatea de încheiere a anului terapeutic 2009-2010.

În cadrul acestei festivități, elevii au susținut o mică serbare - lucru considerat o performanță pentru cei cu suferința lor.

Pe o scenă amplasată în aer liber, copiii autişti s-au costumat în flori, prinţese, albinuţe, fluturaşi, lupi, răţuşte şi urşi şi au interpretat rolurile pentru care au muncit un an întreg.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-_Galerie_foto_/_Si_copiii_autisti_au_coronita_0_286171585.html
Post new topic   Reply to topic    www.autism.ro Forum Index -> CENTRE DE RECUPERARE, INFORMARE All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum