Fundatia CID Romania, de utilitate publica

Moderators: camel, moderators

Fundatia CID Romania, de utilitate publica

Postby dora » Fri Jun 22, 2007 8:47 am

Fundatia "Copii in Dificultate" este o organizatie mixta non-profit, sucursala a fundatiei "Children in Distress" din Marea Britanie.

Misiunea Organizatiei noastre este acea de a oferi dragoste si ingrijire profesionala copiilor abandonati, suferinzi de boli incurabile, in stadii terminale, sau infectati cu HIV/SIDA.

Moto-ul nostru se regaseste in trasatura definitorie a politicii noastre, aceea ca nici un copil nu trebuie sa fie parasit, sa fie insingurat, sa se teama sau sa sufere durere in intuneric.

Nici un copil nu trebuie sa fie murdar, sa fie abandonat sau abuzat.

Nici un copil nu trebuie lasat sa moara fara sprijin medical profesionist, fara medicamentele care pot sa-i usureze suferinta, durerea si chinul, fara ca cineva sa-l ajute, sa-l sprijine, sa-i intinda o mana de ajutor.

Incepand cu anul 1990, personalul fundatiei "Copii in Dificultate" din Marea Britanie, impreuna cu voluntarii ei, au pus bazele fundatiei cu acelasi nume in Romania, pentru a oferi dragoste si ingrijire copiilor care sufera, copiilor abandonati sau parasiti, indiferent de rasa sau religie.
AJUTA-NE CA SA-I PUTEM AJUTA !
Daca vrei sa schimbi viata unuia dintre copiii abandonati sau suferinzi, ofera-i ingrijire, da-i sansa de a fi iubit, de a-si putea trai demn viata, de a avea parte de ajutorul medical profesionist, de medicatia de care are nevoie. Ofera-i posibilitatea de a trai bucuria de a avea un camin cald si iubitor.

Ajuta-ne azi, devino unul din partenerii Familiei "Copii in Dificultate" sprijinind macar pe unul dintre copiii suferinzi din fundatia "Copii in Dificulatte". Stim ca intr-adevar iti pasa. Ca esti "OM" !
Crezul nostru este exprimat simplu prin dedicarea si implicarea noastra totala, pentru ca "sa vindeci, cateodata; sa ajuti, deseori; sa alini, intotdeauna".


http://www.cid.org.ro/Copiii in Dificultate - Complexul de servicii Sfanta Margareta

Adresa : Str. Radu de la Afumati nr.16, 020667, Bucuresti, Sector 2
Tel/Fax : +40-(0)21-210 31 21
E-mail : bucuresti@cid.org.ro
Web : www.cid.org.ro, www.childrenindistress.co.uk

Director Dezvoltare - Valentina Zaharia

Mobil : 0722 977 317
E-mail : vali@cid.org.ro

PR Manager - Alina Victoria

Mobil : 0729 297 459
E-mail : alinav@cid.org.ro


HOTĂRÂRE Nr. 625 din 11 iunie 2008
privind recunoaşterea Fundaţiei C.I.D. România (Children in Distress - Copii în Dificultate)
ca fiind de utilitate publică
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 454 din 18 iunie 2008
Last edited by dora on Sun May 02, 2010 4:45 pm, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

buna

Postby cara112 » Tue Jun 26, 2007 9:38 pm

Felicitari faceti un lucru formidabil si de fapt orice lucru minuscul facut pentru copii indiferent de problemele pe care le are ,conteaza odata pentru cei care pun suflet in munca lor si iubesc copii si in al doilea rand si cel mai important este sa faci un sufletel fericit si sa zambeasca.
cara112
 
Posts: 16
Joined: Wed Jun 20, 2007 6:46 pm
Location: Calarasi

Postby dora » Tue Nov 06, 2007 12:41 am

Sansa pentru copiii cu autism
2007-11-02

Orice copil are dreptul la educatie. La o viata mai buna. Chiar si cei carora nimeni nu le da nicio speranta. Vorbim despre copii diagnosticati cu autism. Copii care traiesc intr-o alta lume. Si, totusi, si ei pot merge la gradinita. O gradinita speciala, unde fiecare copil
are terapeutul sau.

http://www.antena1.ro/index.php?page=ne ... rentPage=1
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Nov 06, 2007 12:48 am

dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Nov 07, 2007 4:34 pm

Stie cineva daca actiunea din filmuletul de mai sus se petrece la Sfanta Margareta?

Sau in alta parte?
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Apr 01, 2008 6:58 am

Copii care se joacă zilnic cu moartea
28/03/2008 de Steluta Indrei

Centrul “Sfântul Laurenţiu” din Cernavodă. Este locul unde 16 copii nu se dau bă­tuţi în faţa unei boli ne­cru­ţă­toa­re – SIDA. Sunt abando­naţi de părinţi, dar nu şi de Fundaţia “Copii în dificulta­te”, care se ocupă de centru. Acestora li se alătură Amalia Năstase, ambasadoarea fundaţiei.

Fiecare om care se bucură de sănătate are datoria de a face ceva pentru un om aflat în suferinţă.” Este con­vingerea Amaliei Năstase, soţia te­nismanului Ilie Năstase, o mamă care nu poate întoarce spatele unor copii aflaţi în suferinţă. De aceea a ho­tărât să se implice în activitatea Fun­da­ţiei “Copii în Dificultate”, devenind de anul acesta amba­sa­doa­rea organizaţiei.

FĂRĂ BARIERE. Am însoţit-o pe Amalia Năstase în prima sa vi­zi­tă la unul dintre centrele aflate în grija fundaţiei. În jurul prânzului ajungem la Cernavodă şi descoperim pe vârful unui deal Centrul “Sfântul La­u­renţiu”. Este înfiinţat încă din 1992, fiind primul proiect în ţara noastră al Fundaţiei româno-brita­ni­ce “Copii în dificultate”. La început au existat multe obstacole. Peste 150 de copii aflaţi în stare gravă, in­fec­taţi cu HIV/SIDA, au fost îngrijiţi nu­mai de personal britanic. Nici un ro­mân nu voia să se apropie de ei. Cu timpul, britanicii au demonstrat co­munităţii că nu este nimic periculos în a îngriji un copil cu HIV/SIDA, boa­la nu se ia dacă îl strângi în braţe şi îi oferi şansa de a se simţi iubit. Trep­tat, barierele au fost depăşite, iar acum în centru există numai personal român. Peste astfel de bariere trece şi Amalia. Prima încăpere în care ne conduc Mihaela Ilaş, asistent social, şi Katerine Georgescu, direc­toa­­rea centrului, este sala de clasă în care învaţă şase tineri. Îi spun Ama­li­ei că le place matematica şi limba ro­mâ­nă. Ce vor să facă în viitor? “Vrem să învăţăm croitorie la Şcoa­la de Meserii”, răspunde Ionela, greu încercată de boală. Ea a su­fe­rit mai multe ope­ra­ţii la faţă din cauza unei infecţii care nu a mai pu­tut fi ţinută în frâu din cauza SIDA. “Ionela are un ca­rac­ter puternic şi este cea mai puţin egoistă dintre copii. Este un exemplu de curaj chiar şi pentru noi”, măr­tu­ri­seş­te Mihaela Ilaş.“VICTIME ALE SUCCESULUI”. Curajul nu le lipseşte acestor copii ajunşi la Cernavodă din toată ţara. Nu îşi plâng de milă. Nu dau vi­na pe nimeni pentru ce li se în­tâm­plă. Nici măcar nu le este frică de moar­te. Pentru că au asistat la moar­tea a zeci de copii cu care învăţau sau se jucau la centru. Katerine Georgescu, fiica unui preot din Marea Brita­nie, i-a învăţat să nu se sperie de moar­te. Ei ştiu că oricând ziua de mâi­ne le poate aduce sfârşitul. Când unul dintre ei este răpus de SIDA, cei­lalţi copii îi fac sicriul, îl îmbracă şi îşi iau la revedere. Din când în când merg la cimitir şi le aprind lu­mâ­nă­ri foştilor colegi de suferinţă.

În ’92-’94, nimeni nu se aştepta ca unii dintre acei copii slabi aduşi la centru, foarte speriaţi, suferind de du­reri uneori atroce, pierduţi, sim­ţin­du-se părăsiţi şi fără speranţă, să supravieţuiască până astăzi. “Sunt «victime ale succesului». Am de­monstrat că numai datorită în­cre­derii şi dăruirii cu care au fost în­con­juraţi au găsit puterea de a su­pravieţui şi de a se bucura de fiecare zi. De-a lungul timpului, proiectele centrului s-au transformat în funcţie de nevoile copiilor. De la îngrijirea tip spital s-a trecut la căsuţe de tip fa­mi­li­al. Acum, tinerii de 18 ani stau în case protejate, sunt în­vă­ţaţi cum să se gospodărească, cum să trăiască in­de­pen­dent. Sunt pre­gă­tiţi pentru via­ţă”, povesteşte Valentina Zaharia, di­rec­tor de dezvoltare în cadrul Fundaţiei “Copii în dificultate”.CASA IN­DE­PEN­DENŢI­LOR. La început, copiii internaţi la centru aveau o speranţă de viaţă de maximum doi ani. În prezent, da­to­ri­tă îngrijirii şi tratamentului antire­troviral există tineri care duc o viaţă aproape normală într-o casă la câ­te­va străzi distanţă de Centrul “Sfân­tul Laurenţiu”. Casa este pusă la dis­­po­ziţia celor patru băieţi şi două fete, de 18 ani, tot de fun­daţie. Ei merg la Şcoala de Arte şi Meserii din Cernavodă şi încearcă să fie pe pi­cioarele lor. I-am vizitat îm­preună cu Amalia Năstase. Sunt tineri ve­seli şi foarte vorbăreţi. Par absolut să­nătoşi... dacă nu ai şti că sunt pur­tă­tori ai HIV. Dau mâna cu noi, ne ara­tă camerele, carnete de note, di­plo­me de la primărie. Băieţii sunt pa­si­o­naţi de fotbal, citesc ziarele de sport, sunt mari fani ai echipei Stea­ua şi ai echipei naţionale de fotbal. De altfel, subiectul fierbinte pentru ei în ziua când i-am întâlnit era me­ciul dintre România şi Rusia. Amalia le-a promis tricouri oficiale cu autografe de la jucătorii lor preferaţi. Pâ­nă ne-am întors noi la Bucureşti, tri­co­u­rile erau deja cumpărate şi ur­mau să fie duse la stadion pentru a fi semnate de Mutu, Chivu, Dică, Bă­nel, Rădoi şi compania. Băieţii le vor primi în cel mai scurt timp.AJUTOR. Pentru cei aflaţi în grija Fundaţiei “Copii în dificultate”, această instituţie înseamnă garanţia că nu sunt singuri, că nu sunt murdari, că nu sunt abuzaţi. “Aceşti copii au nevoie de ajutor şi noi îl putem ofe­ri. Trebuie să arătăm că ne pasă de cel de lângă noi. Avem la în­de­mână un gest simplu în acest sens. Doar prin simpla completare a unei hâr­tii pu­tem dona acel procent de 2% din de­claraţia de venit în sprijinul unor co­pii aflaţi în suferinţă. Nu ne costă ni­mic”, spu­ne Amalia Năstase. După câteva ore petrecute în compania acelor copii, ea şi-a dat seama “cât de gene­roasă este viaţa atunci când eşti să­nă­­tos, când poţi vorbi, poţi merge şi ai o familie”. Mulţi dintre acei copii nu au şi nici nu vor avea această şansă.Mezinii şi răsfăţaţii centrului
Tot în cadrul Centrului “Sf. Laurenţiu” sunt acum doi copilaşi de 2 şi 3 ani aduşi pe lume de mame infectate cu HIV. Mezinii şi răsfăţaţii centrului au întâmpinat-o pe Amalia cu flori, s-au jucat împreună şi au ieşit la o scurtă plimbare. Chiar dacă sunt abandonaţi de părinţi, cei doi băieţi au şanse la o viaţă sănătoasă. Căci virusul nu le-a fost transmis şi lor. Până la vârsta de 18 luni au fost testaţi periodic. Din fericire, testele sunt negative. Dacă până la 18 luni un copil provenit dintr-o mamă infectată cu HIV este seronegativ, el nu mai prezintă riscul îmbolnăvirii de HIV/SIDA.Exemplu
Katerine Georgescu, directoarea centrului, este o brita­nică sosită la Cernavodă în 1994, iniţial doar pentru trei luni. Au trecut însă 14 ani de atunci, iar Katerine a rămas să se ocupe de cei care aveau nevoie de ea. S-a îndrăgostit la Cernavodă de Ion Georgescu, în 2003 s-au căsătorit, iar acum sunt părinţii unui băieţel de un an şi şapte luni, care creşte alături de cei doi băieţei abandonaţi de la centru.Autism
Fundaţia “Copii în dificulta­te” este o organizaţie nonprofit au­ditată de foruri internaţio­na­le, sucursală a Fundaţiei “Children in distress” din Marea Britanie. Pe lângă centrul din Cer­na­vodă, fundaţia mai are în grijă două centre în Bucureşti, unul destinat copiilor cu HIV/SIDA şi altul copiilor cu autism, un centru de copii cu dizabilităţi la Pi­teşti şi un centru de vacanţă la Curtea de Argeş, unde pot veni copii şi de la alte fundaţii din ţară.

http://www.jurnalul.ro/articole/120860/ ... cu-moartea
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Sep 10, 2008 6:29 am

VIP-urile adopta spiritual copiii in dificultate09 Septembrie 2008 | de Iuliana Gatej


Joi, 11 septembrie, are loc evenimentul caritabil “Bun Venit in Familia CID”.

Aici VIP-uri si importanti oameni de afaceri, carora nu le este indiferenta soarta comunitatii, pot deveni membri ai familiei CID adoptand spiritual un copil pentru care viata nu a fost asa darnica.

“Copii in Dificultate“ (CID) este o organizatie non-profit, sucursala a Fundatiei "Children in Distress" din Marea Britanie, “care se straduieste sa ofere dragoste si ingrijire profesionala copiilor cu dizabilitati”, explica Otilia Mihailov-Dumitrescu, PR-ul evenimentului.

In Romania, ambasadorul Fundatiei “Copii in dificultate” este Amalia Nastase.

Fundatia “Copii in dificultate” opereaza in sase centre din Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges si este auditata an de an.

http://www.superbebe.ro/articol_1035/vi ... ltate.html
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Sep 11, 2008 2:14 pm

Eveniment caritabil


Comenteaza si tu!


Initiativa - Organizatia non-profit "Copii in dificultate" (CID) organizeaza, astazi, evenimentul caritabil "Bun Venit in Familia CID". Prin acest proiect, coordonat de sotia tenismenului Ilie Nastase, Amalia, VIP-uri si importanti oameni de afaceri, carora nu le este indiferenta soarta comunitatii, pot deveni membri ai familiei CID adoptand spiritual un copil pentru care viata nu a fost asa darnica.

Din primavara acestui an, Amalia Nastase, este ambasadorul fundatiei "Copii in dificultate" care activeaza in Romania din 1991. Fundatia opereaza in sase centre din Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges si este auditata an de an, dovada clara ca banii obtinuti din sponsorizari si finantari se folosesc in proportie de suta la suta in interesul celor peste 1.000 de copii pe care ii ingrijesc. In Romania.


Ambasadorul Amalia Nastase

Intr-un interviu acordat revistei "Unica", Amalia Nastase a vorbit despre rolul pe care il are in calitate de ambasador al fundatiei "Copii in dificultate". "Ca sa fii ambasador, trebuie sa ai o imagine de om serios", a spus Amalia. Ea si-a adus aminte de situatia in care, atunci cand a depus declaratia pe venit global, a indemnat oamenii sa directioneze cei 2% din impozitul pe venit pentru copiii aflati in
dificultate.

Asa a ajuns in vizorul fundatiei, iar astazi face minuni pentru copiii fara parinti. "Copii in dificultate" este filiala romaneasca a Fundatiei "Children in distress", din Marea Britanie. O organizatie non-profit, care se straduieste sa ofere dragoste si ingrijire profesionala copiilor cu boli terminale.


http://www.compact.info.ro/index.php?se ... t_id=51454
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Sep 14, 2008 7:51 pm

Nadia Comăneci şi Călin Popescu Tăriceanu au adoptat copii cu probleme
12 Sep 2008 Iuliana Gatej |
Oamenii de afaceri şi politicienii au adoptat la distanţă copiii paralizaţi sau cu boli degenerative.

VIP-urile au “adoptat” spiritual câte un copil în dificultate, în cadrul programului "Bun venit în familia CiD". Copiii ajutaţi suferă de paralizie cerebrală, Spina bifida (n.r. - afecţiune gravă la coloană) sau de boli degenerative rare şi provin din familii cu posibilităţi financiare mici sau sunt găzduiţi în cele şase centre speciale ale Fundaţiei “Copii în Dificultate”, aflate în Bucureşti, Piteşti, Cernavodă şi Curtea de Argeş.

Programul de adopţii la distanţă a fost lansat în România, joi seară, de către Fundaţia ”Copii în Dificultate”, sucursală a Children in Distress din Marea Britanie. Primii "părinţi" adoptivi au fost Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu soţia sa, Ioana Tăriceanu, Ion Ţiriac, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mihaela Rădulescu, Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Camelia Şucu, Daciana Sârbu, Florin Chilian şi Mihaela Tatu.

Întrebată cine este copilul în dificultate pe care l-au “adoptat”, soţia premierului Tăriceanu a declarat că “nu a fost ales unul anume, pentru că toţi sunt importanţi”.

Practic, cei care doresc să adopte spiritual copii cu probleme trebuie doar să trimită lunar fonduri pentru a le veni în ajutor.

"Inspirată de adopţiile la distanţă, menite să-i ajute pe copiii din lumea a III-a, m-am gândit că în acelaşi fel ne putem ajuta şi noi copiii cu probleme. Pe ai noştri ne-am obişnuit să-i lăsăm în grija străinilor care să ni-i îngrijească şi să-i finanţeze. Dar ceea ce noi trebuie să înţelegem este că ei sunt ai noştri, sunt responsabilitatea noastră. Părinte fiind, îi mulţumeşti în fiecare clipă lui Dumnezeu că ţi-a dat un copil sănătos, dar, la fel de bine, pruncul tău ar fi putut avea Spina bifida, paralizie cerebrală sau o boală rară degenerativă. O astfel de situaţie te face să vezi altfel lucrurile. Haideţi să învăţăm să ne pese de semenii noştri”, a declarat ambasadorul Fundaţiei “Copii în Dificultate”, Amalia Năstase.

Practic, oricine vrea să ajute copiii din aşa-numita Familie CiD o poate face vizitând site-ul fundaţiei (www.cid.org.ro), unde, cu un simplu click, poate fi adoptat, simbolic, unul dintre beneficiarii programului şi se pot face donaţii. Tot pentru donaţii a fost deschis şi un cont bancar - RO12 BRDE441SV20937824410, la BRD sucursala Decebal.http://www.cotidianul.ro/nadia_comaneci ... 57930.html
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Feb 14, 2009 8:32 am

Fundatia CiD lanseaza programul de adoptii spirituale “Bun Venit în Familia CiD”

Fundatia Copii în dificultate" (CiD) este o familie.

Mult mai numeroasa decât toate celelalte pe care le cunoastem. Si cu mult mai multe greutati. Cu toate acestea, familia CiD se sprijina pe fericire si pe bucurie, la fel ca noi. Pe 11 septembrie

Fundatia CiD organizeaza evenimentul "Bun venit în Familia CiD". Aici celebritati ale lumii culturale si mondene, precum si importanti oameni de afaceri , carora nu le este indiferenta soarta comunitatii, pot deveni membri ai familiei CiD adoptând spiritual un copil pentru care viata nu a fost prea darnica. Acest eveniment este punctul de plecare al unui program adresat societatii civile prin care oricine îsi doreste sa ajute un copil in dificultate o poate face devenind membru al familiei CiD. Gazda acestei gale caritabile este Amalia Nastase, ambasadorul Fundatiei CiD.

„Inspirata de adoptiile la distanta, menite sa-i ajute pe copiii din lumea a III-a, m-am gândit ca în acelasi fel ne putem ajuta si noi copiii cu probleme. Pe ai nostri ne-am obisnuit sa-i lasam în grija strainilor care sa ni-i îngrijeasca si sa-i finanteze. Dar ceea ce noi trebuie sa întelegem este ca ei sunt ai nostri, sunt responsabilitatea noastra. Parinte fiind îi multumesti în fiecare clipa lui Dumnezeu ca ti-a dat un copil sanatos, dar, la fel de bine pruncul tau ar fi putut avea Spina bifida, paralizie cerebrala sau o boala rara degenerativa. O astfel de situatie te face sa vezi altfel lucrurile. Haideti sa învatam sa ne pese de semenii nostri”, a declarat Amalia Nastase.

“Copii în Dificultate“ este o organizatie non-profit, sucursala a Fundatiei "Children in Distress" din Marea Britanie, care se straduieste sa ofere dragoste si îngrijire profesionala copiilor abandonati, suferinzi de diverse boli. Fundatia “Copii în dificultate” opereaza în cele 6 centre ale sale din Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges si este auditata an de an, dovada clara ca banii obtinuti din sponsorizari si finantari se folosesc în proportie de suta la suta în interesul copiilor pe care îi îngrijesc.

" Astazi, în România CID îngrijeste copii de toate rasele si religiile . Noi credem ca este foarte important ca munca noastra sa treaca dincolo de limitele artificiale impuse de etnie si confesiune, în scopul de a putea vindeca, câteodata, de a ajuta, deseori si a alina, întotdeauna! ", a afirmat Alisdair Barron, Presedintele Fundatiei “Copii în Dificultate“ învestit în 2006 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, drept recunoastere pentru ceea ce a facut în beneficiul copiilor din România.


“Fundatia CiD ajuta copiii sa zâmbeasca, sa vorbeasca, sa mearga, sa se bucure de fiecare clipa a copilariei. Copiii în dificulate nu sunt diferiti, au doar nevoie de ajutorul nostru ca toate lucrurile simple sa se întâmple si pentru ei. Proiectul initiat în aceasta seara ne va ajuta sa aducem bucurie în vietile lor. Când ajuti, cineva zâmbeste”, a spus Vali Zaharia, Director Executiv al Fundatiei CiD.Pentru mai multe detalii:

Otilia Mihailov- Dumitrescu otilia.dumitrescu@next.advertising.ro

0723-210.340


http://www.cid.org.ro/familia%20CID.html
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Feb 14, 2009 8:35 am

dora wrote:a afirmat Alisdair Barron, Presedintele Fundatiei “Copii în Dificultate“ învestit în 2006 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, drept recunoastere pentru ceea ce a facut în beneficiul copiilor din România.


Dar oare noi, romanii, ne-om fi gandit sa ne exprimam in vreun fel recunostinta?

Avem si noi titluri si ordine si medalii si distinctii....
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Feb 24, 2009 1:54 pm

Puii cu defectPomelnic – vii: Florinel – abandonat; Andreea – abandonata; Denisa – abandonata; Camelia – abandonata; Ana-Maria – abandonata.
Diagnostic: Tetrapareza spastica! Hidrocefalie! Microcefalie! Autism!
Parintii au fugit ca din pusca. Fara remuscari! Doar o singura intrebare atunci, la inceputuri: „de ce tocmai eu sa am parte de un copil handicapat?” La 18 ani dupa iesirea Romaniei la lumina, copiii cu handicap sunt abandonati pe capete. E o chestiune de standing. E o chestiune ce aminteste de puii cu „defect” din abatoarele ceausiste. Se pastreaza doar exemplare perfecte. Restul? La malaxor!


Text: Raluca BOTEZATU / Foto: Andreea Blanatui

Ii gasesti aproape de inima betegita a Bucurestiului, undeva pe o straduta de pe la Lizeanu. Dai de ei iute. Totul e sa vrei. Vrei?
Pe poarta scrie „Complexul de Servicii pentru copii Sfanta Margareta”. Si e aici, pe strada Radu de la Afumati, de aproape 10 ani. E locul in care o groaza de copii au murit. Dar au murit decent. Au murit iubiti. Dar e si locul in care unei sumedenii de copii li s-a dat o noua sansa la viata.
SOCUL SIDAComplexul face parte din organizatia „Copii in dificultate”, organizatie caritabila din Marea Britanie, infiintata in anul 1990. CID a aparut ca urmare a imaginilor despre Romania care circulau in lumea intreaga dupa Revolutie.

Atunci, membrii unei mici comunitati britanice au hotarat ca este musai sa deschida un spital pe teritoriul romanesc, mai precis, undeva in apropierea Constantei. La acel moment era judetul din tara cu cei mai multi bolnavi de Sida. Peste 1.500 de copii fusesera diagnosticati cu virusul HIV! De spital s-au ocupat initial numai voluntari din Marea Britanie. Pe atunci rar gaseai un roman care sa indrazneasca sa atinga un bolnav de Sida.Ideea era ca, in doi-trei ani, spitalul sa fie predat spre administrare autoritatilor romane. Astazi, in spitalul de la Cernavoda lucreaza numai romani. Cu toate acestea, el nu a putut fi inca dat in folosinta aumtoritatilor constantene.

Au trecut 18 ani si se pare ca abia acum primaria din Constanta a gasit „posibilitatile” de a se inhama la o asemenea responsabilitate. Intre timp, CID a deschis la Constanta 6 casute de tip familiar in care 38 de copii sunt ingrijiti regeste de catre mame sociale. S-au deschis totodata centre la Pitesti, Curtea de Arges si Bucuresti. Treptat, de la activitatile strict spitalicesti care vizau copiii bolnavi de Sida, s-a trecut si la ingrijirea copiilor abandonati, la copiii strazii, la copii din familii sarace sau la ingrijirea copiilor cu boli neurologice, cronice, unii in faza terminala, cazuri de hidrocefalie, paralizii cerebrale, tetrapareze spastice, sindroame genetice rar intalnite.„INDIFERENTA ASTA NE OMOARA!”

Carmela Cezar

„Complexul de Servicii pentru copii Sfanta Margareta” s-a infiintat in 1999 si a fost destinat initial copiilor strazii. Treptat, in Romania au aparut nenumarate centre care aveau ca activitate reintegrarea in familii a copiilor de pe drumuri.

Asa ca Centrul Sfanta Margareta s-a reprofilat. A devenit un complex de servicii care cuprinde un program de ingrijire pentru copii cu boli neurologice cronice, un centru de zi de recuperare pentru copii cu diverse dizabilitati, un centru pentru copii cu autism si un centru de preventie in care li se da o mana de ajutor copiilor cu risc ridicat de abandon scolar si familiilor lor.


Valentina Zaharia este aici inca de la infiintare. A venit initial ca specialist pentru copiii strazii. Astazi este director de dezvoltare al organizatiei din Bucuresti. „Pe toata tara avem grija de peste 1.500 de copii in mod direct si, daca mai pun la socoteala si campaniile noastre de intrajutorare, ajungem la 10.000 de copii.


80% din fonduri vin din Marea Britanie. Pentru a tine in viata toate centrele din tara avem nevoie lunar de 60.000-70.000 de euro. La noi nu exista o educatie de «a da» sau de a sustine pe cineva, asa cum exista in Occident.


Si vorbesc in special de Marea Britanie, pentru ca noi cu ei lucram de aproape 20 de ani. Lumea, cand aude de sustinerea unui program, se gandeste la sume mari, dar sa stiti ca donatiile pe care le primim noi din Anglia nu sunt mari.

Sunt donatii de jumatate de lira sau de o lira care se insumeaza zilnic si se strang 40-50.000 de lire care ni se trimit lunar aici. Si astea vin de la pensionari, de la oameni cu venituri mici care sunt informati despre ce se intampla la noi. O data pe an se organizeaza cate o vizita pentru a vedea copiii pe care ii sponsorizeaza. La noi, asta e cea mai mare problema: lumea nu e receptiva. Zice: «Eeee, o fundatie!» E si stigmatul asta in Romania, ca daca e fundatie, neaparat se intampla ceva dubios acolo, dar noi incercam sa demonstram ca nu este chiar asa, ca fiecare banut este folosit asa cum trebuie, ca merge acolo unde trebuie si ca sunt rezultate. Chiar si in cazul celor care mor, mor in demnitate, sunt alaturi de niste oameni care ii iubesc, sunt ingrijiti, cu un standard de viata normal. Dar indiferenta asta ne omoara!”


„MAMA MEA LUCREAZA CU COPII CARE MOR”
Carmela Cezar este de opt ani asistenta-sefa la Centrul Sfanta Margareta. Ii iubeste pe copiii de aici ca si cum ar fi ai ei.
Acasa o asteapta zilnic o fetita de sapte ani, perfect sanatoasa. In prima zi de scoala, invatatoarea i-a intrebat pe toti copiii cu ce se ocupa parintii lor. Cand a venit randul fetitei Carmelei, aceasta a raspuns: „Mama mea e asistenta si lucreaza cu copii care mor.”In camarutele de pe strada Radu de la Afumati, auzul e asfixiat de zgomote indescifrabile, cand acute, cand lancede, ca un preludiu la desfigurare. Intr-o lume putreda de indiferenta, copiii tabaciti de durere raman un cui de aur batut intr-o pata de mucegai.
Fundatia Copii in Dificultate
Complexul de servicii Sfanta Margareta
Adresa: Str. Radu de la Afumati nr. 16, RO - 020667, Bucuresti, Sector 2
Tel/Fax : +40-(0)21-210 31 21
E-mail : bucuresti@cid.org.ro
www.cid.org.ro, www.childrenindistress.co.uk

http://www.qmagazine.ro/modules/article ... php?a=1937
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun May 02, 2010 4:41 pm

Artista de origine americana Jennifer Crestol este noul membru al familiei CiD 23.04.2010

Fundatia "Copii in dificultate" (CiD) este o familie, una mult mai numeroasa si cu mai multe greutati decat toate celelalte pe care le cunoastem. Cu toate acestea, familia CiD se sprijina pe fericire si pe bucurie, la fel ca noi toti. De cand s-a dat startul programului de adoptii spirituale "Bun venit in Familia CiD", celebritati din lumea mondena, importanti oameni de afaceri si politicieni, printre care Calin Popescu Tariceanu si sotia, Ion Tiriac, Ilie Nastase, Amalia Nastase, Nadia Comaneci, Mihaela Radulescu, Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Camelia Sucu, Daciana Sarbu, Mihaela Tatu, Florin Chilian au devenit membri ai familiei CiD. Acestia au infiat spiritual copii ai Fundatiei CiD pentru care viata nu a fost prea darnica, iar de curand lor li s-a alaturat un nou membru, artista de origine americana Jennifer Crestol. Interpreta "cu voce de inger" - cum a fost supranumita - care s-a nascut si copilarit in California, si-a inregistrat cel mai recent album "Still In My Heart" alaturi de orchestra simfonica din Londra si a incantat audiente de la Paris si Bucuresti pana la New York si Los Angeles. Apreciata la nivel international, Jennifer a impresionat compozitori si producatori de top care i s-au alaturat in conceperea materialului discografic. Sensibilizata de copiii Fundatiei CiD si increzatoare in puterea ei de a schimba ceva in bine in lume, Jennifer se implica sufleteste in proiect pentru a le oferi sansa la o viata mai buna.

"Doresc ca prin vocea si talentul meu sa ii ajut pe cei care au nevoie. Cred ca putem face o diferenta, cred in solidaritatea oamenilor simpli care inteleg de ce este necesar acest proiect si impreuna cu povestile acestor copii o sa reusim sa atingem cat mai multe suflete care sa se alature familiei CiD", a declarat Jennifer Crestol.

Directionand spre Fundatia CiD cei 2% din impozitul pe venit, pana pe 15 mai 2010, te poti "inrudi" si tu cu accesti copii si poti ajuta la amortizarea unei parti din cheltuielile necesare ingrijirii lor. Cand ajuti, cineva zambeste. (Coordonate necesare - Fundatia C.I.D, Cod de identificare fiscala - 15467650, cont bancar - RO12 BRDE 441S V209 3782 4410)

"Copii in Dificultate" este o organizatie non-profit, sucursala a Fundatiei "Children in Distress" din Marea Britanie, care se straduieste sa ofere dragoste si ingrijire profesionala copiilor abandonati, suferinzi de diverse boli. Fundatia "Copii in dificultate" opereaza in cele 6 centre ale sale din Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges si este auditata an de an, dovada clara ca banii obtinuti din sponsorizari si finantari se folosesc in proportie de suta la suta in interesul copiilor pe care ii ingrijesc. Alisdair Barron, Presedintele Fundatiei "Copii in Dificultate" a fost investit in 2006 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, drept recunoastere pentru ceea ce a facut in beneficiul copiilor din Romania.


http://www.121.ro/ce_e_nou/stil-de-viat ... i-cid.html
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Jan 12, 2012 1:19 pm

În 2010, "Copii în dificultate", a continuat traditia inceputa de peste 10 de ani în urmă: "Campania ShoeBox"

. În fiecare an, odată cu sarbatorile de iarna, camioane pline de cadouri din Anglia ajung în România pentru a aduce cadouri pentru copiii din familii în dificultate, familii din Bucureşti şi din alte zone defavorizate din România.

De la începutul primăverii, sponsorii noştri din Anglia încep pregătirea pentru această campanie. Pare greu de crezut, dar într-o cutie de pantofi frumos impachetata pot intra dulciuri, jucării, fulare şi pălării special croşetate şi pregătite pentru copiii săraci din ţara noastră. În acest an, familii din toată Anglia au reuşit să adune peste 6000 de cutii pentru copiii din familia CID.
Vizualizati revista electronica pentru eveniment aici http://shoebox.cid.org.ro/index.html

Deci, în timpul 17-24 decembrie, la scurt timp după ce au ajuns cadourile în România, am încercat să oferim puţină bucurie pentru copiii dezavantajaţi, nu numai din Bucuresti, ci din întreaga ţară. Sprijinită de Protecţia Copilului - Departamentul Bucureşti şi Asociaţia Sf. Macrina, copii abandonati au primit cadouri de la Mos Craciun. Copiii de la Gradinita nr. 284, Scoala nr. 62 şi Şcoala pentru Surzi nr.1 din Bucureşti, au fost si ei pe lista de cadouri a lui Mos Craciun.

În ţară, cu sprijinul voluntarilor nostri, am reuşit să distribuim cutii de pantofi (ShoeBox) chiar în satele îndepărtate şi sărace: în Calugareni Giurgiu, judetul Buzau, Slobozia, Pitesti, Curtea de Arges, Calarasi Sarulesti, chiar şi în Moldova. Asociatia Vasiliada şi Asociaţia Filantropia ne-au oferit sprijinul lor pentru a aduce daruri lui Moş Crăciun la copiii din alte două judeţe: Dolj şi Severin.

Văzând că fericirea darurilor aduse în fiecare an pentru copiii români este copleşitoare. Această tradiţie înseamnă mult pentru noi, asa sum a insemnat si pentru cateva ajutoare ale lui Mos Craciun pentru cateva zile, dar si pentru copiii pe care ii vizitam, efectul este chiar mai important, caci ei încearcă să fie mai buni pentru a primi ceva în această vacanţă specială şi au întotdeauna au o scânteie în ochii lor ce reflectă speranţă, bunătate şi aşteptări ridicate.

http://www.cid.org.ro/campania-shoebox- ... ificultate
dora
 
Posts: 3720
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to BUCURESTI SI ILFOV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests