Penilla

Moderators: camel, moderators

Postby dora » Sat Nov 20, 2010 6:22 pm

Ambasadorul Olandei in Romania, Excelenta Sa Tanya van Gool a efectuat astazi o vizita de lucru la Consliliul Judetean Iasi.


Diplomatul s-a intalnit dimineata cu presedintele Consiliului Judetean apoi a vizitat centrul "Sfantul Andrei" in care sunt ingrijiti copiii cu autism. Fondurile pentru amenajarea acestui centru au fost donate de olandezi.

Tanya van Gool, ambasador Olanda:"Am venit aici pentru o vizita la centrul pentru copiii cu autism si centrul de persoane in varsta, cu dificultate. Am venit cu trei persoane din Olanda care sunt sponsorii acestor proiecte care au durat 3 ani." Constantin Simirad , presedinte CJ Iasi ; "Colaborarea pe care o avem in ceea ce privese asistenta copiilor cu autism este exceptionala, este de lunga durata si cu rezultate palpabile, vizibile. Le vom da in afara de o diploma si medalia Pro Amicitiae, Pro Fidelitate." Ambasadorul a vizitat centrul Sfantul Andrei si s-a aratat multumit de ceea ce a vazut. Tanya van Gool, ambasador a declarat:

"Sunt impresioanata. Este prima data cand vin aici. Doamna Antoanette mi-a explicat ce se intampla aici dar nu-ti poti imagina daca nu ai venit. Si este foarte bine, frumos, si-mi mai place ca personalul este atat de entuziasmat, atat de angajat, este foarte important"Sefii Directiei de Asistenta Sociala spera sa ii atraga pe olandezi si in proiectul destinat protectiei adultilor cu handicap.

Centrul din Galata a fost construit din fonduri europene.Paula Moroi, Marian Anicule

( 03 noiembrie 2010)

http://www.telem.ro/telem/local/28830-a ... izita.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Sep 06, 2012 4:23 pm

Posted: Wed Mar 14, 2012 1:46 pm Post subject: Terapia Rispolept de la Penilla Iasi

--------------------------------------------------------------------------------

Buna tuturor,

Va propun sa vedeti cum stau lucrurile la centrul de reabilitare infantila Penilla Iasi pentru ca nimic nu este mai util decat experienta unui parinte care ajunge acolo in speranta ca face tot ce poate pentru copilul lui.

Din prezentare reiese ca aici se practica TEACCH si PECS, in realitate, se apeleaza la ceva mult mai simplu si eficace (din punctul de vedere al directiunii si al personalului): se administreaza Rispolept (nu numai copiilor agresivi sau care se automutileaza, asa cum spunea directoarea intr-un articol de presa, ci si hiperactivilor, iar cum o mare parti dintre autisti au si asa ceva...). Bineinteles, esti trimis la psihiatru (majoritatea au intelegeri cu producatorii de medicamente, asadar, recomanda cu generozitate anumite medicamente), ca sa obtii tratamentul ca altfel nu iti pot otravi copilul in loc sa-l ajute cu lucru individual asa cum ti se spune la prima intalnire, ca sa te atraga la ei. Acest centru este, de fapt, o gradinita privata (asadar, o afacere) unde se lucreaza individual, prin rotatie, cu copii care au mare nevoie de ore de terapie in fiecare zi. Daca socotim numarul de copii si numarul celor implicati in terapie, rezultatul nu e grozav. Dar cu logopedia cum ramane?

La ce intrebari sa va asteptati:

1. De unde am auzit de Penilla?
2. De unde am auzit de autism?
3. Ce credeti ca putem sa facem pentru copil?
4. Ati fost la un psihiatru?
5. Copilul urmeaza un tratament medicamentos?
6. Musca? Ii impinge pe ceilalti?
7. Cate minute sta?
8. Mananca singur?
9. Se duce la baie singur?
10. Stie sa numere, stie culorile, cate cuvinte aproximati ca stie?

Aceste intrebari au rolul de a vedea daca merita sa va primeasca copilul, adica daca necesita prea mult efort... Acolo sunt primiti doar cei ai caror parinti vor sa le administreze Rispolept (sau alte scarbosenii care nu se mai vand in Europa sau sunt partial retrase, iar Statele Unite au avertismente foarte serioase), un medicament pentru schizofrenie, netestat pe copiii sub 15 ani si care, printre altele, poate sa produca insuficienta cardiaca.

Ce intrebari ar trebui sa puneti:

1. Se lucreaza individual cu copilul? Cate ore/sedinte pe zi? Cine lucreaza cu el (psihoterapeut, logoped, kinetoterapeut)? Cati specialisti sunt in total?
2. In ce constau TEACCH si PECS si cum sunt ele aplicate aici?
3. Putem face un plan terapeutic individualizat? Cate ore pe zi sau pe saptamana ii puteti acorda?
4. Copilul poate fi evaluat de cateva ori pe luna pentru a vedea progresul inregistrat si propune modificari?
5. Pot sa asist la o parte din terapie?
6. Cati copii sunt in grupa?
7. Pot sa asist la activitatile grupei?
8. Ce se intampla daca eu refuz sa ii administrez copilului orice fel de medicament, chiar si cele indicate de psihiatru? Se face terapie comportamentala?
9. Imi eliberati chitanta pentru banii dati, asa cum prevede legea?

Alternative (in functie de severitatea tulburarii): Ancora Salvarii, Star of Hope, logopedie, un hibrid de terapie ABA cu PECS, cluburi (dans, arte martiale), artterapie, terapie ocupationala, targuri, expozitii si evenimente pentru copii, festivaluri, teatru pentru copii, gradinita privata (treptat).

Parintii sunt cei care detin informatia vitala: ei stiu ce ii place copilului si pot construi pornind de la centrele de interes deja descoperite. Si, cu siguranta, nu exista terapie mai buna decat bucuria oferita de un progres (infim si nemarginit in acelasi timp) facut de un copil care sufera: va putea mai mult, in timp, cu dragoste, atentie si incredere.

Va urez succes si nu uitati sa fiti mandri de copiii vostri pentru ca inteligenta lor este speciala (voi scrie mai tarziu despre asta), iar vointa lor este mai mare decat cea a unui adult.

Back to top
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron