Penilla

Moderators: camel, moderators

Penilla

Postby mariu » Sun Jan 18, 2004 7:47 pm

"Penilla" este un centru de reabilitare infantila situat in Iasi,
str.Pascanu, nr.2, tel.0232 270900.
Este un centru privat de recuperare pentru copii cu disabilitati construit prin colaborare romano-suedeza ,care a fost dat in folosinta la 01. 06. 1994.
Tipurile de disabilitati incluse in program:paralizia cerebrala, sindrom Down, autism si sindroame de autism, intarzieri de dezvotare de diferite cauze,tulburari de limbaj, deficiente motorii ...
Personalul de la Penilla este format din : medic pediatru, asistent kineto-terapie, psiholog, asistent social,educatori specializati, asistenti copil...
Mai multe informatii puteti afla si de pe site-ul www.geocities.com/aam_penilla .....nu arata prea bine in momentul de fata dar va fi reactualizat si probabil plasat la alta adresa web.

Lucrez la Penilla doar o zi sau doua pe saptamana...si pot spune ca am fost marcat de cazurile intalnite acolo..//Pun la dispozitie aceste informatii doar cu scopul de a ajuta ...Adresa mea de email in cazul in care doriti si alte informatii despre Penilla--marius22ro@hotmail.com
mariu
 

Postby dora » Fri Jun 22, 2007 8:28 am

Sărăcia le fură orice şansă de ameliorare copiilor autişti


Cei mai mulţi dintre părinţii ieşeni ai căror copii sînt bolnavi de autism nu-şi permit costurile ridicate ale tratamentului, care oricum duce doar la ameliorarea bolii. Fără tratament, micuţii cu autism nu pot urma cursurile unei şcoli.

"În judeţul Iaşi sînt 460 de copii cu autism, din care peste 300 neşcolarizaţi. Astfel ei nu pot deprinde anumite activităţi practice care i-ar ajuta să se integreze în societate", ne-a spus dna Carmen Ghercă, preşedintele filialei ieşene a Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România.

Specialiştii cred că metoda ABA (analiza comportamentală aplicată) este cea mai eficientă pentru persoanele autiste, însă şi costurile sînt pe măsură. "Această metodă este folosită doar în Bucureşti, iar majoritatea părinţilor ieşeni nu şi-ar putea-o permite. Costă 1.600 RON şi trebuie urmată 2-3 ani, abia după această perioadă rezultatele fiind vizibile", a adăugat dna Ghercă.

La Iaşi sînt doar două centre destinate persoanelor cu acest diagnostic, unde însă nu se aplică această metodă.

"Centrele Ancora Salvării şi Penila oferă suport copiilor cu autism. Părinţii trebuie să plătească 200 RON pe lună, de aceea sînt puţini cei care apelează la aceste servicii", ne-a mai spus dna Ghercă.

Pe lîngă costurile terapiei psihologice, părinţii trebuie să le suporte şi pe cele ale medicamentelor, care se învîrt în jurul a 150 RON.

Iar dacă vor să-şi lase copiii sub supravegherea unei persoane cu ceva cunoştinţe despre autism, trebuie să-şi golească de tot buzunarele. "Bolnavii de autism sînt consideraţi persoane cu handicap de gradul I şi beneficiază de însoţitor. Acesta însă este plătit foarte puţin şi nu este motivat să se informeze în legătură cu autismul. Dacă vrei să-l motivezi, trebuie să-i mai dai 2-3 milioane de lei vechi în plus pe lună, faţă de ce oferă statul", este de părere dna Ghercă.

Direcţia de Asistenţa Socială nu poate decît să constate existenţa autismului. "La noi există un Serviciu de Evaluare Complexă care doar emite certificatul de handicap, însă nu poate oferi nici un fel de suport copiilor", ne-a spus dna Eliza Chirica, purtătorul de cuvînt al Direcţiei de Asistenţă Socială.

Pentru că provin din familii cu prea puţină dare de mînă, cei mai mulţi copii ieşeni cu autism ajung să depindă toată viaţa de părinţi. Iar părinţii nu pot decît să se resemneze şi să se întrebe cu amărăciune ce se va întîmpla cu odraslele lor, cînd ei vor trece în lumea celor drepţi. (M.Guraliuc)

http://www.evenimentul.ro/articol/sarac ... tisti.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Dec 19, 2008 8:56 am

Copiii autişti sunt reconectaţi la realitate
Autor: Mihaela Ciocârlea
Data: 8 dec 2008

Cu ajutorul psihologilor de la Centrul Penilla, micuţii care suferă de autism pot fi recuperaţi. Cei afectaţi de acest sindrom au nevoie în permanenţă de o persoană în preajma lor deoarece nu conştientizează pericolul.

În week-end, părinţii şi copiii merg la club, unde schimbă impresii şi comentează progresele făcute de micuţi


În Iaşi există circa 500 de copii cu autism, o boală care le afectează dezvoltarea creierului şi comportamentul. Micuţii se izolează faţă de cei­laţi, comunică foarte greu, sunt foarte agitaţi şi emotivi şi nu percep situaţiile periculoase în care se pot afla.

Copiii au nevoie în permanenţă de o persoană în jurul lor, iar deseori mamele renunţă la serviciu, pentru a-i supraveghea. Deşi această boală durează toată viaţa, terapia le poate uşura foarte mult situaţia. La Iaşi funcţionează Centrul de Reabilitare Infantilă Penilla, o instituţie unică în Moldova care luptă cu autismul.

„Nu stătea zece secunde, nu vorbea şi ţipa întruna”

Vlad Petronel (opt ani) a fost diagnosticat cu autism când avea doi ani şi jumătate. Până atunci, mama sa credea că are probleme cu auzul.

„Vlad nu stătea zece secunde pe scaun, nu vorbea şi ţipa întruna. Nici nu reacţiona când vorbeam cu el sau îl strigam, în schimb auzea soneria de la uşă”, îşi aminteşte Mihaela, mama băiatului. În cele din urmă, medicii i-au spus că problema nu era fizică, ci psihologică.

Spre norocul lui, Vlad avea o vârstă fragedă şi a urmat un tratament de recuperare, la Centrul Penilla. Curând, terapia a dat rezultate. Pe la patru ani şi jumătate Vlad dă semne de reabilitare.

„Sunt mulţumită pentru că s-a liniştit şi a început să vorbească, chiar dacă nu vorbeşte corect”, mărturiseşte mama lui Vlad. Copilul a putut chiar să urmeze o grădiniţă normală, iar acum învaţă la şcoală, în clasa I. Băiatul s-a integrat în clasă, iar acasă îşi ajută mereu mama în bucătărie.

Comunică pe messenger

Robert (12 ani) este prizonier în lumea tăcerii. Părinţii şi-au dat seama că ceva este în neregulă la vârsta de doi ani, când băiatul nu mai vorbea, deşi gângurise până atunci, nu se mai juca şi se izola. După numeroase controale ORL şi neurologice, Robert a fost diagnosticat cu autism la vârsta de trei ani şi jumătate.

„La început negam acestă boală, am început să mă informez şi până la urmă să accept acest lucru”, îşi aminteşte Carmen, mama băiatului. Pentru a nu-l izola, Carmen şi-a dus copilul la o şcoală normală până la vârsta de cinci ani, când a aflat de Centrul Penilla, unde merge şi în prezent.

Acolo, Robert beneficiază de terapii care îi dezvoltă potenţialul de comunicare, în special pe bază de imagini. Chiar dacă nu vorbeşte, băiatul ştie să citească, să scrie şi să socotească.

Robert şi-a dezvoltat un limbaj non-verbal şi se foloseşte de obiecte pentru a se înţelege cu cei din jur. Cu sora sa de numai patru ani se înţelege bine. Robert are o adresă de messenger şi aşa comunică cu prietenii şi verişorii lui. „Încercăm să-l facem să comunice ce vrea prin intermediul calculatorului”, ne spune mama lui Robert.

Si-au făcut şi club

Părinţii care au o situaţie financiară bună apelează tot mai des la specialişti care să le supravegheze copiii. “Fac terapie cu un copil, patru ore pe zi.

Copiii cu autism sunt mai sensibili şi trebuie înţeleşi. Simt o mare bucurie cînd îi văd progresele. Dacă la început abia gângurea, acum vorbeşte în propoziţii”, ne spune Cristina Giuşcă, specialistă în psihoterapie.

Mai nou, ieşenii care au copii autişti îi pot înscrie la clubul Asociaţei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România. Peste 30 de familii îşi lasă în week-end micuţii la club, unde beneficiază de ajutorul unui terapeut şi pot socializa între ei.


http://www.adevarul.ro/articole/copiii- ... itate.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby desperados » Sat Dec 20, 2008 11:17 am

Din pacate realitatea e putin :D diferita in ceea ce priveste activitatea acestui centru
Dar ar fi bine un parinte care frecventeaza acest centru sa spuna exact ce este acolo
Stiu ca exista o grupa de copii cu autism cu 10 copii care au o educatoare si o asistenta ( si mi e greu sa cred ca se lucreaza individual) si abordeaza metoda Suedeza care nu am prea inteles ce este un hibrid de ABA TEACH SONRISE PLAY THERAPY
Din pacate nu li se vorbeste parintilor si de alte alternative ci li se spune ca ABa nenoroceste copii ca nu poti sa bagi o persoana de 100de kg in pantaloni marimea 42 ca sa o citez pe d na directoare
La intrebarea in ce consta aceasta terapie (suedeza in speta ) raspunsul a fost mai mult decat evaziv
cat despre copilul care vorbeste acum in propozitii stiu sigur ca de ceva timp aproape 3 ani lucreaza intensiv acasa dupa o alta metoda
deci nu are legatura cu centru mai sus mentionat
Ma bucur ca exista alternativa aceasta ptr parinti dar m as bucura s mai mult ca parintii sa fie informati despre toate metodele (mai ales ca stiu cel putin 3 copii care au ales sa inceapa alte terapii cu rezultate notabile
)
desperados
 
Posts: 56
Joined: Mon Jan 28, 2008 4:55 pm

Postby dora » Sat Dec 20, 2008 10:09 pm

Cata dreptate avea Monique GruberAm constatat atunci ca in Romania fiecare lucreaza de unul singur, fara contacte cu ceilalti implicati in acelasi domeniu. Si ca uneori chiar specialistii, in loc sa lucreze impreuna, lucreaza mai degraba unul impotriva celuilalt. De aceea am discutat cu asociatia Children in Distress, ca sa organizam aceasta conferinta impreuna. Acum un an s-au adunat 50 de specialisti si de terapeuti din toate centrele din Romania la resedinta noastra si am discutat o zi intreaga despre organizarea si scopul acestui congres.


N-avea de unde sa stie ca acelasi lucru se intampla si cu asociatiile de parinti ...
si cu parintii...


(au prioritati si viziuni diferite, ca sa ma exprim elegant)
Cei care sufera in tot acest razboi intre orgolii sunt copiii...

http://www.revista22.ro/supliment-bucur ... -2858.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby desperados » Sun Dec 21, 2008 8:14 am

imi pare rau Dora dar aici nu cred ca sunt de acord cu tine
in primul rand prioritatea trebuia sa o reprezinte copilul si ce vei face cu el in viitor
Aici nu e vorba de asociatii de parinti ci de diferite centre cu finantare suedeza ,olandeza si asa mai departe
e f bine ca acestea exista asa cum spus si in postul anterior ca mai ia ua de pe umerii parintilor o parte din greutate cel putin temporar
Problema e ca sunt f putini receptivi la a le impartasi parintilor alternativele existente sau maimult decat atat in a le spune aia nu e buna robotizeaza copilul
Eu am vorbit cu directoarele de la acest centru care cand au auzit de terapie co,mportamentala nu au vrut sa co0ntinue discutia
Le am chemat acasa sa vada ce facem noidar au refuzat politicos
Si poate nu as fi spus nimic dar am prospata in minte experienta unui parinte care a frecventat acest tip de centru cu rezultater intr un an si jumatate doar pe partea de autoservire si care dupa ce a inceput sa faca Aba in urma unui training de o zi facut de cei de la BARLAD in timp de 2 luni a ajuns la stadiul de expresive :shock:
Deci copilul era f bine dar era catalogat acolo codasul grupei
Ce ma supara este lipsa de alternativa care li se ofera parintilor
La o astel de intalnire am intrebat o pe d na directoare daca ar avea asa un copil daca i ar acorda serviciile de la centru si a ramas............
Probabil asta face diferenta
eu gandesc de 5 ori ptr ca stiu ca eu pot influenta niste parinti si implicit soarta unui copilas
CRaciun linistit si un an mai bun dacase poate,
In rest chiar nu este loc de orgolii decat cred cc daca ti ai rezolvat problema si ai maimult timp
daca nu ....
desperados
 
Posts: 56
Joined: Mon Jan 28, 2008 4:55 pm

Postby dora » Sun Dec 21, 2008 11:13 am

Desperados,

am inteles ce te deranjeaza...de ce te apuci de un lucru daca nu oferi tot ce e mai bun pentru acei copii, ca si cum ar fi copiii tai
Si cum poti sa dormi apoi linistit...(daca esti olandez)
Cred ca e nestiinta, nu e rea-vointa...

Eu iti spun ca se intampla acelasi lucru si la noi(si in cazul in care chiar ai un copil autist)


Daca ti-as spune ca am auzit fraza asta cu terapia comportamentala care distruge copilul de la zeci de presedinte de asociatii, directoare de centre de recuperare despre care stiu sigur ca sunt si mamici de copii autisti,
m-ai crede ?


Si ele au refuzat initial sa mearga sa vada...nu au ce sa vada...
Intre timp unele si-au schimbat opinia ...altele nu...continua sa-i sfatuiasca pe parinti sa-si iubeasca copilul, continua sa conduca acele centre unde copiii se simt bine si atat...
Si vor exista in continuare parinti care vor refuza sa mearga sa vada si ce fac altii...

Ai facut foarte bine ca ai pus intrebarea aceea...ti-a inchis telefonul in nas, dar a ramas un gand, o samanta de indoiala...care va rodi mai devreme sau mai tarziu
Stiu ca pui asemenea intrebari frecvent( si ma bucur...caci muscatul limbii e un sport periculos :D )
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Dec 21, 2008 2:29 pm

desperados wrote:imi pare rau Dora dar aici nu cred ca sunt de acord cu tine
....E dreptul tau sa nu fii de acord, dar nu inteleg exact cu ce anume nu esti de acord


Din experienta pe care o am din intalnirile cu parintii ( si chiar am vazut multi)am invatat ca nu trebuie sa judeci pe nimeni indiferent daca face sau nu ceva ptr copilul lui ( chiar daca erau momente in care imi muscam limba ca sa nu le zic sa se trezeasca pina nu e prea tarziu )Dar fiecare face o alegere :buna sau rea este alegerea lui pe care trebuie sa o respectiLa acest paragraf ma refeream ...

E greu de gasit o cale de mijloc...
Vorbim de viitorul copilului...de calitatea vietii lui...


Din fericire multi vorbesc despre experientele traite...in diferite moduri, in diferite locuri...
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Publicitate

Postby marius » Wed Jan 21, 2009 12:03 am

Au trecut peste patru ani de cand copilul meu a fost diagnosticat si peste trei ani de cand am descoperit acest site si forum. In tot acest timp, autism.ro a reprezentat principalul canal de informare pe care l-am avut la indemana si principala legatura cu alti parinti ai unor copii care sufera de autism. Cred foarte mult in rolul de informare al acestui site si sunt sincer recunoscator celor care l-au fondat si celor care au postat aici mii sau poate zeci de mii de informatii utile. Din aceste motive si din respect pentru cei aproape 3000 de vizitatori ai acestui topic, simt nevoia sa va spun ceva despre articolul din Adevarul postat aici de Dora in decembrie: acest articol este o reclama. Articolul amesteca informatii corecte cu "mici" exagerari care pun intr-o lumina foarte buna anumite asociatii si fundatii din Iasi. Imi permit sa fac aceasta afirmatie deoarece unul dintre copiii despre care se vorbeste in articol este al meu, si, desi as fi fericit sa fie adevarat ce am citit acolo, in mare parte, nu este.
Recomand parintilor din Iasi care au copii afectati de autism terapie intensiva, lucru unu la unu si sa arate cat mai multa dragoste copiilor lor.
Cred ca singurul motiv pentru care Desperados a intervenit a fost ca acest articol nu reprezinta o informatie care sa foloseasca parintilor ci doar publicitate, si nu avea ce sa caute pe acest forum.
autism infantil, dar istet
marius
 
Posts: 8
Joined: Sun Dec 04, 2005 11:22 pm

Re: Publicitate

Postby dora » Wed Jan 21, 2009 2:41 pm

marius wrote:Cred ca singurul motiv pentru care Desperados a intervenit a fost ca acest articol nu reprezinta o informatie care sa foloseasca parintilor ci doar publicitate, si nu avea ce sa caute pe acest forum.


Exista dreptul la replica al persoanelor si asociatiilor...cand informatiile sunt eronate

Propun sa stergem toate informatiile care nu au legatura cu ABA, sa intitulam forumul aba.ro...
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

publicitate

Postby marius » Wed Jan 21, 2009 8:31 pm

foarte buna idee ...
autism infantil, dar istet
marius
 
Posts: 8
Joined: Sun Dec 04, 2005 11:22 pm

Postby Zugoor » Thu Jan 22, 2009 10:08 pm

Foarte frumos articolul,iar daca as fi un parinte care e in cautarea unei solutii acum si as citi articolul m-as duce intins acolo.
Scriu aici pt. ca e topic special pt. Iasi si ma gandesc ca un parinte din zona ar cauta informatii mai intai aici.
Noi am ajuns la Penilla la scurt timp dupa diagnostic,cand stiti si voi cum e,parca ai luat niste droguri f puternice si nu mai stii daca ce traiesti e realitate.Am mers sa facem o evaluare acolo.Ne-a intampinat o dna doctor ff ofensata ca noi stim ce e aia autism si ca nu are cu ce sa ne uimeasca.In mom in care i-am zis ca vrem sa facem ABA,au sarit toate si ne-au pus la zid.
Pai voi stiti ca ABA e interzisa in Suedia?!?!
Nu
E interzisa,ei nu accepta asemenea torturi,e ilegal,etc etc
Aoleuuu,daca imi spuneau atunci orice,credeam
Pai stiti ca noi cunoastem un copil recuperat cu ABA
Nu exista asa ceva,etc..
Au urmat niste discutii stupide,nu stiam cum sa iesim mai repede de acolo
Ne-au zis ca au si gradinita.Noi am zis ca am vrea sa mearga la o gradinita de masa,sa fie intre copii obisnuiti.A fost atat de .."amuzanta"doctorita,incat striga dupa noi si cand am iesit, ca locul lui e in acea gradinita,nu in alta parte.Ma rog
Dupa discutia asta ne-au cerut si bani,pt.ca l-au pus pe Egu sa urce pe un topogan si pt. ca dna doctor s-a uitat la el si a zis ca e bine..Le-am dat.Acasa ne-am trezit si ne-am intrebat ce naiba am facut noi acolo

O doamna psiholog f draguta ne-a preluat apoi si ne-a plimbat prin centru.Erau ,asa cum zice si desperados,f multi copii intr-o sala,si doar o tanara pt. ei care ii supraveghea.Ce mi s-a parut ingrozitor acolo era linistea.Copiii stateau in jurul unei mese mari si nu faceau nimic,doar unul intr-un colt un puzzle cu acea tanara.Cel putin asta am surprins noi atunci.
Dna psiholog de atunci ne-a sugerat ca e bine ca facem ABA,si ne-a dat nr ei in caz ca vrem sa facem vreun test.
Am cunoscut apoi parinti care si-au retras copii de acolo,unii dintre ei au scris pe forum si au facut referire la acest centru.

Eu nu zic ca toti trebuie sa faca ABA,insa cred ca un parinte care alege sa faca orice fel de terapie ,trebuie sa fie f bine informat in legatura cu toate terapiile existente si cu sansele oferite de fiecare.La fel si cu centrele.Ceea ce va alege apoi va in functie de cat vrea sau poate face pt. copilul lui.
Si eu sfatuiesc parintii sa faca terapie intensiva 1 la 1,si sa nu se lase furati de reclame,ci sa intrebe in dreapta si stanga inainte de a lua o decizie.
Zugoor
 
Posts: 209
Joined: Mon May 01, 2006 9:29 pm
Location: iasi

Postby gabi.b » Tue Apr 27, 2010 2:31 pm

Pentru cei care sunt din Iasi , e o mamica cu un copilas de 3 ani ce nu vorbeste , va rog daca s-ar putea sa-mi spuneti unde s-o sfatuiesc sa mearga la o evaluare in orasul vostru ? S-ar parea ca a fost la neuro si i s-a dat encephabol , copilul nu vorbeste , medicul i-a zis ca nu are autism , totusi mami e ingrijorata ...Poate ma ajutati cu un sfat..Multumesc
gabi.b
 
Posts: 247
Joined: Tue Mar 20, 2007 3:42 pm

Postby dora » Tue May 18, 2010 9:44 am

Centru nou pentru copiii cu autism
Marti, 18 Mai 2010 |
Copiii autisti din Iasi vor beneficia de un nou centru de zi. Acest centru va fi amenajat in zona Podu de Fier, proiectul fiind implementat de filiala ieseana a Asociatiei pentru copii si adulti cu autism din Romania.Acest centru va fi destinat recuperarii si integrarii sociale a tinerilor bolnavi de autism. "Dorim sa-i ajutam pe tinerii bolnavi de autism sa dezvolte o profesie, sa faca o copie xerox, sa facem o legatorie sau pe viitor o mica activitate din care sa ne finantam, cum ar fi o brutarie", a spus Carmen Gherca, presedintele filialei iesene a Asociatiei pentru copii si adulti cu autism din Romania. In acest moment, sunt peste 300 de copii bolnavi de autism aflati in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi. Asociatia vrea sa investeasca si 50.000 dolari americani pentru dotarea centrului respectiv, centru care va fi de fapt un apartament de patru camere din zona Podu de Fier. Proiectul a inclus si mai multi studenti de la Universitatea Al. I. Cuza. Tinerii vor organiza la sfarsitul saptamanii, la cinema Victoria, o proiectie de spoturi, pretul biletului fiind de 10 lei. Banii stransi ar urma sa fie donati asociatiei.
.
http://www.bzi.ro/centru-nou-pentru-cop ... ism-170429
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Nov 20, 2010 6:17 pm

Complex de Servicii Comunitare “Sf.Andrei” Centru de plasament pentru copilul cu nevoi speciale in cadrul Complexului de Servicii Comunitare “Sf.Andrei” Iasi Copii cu handicap psiho-motor

Iasi,str Sf.Andrei nr.1,267520,Georgeta Ciobanu


TRAINING DEDICAT COPIILOR CU AUTISM
Editat de Silvia Craus
mar�i, 26 octombrie 2010


Fundatia olandeza ,,Un viitor mai bun" organizeaza un nou training dedicat copiilor cu autism
(CUZANET, Iasi, 26 octombrie)- Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi in colaborare cu Organizatia ZZG Olanda si Fundatia olandeza ,,Un viitor mai bun” vor organiza un training cu tema ,,Interventie asupra copiilor cu autism” in perioada intai si doi noiembrie. Trainingul se va desfasura la Centrul de Servicii Comunitare ,,Sf.Andrei” din Iasi. ,,Acest training reprezinta un final de proiect initiat de ONG-ul olandez. In judetul Iasi sunt in jur de 3000 de copii cu autism, iar cei mai multi dintre ei locuiesc in familii. De aceea aceasta organizatie olandeza sprijina parintii sa invete sa lucreze cu copiii.”, a precizat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. ,,Pana in momentul de fata am mai avut sapte sesiuni la care au participat in total 400 de persoane, toate aici la Centrul Sf Andrei.”, a mai adaugat Georgeta Ciobanu şeful Centrului de Servicii Comunitare "Sf. Andrei".


La acest training vor participa 280 de persoane: parinti de la Aociatia Parintilor Copiilor cu Autism, cadre specializate de la Centrul ,,Sf. Andrei”, de la Centrul Stejarul, de la Centrul de Zi din Pascani si de la Fundatia ,,Ancora Salvarii”. ,,Cele 280 de persoane vor fi impartite pe doua zile, 140 si 140. 40 vor participa la o activitate practica care are in vedere stimularea senzoriala a copiilor si ceilalti 100 vor participa la un curs mai degraba teoretic care are in vedere problemele de comportament.”, a mentionat Georgeta Ciobanu.


Lectorii sunt cu totii din Olanda, psihologi, specialisti in probleme comportamentale, medici si kinetoterapeuti. Activitatile au fost in intregime sponsorizate de ZZG Olanda reprezentata de Antoinette Smits./ Carmen Rotaru


http://www.cuzanet.ro/index.php?option= ... 8&Itemid=1
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Next

Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron