Complex servicii comunitare Sf Andrei

Moderators: camel, moderators

Complex servicii comunitare Sf Andrei

Postby dora » Sat Jun 22, 2013 9:47 am

Persoanele cu autism din județul Iași și familiile acestora pot beneficia de asistență de specialitate, gratuită, în cadrul Centrului de consiliere și asistență pentru persoane cu autism – Iași.


Centrul, care functioneaza în cadrul Complexului de Servicii Comunitare "Sf.Andrei" de pe str. Sf. Andrei nr. 25 A, oferă intervenții personalizate fiecărui beneficiar, în funcție de vârstă, felul specific în care a fost afectat de această tulburare și disponibilitatea sa și a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru.

Centrul este deservit de personal specializat – psihologi și/sau psihopedagogi instruiți în lucrul cu persoane cu autism. Aceștia evaluează fiecare caz nou în parte și, împreună cu familia, realizează un plan de intervenție, pe termen mediu sau lung, în funcție de nevoile fiecăruia. Sesiunile de lucru sunt, după caz, atât individuale cât și de grup. Psihologii de la Centru fac, de asemenea, recomandări pentru servicii conexe și oferă consiliere părinților și familiilor persoanelor cu autism.

În acest moment, la Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din Iași, beneficiază de asistență 8 copii, cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani.
Bușilă Carmen, psiholog în cadrul acestui centru, declară: „Consider că serviciile oferite de acest Centru constituie un important sprijin pentru familiile care se confruntă cu tulburarea de spectru autist (TSA), acest lucru fiind întărit de multele solicitări primite. Dincolo de sprijinul concret pe care părinții îl găsesc în cadrul acestui centru (terapie, consiliere, grup de suport) rămân, însă, reale dificultățile întâmpinate de aceștia în a avea acces la suficiente servicii de terapie de lungă durată. De asemenea este imperios necesară informarea corectă și completă a tuturor categoriilor de populație, pentru ca acești copii să fie acceptați și integrați. Persoanele cu TSA sunt diferite de noi dar și noi suntem diferiți unii față de alții. Este important ca societatea să înțeleagă persoanele cu autism, pentru că ele chiar există. Trebuie să-i integrăm pentru că ne aparțin.”


http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/asiste ... 10808.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron