ANCAAR IASI

Moderators: camel, moderators

Postby dora » Wed Feb 23, 2011 2:25 pm

dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Feb 25, 2011 2:53 pm

Concert caritabil Autor: Andreea Dumitru

16 Feb 2011
Concert caritabil pentru copiii cu autism din Iasi.

Clubul Rotary Curtea Domneasca organizeaza un concert de binefacere. Cu banii obtinuti, reprezentantii ANCAAR Iasi isi doresc sa mearga cu macar o parte dintre copii la un centru din apropierea Clujului, unde acestia pot face hipoterapie, terapie cu cai. Invitatiile pot fi procurate de la Centrul Cultural German, contra unei donatii de 50 de lei. Spectacolul va avea loc pe data
de 3 martie, incepand cu ora 19:00, in sala mare a Teatrului "Luceafarul". Reprezentantii parintilor care au copii cu autism spun ca pretul unei sedinte la centrul din Cluj sunt destul de ridicate, insa se pare ca terapia ar da roade. Mai mult, cei care vor pleca la Cluj isi propun sa invete cat mai multe despre aceasta terapie, cu scopul de a o aduce si la Iasi.


http://www.7est.ro/stiri/agenda/14005-c ... tabil.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Mar 12, 2011 5:41 pm

Concert de binefacere organizat de Clubul Rotary pentru tinerii autisti
203 vizualizari | Sambata, 12 Martie 2011 Share | |

Clubul Rotary Iasi Curtea Domneasca a organizat, saptamana trecuta, un concert de binefacere, realizat cu sprijinul celorlalte cluburi Rotary din Iasi.

Manifestarea a fost completata de participarea Orchestrei Simfonice a Facultatii de Interpretare Muzicala, din cadrul Universitatii George Enescu (UAGE), condusa de dirijorul Michael Beck.

Concertul a avut drept scop strangerea sumei de 16.500 lei, aceasta fiind obtinuta din sponsorizarile partenerilor si din vanzarea biletelor. Dupa finalizarea actiunii, in cadrul sedintei saptamanale a Clubului Rotary Iasi Curtea Domneasca, suma colectata a fost donata de presedintele Rotary, prof. dr. Stefan Georgescu, si de prof. Alexander Rubel doamnei Carmen Gherca, in calitate de presedinte al Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iasi.


Iata care au fost partenerii si sponsorii acestui eveniment: Orchestra Simfonica a Facultatii de Interpretare Muzicala din cadrul UAGE, Continental Automotive, Centrul Cultural German Iasi, Universitatea „Petre Andrei” Iasi, Colegiul National de Arta „Octav Bancila”, Bucium SA, Cavalerul Medieval.
http://www.bzi.ro/concert-de-binefacere ... sti-211643
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Jul 07, 2011 9:18 am

http://www.avon125.ro/avantaje/propuner ... ml?voted=0

Intra pe site-ul www.avon125.ro si alege povestile favorite! Accesand Galeria povestilor, vei descoperi femei care au construit organizatii pentru a-si ajuta semenii sau pentru a schimba in bine mediul in care traiesc; vei intalni antreprenoare ambitioase, care-ti povestesc cum au reusit sa duca mai departe pasiunea si s-o transforme intr-o afacere de succes, ecologiste infocate, dar si designeri, stilisti, scriitoare, medici si exploratoare! Toate sunt povesti frumoase, care te fac sa zambesti gandului ca si tu poti schimba in bine viata ta si a celor din jur.

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site-ul campaniei, www.avon125.ro si sa apesi butonul „Imi place!” din dreptul preferatei tale! Votul se desfasoara in perioada 1 iulie – 15 august. Cele mai frumoase povesti si autoarele lor vor fi celebrate de AVON in luna septembrie, in cadrul unei mari gale de premiere!

Intregul regulament al campaniei este disponibil aici. Campania este sprijinita de TVR, o serie de personalitati ale televiziunii publice alaturandu-se initiativei: Marina Almasan, Ramona Avramescu, Malvina Cervenski, Livia Dila, Raluca Moianu, Irina Pacurariu si Iuliana Tudor. O serie de alte persoane publice sustin proiectul, printre acestea numarandu-se Daniela Nane si Alice Nastase.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Nov 14, 2011 3:26 pm

Diferiţi şi asemenea”

3.000 de lei, aceasta a fost suma pe elevii unei clase de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” au adunat-o pentru copiii de la ANCAAR Iaşi în urma unui eveniment derulat la sfârşitul săptămânii trecute.

Prietenia cu micuţii de la Asociaţia Naţională a Copiilor şi Adulţilor cu Autism (ANCAAR) a început în vară, iar cei care au întins primii mâna au fost liceenii. „Ei ne-au propus să derulăm împreună proiecte şi au participat alături de copii la tabăra Arca lui Noe, de la Bârnova.

Le-a plăcut şi ne-au propus şi alte activităţi, ultima fiind expoziţia pe care am deschis-o împreună. Lucrările au fost realizate de copiii cu autism, alături de care adolescenţii de la Colegiul Emil Racoviţă au lucrat la Clubul de Week-end”, ne-a spus dna Carmen Ghercă, preşedintele ANCAAR Iaşi. Lucrările realizate de copii au fost reunite într-o expoziţie şi oferite tuturor celor care le-au fost alături la evenimentul caritabil organizat de liceeni. Dincolo de sprijinul financiar, a fost foarte importantă interacţiunea. Şi copiii cu autism au nevoie de socializare, şi părinţii lor, dar poate cel mai mult au nevoie de încredere. Încredere că sunt acceptaţi şi iubiţi aşa cum sunt, pentru sufletul lor cald. „Diferiţi şi asemenea”, aşa cum bine au punctat licee

nii de la Colegiul „Emil Racoviţă”. (ASIS)

http://www.evenimentul.ro/articol/difer ... menea.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Nov 27, 2011 1:22 pm

Ieri a fost ziua in care cursul de formare a formatorilor pentru cei care lucreaza cu persoanele cu autism a luat sfarsit. Am primit diploma dupa 2 saptmani in care am avut alaturi trei persoane dragi si in care am invatat, in primul rand, ca, niciodata, oricat de greu ne-ar fi, sa nu uitam sa ne bucuram de soare.


Pentru mine acest curs a insemnat intr-adevar formarea mea prin dezvoltare. Am invatat ca trebuie sa fiu constienta de calitatile mele, ca trebuie sa le folosesc si ca trebuie sa-mi depasasesc provocariile.Ieri, am simtit, pentru prima data ca bariera dintre noi, parintii, si specialistii care lucreaza cu copiii nostri a inceput sa dispara, ca putem si trebuie sa fim o echipa pentru a reusi. (Multumesc Carmen Busila pentru invitatia de a ma alatura grupului tau).
Cel mai mult m-au impresionat lectorii... pe Anke si Bert ii cunosc de mai mult timp si i-am simtit aproape cand m-au invitat alaturi de ei, anul trecut, la Bucuresti, alaturi de Robert (Hy Robert, I hope to see you soon). Atunci am vazut diferenta dintre a fi un bun profesor si un profesor si atat!

Anul acesta am avut onoarea de a-l cunoaste pe Jan care m-a impresionat prin profesionalismul, modestia si metoda sa de predare. Sunt mandra ca l-am cunoscut si ca am invatat atat de multe de la el.
Oameni deosebiti, speciali, care si-au gasit timpul pentru a scrie, fiecaruia dintre noi, un cuvant de bun ramas, un cuvant care, in esenta sa, a implinit ceea ce suntem fiecare dintre noi!
Va multumesc pentru cuvintele pe care mi le-ati daruit in tot acest rastimp de cand ne cunoastem... ele m-au facut sa nu-mi pierd curajul si sa merg inainte, sus, unde este mereu soare!
Iata cuvintele pe care le voi pastra cu drag in minte si in suflet:

Dear Carmen,
W.O.W.W..
We admire your courage!
Connecting people is your quality!
Thank you!
Jan, Bert, Anke.

http://carmengherca.blogspot.com/
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Mar 16, 2012 9:36 pm

Conferința „Autismul – Oamenii speciali de lângă noi”Cand? 05 – 06 Aprilie 2012

Unde? - Universitatea „Petre Andrei” din Iași

Cine? Anke van Wijk - consultant pentru autism/logoped lucrează la “Lunetzorg”, Olanda, o organizație pentru persoanele cu dizabilități mintale (peste 2500 clienți), cu o experiență de peste 20 de ani ca și consultat/logoped
si
Bert van de Meeberg specializat în medicina de familie. Din 1983 lucrează într-o instituţie pentru persoane cu deficienţe mintale, mai întâi în Eemeroord - Baarn şi din 1996 la organizaţia “Lunet zorg” din Eindhoven, Olanda, ca medic pentru persoanele cu o deficienţă mintală.

Cum? Conferința va avea loc în cadrul evenimentelor din Campania „Arată că îți pasă!” organizată pentru marcare zilei de 2 Aprilie – Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului.
• Aceasta va fi structurată pe 2 zile: ziua de 5 Aprilie va fi dedicată specialiștilor care doresc să participe (psihologi, logopezi, psihopedagogi, educatori, profesori, medici, studenți) iar pe 6 Aprilie vor fi invitați părinți ai copiilor cu autism.
• Conferința va cuprinde prezentări ale celor 2 lectori din Olanda, cât și a specialiștilor ANCAAR Iași și ai Fundației Ancora Salvării.
Traducerea va fi asigurată în limba română.

Prezentările vor fi însoțite de exemple practice, fiind interactive. De asemenea, se vor organiza vizite de lucru la Școala Specială „Constantin Păunescu” din Iași unde funcționează clasele speciale pentru copiii cu autism și la sediul celor doua fundații.
Se va prezenta cartea scrisă de mama unui copil cu autism din asociația noastră.
Se vor elibera diplome de participare la conferință.

Pentru părinți participarea la conferința este gratuită iar pentru cei din alte localități, vom asigura cazarea în limita locurilor disponibile.
Pentru specialiști se va percepe o taxă de 70 lei (studenți 40 lei), în care vor fi cuprinse
și pauzele de cafea.
Persoanele care se înscriu până pe data de 25.03.2012 beneficiază de reducere astfel: specialiști 50 lei, studenți 30 de lei.

Taxa va fi achitată în contul ANCAAR Iași sau la conferință. Dacă plătiți în contul bancar, vă rugăm să specificați pe ordinul de plată, „pentru participarea la conferință”.
Dacă doriți să participați vă rugăm să ne trimiteți un e-mail de confirmare pe adresa carmen_gherca@yahoo.co.uk, pentru a vă trimite formularul de înscriere, programul conferinței și alte detalii.


http://carmengherca.blogspot.com/2012/0 ... li-de.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Sep 06, 2012 1:42 pm

Luni, 03 Septembrie 2012. 353 vizualizări, 6 comentarii, 12 voturi

EROU EVZ. Lipiţi urechea de inima mamei lui Robert


Autor: Irina Marinescu


http://www.evz.ro/detalii/stiri/EROU-EV ... 98952.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Oct 05, 2012 2:00 pm

Un nou succes pentru copiii autisti din Iasi - FOTO, VIDEO


Alina ACSINTE | 252 vizualizari | Vineri, 05 Octombrie 2012 Comentarii (0)


Un spatiu de joaca pentru copiii autisti a fost inaugurat ieri de Asociatia Nationala pentru Copiii si Adultii cu Autism din Romania, filiala Iasi (ANCAAR), in colaborare cu o echipa de specialisti olandezi. Valoarea investitiei pentru amenajarea terenului s-a ridicat la suma de 10.000 lei, bani stransi in urma unor concerte caritabile. In cadrul centrului sunt peste 35 de copii cu autism, cu varste intre 7 si 16 ani, care beneficiaza de terapii specifice individualizate.

"Fiecare copil are nevoie de un spatiu in aer liber pentru joaca si recreere. Acest parc de joaca a fost amenajat special pentru recreerea copiilor cu autism. Inaugurarea spatiului de joaca inseamna un pas inainte pentru noi si speram sa continue seria activitatilor propuse in acelasi ritm. Copiii cu autism au nevoie de comunicare si multa rabdare din partea parintilor si terapeutilor. Fiecare copil evolueaza incredibil de mult daca atentia noastra se concentreaza exclusiv pe ei", a precizat Carmen Gheara, presedinta ANCAAR Iasi.

Dupa cateva minute de la inaugurarea oficiala, parcul a fost invadat de copiii cu autism din centru. Nerabdatori sa incerce toate leaganele din parc, copiii au fost incantati de noul loc de joaca. "Ne propunem ca prin urmatoarele actiuni sa reusim integrarea copiilor autisti in invatamantul de masa si sa schimbam mentalitatea iesenilor.

Sunt copii care fac eforturi incredibile pentru a raspunde pozitiv terapeutilor. Noi suntem cei care trebuie sa ne schimbam pentru a putea intelege lumea lor", a completat Carmen Gherca. In cazul adultilor cu autism, situatia este ingrijoratoare pentru ca nimeni nu le ofera sansa de a se integra in societate. Autismul este o tulburare de dezvoltare, de origine neurobiologica ce îngreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare. În prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.
http://www.bzi.ro/un-nou-succes-pentru- ... eo-318302#
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Nov 01, 2012 1:26 pm

Eu si copilul special din familia mea”. Intalnire a parintilor copiilor cu nevoi speciale
Articol de Alexandra Stefanescu

Vineri, 2 noiembrie, incepand cu ora 17.30, Libraria Carturesti din Iulius Mall va gazdui intalnirea parintilor copiilor cu nevoi speciale, la initiativa filialei Iasi a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adultii cu Autism – ANCAAR.
Evenimentul, intitulat „Eu si copilul special din familia mea”, isi propune sa aduca in atentia comunitatii problemele cu care se confrunta familiile in care sunt copii cu dizabilitati. Impreuna cu membrii ANCAAR si invitatii lor, se vor parcurge multe dintre etapele prin care trec parintii unui copil cu dizabilitati, de la aflarea diagnosticului si pana la stadiul prezent.

„Prin subiectele abordate, inspirate si din volumul Suflete in culori pe care l-am scris ca un jurnal al propriei experiente cu copilul meu diagnosticat cu autism, vom incerca sa raspundem la unele intrebari la care, de multe ori, nu putem gasi un raspuns: Cum reusesc sa trec peste diagnostic, Ce trebuie sa fac si Cum pot sa-mi continuu viata de familie?”, a declaratCarmen Gherca, presedintele ANCAAR Iasi.

La intalnirea cu parintii sunt invitati psihoterapeuti, asistenti sociali, medici, psihologi si specialisti implicati in problematica persoanelor cu autism.
http://www.cronicadeiasi.ro/stiri/local ... iale/28435
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: ANCAAR IASI

Postby dora » Wed Aug 28, 2013 6:22 am

Olanda vs Romania
http://carmengherca.blogspot.ro/

Cum ar fi daca ti-ai pierde copilul? Cum ar fi daca, in plus, copilul tau ar fi diagnosticat cu autism si v-ati afla intr-o tara straina?
Ce ai simti cautandu-l? Stiind ca nu vorbeste limba din tara respectiva si ca nu poate spune prea multe despre el nici daca ar fi ajutat?
Ce ar trece prin gandul tau in trenul care te poarta spre politia din orasul in care a fost gasit, intrebandu-te daca e el, daca e sanatos, speriat, hranit, obosit?
Chiar daca ma considerati putin sadica, va spun ca ar fi mai bine decat daca toate aceste lucruri s-ar intampla in Romania, in tara ta.
Fiindca in Romania, nimeni nu ar sti ce sa faca... tanarul care a trait in realitate aceasta experienta a mers mai mult de o ora cu trenul fara sa-l intrebe nimeni nimic, fara sa-i cera nimeni biletul (ce s-ar fi intamplat intr-un tren din Romania?).
Gasit fiind a fost oprit la sediul politiei locale care i-a oferit conditii adaptate lui, aducandu-i un translator si un psiholog... ce ar fi facut politia romana in acest caz?
In Romania sistemul de protectie sociala are, din pacate, multe hibe, autoritatile, politia nu stiu cum sa reactioneze in astfel de cazuri si, cu siguranta, multi nici nu stiu ce este autismul.
Din fericire povestea tanarului a avut un happy end, in Olanda, o tara in care, alaturi de multe din tarile europene, persoana cu dizabilitati este respectata si sprijinita.
In Romania, mai dureaza... mai avem de pedalat asa cum spunea doamna ministru al muncii...
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: ANCAAR IASI

Postby Margarite1000 » Wed Jun 04, 2014 11:29 am

ANCAAR IASI este membru activ in cadrul FEDRA.
Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) apreciaza eforturile facute de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate in vederea sustinerii financiare a terapiei copiilor cu tulburari in spectrul autist (TSA), insa considera ca acestea sunt departe de a rezolva situaţia sutelor de persoane care in fapt nu vor beneficia de servicii gratuite.
http://www.cursuriautism.ro/fedra-solic ... erapie.php
Margarite1000
 
Posts: 3
Joined: Tue Jun 03, 2014 11:45 am

Re: ANCAAR IASI

Postby dora » Tue Jan 27, 2015 9:33 am

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelu ... -cu-autism

Donează
De ce să donez?
Cei mai mulți dintre tinerii diagnosticați cu autism din județul Iași nu se regăsesc ca beneficiari ai serviciilor sociale furnizate în cadrul centrelor de zi şi foarte puţini dintre ei se pregătesc pentru integrarea în câmpul muncii. Datele statisice relevă faptul că, numărul serviciilor sociale publice specializate pentru recuperarea şi pregătirea socio-profesională este foarte mic.
Fii voluntar
Descriere
Proiectul își propune să faciliteze paticiparea la viața socială, a cel puțin 6 tineri diagnosticați cu autism din județul Iași, prin derularea de activități din care să rezulte dezvoltarea de abilități de viață independentă dar și prin activități care au ca obiectiv informarea și conștientizarea a cât mai multor actori comunitari. Pe de altă parte proiectul presupune organizarea unui eveniment public de informare și conștientizare a opiniei publice, referitor la problematica autismului și implicațiile acesteia.
Scopul proiectului
Dezvoltarea de abilități de viață independentă în rândul tinerilor diagnosticați cu autism, cu vârsta peste 16 ani, din județul Iași, în vederea creșterii gradului de inserție socială a acestora
Cui donez?
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cel puțin 6 tineri diagnosticați cu autism, din județul Iași, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani, pentru care nu există prea multe alte alternative de participare activă la viața socială. Tinerii cu autism sunt expuşi riscului excluderii de pe piaţa muncii în lipsa unei pregătiri practice şi a unei supravegheri specializate, de aceea, frecventarea unui atelier de terapie ocupaţională le va creşte capacităţile profesionale şi de socializare necesare în obţinerea şi menţinerea, pe viitor, a unui loc de muncă într-o unitate protejată. Aceștia frecventează deja clubul de terapie ocupațională care se desfășoară printre activitățile asociației, progresele înregistrate fiind concret vizibile
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: ANCAAR IASI

Postby dora » Wed Feb 03, 2016 3:36 pm

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) - filiala Iasi in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Ancora Salvarii lanseaza proiectul Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi


http://www.ancaar-iasi.ro/despre_proiect.html
In perioada ianuarie 2016 - decembrie 2016 A.N.C.A.A.R.- filiala Iasi in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany - biroul zonal Iasi si Fundatia Ancora Salvarii implementeaza proiectul Servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi, adresat copiilor si tinerilor diagnosticati cu autism din judetul Iasi, precum si specialistilor din sectorul ONG care lucreaza in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget de 83.357 CHF. Grantul acordat este de 74.521 CHF, iar co-finantarea solicitantului si partenerilor este in valoare de 8.836 CHF.

Obiectivul general al proiectului este Dezvoltarea de servicii specializate inovative pentru copii si tineri cu autism si apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati psiho-neuro-motorii din judetul Iasi, din mediul urban si din mediul rural.

Beneficiarii directi ai activitatilor proiectului sunt: 50 de copii si tineri diagnosticati cu autism si afectiuni asociate, din judetul Iasi, din mediul urban si rural, 30 de apartinatori ai persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi, 30 de specialisti din ONG-uri active in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati, 15 ONG-uri din Romania care furnizeaza servicii pentru persoane diagnosticate cu autism si 50 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale, din judetul Iasi.

Cele mai importante activitati din cadrul proiectului sunt: servicii de terapie specializata pentru copii si tineri diagnosticati cu autism si deficiente asociate, cartografierea prevederilor legislative privitoare la protectia principalelor drepturi ale persoanelor cu dizabilitati, organizarea unei campanii publice de informare si constientizare privind problematica autismului, un schimb de experienta a echipei de proiect .

Ca si principale rezultate ale proiectului, mentionam:
-Facilitarea participarii la viata sociala activa a 50 de copii si tineri diagnosticati cu autism din judetul Iasi, prin crearea si implementarea unor servicii sociale alternative complementare;
-Cresterea capacitatii de reprezentare si accesare de servicii comunitare specifice a apartinatorilor persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi prin dezvoltarea unui program de consultanta socio-juridica asupra prevederilor legislative de protectie a drepturilor persoanelor cu dizabilitati;
-Promovarea si cresterea credibilitatii serviciilor furnizate de 15 ONG-uri din Romania, beneficiarilor afectati de autism, prin organizarea unei campanii publice ocazionate de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, cu participarea a cel putin 200 de persoane;
-Cresterea capacitatii organizationale prin implementarea de activitati de imbunatatire a calitatii si sustenabilitatii serviciilor prin participarea a 5 membri ai echipei de proiect la un schimb de experienta si cresterea transparentei organizationale.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Carmen Gherca, Coordonator PR si comunicare, tel: 0729/914.094; e-mail: contact@ancaar-iasi.ro
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron