ASOCIATIA "SALUT PRIETENI", PASCANI

Moderators: camel, moderators

ASOCIATIA "SALUT PRIETENI", PASCANI

Postby dora » Tue Sep 08, 2009 7:13 am

Asociatie pentru copiii cu dizabilitatiSpiritul comunitar nu a ramas indiferent la problemele intampinate de catre copiii cu dizabilitati cum ar fi cei care au sindromul Down. In acest sens, la Pascani, se va infiinta o noua asociatie, "Salut Prieteni". Aceasta asociatie militeaza pentru integrarea copiilor cu dizabilitati, dar isi propune si infiintarea unui centru de zi pentru copii cu dizabilitati din Pascani, precum si sprijinul parintilor acestora. Pentru aceasta, se va crea o noua asociatie de parinti care au copii cu dizabilitati. Oficial, programul Asociatiei "Salut Prieteni" va fi lansat astazi, 10 martie 2007, ora 11.00, in Complexul de Servicii Comunitare "Sf. Neculai" - Pascani. Proiectul a fost posibil cu ajutorul Fundatiei Star of Hope Romania.

Aceasta Fundatie deruleaza proiecte in domeniul protectiei copiilor cu dizabilitati in trei judete: Iasi, Botosani, Vaslui. Pana in momentul de fata, a fondat cinci asociatii de parinti care au copii cu dizabilitati si a deschis sase centre de consiliere si ajutor pentru parinti.

Marius SIDORIUC
http://www.bzi.ro/Asociatie-pentru-copi ... A6755.html
...................................................................................................
Monday, 24 August 2009

Asociatia “ Salut Prieteni”, care se ocupa de integrarea sociala a copiilor ce sufera de sindromul Down, autism, precum si alte afectiuni, organizeaza in zilele de 27- 29 august incepind cu orele 10.00 o sesiune de preselectie a unor specialisti pentru a-i coopta in programele de voluntariat pe care asociatia le dezvolta.


Astfel, in zilele mentionate la sediul asociatiei care se afla in spatele clubului Relaxa la etajul II, candidatii isi vor putea depune dosarele pentru ca in data de 29 august sa se faca selectia finala, la aceeasi ora.Cei care doresc sa se inscrie la aceasta competitie trebuie sa aiba studii superioare in psihopedagogie speciala, asistenta sociala, managementul proiectelor sau asistenta juridica si sa aiba domiciliu in Pascani sau in localitatile limitrofe. Un alt criteriu important este abilitatea si disponibilitatea de a comunica cu persoanele cu dizabilitati. Activitatea de voluntariat de 6 luni va putea fi continuata cu angajament contractual, in conditiile realizarii obiectivelor propuse si a indeplinirii obligatiilor prevazute in contractul de voluntariat.Asociatia “ Salut Prieteni” a luat fiinta in decembrie 2006 cu ajutorul fundatiei “ Star of Hope”, o fundatie internationala care se ocupa de consilierea familiilor care au copii cu dizabilitati. Asociatia isi propune printre altele sa schimbe mentalitatea comunitatea in care traiesc si se dezvolta persoanele cu dizabilitati, sa promoveze si sa respecte drepturilor copiiilor, adolescentilor si adultilor cu dizabilitati si sa reuneasca acesti copii in activitati creative sub indrumarea adolescentilor si adultilor din societate. Totusi, scopul ramane acela de a aduce in Pascani cati mai multi specialisti care sa lucreze nu numai cu copii cu dizabilitati cat si cu parintii acestora.


http://www.newspascani.com/index.php?op ... 0&Itemid=4
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron