Star of Hope Romania,Iasi

Moderators: camel, moderators

Star of Hope Romania,Iasi

Postby dora » Mon Nov 26, 2007 6:42 pm

http://www.starofhope.ro/site/site.php?id=118

Modalitati de contact

Pentru a putea lua legatura cu noi, va oferim urmatoarele modalitati de contact:
sa ne vizitati la sediul fundatiei din Str. Arcu , nr.24, bl. Z15, tr 1, ap. 4, Iasi
sa ne sunati la numarul de telefon 0232-216253
sa ne trimiteti un fax la numarul 0232-215161
sa ne trimiteti un e-mail la contact@starofhope.ro sau sa folositi formularul de mai jos:

http://www.starofhope.ro/site/site.php?id=6

Proiectul “Imputernicirea parintilor”

Obiective:
• Dezvoltarea asociaţiilor de părinţi înfiinţate şi sprijinite de Star of Hope Romania
• Informarea părinţilor care au copii cu dizabilităţi
• Dezvoltarea organizaţională a fundaţiei Star of Hope Romania
• Schimbarea mentalitatii fata de copiii cu dizabilitati

Principalele activităţi :
• Cursuri de dezvoltare organizaţională pentru asociaţii de părinţi
• Traducere, multiplicare, distribuire gratuită a materialelor informative (cartea „Durere interzisă” de Gurly Fyhr, Manualul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind dizabilităţile)
• Programul derulat timp de şase luni în parteneriat cu Radio Iaşi (emisiunea „Şanse egale”) şi cu TVR Iaşi
• Schimburi de experienţă între asociaţiile de părinţi din Romania şi Republica Moldova

Rezultatele proiectului:
• Informarea a peste 1500 de părinţi din comunitate privind aspecte de bază din domeniul dizabilităţilor
• Creşterea numărului membrilor asociaţiilor de parinti(200)
• Intărirea relaţiilor dintre părinţi din cele 3 judete(Iasi,Botosani,Vaslui0
• Infiinţarea unei Federatii regionale de asociaţii de părinţi(7)
• Infiinţarea unei noi asociaţii de părinţi în oraşul Paşcani
• Iniţiativa asociaţiilor de părinţi privind incluziunea socială a copiilor cu dizabilităţi (implicarea părinţilor în acţiuni de conştientizare a comunităţii, de socializare, mediatizare şi strângere de fonduri)
• Informarea comunităţii(8 judete) prin mass media asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu handicap
Last edited by dora on Mon Aug 23, 2010 12:17 pm, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby celina s. » Sun Dec 02, 2007 8:25 pm

Asociatia de copii si adulti cu handicap psihomotor „CUTEZATORII” IASI impreuna cu Asociatia ANCAAR ( Asociatia Nationala pt Copii si Adulti cu Autism ) si Asociatia „Renasterea Sperantei” ( Asociatia pt Copii si Adulti cu Sindrom Down ) , având sprijinul Palatului Copiilor Iasi organizează un spectacol pentru a sărbători, alături de copiii cu dizabilităţi din judeţul Iasi, Ziua Internationala a Persoanelor cu Disabilitati.


[b]Evenimentul „ E NORMAL SA FII DIFERIT ! ”, [/b]va avea loc pe data de [b]2 Decembrie 2007[/b], ora 11.30, la Palatul Copiilor.


În cadrul evenimentului va avea loc o prezentare de moda susţinuta de copiii cu dizabilităţi ce frecvectează Centrul de Zi Star of Hope alaturi de copii din cadrul Agentiei de Modelling « Academia Show » coordonat de catre doamna Ligia Grozdan Cosoi.


Fiecare copil este deosebit, unic, talentat şi dorim să arătăm comunităţii că şi copiii cu nevoi speciale au dreptul de a se bucura, de a fi trataţi la fel ca toţi ceilalţi. Copiii participanţi vor primi din partea organizatorilor şi sponsorilor cadouri, steguleţe şi baloane.
celina s.
 
Posts: 19
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:33 am
Location: Iasi

Postby celina s. » Sun Dec 02, 2007 8:27 pm

Copiii cu dizabilitati si-au organizat propria parada a modei...

Si-au facut singuri costumele si au defilat pe scena dupa propriul scenariu. Spectacolul a avut loc astazi la Palatul Copiilor si este un preambul al Zilei internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, de pe 3 decembrie.
Pe scena de la Palatul Copiilor au defilat copii cu dizabilitati cu varste intre 4 si 20 de ani. Fetele si baietii, imbracati elegant, au pasit timizi si s-au inclinat in fata spectatorilor care i-au rasplatit cu aplauze. Ideea acestei parade de moda s-a concretizat dupa ce presedintele "Academia Show" a primit un email de la Asociatia "Cutezatorii". Restul a fost "chimie".
Ligia Delia Grozdan, presedinte Academia Show: "Noi eram la repetitie, copiii nostri de la dans si modeling, coordonati si de Cosmina Tarna. S-a produs asa o minune, o vraja, s-au imprietenit, au dansat din ambele echipe, asa incat daca la inceput ma speria realizarea unui astfel de spectacol, am fost convinsa ca impreuna vom reusi".

S-a ajuns la un spectacol adevarat sustinut de copii cu diverse dizabilitati, cu sindromul Down sau cu boli genetice si psihomotorii.

Oana Stratula, coordonator proiecte Asociatia Cutezatorii si parinte al unuia dintre copii participanti la parada modei: "Vrem sa aratam lumii ca si copiii nostri pot face ceva. Ei sunt parte a societatii si trebuie sa ii acceptam, asa cum sunt ei. Costumele noi le-am facut, noi parintii. Copiii nostri sunt frumosi chiar daca nu sunt imbracati deosebit".Spectacolul "E normal sa fii diferit !" a fost organizat de asociatia de copii si adulti cu handicap psihomotor "Cutezatorii". La urmatoarea parada, copiii vor purta tinutele special create pentru ei de o casa de moda din Iasi. (Bianca Caldaras & Bogdan Vataru)
celina s.
 
Posts: 19
Joined: Thu Nov 02, 2006 11:33 am
Location: Iasi

Postby dora » Fri Jun 26, 2009 7:40 am

Schimbarea atitudinii fata de copilul cu dizabilitati - baza incluziunii sociale" - Proiect in parteneriat Reprezentanta UNICEF
[in format .doc]

Acest proiect urmareste schimbarea atitudinii fata de copilul cu dizabilitati, aria de actiune fiind judetul Iasi.

Schimbarea atitudinii fata de copilul cu dizabilitati reprezinta un factor esential pentru ca educatia pentru toti copiii sa devina realitate.


Educatia incluziva este privita de multe ori ca fiind o strategie politica bazata pe drepturile omului si principii democratice, care se impotriveste tuturor formelor de discriminare si ca fiind parte a demersului de a dezvolta o societate incluziva. Un lucru important este faptul educatia incluziva permite copiilor cu disabilitati sa ramana in familie si sa se inscrie la cea mai apropiata scoala, ca toti ceilalti copii.

Durata proiectului: Noiembrie 2007 - August 2008.

Scopul proiectului: sensibilizarea si constientizarea membrilor comunitatii privind copiii cu dizabilitati.

Grup tinta si beneficiarii:
Grup tinta: 1300 membri din 5 comunitati locale ale judetului Iasi (persoane cu dizabilitati, reprezentanti ai autoritatilor locale, ai institutiilor locale, elevi, parinti)
Beneficiari: 250 copii cu dizabilitati din judetul Iasi
Proiectul se va implementa in judetul Iasi. Vor fi atinse 5 comunitati si 10 scoli/gradinite.

Obiective:
1. Informarea membrilor comunitatii privind drepturile copilului, aspecte de baza privind diferite dizabilitati astfel:
5 comunitati locale din judetul Iasi cuprinse in actiunile de informare privind incluziunea sociala/educatia incluziva;
10 scoli/gradinite din judeul Iasi implicate in actiunea de informare privind incluziunea sociala/educatia incluziva;
Elaborare si multiplicare afis cu tema "Educatia pentru toti".
2. Intarirea parteneriatului cu autoritatile, institutiile cu responsabilitati in protectia si promovarea drepturilor copilului.

Activitati ale proiectului:
Organizarea a cate 2 sesiuni de informare in fiecare dintre cele 5 comunitati selectate. Fiecare sesiune va fi sustinuta de echipa Star of Hope Romania si va avea avea durata de 5 ore/sesiune. Participantii vor fi reprezentati ai comunitatii locale: directori de scoala, gradinita, cadre didactice, reprezentanti primarie, preot, parinti care au copii cu dizabilitati, persoane cu dizabilitati, medici, etc.Tema sesiunilor: drepturile persoanei cu dizabilitati, in special ale copilului; dizabilitatea - o problema ce tine de drepturile omului.
Sustinerea sesiunilor de informare in cele 10 scoli/gradinite (cate 1 sesiune pentru fiecare grup de participanti); fiecare sesiune are durata de 2 ore. Tema centrala a acestor sesiuni: educatie pentru toti copiii.
Realizare si multiplicare afis cu tema: Toti copiii au dreptul la educatie!
Realizarea masa rotunda in inchiderea proiectului in cadrul careia se vor dezbate subiecte privind incluziunea sociala, educatia incluziva - bariere, cai de actiune. Vor fi invitati reprezentanti ai asociatiilor de parinti care au copii cu dizabilitati, reprezentanti ONG, active in protectia persoanelor cu dizabilitati, reprezentanti autoritati si institutii cu responsabilitati in promovarea si respectarea drepturilor copilului.

Finantatori :
Fundatia Star of Hope Romania
Reprezentanta UNICEF Romania
http://www.starofhope.ro/site/site.php?id=205
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Aug 23, 2010 12:13 pm

Steaua sperantei" pentru copiii cu autism
Miercuri, 24 Martie 2010 22:20


Eveniment

In ultimii cinci ani, numarul copiilor care se nasc cu autism a crescut cu 10%.Asta arata cifrele Directiei de Asistenta Comunitara.Dar, situatiile sociale inregistrate pe formularele standard nu vorbesc niciodata despre durerea parintilor.Sau despre cat de greu este acceptat in societate un copil cu dizabilitati. Peste 100 de familii care traiesc aceasta drama au fost consiliate gratuit de Fundatia Star of Hope.

Laurentiu Besleaga, parinte copil bolnav de autism: "Am o fetita Laura Andreea, in varsta de 8 ani, care a fost diagnosticata la varsta de doi ani si jumatate cu sindromul Rett, este o forma agravanta a autismului. Suntem beneficiari ai serviciilor Star of Hope, de 5 ani prin aceste servicii , Laura si-a recapatat o parte din abilitatile pe care le pierduse din cauza bolii."

Timp de un an de zile, fundatia Star of Hope in colaborare cu Directia de Asistenta Comunitara a oferit consiliere si tratament gratuit pentru 100 de copii cu dizabilitati.Insa, numarul celor care au nevoie de ajutor
specializat este mult mai mare.

Ionel Calapod, director DAC Iasi: "Sensibil, a crescut numarul copiilor cu dizabilitati , si a celor cu dizabilitati, avand probleme speciale , cum sunt cei cu autism."

Pana la sfarsitul anului va fi deschis la Iasi un centru special pentru micutii cu autism.Capacitatea va fi de 500 de locuri.

Aurora Vatamaniuc, director executiv Fundata Star of Hope, Romania: "Copiii au putut sa interactioneze , sa socializeze si sa-si arate aptitudinile care le au, incercand, totodata, sa schimbam mentalitatea si sa
inlaturam prejudecatile cu privire la copiii cu dizabilitati. In cadrul acestei campanii, ne-am propus obiective majore: sensibilirea opiniei publice fata de problematica persoanei cu dizabilitati, schimbarea de
atitudine."

Prima parte a proiectului va costa 300.000 de lei, din care 130.000 de lei va fi partea Directiei de Asistenta Comunitara.Investitia pentru echiparea centrului "Steaua Sperantei" va ajunge la 150.000 de euro, fiind necesara o sponsorizare.

Vezi inregistrarea video a stirii
http://telem.telem.ro/telem/stiri/eveniment/23845.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron