GRN 529

Moderators: camel, moderators

GRN 529

Postby dora » Thu Aug 30, 2012 10:15 pm

Descoperire promițătoare în tratarea autismului

4 mai 2012 186 vizualizări Niciun comentariu


Un tratament experimental a dus la reducerea a două din cele trei mari tulburări produse de autism la şoarecii de laborator – comportamentele repetitive şi lipsa socializării, arată un studiu promiţător desfăşurat în Statele Unite, publicat în Science Translational Medicine.

Molecula numită GRN-529, pusă la punct de grupul farmaceutic american Pfizer, vizează glutamatul, principalul neuro-transmiţător prezent în creier, cu rol cheie în activarea neuronilor, celulele cerebrale.

Cercetătorii, al căror studiu a apărut în revista medicală americană, sunt de părere că această moleculă acţionează asupra unui receptor specific glutamatului, scăzând acţiunea lui asupra neuronilor. Molecula face în prezent obiectul unui experiment clinic, pe pacienţi care suferă de sindromul X fragil (SXF), prima cauză a retardului mental ereditar, care prezintă unele asemănări cu tulburările spectrului autist.

Rezultatele experimentelor pe şoareci sugerează faptul că se poate concepe o strategie constând în dezvoltarea unui singur tratament pentru simptome multiple. Multe cazuri de autism sunt provocate de mutaţii în genele care controlează procese în curs de dezvoltare, cum ar fi formarea şi maturizarea sinapselor care fac legătura între neuroni.

Dacă deficienţele conexiunilor între neuroni nu sunt structurale, principalele tulburări autiste ar putea fi tratate cu medicamente.

Ca şi copiii autişti, şoarecii de laborator, modificaţi genetic ca să prezinte simptome similare, comunică mai puţin între ei şi au comportamente repetitive, petrecând mult timp cu propria toaletă. Acest tip de comportament a fost mai redus la şoarecii injectaţi cu GRN-529.

Numărul cazurilor de autism a crescut evident în Statele Unite în ultimul deceniu, potrivit cifrelor oficiale publicate în martie. Astfel, numărul cazurilor diagnosticate la copii a crescut cu 23% din 2006 în 2008, ajungând în medie la unul la 88, faţă de unul la 110 înainte. Fenomenul se explică parţial şi printr-o îmbunătăţire a depistării lor.
http://www.doctorionline.ro/descoperire ... utismului/
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron