Zinc

Moderators: camel, moderators

Zinc

Postby dora » Mon Nov 07, 2011 1:49 pm

Savanţii japonezi susţin că au descoperit panaceul împotriva autismului

Luni, 07 Noiembrie 2011 09:52


)Suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil să dezvolte autism, relevă rezultatele unei cercetări efectuate de o echipă de experţi niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo, potrivit ziarului The Telegraph.Studiul are la bază analiza probelor de păr prelevate de la aproape 2000 de copii diagnosticaţi cu autism. Mai mult, în studiu s-au aflat probe ce au fost prelevate cu regularitate de la naşterea copilului până la vârsta de trei ani.

Astfel, experţii japonezi au constatat la aproape 50% din cazuri un deficit grav de zinc. Prin urmare, spun ei, lipsa de zinc ar putea fi cauza probabilă a dezvoltării unor anomalii, iar printr-o dietă adecvată se pot înlătura carenţele de acest fel.

De fapt, întregul lor studiu se bazează pe faptul că zincul ar putea asigura o victorie reală împotriva autismului.

Studiul a dat deja naştere unui val de critici din partea unor oameni de ştiinţă, pe motiv că experţii niponi nu au comparat concentraţia de zinc din părul copiilor diagnosticaţi cu autism cu cel din podoaba capilară a copiilor sănătoşi.

Mai mult decât atât, este un fapt bine cunoscut că mulţi copii cu autism mănâncă numai o anumită gamă de produse, iar unii dintre ei au obiceiul de a mesteca obiecte necomestibile.Toate aceste aspecte ar putea afecta rezultatul studiului echipei de cercetători japonezi, conform The Telegraph.AGERPRES

http://www.agerpres.ro/media/index.php/ ... mului.html
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Jan 25, 2012 4:43 pm

UN supliment zilnic de zinc poate mari performanta copiilor la scoala, a aratat un studiu realizat de o echipa de la Centrul de Cercetare Nutritionala de la Grand Forks, Dakota de Sud.

Cercetatorii au descoperit ca cei care iau de doua ori mai mult zinc decat minimul recomandat isi amintesc mai repede si cu mai multa precizie ceea ce invata si se concentreaza mai usor. Zincul este un element continut in mod natural de multe alimente, inclusiv carnea rosie, nucile si cerealele integrale. La studiu au participat 200 de copii cu varste de 12 si 13 ani, care au primit un suc de fructe special in fiecare dimineata inainte de a pleca la scoala. in unele cazuri, in suc s-au adaugat 20 de miligrame de zinc, o alta grupa a primit suc imbogatit cu 10 miligrame de zinc, in timp ce a treia grupa a primit suc in care nu s-a adaugat nimic. Copiii, parintii si profesorii lor nu au stiut ce fel de suc primesc.

Dupa zece saptamani, la copiii care au primit suplimentul cel mai bogat in zinc s-a remarcat o imbunatatire a performantelor scolare, dar nu si la celelalte grupuri. Cercetatorii au testat activitatea mentala si motorie la 111 fetite si 98 de baieti inainte si dupa ce au primit sucul. Printre teste se afla unul care consta in urmarirea unui obiect pe monitor cu ajutorul mouse-ului, invatarea si reproducerea unor liste de cuvinte etc. "Prin comparatie cu elevii care nu au primit zinc, cei care au luat in fiecare zi cate 20 de miligrame au avut un timp de reactie de doua ori mai bun, mai multe raspunsuri corecte la recunoasterea cuvintelor, scoruri mai bune la testele de concentrare si atentie. Cei care au primit doar 10 miligrame de zinc pe zi, cantitatea recomandata de autoritati la aceasta varsta, nu au prezentat ameliorari notabile", a spus dr. James Penland, care a condus studiul.

Daca rezultatele acestui studiu vor fi confirmate si de alte cercetari, cantitatea de zinc recomandata la aceasta varsta ar trebui schimbata. "Aceste recomandari afecteaza modul cum sunt alcatuite meniurile din cantinele scolare", a spus Penland. Dr. Barbara Golden de la Universitatea Aberdeen, care a efectuat studii privind malnutritia si carentele de zinc in Jamaica in anii 70 si 80, a spus: "Zincul este un nutrient esential, iar o carenta de zinc inseamna stoparea cresterii. Cred ca cel putin unii dintre copiii care au participat la studiu aveau carente de zinc si suplimentul din suc a corectat aceasta deficienta".
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron