Medicamente noi

Moderators: camel, moderators

Medicamente noi

Postby dora » Sat Sep 18, 2010 10:28 am

Un nou tratament pentru autism
de Alina Popescu, 17 septembrie 2010


Un nou medicament împotriva autismului şi-a dovedit eficienţa în experimente efectuate pe pacienţi, anunţă oamenii de ştiinţă. Rezultatele cercetărilor au arătat că tratamentul îmbunătăţeşte abilităţile sociale şi reduce frecvenţă crizelor.

Potrivit cercetătorilor americani, pacienţii trataţi au putut stabili mai frecvent contacte vizual şi au devenit mai puţin iritabili. Este prima dată când medicamentul a fost testat cu succes pe pacienţi, iar specialiştii speră ca aceste rezultate să aducă îmbunătăţiri în tratamentul autismului.

"Am observat îmbunătăţiri semnificative la majoritatea pacienţilor trataţi, precum reducerea stărilor de agitaţie şi a crizelor. Sperăm că aceste teste să ajute la descoperirea unor noi tratamente în cazul autismului," declară dr. Craig Erickson din echipa de cercetători, citat de DailyMail.

Noul medicament, numit Arbaclofen, este menit să reechilibreze chimia creierului la pacienţii diagnosticaţi cu autism.

Testele au fost efectuate pe 25 de copii autişti cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, timp de 8 săptămâni. Tratamentul a înregistrat efecte secundare uşoare, iar pacienţii trataţi au devenit mai calmi şi sociabili. Cercetătorii susţin că la sfârşitul studiului, pacienţii au înregistrat o reducere a nivelului de anxietate şi au reuşit să stabilească mai uşor contacte vizuale.

De exemplu, unul dintre adolescenţii trataţi, la începutul studiului era agitat şi nu era capabil să stea mai mult de câteva minute în cameră cu cercetătorii. La sfârşitul cercetării însă, pacientul comunica prin bileţele cu specialiştii şi a devenit mai puţin agresiv şi anxios.

Studiile anterioare au arătat că în cazul pacienţilor cu autism, creierul produce prea mult glutamat, neurotransmiţător care provoacă excitaţie la nivelul celulelor nervoase. De asemenea, cercetătorii susţin că şi nivelul unui alt neurotransmiţător, numit acid gamma-aminobutiric (GABA), este mic. "Cu acest medicament încercăm să aducem cât mai aproape de normal funcţiile creierului.

Din cauza nivelului ridicat de glutamat, pacienţii cu autism devin foarte sensibili la zgomotele puternice sau la modificările bruşte din mediul înconjurător, intensificând stările de anxietate şi frică," explică dr. Randall Carpenter, cercetător care a luat parte de la realizarea medicamentului.

http://www.eva.ro/sanatate/medicina-gen ... 32489.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby ioana22 » Thu Mar 07, 2013 10:43 pm

dr ne-a recomandat pure dha si neuro optimizer de la firma secom imi poate da cineva detalii daca le-a folosit..
ioana22
 
Posts: 3
Joined: Thu Mar 11, 2010 3:25 pm

Postby camel » Fri Mar 08, 2013 12:35 am

neuro optimizer am folosit vreo 2-3 luni la ambii copii, nu am vazut nicio imbuntatire, dimpotriva, le-a crescut starea de agitatie si am oprit tratamentul mai repede decat era prevazut
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Medicamente noi

Postby dora » Mon Aug 19, 2013 3:03 pm

Autismul la copii va fi testat, în premieră, cu un nou medicamentCrişan Andreescu / 14 Mar 2013 22:09Împotriva autismului la copii se va testa un nou medicament, după ce probele clinice efectuate pe animale au fost un succes, relatează Daily Mail.

Autismul la copii va fi testat, în premieră, cu un nou medicamentÎn urma testelor efectuate pe şoareci modificaţi genetic, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că medicamentul, numit Suramin, corectează simptomele asemănătoare celor specifice autismului. Acesta a fost utilizat deja în Africa pentru tratarea “bolii somnului”(Trypanosomiasis) şi are drept ţintă sistemul de semnalare al celulelor, ce produce un răspuns metabolic la stres.

Specialiştii au descoperit că medicamentul a reuşit să “normalizeze”, la nivel molecular, conexiunile creierului care nu funcţionau cum ar trebui. De asemenea, medicamentul a corectat până acum 17 tipuri de anormalităţi legate de autism, precum şi probleme de comportament social, potrivit sursei citate.

Datorită rezultatelor excelente din probele clinice, medicii de la Centrul de Boli Metabolice din San Diego vor începe o serie restrânsă de testări pe copiii care suferă de autism, în mai puţin de un an.

“Teoria noastră sugerează că autismul este cauzat de blocarea unor celule care interferează cu dezvoltarea şi funcţiile creierului. Am utilizat o serie de medicamente folosite de aproape un secol pentru tratarea altor boli, cu scopul de a permite celulelor să revină la un metabolism normal, restaurând astfel sistemul de comunicare dintre celule”, precizează profesorul Robert Naviaux, directorul centrului de specialitate din San Diego
http://www.dcnews.ro/2013/03/autismul-l ... edicament/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest