Urgent, va rog, cerebrolysin sau Risatarun?!

Moderators: camel, moderators

Urgent, va rog, cerebrolysin sau Risatarun?!

Postby janad7 » Sat May 10, 2008 11:15 am

Copilul meu de 3,5 ani a fsot diagnosticat de 2 medici in NPI cu hiperkinetie si tulburari de limbaj expresiv.Unul din ei (cel care i-a recomanda Risatarun timp de 6 luni)in plus i-a pus si diagnosticul de tulburare pervaziva de dezvolatare.Celalalt ne-a dat Encephabol, Tanakan si Cerebrolisyn fieacre cate 20 de zile.Am o mare nedumerire, mai ales ca trebuie sa incepem tratamentul.Din fericire diagnosticul e asemanator (stiu ca e bine sa ceri doua pareri medicale) si ambii ne-au recomandat schimbarea gradinitei (am uitat sa va zic ca e bilingv si era dat la gradi. maghiara, iar acasa vorbeam eu in romana si tatal ungureste)si sa mearga la o gradinita cu predare in romana.
Cerebrolysinul se da intramuscular (ma gandesc ca va fi traumatizat si nici nu stiu ce efect v-a avea), risatarun am auzit ca ar fi mai bun.Medicul care a recomandat risatarun mi-a spus ca in caz de hiperkinetie nici nu e indicat sa-i dau tanakan sau encephabol (bieinteles ca nu am spus ca am fost la alt medic, ci ca am citit de asa ceva).Baietelul imita orice, stie poezii, cantece, numara in ambele limbi, doar ca nu vorbeste in fraze, ci doar cuvinte.Noi deja am procurat ambele medicamente., dar nu stim ce sa facem, ce efecte negative are fiecare si pe care sa il dam.Ne-am gandit si la un al treilea medic, dar ce facem daca ne da altceva?
Pentru cei care cunosc, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Andrei 3 ani si 5 luni
janad7
 
Posts: 9
Joined: Wed Apr 09, 2008 12:31 pm

Postby dora » Sun May 11, 2008 11:25 am

Daca v-ati gandit la al treilea medic, sa fie la Bucuresti...


Inaugurat în anul 1923 în Bucuresti, ca un spital de nivel european si cel mai mare din România, Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" impune continuu în România, de aproape un secol progresul medical, stiintific si universitar în psihiatrie. De aceea, spitalul reprezinta astazi o unitate de referinta în domeniu, care aliniaza psihiatria româneasca la standardele moderne europene si internationale.

Serviciile de sanatate publica - pentru adulti, copii, adolescenti si vârstnici - sunt asigurate de clinici si sectii de psihiatrie si sanatate mintala, de compartimente de psihiatrie comunitara, reintegrare psiho-sociala, psihoterapie, alcoologie, tulburari cognitive, de cabinete specializate pentru servicii medico-chirurgicale si expertiza, camera de garda si laboratoare de analiza etc.

Fiind un spital public profilat pe psihiatrie, desfasoara învatamântul universitar si postuniversitar de stat de psihiatrie în cadrul celor 4 Catedre specializate din Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, iar prin Compartimentele de cercetare promoveaza competitiv psihiatria româneasca si imaginea Spitalului la nivel international.


http://www.spital-obregia.ro/


Sef sectie: Prof. Dr. Iuliana Dobrescu

sef disciplina Clinica de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului, UMF "Carol Davila"
• Presedinte al Asociatiei Romane de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate
• Vicepresedinte al Comisiei de Psihiatrie si Psihologie din cadrul Colegiului Medicilor
• Expert OMS in Sanatatea Mintala a Copilului si Adolescentului
• Psihoterapeut Terapie Familiala (formare in program Erasmus-Socrates, Univ. Turku, Finlanda)
• Psihoterapeut Terapie Cognitiv-comportamentala, formare in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Cognitiv-comportamentala in colaborare cu Universitatea din Viena
• Organizator a 2 Conferinte de Sanatate Mintala si a Primului Congres de Psihiatrie al Copilului si Adolescentului
• Organizator cursuri de pregatire universitara si postuniversitara
• Redactor sef al Revistei de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului
• Investigator principal “Studii Multicentrice”
• Autor si coautor de carti si manuale. Cateva exemple:
» "Copilul neastamparat, agitat si neatent", Infomedica, 2005. ( coordonator )
» "Actualitati in psihofarmacologia copilului si adolescentului" - ghid practic, Amaltea, 2004.( coordonator )
» "Psihiatria copilului si adolescentului" Ghid practic,Ed.Medicala, 2003.(unic autor)
» "Caiet lucrari practice de psihiatria copilului si adolescentului" (uz intern), 2002.( coautor )

http://www.spital-obregia.ro/sectii-5.php
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby seba8nst » Mon May 12, 2008 6:13 am

I-am dat dat si noi Catalinei Cerebrolisin, Encephabol si Tanakan de-a lungul timpului. Cred ca cel care poate ajuta este cerebrolizinul, dar in doza mai mare, adica 3 fiole de 1 ml cred o data, nu una singura. nu doare deloc injectia, decat intepatura. Catalina se pregatea singura de injectie, nici vorba sa ii fie frica, si era copil destul de mic, 4-5 ani. tanakanul nu cred ca a ajutat cu ceva, dar nici nu a facut rau. in schimb encephabolul e cel care o agita.
risatarun nu ni s-a prescris, nu stim nimik despre el. am vazut discutii aici pe forum.
e destul de greu sa primesti o reteta si sa nu ai incredere in ea, dar e mai bine sa iti pui o mie de intrebari decat sa ii dai un tratament gresit, care sa ii faca rau. asa a fost la noi cu strattera, care i-a facut rau fetei, dar pe care si doctorita si farmacista insistau sa i-o dam in continuare, de parca faptul ca nu mai manca, nu mai bea si nu mai dormea bine era o chestie secundara. la alti copii probabil nu sunt aceleasi probleme, dar la fata mea au fost asa ca am intrerupt tratamentul si am renuntat defintiv la strattera.
seba8nst
 
Posts: 209
Joined: Sat Oct 16, 2004 8:46 pm

Postby janad7 » Mon May 12, 2008 10:51 am

Va multumesc pentru raspunsuri.Initial si nou ni s-a recomandat Bucurestiul sau DR.Popescu Laura care a terminat la Buc si profeseaza in BV.Probabil ca vom ajunge la ea.Cat despre cerebrolisyn cred ca acesta se adm. intr-o anumita doza in fuctie de problemele copilului.
De encephabol si eu am auzit ca agita si ca Tanakan nu face minuni.
Mai astept si alte pareri.
Andrei 3 ani si 5 luni
janad7
 
Posts: 9
Joined: Wed Apr 09, 2008 12:31 pm


Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron