tratament hormonal?

Moderators: camel, moderators

tratament hormonal?

Postby dora » Tue Oct 09, 2007 5:36 pm

EFECTE ALE TRATAMENTULUI HORMONAL APLICAT IN UNELE TULBURARI PSIHIATRICE

Hormonii tiroidieni au fost aplicati in psihoze, conform rationamentului ca au efect permisiv pentru catecolamine la nivel cerebral, mizandu-se pe efectul antidepresiv al celor din urma (18). Dozele mici de hormoni tiroidieni potenteaza antidepresivele triciclice. Rezultatele sunt modeste, cu 2 exceptii: catatonia periodica si autismul infantil sub varsta de 6 ani.

Administrarea a 50 µg T3 zilnic amelioreaza vigilenta, imbunatateste comportamentul social si afectiv, creste locvacitatea, scade comportamentul stereotip.


Administrarea de tireoliberina (agonist al dopaminei cerebrale) are efecte amfetamin-like la schizofreni, dar de scurta durata.

Hormonii tiroidieni, tirotropina si tireoliberina, intervin la nivelul sinapselor neuronale, imbunatatind transmisia sinaptica prin efect direct, neuromodulator, si indirect, prin catecolamine. In starile depresive, raspunsul secretor al tireotropului la dozele obisnuite de tireoliberina este diminuat (15).

Steroizii corticosuprarenali scad componenta depresiva si accentueaza componenta nevrotica a bolnavului, impunand cresterea dozelor de neuroleptice. La bolnavii depresivi, s-a constatat o exagerare a variatiilor circadiene normale ale secretiei de cortizol, cu scaderea nivelului serotoninei cerebrale si al metabolitilor acesteia in LCR. Alaturi de serotonina, pot fi implicati si alti neuromediatori in perturbarea functionalitatii corticosuprarenale in starile depresive (20).
http://emcb.ro/article.php?story=200502 ... ery=autism
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron