STRATERRA

Moderators: camel, moderators

Postby dana » Tue Feb 14, 2006 2:42 pm

Buna

Fiolele de metil-B12 se gasesc la orice farmacie sau le luati din Bucuresti de la o anumita farmacie?
dana
 
Posts: 39
Joined: Tue Nov 25, 2003 8:56 am
Location: Pitesti

Postby anamari » Sun Apr 16, 2006 3:11 am

September 29, 2005

INDIANAPOLIS, Sept 29, 2005 /PRNewswire-FirstCall via COMTEX/ -- Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) today announced that it will update the product label globally for its attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) medication, Strattera, to communicate new information regarding uncommon reports of suicidal thoughts among children and adolescents. In conjunction with a request from the U.S. Food and Drug Administration (FDA), Lilly submitted to regulatory agencies an analysis of adverse event data from its Strattera clinical trials database that identified a small but statistically significant increased risk of suicidal thoughts among Strattera-treated children and adolescents (5 cases out of 1357 patients or 0.4 percent vs. 0 cases out of 851 patients taking placebo). There also was one case of a suicide attempt in a patient taking the medication (out of 1357 patients). There were no suicides among children, adolescents or adults on the medication during any Strattera clinical trials, and there was no indication of an increased risk of suicidal thinking in the adult population. As part of the FDA's continuing focus on patient safety, the agency and its Pediatric Advisory Committee plan to complete an ongoing review of adverse event data for all ADHD medications by early 2006.


29 Septembrie 2005

Eli Lily and CO au anutat azi ca vor revizui in totalitate eticheta medicamentului produs pentru tratamentul ad/hd-Strattera astfel incat sa includa noua informatie ce priveste prezenta de ganduri sinucigase in randul copiilor si adolescentilor ce iau acest medicament. In conjunctie cu o cerinta a FDA-departamentul pentru alimentatie si medicamente SUA -Lily a pus la dispozitia agentiilor regulatoare o analiza a efctelor adverse a medicamentului STrattera (provenind din baza proprie de date privin testarile clinice) care indica un risc mic dar statistic semnificativ a gandurilor sinucigase in randul copiilor si adolescentilor tratati cu acest medicament-si anume 5 cazuri dintre 1357 pacienti ,adica 0,4 procente-opus 0 cazuri dintre 851 pacienti ce au luat placebo. A fost inregistrat si un caz de tentativa de sinucidere in randul unuia dintre cei 1357 pacienti. Nici unul dintre pacienti nu s-a sinucis, si nu a fost inregistrat nici un caz de gandire sinucigasa in randul populatie adulte. In cadrul orientarii FDA catre siguranta pacientului, agentia si comisia sa de consultanta pediatrica si-a propus sa finalizeze testarile clinice desfasurate in prezent pana la sfarsitul anului 2006.
anamari
 
Posts: 109
Joined: Mon Mar 27, 2006 5:14 am
Location: US

strattera interzis sub 6 ani

Postby vulturul » Fri Jun 30, 2006 12:15 pm

Oameni buni,

Deoarece nu se cunosc/ nu s-au facut studii decat pentru copiii peste 6 ani, e indicat ca starttera sa nu fie folosit pentru nici un copil sub 6 ani; cu atat mai putin rispoleptul; este regretabil ca inca se mai prescrie rispolept pentru copii mici.

Copilului meu i s-a prescris Strattera (are 8 ani si arata de 10, fizic vorbind) si ia de vreo 2 saptamani- efecte nu prea, deocamdata parca e mai prezent si doarme dupa amiaza (probabil si din cauza caldurii); in rest mananca, topaie aproape la fel ca inainte; acum este la tara la ai mei; eu nu sunt de acord cu tratamentul medicamentos si am fost pus la colt. Va voi tine la curent ce se mai intampla cu copilul meu pe parcurs, daca acest lucru va ajuta ( a fost diagnosticat cu note autiste + adhd).

Toate cele bune
vulturul
 
Posts: 47
Joined: Fri Jun 16, 2006 9:39 am
Location: bucuresti

Postby emil_c » Fri Jun 30, 2006 12:31 pm

Nostim - un Vultur pus la colţ...

Adevăru că şi noi ne-am lecuit demult cu chestiile astea sintetice, dar pericolul lor pluteşte în aer (din partea nevestii - căci copilul nu serveşte, iar eu voi fi ultimul care îl voi forţa).

Oricum - până la urmă fiecare cu propriile mituri.
Andrei agrează bomboanele homeopatice şi extractele de plante.

Şi el e autist atipic/ADHD cu el. autiste, etc. - cum vor domnii doctori...

numai bine...
Andrei – n. 12.06.2000
Autism usor, atipic (sau nu)
emil_c
 
Posts: 142
Joined: Sun Jul 31, 2005 2:03 pm
Location: Oradea

strattera

Postby vulturul » Wed Jul 12, 2006 12:43 pm

draga emil_c,

Pe baiatul meu il cheama tot Andrei - a implinit 8 ani in martie (cam multi Andrei si Andree cu autism sau ceva asemanator!?); dupa primele 3 saptamani de strattera (prima cu 10mg si ultimele cu 18mg) am constatat: o oarecare imbunatatire a atentiei (focalizarii) ca efect benefic;
riposteaza la fel de vehement (zgarieturi sau ciupituri) cand trebuie sa lucreze (de ex.: sa scrie, sa citeasca); pana la urma se urneste si duce cat de cat sarcina la capat - asa riposteaza doar de anul acesta (intre 5 si 6 ani era mai docil); parca vorbeste mai mult timp singur (in soapta) decat inainte de a incepe cu strattera;
am observat, insa, o scadere a fortei vitale, care pe mine ma pune pe ganduri; voi vorbi azi cu d-na doctor; avem intalnire;
de cand am inceput cu strattera am intrerupt trat. homeopatic (dar nu si interdictia la menta si camfor);
mai vorbim; acum am ceva treaba si tre' s-o termint pana vineri; toate cele bune
vulturul
 
Posts: 47
Joined: Fri Jun 16, 2006 9:39 am
Location: bucuresti

dupa vizita

Postby vulturul » Fri Jul 14, 2006 5:24 pm

...dupa vizita la d-na doctor, care i-a prescris strattera:
n-a mai fost violent acasa (pana acum) cand a fost pus la treaba (scris, citit); doamna doctor are un anumit impact asupra lui;
continuu mai tarziu;

daca are cineva experienta cu strattera in ceea ce priveste efectele secundare, rog sa le impartaseaca- ma intereseaza in special efectele asupra memoriei de lunga durata; mersi;

s-auzim de bine,
vulturul
 
Posts: 47
Joined: Fri Jun 16, 2006 9:39 am
Location: bucuresti

Postby Magister » Fri Jul 14, 2006 7:19 pm

Cred ca Strattera poate fi eficace - exact in problema concentrarii atentiei ! problema se pune: poate fi sustinuta o cura pe termen lung ? ca totusi e vorba de Amfetamina, drog altfel interzis si care a dus de rapa, printre altii, pe Hitler, Churchill, Roosevelt, Anthony Eden... si multi piloti (fusese un documentar pe Discovery).
Si Ritalin-ul (metilfenidat) se pare ca e din aceeasi categorie.
Mult mai putin, chiar si cafeaua si ceaiul negru - toate dau dependenta si probleme la oprire dupa obisnuirea cu doze mari.
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Postby shakalu » Wed Jul 19, 2006 9:55 am

magister ... stattera nu e amfetamina ... asta e spilu deocamdata si de aia cei de la lili l-au scos pe piata , tocmai pentru ca nu este amfetamina si cu toate astea are cam aceleasi rezultate ca si ritalinul (care este o amfetamina) . au targetat exact pe cei care au nevoie de un medicament dar nu vor sa ia sau sa dea copiilor lor o amfetamina . ramane o chestie discutabila ... eu l-am incercat si nu a functionat in nici un fel pentru copilul meu asa ca el s-a inscris in procentul de 30% pentru care nu are efecte benefice :)
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby Magister » Wed Jul 19, 2006 7:36 pm

Aveti dreptate, domnule Shakal ! Imi cer scuze pentru confuzia provocata, si recunosc pe cine stie sa se documenteze... Eu vazusem aproape peste tot pomenite dintr-o suflare:

- Ritalin (metilfenidat) - inrudit cu amfetamina
- Adderall (amfetamine, amestec de 4 saruri)
- Strattera (atomoxetina) - de fapt inrudit mai mult cu antidepresivele: Prozac (fluoxetina), Seroxat/Paxil (paroxetina) etc.

Un site foarte bun, lamuritor si practic despre aproape toate medicatiile, scris de un cuplu "in Spectru" cu multe probleme, experiente... si solutii:
http://www.crazymeds.org/

Mie pentru componenta de ADHD (nediagnosticata separat, dar luata in seama de dr.) m-a ajutat ceva Mirtazapina (Mirzaten, Esprital). Numai ca mi-a provocat MULTA ingrasare (in total 9 kg in 2 luni). Si o 'recenzie':
http://www.remedyfind.com/ratinglong.as ... ngID=46045
n.1974, recent Dx - sindrom Asperger
"Nu imi propun sa scriu o oda decaderii, ci sa ma laud cu placerea cocosului cantator dimineata, cocotat peste cuibar, chiar numai pentru a-mi trezi vecinii" Henry David Thoreau - Walden
Magister
 
Posts: 236
Joined: Tue Jun 06, 2006 9:24 am
Location: Bucuresti

Previous

Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron