Timonil

Moderators: camel, moderators

Timonil

Postby Mama Ana » Fri Mar 16, 2007 11:09 pm

Salut,

A folosit cineva de aici Timonil? Ni s-a prescris la Cluj, pentru Edi, 2,6 ani, autism infantil, contine carbamazepină. Ezit sa i-l dau din cauza kilometrului de efecte secundare. Daca l-ati folosit va rog sa imi spuneti daca a facut mai mult bine decat rau. Vad ca e anticonvulsiv, dar Edi nu a avut nici o criza de epilepsie, deci nu stiu daca se justifica sa i-l dau preventiv avand, in vedere ce efecte secundare prezinta. Astept raspunsuri cat mai rapid cu putinta. Ma vor ajuta sa ma decid daca sa i-l administrez sau nu.


Multumesc,

Ana
Mama Ana
 
Posts: 57
Joined: Tue Oct 24, 2006 10:49 pm
Location: Bistrita Romania

Postby seba8nst » Sat Mar 17, 2007 9:02 am

acum 2 ani si ceva ne-a dat si noua medicul reteta de carbazepina, dar cand am vazut ce fel de medicament este, adica cu indicatii in epilepsie, nu i l -am dat. ulterior doctorita ne-a spus ca bine am facut ca nu i l-am dat.
la conferinta internationala de anul trecut o doamna medic din franta a spus foarte clar ca acolo nu se prescriu nicii un fel de medicamente pentru copiii cu autism. a sarit ca arsa o doamna celebra din Romania care a spus ca nu poate sa lase parintii sa plece cu mana goala din cabinet, si ca pentru linistea parintilor chipurile prescrie medicamente copilului. Are si un iz penal acesta declaratie dar nu s-a sezizat nimeni inca.
oricum e bine sa fiti cu totii foarte prudenti cand e vorba de medicamente pentru ca majoritatea mai mult fac rau decat bine. la Miruna nu a mers strattera, dar fiindca e un medicament foarte scump si care le baga in buzunar foarte multi bani, si medicul si farmacistii au insistat sa incercam iar cu doza mai mare.
nu am facut asta si nici nu o sa facem. i-am dat odata a avut efecte secundare majore, adica nu mai avea foame, sete si nu mai dormea cum trebuie, gata, sa faca experimente sau afaceri cu altii nu cu copilul meu.!
seba8nst
 
Posts: 209
Joined: Sat Oct 16, 2004 8:46 pm

Edi, 2,6 ani, autist

Postby Mama Ana » Sat Mar 17, 2007 10:23 am

Asa ma gandeam si eu. Inca mai astept pareri. Am mai primit pe reteta Tonotil, care se pare contine doar aminoacizi. Poate astia s-ar justifica, avand in vedere ca Edi e vegetarian.

Ana
Mama Ana
 
Posts: 57
Joined: Tue Oct 24, 2006 10:49 pm
Location: Bistrita Romania

Re: Edi, 2,6 ani, autist

Postby teo » Sun Mar 18, 2007 10:03 am

carbamazepina,din pacate i-am dat si eu baietelului meu ,timp de 4 luni.Asta pana m-am dezmeticit.Deasemeni ,prescrisa de una din doamnele dr celebre.I-am dat un sfert de pastiluta seara,dar ..regret si acum si de atunci nici nu vreau sa mai aud de medicamente.La jumatate de ora dupa ce i-o dadeam se incercana,devenea palid la fata ,i se inroseau ochisorii,si nici cu somnul nu l-a ajutat ,ba chiar mai rau i-a dereglat somnul ..parca era drogat.Eu personal te statuiesc sa nu-i dai copilului asa ceva.Aceeasi varsta avea si piticul meu cand i-am dat carbamazepina.Succes.
teo
 
Posts: 121
Joined: Tue Jan 17, 2006 5:46 pm

Tonotil

Postby dianamaria » Wed Mar 21, 2007 8:58 pm

Tonotil e OK dupa parerea mea...contine doar aminoacizi pentru functionarea creierului. Este un medicament obisnuit, prescris si pentru adulti in caz de stres sau convalescenta. Razvan ia 10 zile in fiecare luna (un flacon pe zi) si nu am observat efecte secundare. La hiperkinetici am auzit ca ar putea da agitatie (Razvan nu e agitat de fel, are un ritm echilibrat).
Mihai-Razvan, 2001, terapia ABA din 2006
dianamaria
 
Posts: 168
Joined: Sun Jan 01, 2006 6:50 pm
Location: Bucharest

merg pe mana voastra

Postby Mama Ana » Mon Mar 26, 2007 8:45 pm

Si eu am un feeling deosebit de neplacut legat de carbamazepina. Nu o sa ii dau deocamdata. In ce priveste Tonotilul...zici ca da agitatie, el are si asa ADHD, asa ca pica si asta. Multumesc mult pentru raspunsuri si mai astept pareri.

Ana
Mama Ana
 
Posts: 57
Joined: Tue Oct 24, 2006 10:49 pm
Location: Bistrita Romania

Timonil

Postby simo » Wed Mar 28, 2007 1:53 pm

Si noua ne-au prescris Timonil si Tonotil la 2 ani si 6luni. Timonil nu i-am dat din cauza efectelor secundare, Tonotilul a fost relativ. Am observat unele mici imbunatatiri la contactul vizual, dar nu foarte semnificative. La Tina (acum de 4 ani) i-am dat, prescris de medic, Cerebrolysin. Se recomanda pentru lipsa limbajului, asa ni s-a spus. Nu este practic medicament, este un tonic cerebral, care la Tina i-a facut foarte bine, a inceput sa verbalizeze, contactul vizual semnificativ imbunatatit . Am facut cate o cura de 10 fiole de 1 ml injectabil si apoi pauza. In plus, nu agita copilul, Tina fiind si ea deosebit de energica si activa.
simo
 
Posts: 23
Joined: Tue Nov 07, 2006 2:52 pm
Location: Timisoara

Postby lacra » Sat Jul 14, 2007 1:54 pm

La noi este a 2 zi de tonotil si pot sa spun ca sunt foarte uimita ,cat de frumos se joaca si atat de rabdator,el care invartea putin roata la masinuta si pleca,acum ,din a 2 zi,sta atat de frumos si se joaca.Tot de astazi am scos televizorul,calculatorul din priza si poate si de asta se concentreaza mai mult.
lacra
 
Posts: 5
Joined: Fri Oct 20, 2006 8:01 pm


Return to MEDICAMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron