gradinita - pana la ce varsta

Moderators: camel, moderators

gradinita - pana la ce varsta

Postby oanams » Thu Jan 20, 2011 5:34 pm

Buna ziua,
Sper ca aici pot primi informatiile necesare. Am un baietel autist, care in decembrie a implinit 8 ani. Deocamdata este inscris la o gradinita cu program normal. Merge cu insotitor si sta in jur de 3 ore. In ultimele luni a reusit sa faca un progres un pic mai mare lucru care, desi ma incanta la culme, m-a facut si sa-mi pun unele intrebari.
In primul rand nu vreau sa-l inscriu la scoala speciala. Nu acum, nu anul acesta. Eu imi doresc tare mult sa mai stea un an la gradinita, dar nimeni nu mi-a spus care este varsta legala pana la care un copil cu probleme poate frecventa gradinita. Sunt constienta ca nu poate face fata unei scoli normale. In cazul in care nu mai reusesc sa-l inscriu la gradinita, pot refuza inscrierea la scoala speciala? Il pot tine 1 an acasa? Cei de aici tot imi spun ca, potrivit noii legi a educatiei, daca pana la varsta de 9 ani copilul nu este inscris la scoala, automat va trebui sa frecventeze scoala speciala. Eu nu am gasit nicaieri unde este specificat acest lucru si oricum mi se pare o mare aberatie dar m-am obisnuit sa nu ma mai mire nimic.
Va multumesc
oanams
 
Posts: 1
Joined: Mon Jul 13, 2009 8:34 am

Postby rodicac » Sat Jan 22, 2011 3:24 pm

Nustiu care sint legile acum dar eu l-am facut aminare scolara si lam tinut acasa 1 an deorece a fost dat afara din sc. fiind inscris int-ro sc. normala .Findca in orasu meu nu erau clase sau scoli speciale dupa primu semestru mi sa spus la revedere ei au nevoie de copi destepti acum sintem in cl.a 2 int-ro clasa speciala integrata in invatamintul de masa pe care am infintato acum 2 ani. in concluzie incearca sai obti o aminare scolara daca asta iti doresti.,asa am procedat si eu.
rodicac
 
Posts: 19
Joined: Fri Sep 19, 2008 11:28 am


Return to GRADINITE,SCOLI, UNIVERSITATI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron