Lista gradinitelor prietenoase

Moderators: camel, moderators

Lista gradinitelor prietenoase

Postby dora » Tue Apr 03, 2007 9:55 am

STEP BY STEP

Este bine sa fie impreuna copiii normali cu cei cu nevoi speciale?

Specialistii ultimilor decenii au constatat ca acei copii care au nevoi speciale progreseaza mult mai rapid atunci cand se afla impreuna cu ceilalti copii.

Celilalti copii inteleg in mod concret existenta diversitatii umane si le dezvolta spiritul de colaborare si toleranta.
Astfel, in viitor ei vor deveni membri ai aceleiasi comunitati care traiesc in acelasi oras/cartier/vecin. De asemenea costurile de educatie si recuperare sunt mult mai reduse in acest sistem. Este si un mijloc de prevenire al institutionalizarii.

Cum se face evaluarea in Step by Step?

In aceste clase evaluarea reprezinta un proces continuu, realizat prin mai multe procedee si fara a avea ca finalitate ierarhizarea copiilor din clasa. Nu se pun calificative.
Este o evaluare care urmareste progresul copilului fata de el insusi.

Sunt mai multe trepte in evaluarea copilului concretizate in "Caietul de evaluare" specific alternativei, care utilizeaza o procedura descriptiva pe competentele curriculare care trebuiesc achizitionate de fiecare copil pina la finalitatea ciclului primar.

http://www.stepbystep.ro/intrebari-frec ... frecvente/

BUCURESTI

grădiniţe, 14 grupe
GRADINITE DE STAT CU GRUPE STEP BY STEP

1. Grădiniţa PP nr. 133, sector 2,
Bucureşti Str. Aurel Vlaicu, nr. 30-32
211 67 49 (tel/fax) 1 grupă


2. Grădiniţa PN nr. 203, sector 1, Bucureşti Str. C.A. Rosetti nr. 32, sector 1, Bucureşti
212 18 04 1 grupă


3. Grădiniţa PP nr. 252,
sector 1, Bucureşti Str. Aleea Alexandru nr. 34, sector 1, Bucureşti
230 22 96 4 grupe


4. Grădiniţa PP nr. 284 (Republica), sector 3, Bucureşti B-dul Basarabiei nr. 256, sector 2, Bucureşti
256 34 64 4 grupe

5. Grădiniţa PP nr. 274,
sector 6, Bucureşti Str. Iuliu Maniu nr. 11 A, sector 6, Bucureşti
410 33 45 2 grupe


6. Grădiniţa PP nr.209,
sector 6, Bucureşti Str. Paşcani nr. 15 bis, sector 6 Bucureşti
413 47 31 2 grupe

Gradinita Bambi Step By Step

Gradinita Bambi este singura gradinita particulara al carei program se bazeaza pe principiile educationale Step By Step, promovate de Centrul de Educatie si Dezvoltare Profesionala(CEDP) membru SOROS Open Network.
http://www.gradinite.com/gradinita.php?id=46&tip=2IN ALTE ORASE gradinite de stat cu grupe step by step

http://www.scoalaparintilor.ro/adrese-g ... /index.php
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Sep 03, 2007 7:51 am

Last edited by dora on Mon Feb 02, 2009 5:20 pm, edited 2 times in total.
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Jan 22, 2009 9:29 am

Centre pentru copii cu nevoi speciale

--------------------------------------------------------------------------------Gradinita Rasarit 2La Gradinita Rasarit copii sunt educati in scopul de a-si dezvolta aptitudinile increderea si independenta in rimul propriu intr-o atmosfera calda si plina de iubire. Folosim metoda de invatament Neo-Umanista, un gen de educatie “holistica”, care incuraja a creativitatii, curiozitatii, viata pratica, empatie si increderi de sine. Telul nostru este de a dezvolta copilul educandu-l din punct de vedere fizic, social, emotional, creativ, intellectual si intuitiv pentru a putea folosi fiecare oportunitate care sa-i valorifice intregul potential.

Educatia cuprinde inclusiv program de gimnastica recuperatorie pentru copiii cu nevoie speciale.


Scopuri la Gradinita Rasarit pentru fiecare copil
• Incredere in sine vine de la sentimentul ca sunt iubiti, frumosi, si speciali. Este baza sucesului, optimismului si creativitatii in viata.
“Sunt bun, iubesc si sunt iubit.”
• Atitudine de intrajutorare. Este sensul vietii.
“Sunt aici pentru a-i ajuta pe altii si lumea din jurul meu.”
• Dezvoltarea unei personalitati puternice cu constiinta morala si empatie pentru toti.
“Ceilalti simt ceea ce simt eu, deci nu am sa-i ranesc.”
• Stimularea creativitati, curiozitatii, descoperirea. Sursa pentru bucuria de a invata toata viata.

Gradinita Rasarit isi propune sa dezvolte aptitudinile individuale ale copiilor, spiritul de echipa si pe cel social si sa aplice cele studiate la realitatile inconjuratoare. Astfel copii devin ganditori critici si plini de sensibilitate, participanti informati despre problemele locale , nationale si internationale, constienti de umanitatea care ne leaga pe toti, respectuosi fata de varietatea de culturi si atitudini ce ne imbogatesc viata.

Activitati:

Programa educationala: limba engleza/franceza, educarea limbajului, activitati matemetice, educatie ecologica, muzica, dans, desen; se preda bazandu-se pe principiile neo-umaniste, folosind intr-un mod cu totul special ca metoda, jocul si aplicari in viata practica.

Se organizeaza saptamanal ateliere de creatie: actorie, lucru cu marionete, dans, arte plastice, origami, vizualizare creativa si exercitii de relaxare.

Activitatea educativa se incadreaza in coordonatele impuse de Ministerul Educatiei si Cercetarii accentuandu-se studiul limbii si traditiei nationale. Programul in limba engleza este condus de personal calificat cu talent si disponibilitate sufleteasca. Toate activitatile sunt conform cu varsta copilului.

Activitati extracurriculare:
Vizite la muzee, Gradina botanica, Balonul copilor, Gradina zoologica , vizionari de piese de teatru, vizite la herghelie.

Activitati optionale:
Inot, balet, cluburi de miscare creativa.

Activitati speciale:
Petreceri lunare cu tema.
Program de gimnastica recuperatorie pentru copiii cu deficiente fizice-locomotorii.

Cadre didactice
Secretul real al succesului in Educatia Neo Umanista consta in selectarea educatoarelor. Copiii invata prin imitarea importantilor adulti care-i inconjoara. Astfel, cadrele didactice nu sunt selectate numai pe baza calificarilor academice ci si conform capacitatilor de a transmite prin actiunile lor caldura, iubirea, acceptarea, liniste si valorile etice. Tot personalul primeste instruire si ghidare speciala in Educatia Neo-Umanista prin seminarii, cursuri si manuale.Grupele de copii:
• Buburuze: 2 1/2 – 4 ani
• Pinguini: 4-5 ani
• Elfi: 5-7 ani – grupa pregatitoare
! Sunt maxim 10 copii in grupa.


Str. Foisorului Nr.121
Cartier: Zona Mall Vitan
Reper: Intre statia de metrou Mihai Bravu si Mall Vitan, langa biserica
Sector: 3
Numere de telefon: Tel. fix: 0213232924
Tel. mobil: 0722673234

Internet: Web: www.rasarit.amurtel.net
E-mail: rasarit@mac.com

http://www.gradinitebucuresti.ro/index.php?c=51&f=505
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Sep 10, 2009 5:12 pm

Gradinite crestineo grădiniţă „Buna Vestire“ se va deschide pentru copiii din Iaşi
Vineri, 28 August 2009De la 1 octombrie 2009, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“, va deschide în Iaşi cea de-a doua grădiniţă.

Alături de grădiniţa existentă în Costache Negri, se va mai deschide una pe strada Gavriil Musicescu, nr. 12, unde a funcţionat cu ani în urmă o grădiniţă a CFR. Înscrierile au început în luna iulie şi se vor încheia pe 30 septembrie. Unul dintre avantajele acestei noi grădiniţe este acela că se pot înscrie şi copii care au împlinit vârsta de doar 2 ani.

Grădiniţa „Buna Vestire“, inaugurată pe 15 septembrie 2006, este o componentă a proiectului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei cu titlul „Grădiniţa creştină“. Unitatea de învăţământ are program prelungit (7:00-19:00), este autorizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin OM nr. 5349/2006 şi se susţine prin autofinanţare. Grădiniţa este, într-un fel, şi rodul parteneriatului „Religia în viaţa preşcolarilor“, încheiat între Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ şi Grădiniţele „Sf. Nicolae“, „Sf. Cuv. Parascheva“ şi „Sf. Sava“ din Iaşi.

În spaţiul din strada Gavriil Musicescu al Grădiniţei „Buna Vestire“ vor urma cursuri 120 de copii, împărţiţi în opt grupe, găzduite în săli modern amenajate. Şi aici preşcolarii vor fi formaţi din punct de vedere intelectual şi moral-religios, având posibilitatea, cu acordul părinţilor, să participe la sfintele slujbe sau să înveţe rugăciuni. În fiecare săptămână vor avea loc trei activităţi de limba engleză, două activităţi de dans şi gimnastică aerobică, două activităţi de şah, două activităţi de teatru de păpuşi şi două activităţi de pictură pe sticlă, în funcţie de grupele din care fac parte preşcolarii. Instituţia beneficiază de asistenţi educaţionali cu pregătire teologică, care desfăşoară diverse activităţi moral-religioase.

Scopul înfiinţării acestei grădiniţe este formarea copiilor de vârstă preşcolară din punct de vedere intelectual, fizic, estetic şi moral-religios, cultivând respect pentru valorile creştin-ortodoxe şi oferind modele de trăire adecvată unui creştin ortodox practicant. Copiii vor desfăşura activităţi comune, liber alese, extraşcolare şi extracurriculare, complementare, recreativ-distractive şi opţionale, conform planificărilor calendaristice întocmite pentru fiecare din cele patru grupe: mică, mijlocie, mare şi pregătitoare.
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Sep 10, 2009 5:23 pm

BAici găseşti ultimele stiri din Sibiu!


Un proiect finanţat din fondurile bisericii s-a concretizat în prima grădiniţă ortodoxă din Sibiu, cu o capacitate de 50 de locuri. Investiţia de aproximativ 100.000 de lei va fi dată în folosinţă în maxim o lună de zile.

Criza de locuri la grădiniţe le-a dat idei clericilor care au pus în practică proiectul unei grădiniţe creştin ortodoxe la Sibiu, numită „Sf. Vasile cel Mare”. Situată pe strada Dealului, nr. 13, într-o clădire a Arhiepiscopiei Sibiului, grădiniţa cu regim priva va oferi program prelungit în cele mai bune condiţii, la costuri accesibile. „Sunt convins că în toate grădiniţele copiii primesc o educaţie bună, însă la noi vor lipsi televizoarele şi celelalte aparaturi care nu îi ajută pe copii în dezvoltare şi ne vom concentra pe activităţi care să le dezvolte celor mici capacităţile intelectuale. Raţiunea noastră nu a fost să o transformăm în afacere pentru a crea profit, ci vrem să investim în educaţie, iar costurile vor fi destul de mici”, a precizat părintele Cristian Vaida, responsabilul de proiect, din partea Arhiepiscopiei.

Cerere există

Jumătate din totalul locurilor disponibile au fost deja ocupate, după începerea înscrierilor la 1 iunie. „Grădiniţa va avea o capacitate de 50 de locuri, jumătate din acestea au fost deja ocupate şi suntem convinşi că părinţii vor continua să vină destul de repede”, spune părintele Cristian Vaida. Cei care doresc să-şi înscrie micuţii la prima grădiniţă creştin ortodoxă din oraş o pot face la secretariatul Arhiepiscopiei, de pe strada Mitropoliei, nr 24.

O altă grădiniţă de acest gen a fost inaugurată anul trecut şi la Mediaş, având o capacitate de 10 locuri.

http://www.oradesibiu.ro/2009/06/15/arh ... -ortodoxa/
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Sep 10, 2009 5:30 pm


O noua gradinita crestin-ortodoxa, in Bucuresti


Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Fundatia "Preasfanta Fecioara Maria" din Capitala va infiinta o noua gradinita - "Sfanta Ecaterina". Pe ce se pune accent in institutiile de invatamant ale fundatiei ne-a spus prof. Mona Serbanescu, presedinte-director general al Fundatiei "Preasfanta Fecioara Maria": "Gradinitile Fundatiei "Preasfanta Fecioara Maria" si Scoala "Anastasia Popescu", cu caracter crestin-ortodox, au pus intotdeauna accent atat pe dezvoltarea orelor de Religie, a atelierului de icoane, a corului care interpreteaza cantari religioase si colinde, cat si pe invatarea de catre cei mici a unei limbi straine".

De asemenea, prof. Mona Serbanescu ne-a spus si ce isi propune noua gradinita: "Aceasta gradinita va putea deschide celor mici o poarta minunata catre intelegerea si practicarea rugaciunii, a lucrului in atelierul de pictura religioasa, a modelajului cu caracter ortodox, a intelesului cantarii ortodoxe, a orelor de Religie desfasurate chiar in biserica, care deja au dat roade extraordinare".

Nu in ultimul rand, prof. Mona Serbanescu ne-a mentionat si efectele benefice pe care educatia in spirit crestin-ortodox le are asupra copilului: "Copilul mic, caruia i se deschide o poarta spre rugaciune si credinta, are un mare avantaj: el nu va avea niciun fel de neincredere la un moment dat, cand mare fiind i se vor pune intrebari sau isi va pune intrebari. Pasii lui vor fi fost deja trasati cu siguranta, cu dragoste si cu multa caldura. Copiii sunt extrem de bucurosi cand inteleg in profunzimea lor, atunci cand profesorii incearca sa le explice cu model, cu lucrul facut de fiecare in parte, ceea ce poate ar parea abstract in abordarea de mai tarziu a lectiilor religioase".

http://www.crestinortodox.ro/radio-trin ... -bucuresti
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Oct 31, 2009 8:56 am

Dreptul la Educaţie


Asa ar fi trebuit sa fie… un drept…un drept la educatie, un drept al fiecarui copil… realitatea este alta in cazul autismului… cruda… transanta… copilul cu autism nu are acest drept! Cel putin asa sustin cadrele de conducere ale unitatilor de invatamant! Nu la fel spune si legea! Nu la fel spune si Inspectoratul Scolar!

Povestea inscrierii Biancai si Sabinei la gradinita, este una atat de comuna in randul parintilor care au copii cu dizabilitati. In incercarea de a-mi inscrie fetitele la o gradinita de stat , m-am izbit de cele mai crude replici, de impertinenta, ignoranta… raspunsurile, recunosc, au fost variate: “ ne-ati gasit tocmai pe noi?’’, “de ce nu le inscrieti la alta gradinita?”, “ perturba echilibrul gradinitei!’’, “ exista unitati speciale pentru copii handicapati , nu gradinite normale!’’ si multe altele.


Am scos de pe internet lista cu gradinitele din sectorul 1, ca apoi sa ajung sa-mi extind orizontul catre tot Bucurestiul! Cateva gradinite le-am vizitat personal, in incercarea de a le inscrie… acest lucru se intampla in 2008. Lacrimi, furie, nervi, neputinta, resemnare! Am fost insa ajutati de d-na Cristina Cojocaru, de la gradinita particulara “Casuta piticilor”, care ne-a reprimit (mai fusesem initial trei luni inainte de a afla diagnosticul), careia ii multumim pentru tot sprijinul acordat. Am frecventat aceasta gradinita inca cateva luni…

Anul acesta insa situatia a fost diferita… cu sprijinul unui suflet mare, pe nume Paula Herlo, care a facut tot ce se putea pentru a ne ajuta in aceasta problema, dar si a intregii ei echipe, am reusit sa surprindem cu o camera ascunsa raspunsul dat de conducerea uneia din gradinitele vizitate personal si anul trecut…

Este vorba de gradinita nr.281, din sectorul 1, Bucuresti. Mentionez ca cel putin de data aceasta, am reusit sa completez cererea de inscriere… anul trecut , la aceeasi gradinita nici nu mi s-a permis acest lucru, din doua vorbe dure si rastite am fost data pe usa afara, imediat ce am mentionat ca fetitele mele au o tulburare de tip autist.

In urma raspunsului negativ, am facut un memoriu catre ISMB (vezi imagini memoriu: pag.1 & pag.2), care s-a concretizat cu inscrierea Biancai si a Sabinei intr-o gradinita de stat, respectiv gradinita nr. 97. Deci se poate! Deci legea ne da acest drept! Multumesc Inspectoratului Scolar pentru promtitudine, pentru ca am fost contactata personal inainte de raspunsul oficial si pentru faptul ca s-a dovedit astfel ca si copii nostri “au dreptul la educatie, la fel ca orice copil din Romania’’ (vezi răspuns).http://www.biancasisabina.ro/dreptul_la_educatie.htm
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Feb 22, 2010 12:58 pm

Suntem gradinita "Edy-Amy" si ne deschidem larg portile intr-un camin spatios si calduros, intr-o zona linistita, unde intreg personalul va asteapta cu drag si unde cu siguranta copilul d-voastra se va simti bine!
Totul este ca o poveste, unde prin joc vrem sa pregatim copii pentru viata, sa-i protejam, sa-i lasam sa-si dezvolte personalitatea,le intelegem comportamentul, nevoile si unde sigur isi vor dezvolta limbajul si cunostintele!

Activitatile instructiv-educationale desfasurate conform programei elaborate de M.E.C sunt coordonate de un colectiv specializat:
Educatoare cu dubla specializare(invatator-educator)
Profesori de engleza, pian, informatica
Instructor de karate si dans
Psiholog
Ingrijitoare

ENGLEZA INTENSIV ESTE INCLUSA IN PRET!
ORGANIZAM PLIMBARI IN NATURA, VIZITE LA GRADINA BOTANICA SI ZOOLOGICA, SPECTACOLE LA CIRC SI TEATRU!
ASISTENTA MEDICALA ESTE ASIGURATA DE AMBULANTA BGS!(la cererea parintilor se pot recolta de catre cadrele specializate de pe ambulanta, contra cost analizele pe care le doriti, fara a mai fi nevoie sa va deplasati cu copilul la policlinica)

SERBARI
8 MARTIE
DE CRACIUN( IN PERIOADA 16 DEC-22 DEC)
DE HALLOWEEN
PETRECERI CU OCAZIA ZILELOR DE NASTERE ALE COPIILOR LA CEREREA PARINTILOR

ANUNT!

EDY-AMY GRADINITA SI AFTER SCHOOL SECTOR 6 www.edy-amy.ro Incepand cu data de 2 MARTIE 2009 incepem inscrierile pentru anul scolar 2009-2010! Va asteptam cu oferte speciale: cei inscrisi in luna martie vor avea reducere 10% din taxa de scolarizare timp de 3 luni!
• Din septembrie se vor forma doua grupe cu predare exclusiva in limba engleza; in paralel respectandu-se planul de invatamant aprobat de M.E.C!
• Transport: zona I -Militari 100 ron/luna; zona II -Dr. Taberei, Crangasi, Com. Rosu, Chiajna 200 ron/luna


PROIECT AL GRADINITEI EDY-AMY

Grupa speciala pentru copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist

- pentru anul scolar 2009-2010 -


Grupa va fi formata din maximum 6 copii.

Pentru inscriere, alaturi de actele necesare de regula pentru acceptarea in gradinita, sunt solicitate si cele care justifica diagnosticul. Copiii vor avea la dispozitie o echipa multiprofesionala, formata din: psiholog, logoped, asistent social, pedagogi de recuperare, kinetoterapeut. Un numar de 2 sali vor fi proiectate special pentru desfasurarea terapiei copiilor, si dotate, de asemenea, cu patuturi si saltele pentru exercitiile de kinetoterapie.

Planul educational individualizat aplicabil cuprinde programul ABA, pentru inceput doua ore si, treptat, numarul de ore va creste. Programa mai cuprinde terapia prin muzica, terapia prin joc si activitati recreative. De asemenea, structura actului educational este centrata pe dezvoltarea abilitatilor sociale ale copiilor. Programul prevede ca, zilnic, timp de o ora, copiii din grupa speciala sa aiba activitati impreuna cu cei din grupele de masa.

Si pentru ca mediul nostru educational sa dea rezultate, oferim diverse programe educationale si pentru parintii copiilor.

In legatura cu acest proiect si in cazul eventualelor intrebari asteptam parerile d-voastre atat prin e-mail la adresele sultan_diana2006@yahoo.com sau dana_tudor_82@yahoo.com cat si prin contact direct la numerele de telefon : 0723889002 / 0763370697 - Daniela Tudor-psiholog
DATE DE CONTACT

Adresa gradinitei: Str. Padurarilor, nr.11A
Cartier: Militari
Reper: Complexul Apusului-Militari
Sector: 6Numere de telefon: Tel.fix: 760.63.78
Tel.mobil: 0721.080.000


Persoane de contact: SULTAN DIANA


Internet: Web: www.edy-amy.ro
E-mail: sultan_diana2006@yahoo.com

http://www.gradinitebucuresti.ro/index. ... &s=6&g=219
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Jun 23, 2010 6:45 pm

Grădiniţe de vară pentru copiii bucureştenilor

Simona Soare
183 afişăriMarţi 22 iun 2010


FOTO: Arhiva AdevarulPărinţii care nu vor să-şi lase micuţii la bunici sau cu bona pe toată perioada verii au la dispoziţie 12 grădiniţe de stat.

Bucureştenii îşi pot înscrie până la 1 iulie copilul la una dintre cele 12 instituţii de învăţământ deschise până în august, în toate sectoarele Capitalei. În aceste şcoli pot veni copii din toate sectoarele, indiferent dacă au fost sau nu înscrişi pe parcursul anului în instituţia respectivă. Astfel, în sectorul 1, va fi deschisă Grădiniţa 206 din zona Gării de Nord, iar în sectorul 2, Grădiniţa 138 din Strada Tunari. „Avem maximum 200 de locuri. Dacă până la 1 iulie vor fi mai multe cereri, suntem dispuşi să mai deschidem o grădiniţă pe perioada verii“, a explicat inspectorul preşcolar sector 2, Doina Ceauşescu.


În sectorul 3, în iulie vor funcţiona Grădiniţa 187 din Strada Magnetului şi Grădiniţa 284 Step by step din zona Republica. În sectorul 4 va fi deschisă Grădiniţa 62 din Almaşul Mic, iar în sectorul 5, Grădiniţa 178 din Strada Iancu Jianu. În sectorul 5, în iulie, vor mai fi deschise grădiniţele 53 din Aleea Bacău şi 269 din Strada Ion Scorţaru, iar în august va funcţiona Grădiniţa 244 din strada Humuleşti. Potrivit inspectorului preşcolar de sector, Canona Petrescu, în sectorul 6 vor funcţiona trei instituţii de învăţământ: 273 din Drumul Taberei, 309 din Militari, şi, doar în luna iulie, Grădiniţa 250 din Militari.

Se plătesc doar mesele şi opţionalele
Părinţii trebuie să achite, ca şi pe parcursul anului şcolar, doar mesele copiilor, adică între 10 şi 15 lei zilnic, şi materiile opţionale care pot fi de dans aerobic, limbi străine, înot sau origami, adică circa 5 lei pentru o oră. La înscriere, părinţii trebuie să facă o cerere scrisă şi să se prezinte cu o copie după fişa medicală a copilului. Spre deosebire de grădiniţele de stat, majoritatea grădiniţelor private sunt deschise pe perioada verii. Preţurile sunt piperate, putând ajunge chiar şi până la 2.500 de lei lunar.


http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 71651.html
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to GRADINITE,SCOLI, UNIVERSITATI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron