RSS/Atom suport

Moderators: camel, moderators

RSS/Atom suport

Postby marius_filip » Fri Nov 07, 2008 11:55 am

Un lucru care mi se pare necesar (în cazul în care nu există deja, eu nu l-am văzut) este suportul pentru RSS/Atom subscription. Acum cam orice platformă de blog sau forum de ziar are acest suport.

Autism.ro ar trebui să-l aibă şi el - fie şi un singur channel pentru toate topicile (am văzut că nu sunt chiar atât de multe mesaje zilnic, deci un singur channel ar fi deajuns).

Dacă RSS/Atom suport există deja, poate îmi spune cineva cum fac subscripţia (plus iconul portocaliu cu undele radio pus la vedere ar fi necesar ...).
Eusebiu, aproape 5 ani, TSA, face ABA acasă şi va face VBA
Altfel, nu mult mai mult decât http://mariusfilip.blogspot.com
marius_filip
 
Posts: 78
Joined: Thu Jul 24, 2008 4:52 pm
Location: Bucharest, ROMANIA

Postby somalezu » Fri Nov 07, 2008 12:11 pm

Hehe .. glumesti :-).
Nu am putut misca nimic .. nici macar pentru a activa traducerile in limba romana ale forum-ului sau notificarile prin email ale noilor posturi la care nu ai participat inca.
Mai grav e ca saptaminile trecute phpBB-ul dadea semne de oboseala si ne tot povestea de nishte inserturi in tabela de sesiuni din mySql.
Ar trebui facuta o migrare macar la o versiune mai noua de phpBB sau la o alta platforma care sa ofere ceva mai mult decat un forum (sunt momente cand cred ca ar fi foarte bine daca am avea un Wiki pe care sa-l folosim ca pe un knowledge-base mai organizat, sau poate chiar si un file storage).
Trebuie insa sa-l convingem pe shakalu' sa mergem inainte .. asa ca .. sa urlam toti in cor .. poate ne aude :-).
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Postby shakalu » Fri Nov 07, 2008 12:21 pm

cuget somalezu' ... sa mor io ca cuget :)
da' stii cum e , cand primesti diagnosticul ai nevoie de niste timp in care sa intelegi informatia si abia apoi aplici terapia :)
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby somalezu » Fri Nov 07, 2008 3:28 pm

Marius, tocmai am citit postul de la adresa http://www.autism.ro/forum/viewtopic.ph ... highlight=
din care citez :
"Marius Filip,

Bine ai venit!

Am sa te rog sa postezi tu aici pasaje pe care le consideri de interes pentru mai multi parinti, te rog...din blogul tau
S-ar putea sa fie reciproc avantajos"

si am realizat ca poate ar trebui sa explici pe intelesul tuturor celor de pe forum in ce mod ne-ar ajuta un feed RSS pentru genul asta de integrare si combinare de surse de informatii (sportul la care dora mi se pare campion absolut).
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti

Postby dora » Fri Nov 07, 2008 7:00 pm

Poate formam un lot olimpic!!!!
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby marius_filip » Fri Nov 07, 2008 8:22 pm

Cred că oricine cu niţică experienţă în computatoare poate explica ce-i un RSS/Atom feed.

Deci: aici se pun diverse mesaje. Nu este altă metodă de a vedea mesajele nou apărute decât deschizând forumul - cu excepţia topicilor la care un anume utilizator a contribuit cu ceva şi atunci este anunţat prin email.

RSS este o metodă prin care forumul "publică" ce apare nou, ca un fel de buletin de ştiri. Un utilizator face "subscripţie" la acest buletin şi primeşte mesajele nou apărute pe tavă, fără a mai deschide forumul să vadă ce e nou. Programul care-i culege ce e nou se numeşte cititor RSS (RSS Reader).

Metoda este foarte utilă pentru persoanele care urmăresc multe forumuri, bloguri sau chiar pagini de ziare online. Astfel cititorul RSS îi aduce periodic utilizatorului sumarizarea a ceea ce a apărut nou fără ca utilizatorul să viziteze explicit fiecare forum, blog sau ziar online ce îl urmăreşte.

Browserele web importante (IE, Firefox, Opera) au cititor RSS gata încorporat, dar există şi programe de citire RSS separate. Cam asta e.

Atom
funcţionează ca RSS, doar că e un protocol (adică metodă de comunicare între cititor şi forum) diferit. Pentru utilizatorul obişnuit diferenţa e puţin importantă.
Eusebiu, aproape 5 ani, TSA, face ABA acasă şi va face VBA
Altfel, nu mult mai mult decât http://mariusfilip.blogspot.com
marius_filip
 
Posts: 78
Joined: Thu Jul 24, 2008 4:52 pm
Location: Bucharest, ROMANIA

Postby somalezu » Fri Nov 07, 2008 10:20 pm

Cu alte cuvinte, e ca si cum fiecare cititor doritor de politica se poate abona doar la rubrica de politica din cele 3-4 ziare mari si isi primeste dimineata in pragul usii ziarul lui personalizat, continand doar stirile din domeniul lui de interes.
Mi se pare si mai interesant faptul ca se poate publica un fel de "site web" in care un cititor interesat de un anumit domeniu (politica de mai sus) si care si-a configurat ziarul personalizat ce contine zilnic doar subiectele favorite pe care el vrea sa le citeasca. Cu alte cuvinte, daca lui somalezu ii place selectia de stiri pe care o face un anumit review-er de presa (de exemplu Mircea Badea) se poate abona la "ziarul virtual" (emisiunea) lui Mircea Badea si poate citi presa prin ochii acelui review-er, avand convingerea ca acel review-er a facut munca de selectie in locul lui.
Asa cum Dora se straduie acum sa faca copy paste la multe lucruri interesante pe care le gaseste pe web facand "revista presei" pentru noi toti, intr-o lume in care site-urile web stiu sa faca schimb de informatii intre ele (prin feeduri RSS) Dora ar trebui doar sa se aboneze la cateva surse (RSS) de incredere si noi vom beneficia automat de tot ce mai apare nou in domeniu ...
somalezu
 
Posts: 284
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:39 pm
Location: Bucuresti


Return to CUM MA INREGISTREZ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron