Sunteti niste parinti minunati!!!

Moderators: camel, moderators

Sunteti niste parinti minunati!!!

Postby seba8nst » Sun Dec 26, 2004 9:50 pm

Bun gasit!!!
E prima mea postare si primul lucru pe care vreau sa il spun este ca sunteti cu totii niste parinti minunati. Atat cei care au avut ideea si puterea de a crea si mentine acest site, cat si cei care ati scris cate ceva pe forum. Numai pentru ca am gasit siteul acesta am putut sa inteleg ca totusi fetita mea, Catalina Miruna, care pe 5 februarie va implini 4 ani este autista, dupa ce 2 doctori spusesera ca este doar hiperkinetica si cu deficit de atentie. Nici nu conteaza prea mult denumirea, important este ca de pe siteul acesta am aflat cum trebuie sa ne purtam, sa lucram cu ea ca sa o facem bine, adica sa fie un copil normal. Si am regasit speranta pe care credeam ca o pierdusem.
Meritati un premiu de excelenta pentru ca nimeni din cei platiti de stat sa se ocupe de aceasta boala a fetitei mele nu a facut nimic ca sa ne explice in ce consta boala, si ce se poate face. Daca nu as fi gasit aici aceste informatii, am fi pierdut 6 luni care stiti deja cat valoreaza. Asa ca va multumesc din toata inima si sper ca sentimentele si eforturile voastre sa fie rasplatite si copiii vostri sa fie din ce in ce mai bine.
Sunt convins ca vor fi mandri de voi atunci cand vor afla despre cele intamplate pe acest site.
Sa fiti sanatosi si sa aveti grija de voi si de copiii vostri!
La multi ani!
Sebastian
seba8nst
 
Posts: 209
Joined: Sat Oct 16, 2004 8:46 pm

Postby shakalu » Mon Dec 27, 2004 12:21 am

seba... in numele catorva am sa-ti multumesc eu ... si sa aveti si voi sarbatori fericite si sa va dea dzeu putearea sa luptati ptr fata voastra
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Mos Craciun exista!!!

Postby seba8nst » Mon Dec 27, 2004 3:54 pm

Am uitat sa postez la timp urmatorul articol, poate cel mai reusit articol din istoria presei mondiale...

Virginia O'Hanlon, o fetita de opt ani din New York, a vrut din tot sufletul sa afle adevarul gol-golut. De aceea, a trimis o scrisoare ziarului"Sun":
"Am opt ani. Unii dintre prietenii mei spun ca Mos Craciun nu exista. Tata spune ca tot ce scrie in "Sun" este adevarat. Spuneti-mi, va rog, Mos Craciun exista?"
Virginia O'Hanlon


Scrisoarea i s-a parut redactorului sef atat de importanta, incat l-a desemnat pe Francis P.Church, editorialist cu experienta, sa raspunda pe prima pagina:

"Virginia, micii tai prieteni nu au dreptate. Multi copii cred numai ceea ce vad. Ei cred ca nu poate exista ceea ce nu pot pricepe cu spiritul lor mic, de copil. Spiritul uman in general este mic, indiferent ca apartine unui om mare sau unui copil. In spatiul cosmic, s-ar pierde ca o insecta mititica. Un creiere de furnica nu e suficient pentru a cuprinde si intelege intregul adevar.
Virginia, Mos Craciun exista! exista asa cum exista iubirea, marinimia, cinstea, credinta, sinceritatea, respectarea cuvantului dat. Si doar pentru ca toate astea exista, viata noastra este frumoasa si senina.
Fara Mos Craciun, lumea ar fi atat de intunecata! Fara el nu ar mai exista nici o fertita ca Virginia, nici credinta, nici poezia! N-ar mai exista absolut nimic din ceea ce ne face viata suportabila. Abia daca s-ar mai distinge un licar de frumusete. Chiar si lumina copilariei, cea care face lumea sa straluceasca, s-ar stinge. Mos Craciun exista, altfel nu ai mai putea crede in basme. Sigur, l-ai putea ruga pe tatal tau, in ajun, sa trimita oameni care sa il prinda pe Mos Craciun. Aproape sigur, n-ar reusi sa-i dea de urma. Si? Ce-ar dovedi asta? Nici un om nu-l poate vedea asa usor. Asta nu dovedeste nimic... Cele mai importante si mai frumoase lucruri raman de cele mai multe ori invizibile. Zanele, de pilda, dansand in luminisuri sub razele lunii. Si totusi ele exista!
A-ti imagina toate minunile, cu atat mai putin a le vedea, asta nu poate nici cel mai intelept om din lume. Indiferent ce vezi, nu vezi niciodata totul. Poti sa desfaci un caleidoscop in cautarea acelor figuri atat de frumoase. Vei gasi doar cioburi colorate, atata tot. De ce? Pentru ca exista un val care acopera lumea cea adevarata, un val pe care nu-l poate destrama nici o putere din lume. Numai credinta, poezia si iubirea il pot ridica putin. Abia atunci putem recunoaste frumusetea si splendoarea de dincolo."Acesta este adevarul gol-golut?", ai putea sa intrebi. Virginia, nimic pe lumea asta nu este mai adevarat si mai trainic.
Mos Craciun traieste si va trai vesnic. Va exista si peste zece ori zece mii de ani, pentru a umple de bucurie pe toti copiii ca tine si orice inima primitoare.
Craciun Fericit, Virginia! Al tau, Francis Church"

Schimbul de srisori dintre Virginia si Francis P. Church dateaza din anul 1897. An de an, peste o jumatate de secol, pana la incetarea aparitiei ziarului "Sun", in 1950, a fost reprodus de Craciun, pe prima pagina a ziarului. apoi stafeta a fost preluata de ziarul german "Welt am Sontag", iar acum , in Romania, si de Formula AS.
Sarbatori Fericite!!
seba8nst
 
Posts: 209
Joined: Sat Oct 16, 2004 8:46 pm

Sigur ca exista !

Postby jumbo » Tue Dec 28, 2004 12:36 pm

Draga seba,

Ce debut promitator si optimist ai reusit !
Desigur, una din cele mai mari satisfactii pe care le avem ca scriitori pe site rezulta din faptul ca informatiile si experientele noastre ajuta alti copii si parinti. In fond acestea sunt premiile de excelenta, mai puternice si mai durabile ca multe alte distinctii.
Imi pare bine ca ai postat si articolul cu Mos Craciun. Este foarte emotionant. Si cat se poate de adevarat.
La multi ani buni !
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti


Return to FELICITARI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron