la aniversare

Moderators: camel, moderators

la aniversare

Postby dora » Thu Dec 09, 2004 1:18 pm

Oamenii sunt langa oameni

Uite ca prinsi cu atatea treburi si cu copiii nostri nazdravani care ne solicita la maximum am ratat aniversarea unui an de la infiintarea lui autism.ro,fie-I parintii binecuvantati!Aici se schimba destine, e un spatiu miraculos unde oamenii se ajuta ,isi ofera sprijin unul altuia.Poate cuvantul cheie este solidaritate.Acum un an am gasit acest site si l-am citit cu ochii in lacrimi, cu banuiala ca Vladut este autist.A fost cea mai trista perioada din viata mea,marturisesc cu rusine ca am stat prea mult in faza “de ce mi se intampla tocmai mie?’’,apoi am inceput sa cer materiale, sa citesc, sa lucrez cu copilul.A fost greu,dar recompensa pe care mi-o ofeream erau cele cateva minute de internet pe care mi le ofeream aproape zilnic.(acum am cam rarit recompensele,le-am inlocuit cu unele sociale!)Mi-au devenit foarte dragi acesti parinti minunati,pe unii I-am cunoscut, cu altii am vorbit la telefon. Cu totii m-au ajutat sa nu clachez sau sa ma ridic si sa merg mai departe.DE la fiecare am invatat cate ceva,am senzatia ca primesc raspunsuri la intrebari nepuse,ca vin exact la momentul potrivit solutiile.Imi amintesc ca la inceputul lucrului Vladut nu vroia nici in ruptul capului sa potriveasca nimic,arunca de pe masa orice obiect.Atunci am citit sugestia unui guest cu siglele televiziunilor,le-am decupat din reviste si Vladut a devenit interesat sa potriveasca protv,tvr etc.Tot ce vine din inima si este oferit cu drag foloseste mai devreme sau mai tarziu cuiva.O fraza citita ma urmareste tot timpul:”Daca aveti numai o banuiala ca ceva nu e in regula cu copilul incepeti imediat lucrul.”Orice zi folosita la maximum inseamna ani de normalitate castigati pentru copil.Vladut lucreaza acum aba intensiv si ca la carte iar rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. Il vad in fiecare zi cand se intoarce de la gradinita cat de bucuros imi spune ce a invatat,iar acum 2 luni nici nu combina 2 cuvinte.Doresc ca aceasta bucurie s-o traiasca toti parintii acestia minunati si atat de greu incercati de soarta.Ce putem face?
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby jumbo » Fri Dec 10, 2004 1:44 pm

Ce repede trece vremea!
La multi ani cititori si scriitori de forum !

Dora ne da vesti sunt cu adevarat grozave.
Simteam ca in spatele unor posturi foarte utile, o mamica era foarte tensionata.

Racheta numita speranta nu avea motoare suficient de puternice si nici un traseu clar. Acum, le are.

Calatoria a inceput.
Bucurati-va de ea.

Drumul e mai fascinant decat destinatia. Acesta este farmecul calatoriilor.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Putini am fost, ce multi am devenit!!!!

Postby dora » Tue Apr 22, 2008 6:25 am

Comunităţi virtualeO comunitate virtuală sau comunitate online este formată dintr-un grup de persoane care comunică sau interacţionează mai mult prin intermediul Internetului decât faţă în faţă.

Comunităţile online au devenit şi o formă de comunicare suplimentară pentru persoanele care se cunosc în viaţa de zi cu zi. O comunitate mediată pe calculator utilizează programe speciale pentru a controla activităţile participanţilor. O comunitate online cum ar fi una responsabilă cu producerea în colaborare de software open source este adesea numită o comunitate de dezvoltare. Răspândirea reţelelor sociale bazate pe Internet a avut ca rezultat schimbări socio-tehnice semnificative.


Definiţia tradiţională a unei comunităţi este o entitate bine definită geografic. Comunităţile virtuale desigur că sunt dispersate geografic şi nu respectă definiţia originală. Totuşi, dacă se consideră că o comunitate impune limite între membrii şi restul lumii atunci o comunitate virtuală este cu siguranţă o comunitate.

Ideea de comunitate bine închegată este de asemenea criticată deoarece de obicei comunităţile sunt atât fluide cât şi statice, având membri care vin şi pleacă sau aparţin mai multor comunităţi în acelaşi timp.

Nivelul de interacţiune şi participare al membrilor variază în funcţie de comunitate, de la adăugarea de comentarii la un mesaj dintr-un blog sau forum până la a concura unul împotriva altuia într-un joc video online de tip MMORPG. La fel ca şi grupurile sociale tradiţionale comunităţile virtuale se divid adesea în clici sau chiar se separă cu scopul de a forma o nouă comunitate.

În prezent comunităţile virtuale sau online pot fi folosite de o varietate mare de grupuri sociale pentru a interacţiona prin intermediul Internetului. Aceasta nu înseamnă neapărat că există o apropriere mare între membrii. O listă de e-mail poate avea sute de membrii iar comunicarea între aceştia poate fi doar de tip informaţional, membrii rămânând străini unii de alţii.

Abilitatea de a interacţiona cu alte persoane cu un mod de gândire asemănător aflate oriunde pe glob are beneficii considerabile, dar comunităţile virtuale au dat naştere la frică şi critici. . Alţii se tem că petrecerea de prea mult timp în comunităţi virtual ar putea avea un impact negativ asupra interacţiunilor din lumea reala.


Indivizii îşi încep viaţa de membrii ai unei comunităţi simplii vizitatori sau membrii tăcuţi care doar urmăresc activitatea desfăşurată fără a participa în mod direct. În momentul în care încep să interacţioneze sunt începători, iar după o perioadă de timp în care au contribuit serios la viaţa comunităţii devin membrii obişnuiţi. Un stagiu mai avansat este acela de lider al comunităţii, care nu este însă atins de oricine, dar toţi devin membrii vechi după ce a trecut mai mult timp. Acest ciclu de viaţă poate fi aplicat la multe comunităţi virtuale, forumuri dar şi bloguri sau de exemplu Wikipedia.

Există mai multe motive care determină oamenii să contribuie la comunităţi virtuale.


S-au realizat numeroase studii investigând motivaţia şi dorinţa de a face parte din comunităţi virtuale. Ele au arătat că după perioade îndelungate de timp membrii capătă multe cunoştinţe referitoare la subiectele discutate şi de asemenea un sens de conexiune cu lumea întreagă.


Trei motivaţii mai puţin altruiste sunt reciprocitatea anticipată, recunoaşterea sporită şi simţul eficacităţii. Mai este însă şi o altă motivaţie, aceea de a simţi că aparţinem unei comunităţi.


Viteza de expansiune a Internetului a depăşit toate estimările, prezentând creşteri în multe dar nu toate segmentele de populaţie. Influenţa ţărilor care l-au adoptat iniţial, cum este SUA, a avut efect asupra experienţei noastre online. Grija referitoare la faptul că o creştere continuă a divizării digitale micşorează impactul Internetului asupra vieţii umane este o problemă importantă. Aceasta are o relevanţă directă dacă se doreşte crearea unei comunităţi online pentru persoane care nu au acces la internet, dar mai important este un semnal de alarmă care ne îndeamnă să nu încurajăm separarea ci să căutăm modalităţi de îmbunătăţire a comunităţilor care fac parte din viaţa noastră online.

Există multe speculaţii asupra efectului activităţilor online asupara vieţii noaste offline, inclusiv îngrijorări privind dependenţa, descoperirea sufletului pereche online şi chiar căsătoria. Exemplele pot fi foarte extreme dar problema principală vizează integrarea experienţelor online şi offline.


Membrii pot participe la comunităţi online în unul din modurile: fie ca ei înşişi, fie jucând un rol. În unele comunităţi nu este greu de aflat identitatea reală a membrilor, în altele însă este imposibil de descoperit. Membrii pot juca un anumit rol pretinzând că sunt altcineva, în special în comunităţile dedicate jocurilor.

Nu trebuie uitat faptul că în multe cazuri comunităţile online sunt un alt canal de comunicare, aşa cum este telefonul pentru viaţa reală. Aceste tendinţe vor continua să existe în viitor devenind mai mult integrate în viaţa oamenilor, un alt mijloc de comunicare şi întâlnire a oamenilor cu interese comune.
http://www.intrebare.ro/Comunitati_virtuale.html
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Oct 02, 2008 5:50 am

Spaţiul virtual a schimbat definiţia termenului “vecinătate”.

În oraşele mari, în cele mai multe cazuri, vecinătatea în sens fizic a ajuns să nu mai aibă nici o semnificaţie. Oamenii au ajuns să trăiască închişi în casele şi în vieţile lor, adeseori fără să îşi cunoască vecinii. Proximitatea forţată cu “străinii” de pe stradă, din metrou, de la locurile de muncă, a intensificat şi ea dorinţa de izolare în spaţiul privat. Dorinţa de comunicare, însă, nu a dispărut.

Spaţiul virtual oferă ceea ce spaţiul fizic nu poate oferi niciodată: posibilitatea de a selecta vecinii. Comunităţile virtuale se agregă după principiul asemănării: vreau să fiu vecin cu cine mi se aseamănă. Vecinătatea a devenit profesională sau spirituală, sufletească sau generaţională, şi aşa mai departe.

Astfel apar reţelele, care formează cartierele virtuale. În această nouă definiţie, vecinătatea nu mai este reciprocă: pot să fiu vecin cu A iar A să nu fie vecin cu mine…Sau, vecinătatea nu mai este fixă: pot să fiu vecin cu X dar, deşi el este vecin cu Y, să nu stăm totuşi pe aceeaşi stradă. În plus, topografia este fluidă, se desenează şi redesenează continuu.

Şi noţiunea de vizită şi-a schimbat sensul.

Cineva poate să fie vecin cu Z, dar, deşi casa acestuia este deschisă, să nu îl viziteze niciodată. Sau îl vizitează, dar nu îşi face simţită prezenţa. A văzut ce mai face, este bine, i-a plăcut la ce se gândeşte…şi înapoi, în căsuţa virtuală proprie.

Probabil cel mai comod este pentru cei care hoinăresc în spaţiul virtual - cei care nu au o casă a lor, ci se simt mai bine vizitând cartierele. Din când în când, se mai opresc în câte o locaţie virtuală şi zic: ia uite, ce interesant, să mai venim pe aici. Însă adeseori uită pe ce stradă au luat-o…


http://dianacismaru.wordpress.com/
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to FELICITARI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron