Carti despre autism

Moderators: camel, moderators

Re: Carti despre autism

Postby dora » Thu Apr 12, 2018 10:54 am

Profesorului meu, cu drag, un elev autist... Reflectii psiho-educative. Tuturor cadrelor didactice care lucreaza cu copii cu autism
Laura Chilnicean

https://www.kerigma.ro/profesorului-meu ... utism.html

5,50 Lei

Mesajul pe care il poarta cartea de fata se constituie intr-o portavoce, un glas nerostit, al tuturor celor care nu se pot exprima sau face intelesi in lumea pe care noi o consideram obisnuita. Textele pe care d-na Chilnicean ni le aduce inainte sunt o traducere a lumii, o epistola educationala. Putem astfel vedea si repera o serie de abilitati acolo unde in general am spune ca este o dizabilitate, privim altfel lumea interioara si universul existential al acestor copii minunati dintr-o alta perspectiva, din interior, constientizand ca nu este o mare diferenta intre un copil cu aceasta tulburare sau un altul considerat cu un comportament tipic.

Prof. Bogdan Mihai Godja, Director Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Arad

Am gasit de cuviinta a scrie o carte in acest mod, deoarece, povestind la persoana I se poate atrage mai mult atentia si interesul de a citi, ca si cand ar pleca direct de la acea persoana, povestindu-si intamplarile, relatandu-si problemele.
Cine a reusit sa ajunga la sfarsitul cartii, descopera ca "a invatat" o multime de lucruri despre autism in general, datorita elevului cu tulburari din spectrul autist, care i-a dezvaluit cititorului o serie de comportamente si caracteristici, rezumate la finalul fiecarei "scrisori", spre a fi pe intelesul tuturor. M-am gandit ca este important sa stii aceste lucruri despre carte si de aceea ti le-am spus.

Cititorului meu, cu drag, autoarea

Cuprins

Prefata
Inceputul cartii
Imi doresc sa fii ca mama
O durere de cap, o stare de disconfort in plus
Sunt si zile fericite
Asperger in scoala de masa
De vorba cu Profesorul meu
Ciudatenii normale sau bizarerii specifice
Exist... tu esti pregatit sa ma intelegi?
In cautarea unui vis frumos
Lectia invatata zilnic
Eu si "prietenii" mei la scoala
La final de scrisoare
Despre autoare
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to CARTI, FILME AUTISM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron