Centrele Help Autism

Moderators: camel, moderators

Centrele Help Autism

Postby dora » Wed Jun 22, 2016 1:54 pm

centrele noastre:
http://www.helpautism.ro/contact


Centrul Help Autism

Str.Delea Noua nr.36, Sector 3, Bucuresti

contact@helpautism.ro

http://www.helpautism.roCentrul „Casa Soarelui”

Str.Marin Pazon, nr.2-4, Sector 3, Bucuresti

contact@helpautism.ro

http://www.helpautism.ro
Centrul Help Autism Aviatorilor

Strada Emanoil Porumbaru nr. 75, sector 1, Bucuresti

contact@helpautism.ro

http://www.helpautism.roCentrul HESI – HelpAutism Educație, Socializare și Integrare


Strada Andrei Bârseanu nr.14, sector 4, București

hesi@helpautism.ro

http://www.helpautism.roCentrul Titan din cadrul Spitalului de Psihiatrie TITAN ” Dr. Constantin Gorgos”

Bd. (pictor) Nicolae Grigorescu, nr. 41, sector 3, Bucuresti

contact@helpautism.ro

http://www.helpautism.roFiliala Help Autism Suceava din cadrul Centrului de Recuperare pentru copii cu dizabilități – TSA și Psihoterapie Suceava

Bd. George Enescu nr 16, Suceava

contact@helpautism.ro

http://www.helpautism.ro
Centrul Malin


Bucuresti, Strada Daniel Barcianu, nr.20, Sector 3

Telefon
0371184067

Terapie gratuita pentru copiii cu autism in Centrul Help Autism Malin
Data: 20-05-2016

Terapie gratuita pentru copiii cu autism in Centrul Help Autism Malin

http://www.stiriong.ro/ong/servicii-soc ... u-autism-1


Miercuri, 18 mai 2016, Asociatia Help Autism a deschis cel de-al saptelea centru de terapie pentru copiii diagnosticati cu autism. Noul centru din Bucuresti a fost deschis cu sprijinul unei co-finantari din fonduri elvetiene si al programului Parinte pentru Parinte iar 25 de copii urmeaza deja, gratuit, programe personalizate de terapie comportamentala.Prin programul „Parinte pentru Parinte", initiat de Asociatia Help Autism in anul 2013, parintii beneficiari ai asociatiei contribuie din fondurile stranse pentru terapia copiilor lor, la integrarea in programe de terapie gratuita a altor copii cu autism.
„Aceasta finantare alaturi de parintii din asociatie ne ofera acum posibilitatea sa deschidem cel de-al saptelea capitol al povestii noastre cu 25 de copii integrati in terapie gratuita si alte 25 de povesti ce se vor rescrie in camerele de terapie ale acestui centru" - Daniela Bololoi, presedinte Help Autism
Prin deschiderea acestui nou centru, Asociatia Help Autism va oferi celor 25 de copii cu tulburari de spectru autist servicii terapeutice individualizate si metode inovatoare de terapie (terapie ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupationala si ateliere de socializare), pentru o recuperare cat mai rapida si pentru dobandirea de abilitati specifice varstei lor, care sa le permita ulterior integrarea in invatamantul de masa si in societate.
Cel de-al saptelea centru va purta numele lui Malin, fiul presedintelui asociatiei si copilul care a inspirat infiintarea Help Autism.
„Povestea din spatele acestui centru este povestea unui baietel care in urma cu sapte ani, la varsta de 2 ani, a fost diagnosticat cu autism. 6 ani mai tarziu, iata ca familia noastra a ajuns sa numere sute de copii iar recuperarea lor sa fie sustinuta de o intreaga comunitate creata in jurul Asociatiei HelpAutism. O comunitate formata din oameni de bine si companii ce au inteles ca sprijinul acordat se concretizeaza in sansa la o viata normala pentru copiii cu autism. Suntem fericiti ca am reusit sa facem tot mai multi oameni sa inteleaga ca drumul catre normalitate al copiilor cu autism poate continua doar cu sprijinul fiecaruia dintre noi." - a mai declarat Daniela Bololoi, presedinte Help Autism, la evenimentul de deschidere a centrului.

La evenimentul desfasurat miercuri, la sediul centrului Malin din Sectorul 3 al Capitalei, au fost prezenti pe langa copiii, parintii si terapeutii centrului si reprezentati ai Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, ai autoritatilor locale si centrale cu atributii in servicii sociale si protectia copilului precum si reprezentanti mass-media.
Conform estimarilor neoficiale in Romania sunt peste 30 000 de copii afectati de tulburarea din spectrul autist - una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale copilariei. Asociatia Help Autism se implica activ de peste 6 ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Considerata varf de lance in actiunile de schimbare a statutului autismului in Romania, pe langa servicii de terapie oferite in cele 6 centre din Bucuresti, o filiala in Suceava si la domiciliu, Asociatia Help Autism - http://www.helpautism.ro, desfasoara activitati de lobby, parteneriate public-private si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism.
Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si are un buget total de 277.761,25 CHF. Grantul acordat este de 249.985,12 CHF, iar co-finantarea asigurata de solicitant si parteneri este in valoare de 27.776,13 CHF. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, va invitam sa vizitati http://www.swiss-contribution.ro
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to CENTRE ABA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron