Centrul Don Orione, Voluntari

Moderators: camel, moderators

Centrul Don Orione, Voluntari

Postby dora » Thu Dec 03, 2015 2:51 pm

Centrul de zi al Asociației Don Orione a luat naștere în anul 2011, problematica autismului fiind o noua urgență care a atras atenția congregației nu doar în România ci şi în întreaga lume.
Contact
http://www.asociatiadonorione.ro/contact

Va asteptam sa vizitati Centrul Asociatiei Don Orione din Bd. Eroilor 124-126, Voluntari, Ilfov 077190.
Pentru informatii, programul nostru este de luni pana vineri, intre orele 8 si 16.
Ne puteti suna la 021 350 54 84.

Centrul de zi pentru copii cu autism
Psiholog Lili Covaci
0723 671 338

Centrul de zi a fost înființat pentru a răspunde nevoilor copiilor afectați de autism sau alte dizabilități și familiilor acestora.
Cele mai multe metode de intervenție încep prin a se adresa comportamentelor problematice, însă atît experiența noastră în domeniul educației persoanelor cu dizabilități cât și studiile cele mai recente ne-au demonstrat că dacă ne concentrăm și ne adresăm întâi dezvoltării abilităților, comportamentele problematice sau inadecvate contextului în mare parte se reduc de la sine.
Abordarea noastră este una holistică. Noi credem că nu există o singură metodă de sine stătătoare care să funcționeze identic pentru fiecare copil. Fiecare individ este unic și complex de aceea abordarea noastră se bazează pe nevoile individuale ale fiecărei persoane.
Metoda utilizată în cadrul centrului de zi este Abordarea Piramidală a Educației (Pyramid Approach to Education) dezvoltată de Dr. Andy Bondy, un leader de renume internațional în autism, educație și cercetare. În timp ce alte abordări pun accent pe controlul comportamentelor aflate în deficit (comportamente inadecvate contextului) ale acestor elevi, Abordarea Piramidală pleacă de la convingerea că elevii sunt întotdeauna gata să învețe – întrebarea fiind: sunt profesorii pregătiți pentru a preda?
Abordarea noastră are la bază crearea de activități funcționale ce utilizează sisteme de recompensare puternice și continue, în timp ce ne asigurăm că elevii pot comunica eficient și înțeleg ceea ce dorim de la ei. Când asemenea sisteme sunt puse în funcțiune, problemele asociate cu managementul comportamentelor inadecvate pot fi abordate în mod eficient.
Punctul nostru de vedere reflectă de asemenea că dezvoltarea de abilități alternative care să servească nevoilor copiilor este cheia managementului comportamental pe termen lung.
Metoda presupune o învățare sănătoasă printr-o predare personalizată, folosirea unei abordări creative, predare ce accesează bucuria învățării și mulțumirea de sine. Aceasta țintește creșterea încrederii în propriile forțe și dorința de a explora.
Învățarea în mediul natural facilitează o dezvoltare mult mai rapidă a independenței în auto-îngrijire și a autonomiei în sarcinile educative, motiv pentru care participanții la terapie sunt des scoși din clase și nu sunt ținuți pe scaun pentru terapie mai mult decât este necesar.
Rezultatele acestei acestei metode de lucru sunt evidente: în doi ani deja 10 copii au fost complet integrați în școli de masă pentru copii tipici, 5 au fost integrați în școli însă au încă nevoie de ajutor din partea terapeuților de la centru. În plus numărul copiilor care așteaptă să poată fi integrați la Centrul de zi și care să poată beneficia de terapie este tot mai mare.
Toate medodele de intervenție din cadrul centrului de zi “Don Orione” au la bază Analiza Comportamentală Aplicată (ABA).
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to CENTRE ABA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron