NEW ODYSSEY-Bucuresti

Moderators: camel, moderators

NEW ODYSSEY-Bucuresti

Postby camel » Fri Feb 24, 2012 7:37 pm

http://www.facebook.com/pages/New-Odyss ... 7847435701

COMUNICAT DE PRESĂ
LANSAREA NEW ODYSSEY, CENTRUL DE EXCELENȚĂ ÎN ANALIZA COMPORTAMENTALĂ APLICATĂ (ABA)

New Odyssey anunţă deschiderea Centrului de excelență în Analiza Comportamentală Aplicată (ABA)

New Odyssey se constituie ca centru de excelență in oferirea de servicii in sfera Analizei Comportamentale Aplicate (ABA), pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și cu alte tulburări de dezvoltare. New Odyssey utilizează metodele de lucru ale Analizei Comportamentale Aplicate (ABA) pentru a consolida abilitățile lingvistice, academice, de autoservire, precum și de interacțiune socială ale copiilor cu autism şi alte tulburări de dezvoltare.

Punând accentul pe dezvoltarea timpurie a abilităților copilului si în parteneriat cu părinții, New Odyssey oferă prin serviciile sale multiple oportunități de învățare, esențiale pentru accesul la o viață independentă. Pachetul START INTERVENȚIE, unicul de acest fel în România destinat familiilor care au primit un diagnostic recent de autism, permite evaluarea copilului, training-ul terapeuților și începerea programului individualizat de intervenție comportamentală în 8 zile.

„Autismul a fost și rămâne unul din domeniile în care Analiza Comportamentală Aplicată este utilizată cu succes, fapt documentat de sute de cercetări care au demonstrat eficiența principiilor și metodelor acestei abordări pentru dezvoltarea unor abilități sociale semnificative sau pentru reducerea sau chiar eliminarea unor comportamente problematice. ABA nu implică nimic magic. Înseamnă muncă, perseverență și consecvență.” (Alina Bobârnac, BCBA – membru fondator New Odyssey)

„Curricula și programele oferite de New Odyssey sunt elaborate de o echipă profesionistă de analiști comportamentali acreditați internațional, cu experiență în dezvoltarea și supervizarea programelor de intervenție comportamentală pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.” (Neil Martin, PhD, BCBA-D – evaluator extern al centrului New Odyssey).

Deschiderea Centrului va avea loc sâmbătă, 18 februarie, la ora 19.00, la sediul din strada Dr Burghelea nr. 16, în prezența lui Neil Martin, reprezentant internațional al BACB (Consiliul de Certificare a Analiștilor Comportamentali) și evaluator extern al Centrului.

Persoana de contact:
Alina Bobarnac
Membru fondator New Odyssey
Tel: 0737 519 111
E-mail: alina.bobarnac@gmail.com
Last edited by camel on Tue Oct 16, 2012 8:08 pm, edited 1 time in total.
camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby Rizla » Fri Jun 08, 2012 11:05 am

Buna ziua,

Va invit in noua locatie a Clubului New Odyssey (asa ii spun copiii) din Strada Spatarului nr. 36, Bucuresti.

Toate cele bune,
Alina Bobarnac
Membru fondator New Odyssey
Tel: 0737 519 111
Website: http://www.newodyssey.ro
Rizla
 
Posts: 13
Joined: Tue Oct 25, 2005 2:15 am

Postby camel » Tue Jul 03, 2012 8:57 pm

Asociatia New Odyssey va invita la distractie

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
camel
 
Posts: 608
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby dora » Mon Aug 27, 2012 10:26 pm

Start intervenție

In Romania nu sunt suficienti analisti comportamentali, iar gasirea unui terapeut bun in anumite orase este un obstacol important in inceperea terapiei.

Programul Start Interventie, destinat familiilor care au primit un diagnostic recent de autism, permite evaluarea copilului, trainingul terapeutilor si inceperea programului individualizat de interventie in 8 zile

http://newodyssey.ro/servicii/start-interventie/


Program intensiv de terapie

Programul intensiv de terapie, desfasurat in centrul nostru, se axeaza pe invatarea abilitatilor functionale tinand cont de motivatia fiecarui copil, precum si de nivelul curent al abilitatilor acestuia. Din acest motiv, fiecare program este diferit. Invatarea poate avea loc intr-un mediu structurat de terapie sau intr-unul natural, utilizand atat discrete trial cat si invatarea incidentala.

Programul intensiv de terapie se bazeaza pe principiile analizei comportamentale aplicate, pe analiza functionala a limbajului (BF Skinner) si are ca punct de pornire evaluarea initiala a copilului (ABLLS-R sau VB-MAPP).

Echipa fiecarui copil inclus in programul intensiv de terapie este alcatuita din doi terapeuti si un consultant. Consultantul copilului este cel care stabileste obiectivele programului, colecteaza date, organizeaza impreuna cu parintii sedintele saptamanale si evalueaza sistematic progresele copilului.

Descarcați de aici formularul de înscriere în centrul New Odyssey
http://newodyssey.ro/servicii/program-i ... e-terapie/Consultanţă la domiciliu

Consultanta la domiciliu furnizeaza parintilor si terapeutilor instrumentele necesare consolidarii abilitatilor copilului in urmatoarele arii: comunicare, joaca, interactiunea sociala, academic, auto-servire (training de toaleta, acceptarea unor alimente noi).

Similar cu programul oferit in centru, consultantul nostru va stabili un program individualizat de terapie, pornind de la nevoile/abilitatile deficitare ale copilului dvs.

Serviciile de consultanta la domiciliu se bazeaza pe principiile analizei comportamentale aplicate, pe analiza functionala a limbajului (BF Skinner) si are ca punct de pornire evaluarea initiala a copilului (ABLLS-R sau VB-MAPP).

Descarcati formularul de aplicatie pentru consultanta la domiciliu.
http://newodyssey.ro/servicii/consultanta-la-domiciliu/


Evaluare abilităţi

Evaluarea limbajului de baza si a competentelor de invatare (ABLLS-R) este atat un instrument de evaluare, cat si un sistem de urmarire a competentelor un sistem de urmarire a competentelor lingvistice, precum si un cadru pentru stabilirea unui curriculum individualizat. Evaluarea acopera 544 de competente din urmatoarele arii: cereri, numiri, intraverbal, imitatie motorie, joaca independenta, interactiune sociala, performanta vizuala, structura lingvistica, abilitati de grup si abilitati academice timpurii. Administrata anual sau bianual, evaluarea ABLLS-R serveşte ca punct de referinţă pentru masurarea progresul copilului dumneavoastră în ariile de competente vizate. Evaluarea ABLLS-R dureaza 3 zile.

Evaluarea limbajului (VB-MAPP) se bazează pe analiza Dr. BF Skinner a comportamentului verbal si urmareste dezvoltarea limbajului la copii tipici. Aceasta evaluare identifica nivelul de performanta al copilului cu privire la abilitatile de comunicare, competente sociale, auto-servire si ofera o varsta aproximativa pentru fiecare competenta in parte. Aceste informatii sunt utile in stabilirea unui plan de interventie individualizat. VB-MAPP include si o evaluare a barierelor de limbaj, precum si o evaluare a cadrului de invatare. Administrata anual sau bianual, evaluarea VB-MAPP serveşte ca punct de referinţă pentru masurarea progresul copilului dumneavoastră în ariile de competente vizate. Evaluarea VB-MAPP dureaza 3 zile
http://newodyssey.ro/servicii/evaluare-abilitati/


Evaluare funcţională

Procesul de identificare a functiei comportamentului-problema (target) propuse de New Odyssey se intinde pe 7 zile si cuprinde:

Ziua 1 (6 ore)
Observarea copilului in mediul in care comportamentul inadecvat apare. Ziua continua cu sedinta cu parintii si echipa copilului si organizarea unui sistem de colectare de date necesare evaluarii functionale.

Ziua 2 (3 ore)
Interviu pentru evaluarea functionala, analizarea datelor colectate si, daca este necesar, modificarea sistemului de colectare de date.

Ziua 3 (3ore)
Intalnirea membrilor echipei si formularea primelor ipoteze privind functia comportamentului inadecvat. Consultantul nostru poate incepe acum sa stabileasca un plan de interventie.

Ziua 4 si 5
Daca interviul pentru evaluarea functionala si datele colectate nu sunt suficiente pentru identificarea functiei comportamentului, consultantul stabileste conditiile pentru analiza functionala a comportamentului.

Ziua 6 (3 ore)
Intalnire cu echipa, analiza datelor colectate, realizarea unui plan de interventie si training oferit parintilor si terapeutilor pentru a implementa toate aspectele incluse in planul de interventie.

Ziua 7 (3 ore)
Observarea copilului in mediul in care comportamentul inadecvat apare, intalnire cu parintii si cu membrii echipei. Consultantul va evalua datele colectate si va modifica planul de interventie daca este necesar.

Planul de interventie poate fi urmarit de catre consultantul nostru timp de 2 luni.

*Unele interventii comportamentale pot fi mult mai scurte.
http://newodyssey.ro/servicii/evaluare-functionala/
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Nov 05, 2012 1:35 pm

New Odyssey are trei analisti comportamentali, BCBA, sau in curs de acreditare BCaBA: Alina Bobârnac, Corina Olteanu, Magda Scarlat.


Fiecare analist comportamental este atent ales pentru a satisface criteriile stabilite de New Odyssey, precum si cele ale consiliului de acreditare internationala (BACB).

Mai mult, fiecare terapeut este ales utilizand aceleasi criterii. Consultantii si terapeutii sunt selectati pentru copii de la caz la caz, cu atentie la educaţie, nivelul de experienţă, şi compatibilitatea cu personalitatea copilului şi a familiei.

New Odyssey investește în formarea continua și dezvoltarea profesională a membrilor echipei sale și creeaza frecvente oportunități de comunicare între noi și familiile cu care colaborăm.
http://newodyssey.ro/despre-noi/despre-consultanti/

Alina Bobarnac

Lucreaza ca analist comportamental din 2003.
In 2008 a finalizat masterul in Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) la Universitatea Swansea (UK) sub indrumarea lui Louise McHugh, Phd, BCBA.


Din 2011 Alina este lector al cursului din Romania acreditat de BCABA in analiza comportamentala aplicata si ofera supervizare studentilor acestui curs.

Identificarea emotiilor, joint attention si relatiile de echivalenta se numara printre interesele Alinei.
Alina este analist comportamental acreditat international, BCBA.

http://www.conferinta-aba.ro/lectori-alina-bobarnac/
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Dec 03, 2012 2:58 pm

New Odyssey

7 iunie
Secvente dintr-o sesiune ABA
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... =3&theater
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: NEW ODYSSEY-Bucuresti

Postby AlinaBobarnac » Thu Mar 28, 2013 8:25 pm

Vrei sa iti construiesti o cariera ca analist comportamental?
Daca esti fascinat de comportamentul uman, in special al copiilor cu autism, si vrei sa ii ajuti pe ceilalti, aceasta poate fi o profesie pentru tine.
Asociatia "New Odyssey" iti asteapta CV-ul daca esti o persoana creativa, responsabila si organizata.

Site: www.newodyssey.ro

Persoana contact: Alina Bobarnac
e-mail:alina.bobarnac@gmail.com
telefon: 0737 519 111

Corina Olteanu
e-mail: corina.olteanu.ba@gmail.com
telefon: 0721 130 145
AlinaBobarnac
 
Posts: 5
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:33 am

Re: NEW ODYSSEY-Bucuresti

Postby AlinaBobarnac » Sun Dec 15, 2013 7:17 pm

Si cum scoala ia sfarsit, pentru copiii premianti ne-am pregatit! Pe 20 decembrie va asteptam sa-i sarbatorim alaturi de Ovidiu Mihailescu, Ciprian Diaconu, Radu Valean, Alex Cismaru, Ioana Pinzariu, Gabi Nistorescu si Clara Margineanu. Pentru ultima oara in acest an o sa sunam de intrare! Sa nu intarziati, nu motivam absentele!

https://www.facebook.com/events/706408632725055/
AlinaBobarnac
 
Posts: 5
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:33 am

Re: NEW ODYSSEY-Bucuresti

Postby dora » Sat Apr 09, 2016 7:46 am

EXCLUSIV | Alina ar trebui să fie un exemplu pentru mulți români: S-a școlit în Anglia, dar s-a întors în țară să ajute copilașii cu autism

07 aprilie 2016 23:00

http://www.libertatea.ro/stiri/s-a-scol ... sm-1443204


Nu s-a gândit niciodată că va ajunge să formeze, să trăinuiască și să coordoneze echipe întregi de oameni care, prin terapie, să-i învețe pe micuții cu autism să vorbească, să scrie, să recunoască obiecte și animale, dar și multe alte lucruri. A lăsat Anglia, țara în care s-a școlit și în care i se oferise ocazia să-și deschidă un centru pentru tratarea copiilor cu autism, pentru a-i ajuta pe cei din țara ei.

Alina ar trebui să fie un exemplu pentru foarte mulți români. Este o persoană care a pus mai presus de toate dragostea pentru semenii ei. A terminat facultatea de Psihologie și, o perioadă, nu a știut în ce parte să o apuce. Însă după ce l-a cunsocut pe Radu, un băiețel diagnosticat cu autism, a știut că trebuie să rămână alături de el și să învețe cât mai multe despre boala care atacă din ce în ce mai mulți copilași.

A ajuns în familia lui Radu după ce a văzut un anunț în ziar. S-a prezentat la interviu, pe care l-a susținut cu tatăl băiețelului, iar după o oră petrecută cu micuțul s-a oferit să vină zilnic chiar și fără a fi plătită. Așa a început totul.
”De Răducu m-am atașat din prima clipă. Îmi amintesc că multă vreme după ce am început terapia cu el, înainte de a intra în camera de lucru, spuneam Tatăl nostru. În felul asta simțeam că las totul la ușă și mă încarc cu energie pozitivă”, își amintește femeia de 39 de ani.
Părinții băiatului au adus la scurt timp după angajarea Alinei, un consultant din Anglia – foarte bine pregătit pe tot ceea ce înseamnă autismul – care în două, trei zile pregătea întreaga echipă de terapeuți ai lui Radu și stabilea, cu reguli stricte, următorii pași ai terapiei. După un timp, tatăl băiatului a întrebat consultatul cât ar costa să se specializeze și Alina în Anglia. ”Stăteam la masă și, fără a mă înștiința și pe mine înainte, a întrebat-o direct. Singura condiție era să plec doar după ce Răducu era recuperat și nu mai avea nevoie de mine. Acest lucru s-a întâmplat după doi ani. Am plecat împreună cu soțul meu, eu cu munca mea, el cu a lui. Cu un regret mare însă: acela că Radu s-a supărat extrem de tare, crezând că l-am părăsit”, spune terapeuta.

A refuzat să-și deschidă un centru în Anglia

A stat în Anglia 5 ani, însă își amintește că în primele luni a plâns seară de seară. Îi era foarte greu, iar cerințele erau uriașe. Dar, cu timpul, s-a acomodat. A făcut master pe terapia ABA- Analiză Comportamentală Aplicată (specială pentru copiii cu autism) și a ajuns consultant. La un moment dat unul dintre supervizorii ei i-a propus să-și deschidă un centru pentru persoanele cu autism, în Londra. Însă pe Alina nu a lăsat-o inima să facă acest lucru atât de departe de casă, știind câți copii cu autism sunt și în România. Și pentru că era și o perioadă grea pentru ea – se afla în divorț- femeia a decis că este timpul să se întoarcă acasă.Ajunsă aici, a lucrat aproximativ un an la asociația părinților lui Radu. În 2012 însă a deschis, împreună cu mămica unor gemeni cu autism, un centru pentru copilașii afectați de această boală. ”Sunt aici de dimineața până seara și îi învăț pe terapeuți ce au de făcut, fac cartonașe și material de lucru pentru copilași, le pregătesc programul, le spun părinților ce au de făcut după ce pleacă cu ei de la centru și multe altele. Nu pot descrie în cuvinte ce simt atunci când văd un copil recuperat. Ne bucurăm pentru fiecare reușită în parte, pentru fiecare cuvânt sau gest”, adaugă Alina. Ea spune că nu ar face nicicând altceva, însă dacă prin absurd ar trebui să se lase, nu ar putea fi fericită decât deschizându-și o cafenea unde să se asculte jazz.

Consultantul ne-a explicat că, din păcate, nu toate persoanele cu autism ajung la recuperare, iar cele care nu reușesc vor avea nevoie de suport și chiar de un însoțitor întreaga viața. Terapia în centrele private este destul de costisitoare, însă există nu mai puțin de 40 de centru de stat, gratuite, pentru acei părinți care nu au posibilități materiale.
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: NEW ODYSSEY-Bucuresti

Postby AlinaBobarnac » Fri Jan 05, 2018 12:13 pm

Înscrieri pentru grupa de 3 - 5 ani

Înscrie-ți copilul și oferă-i cel mai bun start în viaţă! Cu ajutorul formatului de terapie ABA pentru cei de 3 - 5 ani, copilul tău este introdus într-un mediu pozitiv și distractiv, unde poate învăța, în terapie unu-la-unu, dar și în grup, comunicarea socială cu încredere, în timp ce îi este încurajată și dezvoltarea cognitivă, emoțională și fizică. Progresul este urmărit prin Evaluarea ABLLS-R și Evaluarea psihologică MEC (1200 de competenţe, organizate în 5 arii de dezvoltare, conform curriculei naţionale). Sesiunile de terapie au loc în intervalele 9:00 - 11:00 sau 12:00 - 14:00.

Contact: Alina Bobârnac - 0737519111, alina.bobarnac@newodyssey.ro
AlinaBobarnac
 
Posts: 5
Joined: Fri Jun 08, 2012 10:33 am


Return to CENTRE ABA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron