Centrul Sf Nicolae, Buc, ABA

Moderators: camel, moderators

Centrul Sf Nicolae, Buc, ABA

Postby dora » Mon Mar 26, 2007 9:34 am

Munca Noastra > Centrul de Terapie si Dezvoltarea Copilului Sf. Nicolae


Centrul de dezvoltare si recuperare "Sf.Nicolae" acorda servicii de evaluare complexa si recuperare pentru copii cu afectiuni motorii, neurologice, ortopedice, genetice, intarziere in dezvoltare, tulburari de vorbire si limbaj, tulburari de comportament, cu dificultati de adaptare socio-scolara, cu dificultati de achizitionare a deprinderilor necesare autonomiei.

Programele terapeutice sunt realizate de catre o echipa multidisciplinara de specialisti in urmatoarele domenii: kinetoterapie, logopedie, terapie comportamentala, terapie ocupationala si consiliere psihologica.

Obiectivul principal al centrului nostru este acela de a stimula si valorifica potentialul fiecarui copil, astfel incat acesta sa atinga nivelul maxim de dezvoltare care sa-i asigure o buna integrare sociala.

Pentru informatii suplimentare si programari ne puteti suna la telefon 212 01 29 sau puteti contacta Directorul de Program, Andreia Ilie la telefon 0724 033 780.

Construit pe baza experientei acumulate in timp si sprijinit de succesul unui program de terapii intensive modelate individual pentru copiii de la Centrul St. Margareta, activitatea Centrul de Terapie si Dezvoltarea Copilului Sf. Nicolae se desfasoara in sensul asigurarii si dezvoltarii unui/unor program/e flexibil/e de standard inalt, proiectat detaliat, pentru terapie, implementate deja la Centrul St. Margareta. Echipamentele de ultima generatie, esentiale pentru tratament, au fost comandate si importate din Marea Britanie, acolo unde acestea nu a putut fi procurate de pe plan local.

Echipa dedicata proiectului din cadrul Centrului de Terapie si Dezvoltarea Copilului St. Nicolae dispune de un manager, un fizioterapeut sef, terapeut, logoped, terapeut ocupational si de arta, psiholog si lucrator social. In prezent continua eforturile in vederea gasirii unui specialist in dezvoltare, care sa conduca echipa de evaluare. Intreaga echipa este sustinuta de Dr. Victoria Amadi, unul dintre cei mai reputati specialisti englezi, consultant in dezvoltarea copilului, si de Alynth Hughes, consultantul nostru in fizioterapie.

La o prima actiune de selectie au fost identificati circa 80 de copii care traiesc cu probleme neurologice, din care 50 au fost contactati pentru inscriere si evaluare. Programele de evaluare si tratament au inceput pe data de 20 feb. 2006. Specialistilor locali din sectorul 2 si din cadrul spitalelor pediatrice din Bucuresti le-au fost trimise si au primit informatiile si pachetul introductiv. De asemenea, au fost contactati pentru implemntarea unei campanii de vizite de urmarire.

D-na Kate Adie, renumit jurnalist britanic, a acceptat invitatia de a inaugura acest Centru impreuna cu Doamna Dana Deac, cunoscut realizator si prezentator TV in Romania.

http://www.cid.org.ro/program6.html
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to CENTRE ABA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron