3 DECEMBRIE ZIUA PERSOANEI CU DIZABILITATI

Moderators: camel, moderators

3 DECEMBRIE ZIUA PERSOANEI CU DIZABILITATI

Postby dora » Sun Dec 04, 2011 11:58 am

3 Decembrie- Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Vezi cum a fost sărbătorită


Aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.


Copiii sunt cei mai grav afectaţi de această discriminare. Ei nu ȋnţeleg faptul că sunt diferiţi de marea majoritatea a populaţiei. Nu pot să ţină pasul cu cei de vȃrsta lor, ȋnţeleg mai greu şi se pot exprima mai greu. Pentru a-i ajuta pe aceşti copii, dar şi pe adulţii cu probleme, autorităţile şi ONG-urile au demarat zeci de proiecte de sensibilizare. Ȋn ultima săptămȃnă, mii de persoane cu handicap au participat la ȋntreceri sportive şi activităţi culturale, pentru a arăta semenilor că pot şi ei fi integraţi ȋn societate.

La 1 decembrie, Direcţia pentru Protecţia Copilului din Sectorul 6 din Bucureşti a organizat o competiţie de şah la care au partcipat mai mulţi copii cu probleme. Printre aceştia au participat şi micuţi care au sindromul ADHD. Unii dintre ei au avut rezutate frumoase şi la Campionatul Internaţionl de Şah care s-a desfăşurat, vara trecută, pe malul mării. Programul îşi propune să stimuleze gândirea logică şi spiritul de combativitate în rândul copiilor, în scopul integrării lor sociale. Din fondurile alocate proiectului copiii vor fi răsplătiţi cu dulciuri, cupe şi table de şah.

De asemenea, sȃmbătă, 3 decembrie, ȋn foaierul Sălii Radio "Mihail Jora" şi ȋn Club A se vor desfăşura diverse programe artistice şi expoziţii de pictură şi lucrări artizanale realizate de persoane cu handicap.

Săptămȃna trecută, reprezentanţii Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) au mers prin mai multe grădiniţe private şi publice, unde le-au explicat micuţilor preşcolari despre importanţa acceptării copiilor cu Sindromul Down, Autism, ADHD şi atle astfel de dizabilităţi.

La Arad, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a organizat programe artistice şi concursuri sportive, iar la 5 decembrie, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany ȋn colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad organizează un eveniment special la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională „Tabacovici".

Ȋn Argeş, persoanele cu handicap au primit pachete cu alimente, au participat la concursuri de table şi de şah.

Ȋn fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Data a fost stabilită ȋn 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motive populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discrimiarea. ONU doreşte ca ȋntreaga lumesă devină mai responzabilă ȋn ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi
http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 46737.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Dec 04, 2011 12:02 pm

Brad cu 11.000 de beculeţe în Crângaşi, pentru persoanele cu handicap
3 decembrie 2011, 18:55 | Autor: Florin Stoican | 139 afişări

.
Cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap“, în parcul Crângaşi din Capitală este aprins, de azi, 3 decembrie, un brad cu 11.000 de beculeţe.


Fiecare beculeţ din bradul ce însumează 11.000 de luminiţe reprezintă o persoană cu handicap din Sectorul 6. Mai mult, fiecare culoare din pomul de Crăciun simbolizează lupta împotriva unor maladii, precum diabetul, cancerul sau SIDA, care impun acordarea statului de persoană cu dizabilităţi.

În cadrul evenimentului participă Primarul Sectorului 6, Constantin Poteraş, şi 100 de persoane cu handicap. Împreună vor aprinde cele 11.000 de beculeţe din brad.

„Gestul nostru simbolizează implicarea în acordarea sprijinului persoanelor cu dizabilităţi. Acestea au dreptul să se bucure de şanse egale şi vom realiza acest lucru prin toate mijloacele de care dispunem“, a spus Constantin Poteraş.

Din cele 11.000 de persoane cu dizabilităţi, 630 dintre aceştia sunt copii, potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 9997.html#
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Dec 04, 2011 12:06 pm

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: 3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită persoanele interesate să participe în zilele de 2,7 şi 8 decembrie 2011 la o serie de manifestări artistice dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi nu numai, manifestări organizate sub egida Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi–3 decembrie. Manifestările având drept scop sensibilizarea publicului larg în scopul prevenirii excluziunii şi marginalizării sociale vor fi organizate sub sloganul “Să ne bucurăm împreună”.
La manifestările care vor fi organizate pe durata a trei zile vor participa copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi din cadrul şcolilor speciale, organizaţiilor neguvernamentale şi centrelor rezidenţiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj.
Astfel, în data de 2 decembrie 2011, începând cu ora 10.00, la Iulius Mall şi Polus Center, vor fi prezente expoziţii cu produsele realizate de către beneficiarii cu dizabilităţi din centrele de zi ale organizaţiilor neguvernamentale şi din centrele rezidenţiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj.
De asemenea, în data de 2 decembrie la Centrul ”Sfânta Irina” Turda, din str. Gh. Bariţiu nr.39 A va fi marcată Ziua Internaţională a persoanelor cu handicap printr-un program artistic ”Împreună reuşim” şi un concert de colinde.
Miercuri, 7 decembrie 2011, începând cu ora 16.00 la Iulius Mall se va desfăşura un spectacol artistic de muzică, dans şi teatru susţinut de către persoanele cu dizabilităţi din cadrul organizaţiilor neguvernamentale, şcoli speciale şi din centrele rezidenţiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj.
În data de 8 decembrie 2011, începând cu ora 16.00, Casa de Cultură a Studenţilor va fi gazda unui spectacol artistic de muzică, dans şi teatru realizat de către elevii cu dizabilităţi din cadrul şcolilor speciale, persoanele cu dizabilităţi din cadrul organizaţiilor neguvernamentale şi din centrele rezidenţiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj. Spectacolul “Să ne bucurăm împreună” de la Casa de Cultură a Studentilor, va avea invitaţi speciali precum: Mia Dan, Voichiţa Groza, Vasile Petruşan, Nicu Pop.

http://www.cjcluj.ro/3-decembrie-ziua-i ... abilitati/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Dec 04, 2011 12:10 pm

"Daruieste pentru a schimba un destin"


Sambata, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, Fundatia Star of Hope Romania va organiza un spectacol dedicat copiilor.

Evenimentul face parte din campania regionala de sustinere a copiilor cu dizabilitati "Daruieste pentru a schimba un destin", derulata de fundatie in parteneriat cu Asociatiile de parinti din judetele Iasi, Botosani si Vaslui. Spectacolul va fi sustinutde copiii cu dizabilitati neuromotorii de la Asociatia de parinti"Cutezatorii"Iasi si de beneficiarii fundatiei, sub indrumarea prof. Anca Apetroaie, de la Palatul Copiilor Iasi,si a lectorului Ligia Delia Grozdan, de la Academia Show. In paralel, pana pe20 decembrie vor avea loc diferite evenimente in scopul strangerii de fonduri pentru a ajuta familiile copiilor cu dizabilitati ocrotiti in centrele din Moldova.

Fundatia Star of Hope are in grija noua asociatii ale parintilor care au copii cu Sindrom Down, Autism si Deficiente NeuroMotorii. Structurile sunt deschise in judetele Iasi, Botosani si Vaslui si ofera sustinere la peste 500 de parinti.
03 Decembrie 2011, ora 03:01

http://www.ziare.com/ziare-iasi/stiri-l ... in-2642541
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest