Femeia anului 2010

Moderators: camel, moderators

Femeia anului 2010

Postby dora » Sat Feb 26, 2011 9:21 am


Cristina Nichita, Femeia Anului 2010


Cristina Nichita a obtinut titlul de Femeia anului 2010 in cadrul galei organizate miercuri, 23 februarie de revista Avantaje si Avon. Premiul a fost acordat la categoria Implicare si Responsabilitate Sociala, ca semn de recunoastere a statutului sau de militanta pentru drepturile copiilor cu autism din Romania.

“Acesta este doar un premiu de etapă. Continuăm împreună lupta împotriva ignoranţei, indolenţei şi birocraţiei”
Cristina Nichita

Cunoscută drept creator de modă, fondatoarea brandului NICHI CRISTINA NICHITA, şi mai puţin ca susţinător al drepturilor copiilor cu autism, ea însăşi mamă a unui băieţel cu autism, Cristina Nichita s-a confruntat direct cu ignoranţa care caracterizează sistemul medical, educaţional şi social în privinţa recuperării copiilor cu autism.


Conştientă ca mulţi părinţi cu venituri modeste nu îşi permit costurile terapiei de recuperare, ea susţine, alături de alţi părinţi de copii cu autism din Iaşi şi de senatoarea Mihaela Popa, iniţiativa unei legi speciale pentru autişti, care prevede formarea de personal specializat în îngrijirea acestor copii şi militeaza pentru integrarea lor în societate. A transformat de nenumărate ori “catwalk-ul” într-o scena a dragostei şi generozităţii pentru aceşti copii iar cu entuziasm şi încredere a mobilizat oamenii de afaceri ieşeni în scopul strângerii de fonduri, în cadrul campaniilor de Conştientizare a Autismului desfăşurate de Asociaţia ANCAAR la Iaşi.

Ecourile implicării sale în toate aceste acţiuni i-au adus aseară Cristinei Nichita premiul pentru Implicare şi Responsabilitate Sociala, Femeia Anului 2010.

Creatoarea de modă s-a implicat şi în campaniile sociale de sensibilizare în ceea ce înseamnă prevenirea cancerului la sân şi de col uterin, alaturi de fundaţia Renaşterea.

Despre NIKY
NICHI CRISTINA NICHITA este un brand consacrat de vestimentatie eleganta pentru femei, care asigura un look business-elegant femeii cu pretentii ridicate. Colectiile NICHI CRISTINA NICHITA tintesc femeia de cariera, femeia rafinata, inteligenta si echilibrata, stapana pe sine si mereu in centrul atentiei, ce urmareste sa-si exprime unicitatea printr-un stil vestimentar precis, lipsit de ostentatie si asumat pana in cele mai mici detalii. Femeia exclusivista in preferinte si fidela rafinamentului, pentru care optiunea de a alege haine personalizate, produse in serii limitate, cu finisaje impecabile si realizate din materiale de cea mai buna calitate, ramane un “must have” personal, indiferent de varsta, stare sau conditie sociala. Intotdeauna invingatoare prin eleganta – femeia cu atitudine!

Anca Bulhac – PR- Marketing Manager

NIKY
www.nichi.ro
Contact NIKY

http://www.okey.ro/2011/02/24/cristina- ... -2010.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Apr 07, 2011 12:59 pm

Premiu
pentru sustinerea cauzei copiilor cu autism

Autor: Loredana OPREA
Data publicarii: 24/02/2011


Creatoarea de moda Cristina Nichita a fost desemnata "Femeia anului" la categoria "Implicare si Responsabilizare Sociala" in cadrul unei gale organizate de revista "Avantaje".

Premiul este un semn de recunoastere pentru implicarea in problematica copiilor cu autism.

"Ma bucur ca cei de la «Avantaje» au avut urechi fine si au auzit de evenimentele pe care le-am organizat la Iasi in sprijinul copiilor cu autism. Este un premiu care ma onoreaza si care in acelasi timp ma obliga sa tin in continuare stindardul sus in comunitatea de acasa.

Este un premiu pe care il dedic tuturor parintilor care au copii cu autism. Il dedic in special doamnei Carmen Gherca, presedintele Asociatiei Nationale a Copiilor si Adultilor cu Autism din Iasi, deoarece a avut incredere in mine, fiind cunoscut in comunitatea ieseana ca reusesc sa conving cit mai multa lume sa isi deschida inima
, dar si punga pentru a sustine copiii cu autism", a spus Cristina Nichita.
In calitate de creatoare de moda si de mama a unui baietel diagnosticat cu autism, Cristina Nichita a organizat impreuna cu ANCAAR Iasi doua importante evenimente caritabile. In 2009 si 2010, pe 2 aprilie, cind este sarbatorita Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, Cristina Nichita a sustinut evenimentul "Arata ca-ti pasa!".

Designerul iesean a pregatit o prezentare a colectiei primavara-vara pentru copii, printre modele fiind implicate si fetite cu autism. De exemplu, la seara caritabila din 2009, din vinzarea biletelor si a pieselor de vestimentatie s-au strins banii necesari pentru achizitionarea unui microbuz scolar. Acesta era necesar pentru transportul
copiilor cu autism de la Scoala speciala "Constantin Paunescu".

Cristina Nichita se va alatura si anul acesta evenimentului caritabil "Arata ca-ti pasa!". "Eu sint doar un ambasador al cauzei copiilor cu autism si imi doresc sa reusim sa convingem cit mai multa lume sa vina alaturi de noi. Lansez, prin intermediul dumneavoastra, un indemn la iubire si la acceptarea semenilor nostri", a mai spus Cristina Nichita.

http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/premi ... ism~ni73ff
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron