SMS 20 11.-10.12.2010 pentru Centru AutismRomania

Moderators: camel, moderators

SMS 20 11.-10.12.2010 pentru Centru AutismRomania

Postby dora » Thu Nov 25, 2010 2:02 pm

Trimitand un SMS la numarul 877 vei contribui la infiintarea primului centru multifunctional pentru tinerii cu Autism din Romania.

Situatia tinerilor cu Autism si a familiilor lor in Romania este mai mult decat critica, acestia fiind lipsiti de aproape orice servicii din partea autoritatiilor publice. In acest moment, in Romania nu exista nici o estimare privind numarul celor afectati de Autism, iar adultii cu Autism nu sunt recunoscuti de lege, respectiv de "Criteriile medico-sociale pentru încadrarea într-o categorie de persoane cu handicap”. Dupa 18 ani acestia mai primesc diagnosticul de boala psihica (schizofrenie de cele mai multe ori) sau de retard mintal.

Lipsa serviciilor de sprijin necesare afecteaza nu numai pe tinerii cu TSA, ci intreaga familie. Aceasta este nevoita sa suporte singura, permanent, toata incarcatura ingrijirii tinarului cu TSA. Cu foarte putine exceptii, alternativa este institutionalizarea in foste camine spital, numite acum centre de recuperare neuropsihiatrica, unde „tratamentul” de baza este cel medicamentos.

Ajuta-ne sa dezvoltam primul Centru multifunctional pentru tineri cu Autism din Romania. Trimite un simplu SMS la 877 si viata lor se va schimba.

Contribuind printr-un SMS la 877 ii vei ajuta pe tinerii afectati de Autism:•Sa isi sporeasca abilitatiile pentru a duce o viata cit mai independenta posibil.•Sa lucreze intr-un atelier special amenajat si supervizat (tinerii cu autism slab functionali).•Sa isi sporeasca abilitatiile de obtinere si mentinere a unui loc de munca ( tinerii cu autism inalt functionali si cei cu Sindrom Asperger).•Sa isi dezvolte abilitatile de participare activa in comunitate si sa fie integrati din punct de vedere social (copiii, tinerii si adultii cu autism).•Sa primeasca din partea familiilor ingrijirea coprespunzatoare (informare, formare si consiliere pentru parinti).

Fondurile obtinute in urma SMS-urilor trimise la 877 vor fi folosite pentru achizitionarea locatiei centrului, a materialelor si echipamentelor specifice pentru activitatile lucrative, recreative, de formarea a abilitatilor de viata, pentru angajarea profesionistilor care sa lucreze cu tinerii si familiile acestora si pentru transportul beneficiarilor in activitatile in comunitate.

http://www.autismromania.ro/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Nov 29, 2010 12:56 pm

Ajuta la crearea primului centru multifunctional pentru tinerii cu autism!
Ignoranta condamna persoanele cu autism la izolare!Autism România desfăşoară in perioada 20 noiembrie 2010 – 10 decembrie 2010 campania IGNORANŢA CONDAMNĂ PERSOANELE CU AUTISM LA IZOLARE!

Un studiu recent Insomar privind fenomenul discriminării in România, arată cifre alarmante în privinţa atitudinii societăţii faţă de persoanele dezabilităţi, implicit şi autism, anume:
· 57 % din români nu doresc un prieten o persoană cu autism
· 44 % din români nu doresc un vecin o persoană cu autism
· 47 % din români nu doresc un coleg de muncă o persoană cu autism
· 65 % din români nu se simt datori să ajute o persoană cu autism
· 80 % din români nu acceptă căsătoria cu o persoană cu autism

Campania are drept scop să tragă un semnal de alarmă asupra problematicii autismului, să sensibilizeze societatea românească asupra particularităţilor şi nevoilor persoanelor cu autism, să contribuie la schimbarea percepţiei şi atitudinii societăţii asupra acestora. Al doilea scop este strângerea fondurilor necesare pentru crearea primului centru multifuncţional pentru tinerii cu autism.

Donaţiile se pot face prin SMS la nr 877 -număr oferit gratuit în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote.
Tariful este de 2 Euro si nu se percepe TVA

Directia creativă a campaniei a fost dezvoltată de agenţia Frank Advertising. Teodor Cucu Creative & Strategy Director – Frank declară: “Am avut o întâlnire în care l-am cunoscut pe Mircea, un tânăr cu Sindrom Asperger 35 de ani, care ne-a lasat masca. Dincolo de faptul că s-a dovedit un excelent partener de dialog, pot spune că rar am avut ocazia să cunosc un om atât de conştient de starea sa,lucru care în context era şi mai impresionant. Discuţia cu Mircea ne-a deschis ochii şi aşa am ajuns la conceptul campaniei, concept care sperăm că va atrage puţin atenţia asupra acestei probleme“.

Mulțumim pe această cale tuturor celor implicaţi probono in această campanie: Zoom Media, Indoor Media, Elevate, Kanal D,Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Radio ZU, Radio Lynx, Academia Catavencu, Sapte Seri, Trilulilu, Agerpres, News Outdoor, Lume Buna.ro, metropotam.ro, Grup Transilvae, Digital Genetics, Studio 88, Dream Catchers, Frank Advertising, Clubului de Baschet Steaua Turabo si formaţiei Vunk – ambasadorii Autism Romania.

autismromania.ro
Liuba Iacoblev
Președine – Autism România
president@autismromania.ro

http://www.romaniapozitiva.ro/romania-i ... cu-autism/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Dec 02, 2010 12:37 pm

luni, 22 noiembrie 2010, ora 18:38 varianta pentru tipărire


Campanie pentru ajutorarea tinerilor cu autism

Începe campaniei sms pentru ajutorarea tinerilor cu autism.

Fiecare euro adunat poate contribui la ridicarea primului centru multifuncţional dedicat tinerilor cu autism, unde vor socializa, vor primi consiliere psihică sau sfaturi care să-i ajute să-şi găsească un serviciu.
http://www.tvr.ro/articol.php?id=92725
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Dec 10, 2010 1:23 pm

10 Decembrie 2010
10.000 de euro, strânşi prin sms pentru tinerii cu autism

Mâinile unui tânăr autist care învață primele litere (foto AP)Mâinile unui tânăr autist care învață primele litere (foto AP)

0 Organizaţia neguvernamentală "Autism România" a reuşit să strângă în jur de 10.000 de euro în cadrul programului "Ignoranţa condamnă persoanele cu autism la izolare", iniţiativă menită să adune fonduri pentru înfiinţarea unui centru multifuncţional dedicat tinerilor şi adulţilor cu autism.

Campania de donare prin sms se încheie vineri, 10 decembrie, dată până la care aproape 5.000 de oameni au trimis mesaje prin care au donat câte 2 euro la numărul special 877 .

"Putem estima, după prevalenţa internaţională de aproximativ un caz de autism la fiecare 100 de persoane, că avem peste 30.000 copii
afectaţi de tulburări din spectrul autismului. Numărul de adulţi este mai greu de estimat întrucât după 18 ani există probleme
serioase la diagnosticare şi la încadrarea în grad de handicap a acestora", precizează siteul organizaţiei Autism România.

"În prezent, autismul este asociat cu copiii, dar lumea trebuie să ştie că aceată afecţiune nu dispare după majorat", precizează, pentru romanialibera.ro, reprezentanta organizaţiei, Liuba Iacoblev.

Care mai spune că un centru dedicat exclusiv tinerilor autişti i-ar ajuta pe aceştia, în funcţie de gradul tulburării, să îşi dezvolte capacitatea de a participa activ în comunitate, să înveţe cum să traiască o viaţă independentă şi să poată obţine consiliere pentru găsirea unui loc de muncă.

Un astfel de centru ar urma să coste 60.000 de euro, din estimarea Liubei Iacoblev.

Autism România va continua să aştepte donaţii şi sponsorizări şi după încheierea campaniei.

Ce este autismul?

Într-o definiţie concisă, autismul este o tulburare de dezvoltare care se manifestă înainte de vârsta de 3 ani şi afectează capacităţile de comunicare şi de relationare cu cei din jur şi înţelegerea lumii înconjuratoare, la acestea adăugându-se interesele limitate, comportamentul repetitiv, adesea şi tulburări de natură senzorială.

Autismul nu este un handicap intelectual sau o boală psihică, chiar dacă în aproximativ 50 la sută din cazuri poate fi însoţit şi de diverse grade de retard.

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 09241.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron