Congres IX Autism Europa Catania oct 2010

Moderators: camel, moderators

Congres IX Autism Europa Catania oct 2010

Postby dora » Sat Nov 20, 2010 10:40 am

A doua conferinta Internationala in proiectul Autism Connection Europe-ACE
.de AUTISM ROMANIA la 14 octombrie 2010 la 14:30.

Intre 8-11 octombrie 2010 in Catania, Sicilia, a avut loc cel de-al 9lea Congres International Autism Europe, in cadrul caruia s-a desfasurat si cea de-a doua conferinta a proiectul international Autism Connection Europe. Reprezentantii partenerilor in proiect, organizatii din Slovenia, Marea Britanie, Estonia si Romania au prezentat organizatiile participante si implicarea fiecaruia in proiect.

Din partea beneficiarilor directi ai acestui proiect prezentarea fost facuta de Mircea Pauca, un tinar adult cu Sindrom Asperger din Romania. A fost cea mai interesanta prezentare, foarte apreciata de catre audienta.

Conferinta s-a incheiat cu un dialog al participantilor cu 2 experti de top in materie de autism: Ami Klin, cercetator in ASD si profesor in psihologia si psihiatria copilului la Yale Child Study Center SUA si Patricia Howlin, cercetator la St. George’s Hospital Medical School Londra.Vizita in Catania a mai cuprins intilniri intre participantii tuturor celor 5 parteneri pentru a se cunoaste mai bine si comunica direct, vizitarea orasului si a unor obiective turistice, culturale, a vulcanului Etna. Din partea Romaniei au participat 4 tineri cu autism inalt functional si cu Sindrom Asperger.

http://www.facebook.com/note.php?note_i ... 1403216474
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests