Invitatie eveniment - Lansare Carte - Ghid de Terapie 2010

Moderators: camel, moderators

Invitatie eveniment - Lansare Carte - Ghid de Terapie 2010

Postby romanitza » Sun Aug 01, 2010 9:18 pm

Buna ziua

Avem placerea de a va invita la Conferinta Nationala a parintilor copiilor cu dizabilitati si lansarea cartii "Ghid de Terapie ABA. Strategii de modificare a comportamentului copiilor autisti", vol. I, traducerea in limba romana a cartii de specialitate "A Work in Progress. Behavior Management Strategies and a Curriculum for Intensive Behavioral Treatment of Autism".

Cu respect
organizatori / parteneri

Editura Frontiera
Ileana Achim

World Vision România
Mariana Arnautu

Asociatia Puzzle Romania
Mihaela Stan

Detalii si agenda: http://puzzleromania.wordpress.com/noutati/
gemeni autisti, n.2002, diagnosticati la 2 ani, din mai 2005 facem ABA, dupa scara portage recuperati , dar... mai avem putin de de lucru. Multumim celor care ne-au ajutat
romanitza
 
Posts: 11
Joined: Fri Sep 15, 2006 2:24 pm
Location: bucuresti

Postby dora » Mon Aug 02, 2010 7:43 am

Pentru participanti din afara Bucurestiului organizatorii vor deconta cheltuielile de transport(dus intors) si cazare (Hotel Ibis Nord 1 noapte cazare) pentru cei care confirma prezenta in timp util

http://puzzleromania.wordpress.com/noutati/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Aug 05, 2010 6:18 pm

5 August 2010
Prima Conferinta nationala a parintilor copiilor cu dizabilitati

Am ajuns si eu la Conferinta tinuta la Hotelul Ibis Nord, de langa Gara de Nord. M-am intalnit acolo cu cativa parinti pe care-i cunosteam de la Asociatie si de la Scoala speciala nr 11. Au fost in jur de 100 de participanti din toata tara. Au venit din Craiova, Constanta, Botosani, Galati, Timisoara, majoritatea parinti dar si voluntari, studenti si elevi interesati de problematica.

Am primit o mapa cu o serie de pliante despre autim si sindromul down, programul conferintei, un formular, o insigna si o legitimatie. La sfarsit am primit si o diploma de participare.

Pe peretii salii si in hol erau expuse picturile copiilor nostri, si am descoperit cu placere ca vreo opt lucrari erau semnate de Dani. M-am simtit mandra pentru ca au fost remarcate si apreciate.

Dupa o scurta prezentare a dnei Mariana Arnautu, despre World Vision si cei 20 de ani de activitate in Romania, a fost lansata cartea Ghid de terapie ABA, partea I, adica Strategii de modificare a comportamentului copiilor autisti.

A luat cuvantul dna Ileana Achim, traducatoarea cartii si editor la Editura Frontiera, editura infiintata de dansa exclusiv pentru publicarea materialelor legate de autism si terapie. Dna Ileana este mama unei fetite cu autism, Maria, si am cunoscut-o mai intai pe blogul dansei. Am primit si un exemplar al cartii, gratuit. Pentru comenzi puteti accesa site-ul editurii www.editurafrontiera.ro si o puteti achizitiona la pretul de 45 lei noi.

A vorbit si dna Mihaela Stan din partea parintilor si a Asociatiei Puzzle Romania. Au luat cuvantul si dna Renee Mc Dannell, precum si reprezentanti ai altor asociatii. Inainte de masa de pranz li s-a dat posibilitatea parintilor sa puna cateva intrebari in direct, adresate reprezentantilor autoritatilor si nu numai . Masa de pranz a fost foarte buna, bufet, care ne-a relaxat si remontat pentru runda de worshopuri. Au fost prezente si televiziuni ca TVR si Prima. S-au facut poze multe, s-a filmat.

Am facut cunostinta cu mai multe mamici, ne-am povestit experientele in cadrul worshopului tinut de dna cercetator Magdalena Balica, psihopedagog, workshop despre Comunitatea parintilor - o comunitate de practici. Chiar mi-a placut mult cum a vorbit dna Magdalena, ne-a explicat foarte bine notiunile de comunitate, interese si practici de consiliere si suport. Am primit si o carte numita Situatia copiilor cu cerinte educative speciale inclusi in invatamantul de masa, scoasa in 2009 la Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Din pacate am plecat pe la ora 15, inainte de ultimele workshopuri tinute de dna terapeut ocupational McDannell si dna psihologoped Ana Stoica. Ma pot mandri ca macar am asistat la cursurile tinute de dansele toamna trecuta la Scoala Speciala nr 11.

In concluzie, Prima conferinta de gen a iesit bine. Am completat un formular de feedback si sper ca sugestiile noastre sa imbunatateasca urmatoarea conferinta, pe care o asteptam cu nerabdare, cat mai curand.

Un pas important pentru construirea unei comunitati inchegate a parintilor cu copiii cu dizabilitati si sper conturarea, in timp, a unui factor de influentare benefica, pozitiva a societatii romanesti vis a vis de aceasta problema.


http://altheate.blogspot.com/2010/08/pr ... tilor.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Aug 07, 2010 7:46 pm

Ştire: Parintii copiilor cu dizabilitati s-au intalnit in cadrul unei prime conferinte nationale


Ora: 18:15 | Data: 06. 08. 2010


Joi, 5 August 2010, a avut loc, la Hotelul IBIS Nord din Bucuresti, prima Conferinta Nationala a Parintilor Copiilor cu Dizabilitati. Evenimentului, a prilejuit si lansarea primului volum in limba romana al “Ghidului de Terapie ABA” (in limba engleza - “A Work in Progress. Behavior Management Strategies and a Curriculum for Intensive Behavioral Treatment of Autism”).


Volumul a fost editat cu sprijinul organizatiei World Vision si tiparit de catre editura Frontiera. Conferinta a fost organizata de catre World Vision Romania in parteneriat cu Asociatia Puzzle Romania.

“Aceasta Conferinta Nationala a fost prima de acest gen iar obiectivul principal a fost acela de a face auzita VOCEA parintilor copiilor cu dizabilitati din toata tara pentru ca, impreuna, sa invatam sa construim o lume mai buna pentru copiii nostri. Atunci cand vorbim despre copii, parteneriatul cu parintii si familia este esential si trebuie sa conduca la dezvoltarea potentialului fiecarui copil. Trebuie sa intelegem ca fiecare parinte este o resursa pentru copilul lui dar si pentru comunitatea din care face parte si este esential sa valorificam aceasta resursa”, a spus doamna Mariana Arnautu, coordonator de proiect pentru World Vision Romania.

World Vision Romania desfasoara proiecte pentru copiii cu dizabilitati in Bucuresti si judetele Dolj, Constanta si Valcea, punand la dispozitie servicii de intreventie timpurie pentru copiii cu dizabilitati si adresand toate aspectele dezvoltarii unui copil. Proiectele inlesnesc accesul copiilor la servicii specializate de ocrotire, inca de la varste mici, si asigura intreventia timpurie pentru ca forma de handicap sa fie atenuata iar copilul sa poata fi integrat in invatamanatul de masa. Familiile acestor copii primesc, la randul lor, sfaturi practice cu privire la ingrijirea copilului precum si sprijin emotional si spiritual.

“Asociatia Puzzle Romania s-a nascut in mod firesc din World Vision Romania si este unul din copiii pe care WVR i-a creat pentru a duce mai departe modelele create de aceasta organziatie. Prin exemplul meu, vreau sa dau curaj tuturor parintilor copiilor cu dizabilitati, spundu-le ca totul este posibil daca exista credinta si implicare. Aceasta conferinta este o provocare pentru ca isi doreste sa rupa barierele de comunicare si de mentalitate pivind copilul cu dizabilitati si familia acestuia”, a spus doamna Mihaela Stan – presedintele Asociatiei Puzzle Romania.http://www.amosnews.ro/Parintii_copiilo ... _-29-48223
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Aug 23, 2010 11:55 am

dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron