Pentru Voi va invita la AUTISM FILM FESTIVAL 2009

Moderators: camel, moderators

Pentru Voi va invita la AUTISM FILM FESTIVAL 2009

Postby FundatiaPentruVoi » Sun Jun 14, 2009 8:28 pm

Fundaţia „Pentru Voi” din Timişoara are plăcerea de a vă invita să participaţi la „Autism Film Fest” - primul festival de film pe tema autismului din România, care va avea loc în 22 şi 23 iunie la Timişoara.
Este o premieră absolută pentru România şi sperăm ca prin film să reuşim să apropiem mai mult timişorenii de problematica persoanelor cu autism. Cele 4 filme ale festivalului surprind poveştile de viaţă ale unor persoane cu autism, cu bune şi rele, dragoste şi ură, acceptare şi segregare...
Evenimentul este organizat în cadrul campaniei de antistigmatizare pe tema autismului organizată prin proiectul “Autismul nu dispare la 18 ani!”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 - Sănătate mentală.

Image

Programul festivalului si detalii despre filme la www.pentruvoi.ro[/img][/url]
FundatiaPentruVoi
 
Posts: 7
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:38 pm
Location: Timisoara

Postby dora » Sun Apr 18, 2010 10:07 am

A II-a editie a Autism Film Fest la TimisoaraA doua editie a Autism Film Fest va avea loc in perioada 19-21 aprilie, in trei din cele mai mari licee din Timisoara: Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul National C.D. Loga, Colegiul National Banatean.

Actiunea face parte din campania de informare si constientizare a autismului, derulata de Fundatia “Pentru Voi” in colaborare cu Fundatia Vodafone Romania si Inspectoratul Scolar Timis, in luna aprilie, in liceele din judetul Timis. Scopul campaniei este de a atrage atentia asupra autismului, informandu-i si sensibilizandu-i asupra problematicii persoanelor cu tulburari de spectru autist.

Festivalul se va desfasura dupa cum urmeaza:

Luni, 19 aprilie – Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” Timisoara
11.00 – 13.00, Sala Festiva / Prajitura de zapada (Snow Cake)

Marti, 20 aprilie – Colegiul National C.D. Loga Timisoara
12.00 – 14.00, Sala Festiva / Mozzart si balena (Mozzart and the Whale)

Miercuri, 21 aprilie – Colegiul National Banatean
11.00 – 13.00, Sala Festiva / Balonul Negru (The Black Balloon)

La finalul proiectiei filmelor, se va organiza un scurt concurs de cunostinte generale pe tema autismului, avand ca premii tricouri si produse promotionale „Pentru Voi”.

„Ne dorim ca prin film sa ajungem mai aproape de tinerii liceeni, facandu-i sa inteleaga mai bine ce este autismul si cum ar putea sa schimbe prin propriul comportament viata unei persoane cu autism. Multumim Inspectoratului Scolar Timis precum si conducerii celor trei licee, care au fost foarte deschise la propunerea noastra de colaborare.” a declarat Laila Onu, director al Fundatiei „Pentru Voi”.

Tot in cadrul acestei campanii s-au realizat afise si pliante cu informatii generale despre problematica autismului, care au fost distribuite prin inetrmediul Inspectoratului Scolar Timis in toate liceele din judet, cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania.

„Ne bucuram sa fim alaturi de Fundatia „Pentru Voi” in acest proiect, intrucat persoanele cu autism au nevoie de sprijinul comunitatii pentru a avea o viata normala. Este foarte important ca fiecare dintre noi sa constientizeze ajutorul pe care il poate acorda unei persoane cu autism. Speram ca prin acest proiect cat mai multi tineri sa isi doreasca sa devina voluntari si sa-i ajute pe cei care au nevoie”, Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

http://www.pentruvoi.ro
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ARHIVA EVENIMENTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron