INSTITUTII -lista

Moderators: camel, moderators

INSTITUTII -lista

Postby dominique » Fri Jan 16, 2004 2:10 pm

In ideea de a completa lista foarte saraca a institutiilor (din cate am vazut pe site doar Bucuresti si Timisoara) care adreseaza problema autismului, puteti posta aici ce institutii mai exista prin alte zone ale tarii?

Si pentru ca am vazut ca exista vizitatori ai site-ului din diverse centre universitare, poate ne spun si cam care e situatia pe taramul asta. Se face ceva la noi, sau macar exista vreo initiativa pe undeva?
Baiat, 4 ani 6 luni
Diagnostic: autism Alte afectiuni: hiperkinezie
Regim alimentar: fara gluten si caseina
dominique
 
Posts: 84
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

IASI

Postby dominique » Mon Jan 19, 2004 10:15 am

LOCALITATE: IASI
NUME: Centrul de reabilitare infantila "Penilla"
ADRESA: Iasi, str.Pascanu, nr.2, tel.0232 270900.
DESCRIERE:
Este un centru privat de recuperare pentru copii cu disabilitati construit prin colaborare romano-suedeza ,care a fost dat in folosinta la 01. 06. 1994.
Tipurile de disabilitati incluse in program:paralizia cerebrala, sindrom Down, autism si sindroame de autism, intarzieri de dezvotare de diferite cauze,tulburari de limbaj, deficiente motorii ...
Personalul de la Penilla este format din : medic pediatru, asistent kineto-terapie, psiholog, asistent social,educatori specializati, asistenti copil...
Mai multe informatii puteti afla si de pe site-ul www.geocities.com/aam_penilla .....nu arata prea bine in momentul de fata dar va fi reactualizat si probabil plasat la alta adresa web.
Lucrez la Penilla doar o zi sau doua pe saptamana...si pot spune ca am fost marcat de cazurile intalnite acolo..//Pun la dispozitie aceste informatii doar cu scopul de a ajuta ...Adresa mea de email in cazul in care doriti si alte informatii despre Penilla--marius22ro@hotmail.com
POSTAT DE: mariu DATA: 18 ian 2004
dominique
 
Posts: 84
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

Iasi

Postby jumbo » Tue Feb 03, 2004 2:18 pm

Sa stii ca imi place site-ul. Nu are el cea mai grozava punere in pagina dar apreciez eforturile celor de la Iasi. Si nu numai de acolo. De oriunde ar fi. Evident si efortul celor de pe acest site (participanti / sponsori / organizatori / vizitatori).
Dominique, nu care cumva sa te descurajezi sa scrii daca mai gasesti o informatie interesanta sau posibil utila. Reply-urile vin uneori mai greu dar vin. Oricum sunt citite de multi (numara "views-urile").
Acest lucru e valabil pentru toata comunitatea. Cu toate neajunsurile comunicarii scrise, cu tot timpul limitat, cu toate problemele care ne preseaza, important este totusi sa scriem. Nu se stie de unde iese un iepuras mic. Si daca iese postati-l pe forum. Poate mai iese si in alta parte. Ca asa sunt iepurasii. Au, de obicei, mai multi frati.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 351
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby dominique » Tue Feb 03, 2004 3:21 pm

Jumbo, nu ma descurajez usor :)
Cu timpul stau mai prost, dar sunt cu ochii pe iepurasi. Cum apare unu', cum hop si eu cu lanterna pe el, sa-l vada toata lumea.
Intentia aici era sa fac(em) o lista cu adrese, persoane de contact, impartita frumos pe localitati, si cand cauta cineva sa gaseasca pe site cel mai apropiat centru sau scoala sau gradinita unde poate gasi sprijin pentru terapie / integrare a copiilor cu autism.
Eu am lansat tema, ramane sa completez lista cu ce se posteaza pe site sau mai gasesc pe net.
Dominique
Baiat, 4 ani 6 luni
Diagnostic: autism Alte afectiuni: hiperkinezie
Regim alimentar: fara gluten si caseina
dominique
 
Posts: 84
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

Postby dominique » Tue Feb 03, 2004 10:19 pm

Completare:
de exemplu as fi pus aici si gradinita din Buc, Drumul Taberei, daca cineva ar fi scris, civilizat, adresa, telefon, persoana de contact.
Personal nu sunt de acord sa pun in lista un mesaj postat anonim cu un nr de tel, sunati seara.
Obisnuiesc sa verific ce postez, si sa fiu cat mai riguros in a filtra informatia utila pentru ca (sper, jumbo) multi citesc ce scriem noi aici.
Acelasi dominique va saluta.
Baiat, 4 ani 6 luni
Diagnostic: autism Alte afectiuni: hiperkinezie
Regim alimentar: fara gluten si caseina
dominique
 
Posts: 84
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

Postby shakalu » Tue Feb 03, 2004 11:32 pm

dominique sunt absolut de acord cu tine si acesta este si motivul pentru care am incercat sa o zgandar un pic, respectiv sa o "desconspir" cu gandul ca poate reusim impreuna sa comunicam normal...din pacate cred ca mai degraba am speriat-o cumva....
shakalu
 
Posts: 593
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

gradinita 87 -completare

Postby Guest » Thu Feb 05, 2004 11:42 am

liuba sint:

Nu mai apelez de multa vreme la ironii, cel mult la autoironii..de vina este o anumita viziune asupra existentei, a oamenilor..

Te asigur ca nu m-am speriat de faptul ca m-ai ‘zgindarit’ si nici ca m-ai deconspirat. Cit priveste comunicarea ‘normala’(nu stiu ce intelegi prin ‘normal’) , cred ca sint capabila si chiar am demonstrat ca pot comunica normal, dupa cum inteleg eu ‘normalitatea’. Nu pot fi prezenta pe forum mai mult din motive obiective: lipsa cronica a timpului si acces limitat la ‘unelte’ de comunicare. Iar faptul ca nu mi-am ales acum un nick name nu cred ca are mare importanta, cel putin in acest caz..

Dora imi reprosa ca nu am dat detalii despre invatarea structurata, ca am facut trimitere la o adresa de e-mail si un nr de tel (din pacate, nu stiu adresa exacta a gradinitei :), iar acest telefon este singurul la care puteti afla ce se intimpla sau urmeaza sa se intiumple la acea grupa efectiv..).
Este adevarat ca am spus numai principiile de lucru. Nu am avut timp sa detaliez, ar fi fost mult prea multe de spus, inclusiv caracteristicile persoanelor cu autism (deficite cognitive: deteriorarea conceptului de semnificatie, concentrarea excesiva pe detalii si abilitatea limitata de a stabili care detalii sint mai relevante si care nu, distactibilitatea, gindirea concreta, dificultati de combinare si integrare a ideilor, dificultati de organizare si secventialitate, ; caracteristici ‘bio-comportamentale’: impulsuri puternice, anxietate excesiva, anomalii senzoriale si de perceptie ) ce I-au determinat pe cei de la teacch din North Carolina sa dezvolte acest tip de abordare educationala, aceasta filosofie, practic (ei vorbesc de o adevarata ‘cultura a autismului’). Celor care s-ar fi aratat interesati le-as fi putut oferi nr.1 al jurnalului “Autism Conexiuni” in care am facut o sinteza (pe baza materialului ‘Invatarea structurata’ ce o gasiti si pe site-ul www.teacch.com si alte materiale ale lui Gary Mesibov, directorul diviziei teacch ) a ceea ce inseamna invatarea stucturata si ce incercam sa facem la gradinita.
Sincer vorbind, chiar daca am postat ‘anuntul’, m-am gindit ca parintii de pe acest forum nu sint interesati de gradinita, cu atit mai putin de detalii de acest tip, mai ales ca mai toti au copii mici si aplica aba. Pe de alta parte, faptul ca nimeni nu a intrebat-o pe ami si nici nu i-a reprosat cineva ca nu a dat detalii despre despre invatarea structurata sau gradinita cu grupa speciala pt copii cu autism despre care a amintit m-a facut sa cred ca nu prezinta interes.

Despre rezultate nu poate fi inca vorba. Sint abia incercari (de aproape doua luni) de a folosi principiile mentionate. Mai este mult de lucru, mai ales, cum zicea si shakalu, nu exista oameni formati, ci invata de la parinti sau din diverse materiale teacch. Pina la un training adevarat, trebuie sa lucram asa si sa speram ca vom intilni si lucra cu profesionisti dornici sa 'rastoarne' lumea si a caror principala motivatie sa nu fie cea financiara, desi explicabila in aceste conditii economice, ci cea de profesionalizare tot mai intensa si de schimbare a lucrurilor in invatamintul nostru special si nu numai.

Cit despre supararea lui dominique pentru anuntul meu necivilizat, am raspuns partial si mai sus. Adresa gradinitei nu o stiu in totalitate -doar strada Valea Calugareasca-( chiar daca v-as fi dat-o, tot trebuia sa vorbiti cu mine, pt ca personalul gradinitei nu va poate oferi prea multe informatii datorita necunoastrii problemei), telefonul de contact l-am dat, adresa de e-mail asijderea. Cit despre nespecificarea numelui persoanei de contact, adica al meu, Liuba Toader, i-am raspuns in acceasi zi lui Shakalu, motivindu-mi decizia. Chiar daca nu e pe placul dvs., lucru pt care imi pare rau.

Vasazica, recapitulind, este vorba de o grupa speciala pt copii cu autism mediu functional integrata in Gradinita 87, Dr.Taberei (Parc Dr. Taberei), str, Valea Calugareasca, nu stiu nr. dar il pot afla, dar care apartine de scoala speciala 8 (personalul platit de aceasta scoala). Pers de contact: Liuba Toader, tel.424 73 88, de gasit seara :), e-mail autism.ro@k.ro. Sper ca acum am pasit si eu in rindul lumii civilizate :)!
Va doresc numai bine!
Guest
 

Postby shakalu » Thu Feb 05, 2004 12:34 pm

multumim liuba

...vis a vis de ce nu este lumea foarte interesata asta marturisesc si eu ca ma cam descumpaneste pentru ca din cunostintele mele (trecand peste aplicat aba acasa si ca si concept de viata cu copilul - by the way , la capitolul asta nu difera de loc foarte mult de teachh ) sunt 3-4 familii despre care eu am cunostinta ca si-au setat un workshop de aba acasa ....restul lumii (mai ales cei care au trecut de 7-8 ani ) nu inteleg de ce nu incearca....
shakalu
 
Posts: 593
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

dana

Postby dana » Fri Feb 06, 2004 9:03 am

Shak, iti multumesc pentru informatii,m-am lamurit de asa zisa dieta caseina-gluten free, nu cred ca Teddy o va accepta deoarece ii plac foarte mult prajiturelele si nu se va lipsi nici de paine.

Bine ai venit Liuba, teddyiun@yahoo.com iti spune ceva? noi am mai vorbit. Ce program are grupa de copii cu autism si am auzit ca ar mai fi doua locuri libere asa este?De ce nu primiti si copii mai mari de opt ani,crezi ca ei nu mai pot fi recuperati?
In Pitesti situatia este aceeasi, nu stiu cine ar fi dispus sa investeasca intr-un centru de zi poate tot un parinte de copil autist(ma intrebam de ce nici un politician din Romania nu are un astfel de copil ca sigur ar fi infiintat mai multe centre, deh ca pentru copilul lui), sau vreo fundatie, dar astea fac doar in capitala si prin vestul tarii(Timisoara), asta e cand nu sunt bani si interese la nivel inalt.
dana
 
Posts: 40
Joined: Tue Nov 25, 2003 8:56 am
Location: Pitesti

Postby dominique » Fri Feb 06, 2004 9:48 am

Dana, ti-a raspuns si "guest", in forumul Terapii...diete in...
L-am rugat eu sa o faca, din lipsa de timp.
Zic, pentru ca nu stiu daca ai vazut raspunsul.
Dominique
Baiat, 4 ani 6 luni
Diagnostic: autism Alte afectiuni: hiperkinezie
Regim alimentar: fara gluten si caseina
dominique
 
Posts: 84
Joined: Tue Jan 13, 2004 11:27 am

Postby Guest » Fri Feb 06, 2004 2:23 pm

liuba:

Dana draga, imi cer scuze ca nu am mai scris, cum promisesem. Grupa cu pricina este o grupa de prescolari cu nevoi ''educationale speciale'' si functioneaza in cadrul unei gradinite obisnuite. Aceasta grupa nu are rol de centru de zi, functionind dupa legislatia in vigoare, adica pot fi incadrati intr-o grupa de gradinita doar copiii ce au cu doi ani mai mult decit vista copiilor prescolari obisnuiti. Trebuie, deci, sa aiba cel mult 8 ani pina la 1 septembrie, cind incepe anul scolar. Asadar, asta esta motivul si nicidecum faptul ca eu as crede ca cei mai mari de 8 ani nu mai pot fi ‘recuperati’. Urmatorul pas este crearea clasei/claselor speciale de clasa I s.a.m.d. Nici o institutie nu va crea ceva daca nu I se va cere. Cu insistenta. Nu spun o noutate: rolul parintilor este esential. Cred ca ti-am mai spus asta. Daca pot sa va ajut cu ceva, o voi face cu bucurie.
Guest
 

Postby Guest » Fri Feb 06, 2004 2:24 pm

cu cel mult doi ani mai mult, sa fiu mai explicita.
Guest
 

Postby elekta » Mon Mar 16, 2009 8:37 pm

Buna tuturor, in primul rind va multumesc pentru informatiile pe care la ofera fiecare si as dori daca cineva ma poate ajuta cu centre de zi, gradinite, fundatii ,etc., unde as putea continua terapia ABA. Alex invata foarte bine in mediu strain decit acasa. Am incercat la Sf. Mihail si la Horia Motoi dar nu mai au locuri. EXCLUS STATIONAR TITAN care ptr. noi a insemnat o mare dezamagire. ALEX are 5 ani si 8 luni si trebuie cit mai repede. Va multumesc tuturor. Am auzit ca sint mame care au reusit sa faca rost de sponsori. Eu incerc de 1 an si deocamdata nu am reusit. Cu drag, Elena
elekta
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 23, 2009 9:24 pm


Return to ARTICOLE VECHI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest