Info in lume

Moderators: camel, moderators

Info in lume

Postby jumbo » Fri Apr 15, 2005 11:20 am

( Traducere din newsletter-ul pe aprilie 2005 publicat pe site-ul www.autismconnect.org )


Vesti incurajatoare din Statele Unite: legislativul statului Maryland a decis sa promulge legile prin care pediatrii vor fi sprijiniti si pregatiti sa detcteze autismul. Scopul legilor este de a demara un program pilot in Departamentul Educatiei prin care furnizorii de servicii medicale vor invata cum sa depisteze semnele autismului la copiii cu varsta de pana la doi ani. Programul va fi pus in practica in cel putin doua locuri din Maryland.
Desi autismul are multe aspecte asupra carora parerile expertilor sunt impartite, exista un punct de vedere comun: diagnosticarea timpurie este foarte importanta pentru o interventie prompta.
Pentru ca tot suntem la diagnostice, cercetatorii de la Institutul de Cercetare al Spitalului de copii din Arkansas sustin ca au gasit o posibila baza metabolica a autismului care ar putea conduce la stabilirea unor markeri biochimici si psihologici pentru autism. De retinut ca diagnosticarea autismului se face in mod curent doar pe baza comportamentala.
Cercetatorii din Arkansas au sustinut sapamana trecuta ca au observat ca copiii autisti au un profil metabolic foarte anormal care indica vulerabilitatea crescuta la stresul oxidativ (oxidative stress). Totodata, ei au identificat o cerstere semnificativa a frecventei unor polimorfisme genetice care ar putea creste riscul aparitiei tulburarii autiste in combinatii specifice care trebuiesc inca studiate. Dr. Jill James si colegii sai au masurat nivelurile de plasma al antioxidantului intracelular major - glutationul si precursorii sai metabolici pe un esantion de 95 de copii autisti si pe un alt esantion de 75 de copii fara autism. Nivelurile de glutation ( si de asemenea raportul de glutation oxidizat redus sau rata redox) au scazut semnificativ in cazul copiilor autisti indicand prezenta unui nivel de stres oxidativ semnificativ. Stresul oxidativ apare atunci cand sistemul antioxidativ nu reuseste sa compenseze neutralizeze generarea sau expunerea la radicalii liberi. Radicalii liberi neopoziti pot ataca celulele senzitive din creier, tractul gastrointestinal si sistemul imunitar si pot determina afectiunile neurologice, gastrointestinale si imunologice care apar la copii autisti.
Dr. James sustine ca urmatorul pas este sa stabileasca daca profilul metabolic descoperit de cercetatori ar putea fi folosit ca test de diagnostic in cazul autismului pentru a completa baza pur comportamentala utilizata pana in prezent. Ar putea fi deasemenea important de stabilit daca profilul anormal este prezent la copii cu risc mare cum sunt copiii cu intarzieri de dezvoltare sau gemeni, cu varsta de pana la 18 luni.
Sa schimbam putin subiectul. Odata ce un copil este diagnosticat cu autism, abordarea educationala ( si, in unele cazuri, medicala) adecvata trebuie stabilita clar. Nivelul de intelegere al autismului este, in mod cert, mult mai mare decat acum cativa ani in multe parti ale lumii dar, in unele tari, profesionistii specializati sunt fie foarte putini fie lipsesc cu desavarsire. Si din pacate, asa cum ne arata o relatare din Australia aparuta saptamana trecuta, chiar si in tarile unde serviciile au cunoscut o imbunatatire considerabila, parintii pot fi plimbati foarte mult atunci cand solicita sprijinul autoritatilor. Sue Filacouridis, mama singura, sustine ca a fost fortata sa isi abandoneze fiul Andrew, in varsta de 18 ani – suferind de autism si sindromul Tourette – pentru a indeplini coditiile impuse de stat pentru solicitantii de ajutor.
Andrew a fost lasat in custodia politiei si a Departamentului de Asistenta Sociala din New South Wales pe 1 Martie anul acesta, dupa ce a avut o criza moderata la locul sau de munca. Stiind ca nu va mai putea avea grija tot timpul de fiul ei, Sue l-a lasat pe Andrew in custodia autoritatilor, intr-o ultima incercare de a obtine un loc intr-o locuinta protejata. Ea a aplicat de doua ori in ultimii 4 ani pentru obtinerea unui loc pentru fiul ei insa i s-a spus ca exista putine sanse de a gasi asa ceva.
Un aspect pozitiv al acestei intamplari a fost faptul ca situatia a ajuns sa fie discutata in Parlamentul statului New South Wales si premierul statului a anuntat pe 7 Aprilie ca problema a fost solutionata.
Este foarte trist ca multi parinti de copii autsiti, precum Sue Filacouridis, se gasesc in situatia de a avea grija singuri de copiii lor. Tensiunile considerabile la care sunt supusi parintii copiilor cu autism conduc adesea, statistic vorbind, la separarea sau chiar divortul parintilor din cauza ca, la un moment dat, unul dintre parinti nu mai reuseste sa se descurce cu problemele reale si zilnice, determinate de cresterea copilului.
Un studiu publicat saptamana trecuta de Universitatea din Florida face recomandari tatilor in privinta imbunatatirii comunicarii si a jocului cu copiii autisti.

(va continua)
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby jumbo » Wed Apr 20, 2005 1:28 pm

(continuare)

Dr. Jennifer Elder de la Universitatea din Florida a remarcat faptul ca a avea grija de un copil autist, este o activitate consumatoare de timp si efort care poate conduce la epuizarea mamelor. Ea impreuna cu colegii sai au relevat deasemenea ca, invatandu-i pe tati cum sa vorbeasca si cum sa se joace acasa cu copiii lor autisti, se poate ajunge la o crestere cu 50 % a numarului de cuvinte inteligibile pronuntate de copii.
Dr. Elder a spus ca “ am descoperit ca tatii devin frustrati de faptul ca nu pot comunica cu copiii lor autisti. In timpul unei sedinte, un copil si-a privit parintele in ochi si a spus “tati” pentru prima oara in viata lui. In mod obisnuit, mamele sunt cele care au grija de copiii autisti. Prin programele noastre de pregatire, am reusit sa producem o schimbare in modelul traditional al multor astfel de familii, prin implicarea tatilor care, in unele cazuri, au preluat rolul principal in ingrijirea copiilor”
Dr. Elder a inregistrat pe o caseta video perechi tata – copil in casele lor in timpul sesiunilor de joaca si in trei stadii cheie ale procesului de pregatire. Pregatirea a insistat pe dezvoltarea limbajului si i-a invatat pe tati sa foloseasca activitati zilnice pentru a interactiona cu copii lor: jocul cu cuburi, papusi, masini si camioane sau balonase de sapun.
Cercetatorii au masurat fiecare comportament al copilului si au evaluat modul in care tatii au interactionat cu ei de la inceputul studiului si in timpul fiecaruia din cele trei stadii ale pregatirii. Deasemenea, ei au inregistrat fiecare comportament autistic in timpul jocului si dupa joc. In timpul primului stadiu, tatii au invatat sa initieze jocul prin imitarea sunetelor sau actiunilor copiilor. Tatilor li s-a spus sa reziste tentatiei de a directiona ei jocul copiilor si sa-i lase pe acestia sa conduca. In a doua faza, li s-a spus sa astepte raspunsul copiilor inainte de a continua jocul. Uneori, cele doua tehnici au fost folosite impreuna. Tatii au putut viziona casetele pentru a vedea progresele proprii si zonele in care abilitatile lor puteau fi imbunatatite au fost discutate.
“Suntem realmente interesati in promovarea echilibrului relational intre copiii autisti si parintii lor” a apus Dr. Elder. “ De obicei, parintele pune o intrebare, apoi o alta intrebare, fara sa astepte raspunsul la prima intrebare si astfel copilul devine foarte frustrat si nici nu mai incearca sa raspunda. Pentru a combate acest obicei, i-am invatat pe parinti sa puna o intrebare si sa astepte raspunsul, intentia fiind de a permite copilului sa raspunda si stabileasca echilibrul relational”.
Tatii au fost mai incantati sa initieze interactiunea prin imitare si au raspuns mai mult copiilor in timpul jocului. Totodata, copii au devenit mai vocali si au fost de doua ori mai dispusi sa initieze jocul cu tatii lor. Cercetarile efectuate dupa finalizarea studiului au aratat ca tatii au considerat folositoare aceasta pregatire. “ Un tata ne-a spus ca dupa pregatire, s-a simtit mai implicat in rolul sau de parinte si a devenit mai activ in pregatirea scolara a copilului” a declarat Dr. Elder. “ Acest lucru s-a dovedit a fi benefic pentru copil, care are acum ambii parinti implicati in educatia lui”.
Dr. Elder a mai spus ca cercetatorii au fost surprinsi sa vada cum multi tati care au participat la acest studiu, au preluat rolul conducator in instruirea mamelor sau chiar a fratilor / surorilor din familie. Intr-un studiu anterior, cercetatorii au evidentiat beneficii similare cu ale tatilor in pregatirea mamelor dar, mamele nu au fost la fel de dispuse sa incerce sa-i invete pe tati tehnicile deprinse. Jaime Winter, cercetatoare la Centrul de Autism de la Universitatea Washington, care a condus un studiu legat de autism la Universitatea California din San Diego, a remarcat importanta implicarii ambilor parinti in instruirea lor personala legata de afectiunea copilului ori de cate ori este posibil. “Alte beneficii potentiale ale participarii tatilor la programe de pregatire includ: cresterea calitatii si a numarului de interactiuni tata-copil, atentia sporita acordata afectiunii copilului si ajutorul oferit mamei copilului”.

(sfarsitul newsletter-ului din aprilie 2005)
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Din SUA si Japonia

Postby jumbo » Thu Apr 21, 2005 11:26 am

Senatorii din Statele Unite prezinta proiectul de lege referitor la combaterea autismului – Combating Autism Bill of 2005.

Multi parinti sunt in situatia lui Beth Eismon din Maryland, care a asteptat ani de zile ca legiuitorii sa introduca obligativitatea unui suport financiar real pentru combaterea celui mai raspandit defect de la nastere, autismul. Sotii Eismon au spus ca parintii trebuie sa fie proprii lor avocati deoarece programele si cerecetarile in privinta autismului sunt sever sub-finantate.
Unul din 166 copii nascuti astazi este autist. Costul ingrijirii unor astfel de copii este astronomic. Senatorii Rick Santorum si Christopher Dodd solicita Congresului sa aloce 880 milioane de dolari pe urmatorii cinci ani pentru a cauta cauza si tratamentul autismului. Nu va mai fi suficient sa educam sau sa avem grija de copiii autisti existenti astazi. Se cheltuiesc deja 100 milioane de dolari cu acest tip de programe dar legiuitorii sunt de acord cu faptul ca guvernul este un administrator prost al fondurilor si doar o parte din bani ajung la copii. Sotii Eismon sprijina orice efort pentru gasirea unui tratament al autismului sau macar spera ca fondurile suplimentare alocate cercetarii sa le ofere intr-o buna zi un raspuns.
Senatorii Dodd si Santorum sunt in cautarea unor co-sponsori pentru proiectul lor de lege. Ei spera ca proiectul sa fie semnatul anul viitor.

(Sursa: 9News, 19 Aprilie 2005 citata pe www.autismconnect.org)30% dintre japonezi cred in mod gresit ca autismul reprezinta o tulburare emotionala sau este cauzata de lipsa de atentie a parintilor.

Autismul este asociat cu tulburari specifice de comportament precum: dificultati de exprimare, inabilitatea legarii de prietenii, atentia obsesiva sau interese limitate. Autismul este o tulburare neurologica si oamenilor afectati de autism le va fi oferit sprijin conform unei legi care va fi promulgata in aceasta luna.
Dar un sondaj, condus pentru prima oara de Societatea Autism Japonia din Tokyo, a aratat ca circa 20% dintre parinti sunt nelinistiti atunci cand copiii lor se joaca cu copiii autisti, demonstrand astfel ca mai este drum lung pana cand copiii autisti vor fi acceptati in comunitatile locale. Chestionarele au fost expediate catre 3.000 de persoane prin intermediul membrilor Societatii si s-au primit 1.450 de raspunsuri. Conform rezultatelor, aproape toti repondentii auzisera de autism. 55 % luasera la conostinta de autism datorita televiziunii iar 22% prin intermediul ziarelor. Insa numai 60 % au dovedit o intelegere corecta a termenului autism. 23% cred ca autismul reprezinta o tulburare emotionala si doar 5% se gandesc ca este ceva genetic. 3% considera ca tulburarea este rezultatul lipsei de atentie din partea parintilor.
Perceptiile eronate in legatura cu tulburarea au fost cel mai des intalnite la repondentii a caror varsta este sub 29 ani. Persoanele de peste 50 ani cred ca tulburarea se datoreaza lipsei de afectiune manifestata de parinti atunci cand copiii erau mici. 90% dintre repondenti au spus ca nu au ceva impotriva claselor scolare speciale pentru copiii autisti situate in apropiere sau impotriva vecinilor care au copii autisti. Dar 20% au spus nu le-ar placea sau nu s-ar simti linistiti stiindu-si copiii ca se joaca cu copiii autisti la scoala sau la gradinita.
Hatsue Suda, vicepresedinte al Societatii Autism Japonia si director al Nagao Keyakino Sato – un centru pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale din Kawasaki, a spus ca rezultatele ar fi fost si mai dezamagitoare daca participantii la sondaj ar fi fost alesi la intamplare si nu prin intermediul membrilor Societatii Autism Japonia. “Informatiile eronate despre aceasta tulburare au prins radacini in mintea oamenilor, intr-o anumita masura, datorita reportajelor mass-media care legau autismul de crima. Este foarte necesar sa cultivam foarte repede o mai larga intelegere a autismului pentru ca autistii sa fie mai bineveniti in comunitatile locale.”
Conform Societatii Autism Japonia, exista 360.000 de persoane autiste in Japonia (dintr-o populatie totala de 128 milioane), numar care ajunge la 1,2 milioane daca luam in considerare si persoanele cu autism inalt fuctional ( autisti care nu prezinta dizabilitati intelectuale).
Pesroanele cu astfel de tulburari au fost recunoscute pentru prima oara ca persoane cu handicap de catre noua lege, al carei scop este sa ofere mecanisme de suport in comunitatile locale conform cu varsta lor.

(Sursa: The Yomiuri Shimbun, 19 Aprilie 2005 citata pe site-ul www.autismconnect.org)
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

foarte interesant!

Postby gia » Thu Apr 21, 2005 2:14 pm

Faorte interesant studiul.
jumbo wrote:(continuare)

Dr. Jennifer Elder de la Universitatea din Florida a remarcat faptul ca a avea grija de un copil autist, este o activitate consumatoare de timp si efort care poate conduce la epuizarea mamelor. Ea impreuna cu colegii sai au relevat deasemenea ca, invatandu-i pe tati cum sa vorbeasca si cum sa se joace acasa cu copiii lor autisti, se poate ajunge la o crestere cu 50 % a numarului de cuvinte inteligibile pronuntate de copii.
Dr. Elder a spus ca “ am descoperit ca tatii devin frustrati de faptul ca nu pot comunica cu copiii lor autisti. In timpul unei sedinte, un copil si-a privit parintele in ochi si a spus “tati” pentru prima oara in viata lui. In mod obisnuit, mamele sunt cele care au grija de copiii autisti. Prin programele noastre de pregatire, am reusit sa producem o schimbare in modelul traditional al multor astfel de familii, prin implicarea tatilor care, in unele cazuri, au preluat rolul principal in ingrijirea copiilor”
Dr. Elder a inregistrat pe o caseta video perechi tata – copil in casele lor in timpul sesiunilor de joaca si in trei stadii cheie ale procesului de pregatire. Pregatirea a insistat pe dezvoltarea limbajului si i-a invatat pe tati sa foloseasca activitati zilnice pentru a interactiona cu copii lor: jocul cu cuburi, papusi, masini si camioane sau balonase de sapun.
Cercetatorii au masurat fiecare comportament al copilului si au evaluat modul in care tatii au interactionat cu ei de la inceputul studiului si in timpul fiecaruia din cele trei stadii ale pregatirii. Deasemenea, ei au inregistrat fiecare comportament autistic in timpul jocului si dupa joc. In timpul primului stadiu, tatii au invatat sa initieze jocul prin imitarea sunetelor sau actiunilor copiilor. Tatilor li s-a spus sa reziste tentatiei de a directiona ei jocul copiilor si sa-i lase pe acestia sa conduca. In a doua faza, li s-a spus sa astepte raspunsul copiilor inainte de a continua jocul. Uneori, cele doua tehnici au fost folosite impreuna. Tatii au putut viziona casetele pentru a vedea progresele proprii si zonele in care abilitatile lor puteau fi imbunatatite au fost discutate.
“Suntem realmente interesati in promovarea echilibrului relational intre copiii autisti si parintii lor” a apus Dr. Elder. “ De obicei, parintele pune o intrebare, apoi o alta intrebare, fara sa astepte raspunsul la prima intrebare si astfel copilul devine foarte frustrat si nici nu mai incearca sa raspunda. Pentru a combate acest obicei, i-am invatat pe parinti sa puna o intrebare si sa astepte raspunsul, intentia fiind de a permite copilului sa raspunda si stabileasca echilibrul relational”.
Tatii au fost mai incantati sa initieze interactiunea prin imitare si au raspuns mai mult copiilor in timpul jocului. Totodata, copii au devenit mai vocali si au fost de doua ori mai dispusi sa initieze jocul cu tatii lor. Cercetarile efectuate dupa finalizarea studiului au aratat ca tatii au considerat folositoare aceasta pregatire. “ Un tata ne-a spus ca dupa pregatire, s-a simtit mai implicat in rolul sau de parinte si a devenit mai activ in pregatirea scolara a copilului” a declarat Dr. Elder. “ Acest lucru s-a dovedit a fi benefic pentru copil, care are acum ambii parinti implicati in educatia lui”.
Dr. Elder a mai spus ca cercetatorii au fost surprinsi sa vada cum multi tati care au participat la acest studiu, au preluat rolul conducator in instruirea mamelor sau chiar a fratilor / surorilor din familie. Intr-un studiu anterior, cercetatorii au evidentiat beneficii similare cu ale tatilor in pregatirea mamelor dar, mamele nu au fost la fel de dispuse sa incerce sa-i invete pe tati tehnicile deprinse. Jaime Winter, cercetatoare la Centrul de Autism de la Universitatea Washington, care a condus un studiu legat de autism la Universitatea California din San Diego, a remarcat importanta implicarii ambilor parinti in instruirea lor personala legata de afectiunea copilului ori de cate ori este posibil. “Alte beneficii potentiale ale participarii tatilor la programe de pregatire includ: cresterea calitatii si a numarului de interactiuni tata-copil, atentia sporita acordata afectiunii copilului si ajutorul oferit mamei copilului”.

(sfarsitul newsletter-ului din aprilie 2005)
gia
 
Posts: 14
Joined: Sat Jul 10, 2004 6:20 pm

Postby jumbo » Mon Apr 25, 2005 10:24 am

“Sunt autist si sunt mandru de asta”, spune un scriitor indonezian.

Jakarta, Indonesia: “Spune-o tare, sunt autist si sunt mandru”, a spus Oscar Yura Dompas, la lansarea autobiografiei sale, intitulata Autistic Journey, in Jakarta.

In carte, Oscar care are acum 25 ani, ne impartaseste cele mai intunecate si cele mai luminoase momente din viata sa dupa ce a fost diagnosticat cu un defect cerebral la varsta de patru ani. Mai tarziu, defectul a fost identificat ca autism.
Oscar, student la Sectia de Educatie Engleza de la Universitatea Catolica din Atmajaya, a spus ca scrierea unei carti l-a ajutat sa isi linisteasca mintea prin exprimarea gandurilor, lucru adesea dificil de facut pentru o persoana autista.
“Imi place sa scriu si atata timp cat am un mod de gandire “sanatos” nu conteaza care sunt minusurile mele si ar trebui sa fiu mandru de talentul meu”, a spus Oscar.
Autismul este o “dizabilitate” severa si de durata de dezvoltare. Simptomele tipice apar in primii trei ani de viata.
Nu exista date disponibile despre numarul de persoane autiste din Indonezia, dar se presupune ca sunt afectati circa 15-20 copii la 10.000 de nasteri.
Oricum, termenul “dizabilitate” pare oarecum nepotrivit pentru a descrie realizarile lui Oscar de-a lungul vietii. El a invatat sa cante foarte bine la chitara si bass, a facut parte dintr-o echipa de baschet la liceu si a invatat sa joace fotbal australian cand a fost cooptat la Centrul de Limba Engleza de la Universitatea Tehnologica din Sydney in 1997.
“Am scris cartea in engleza deoarece sunt obisnuit sa scriu in aceasta limba, multumita multelor teme pentru acasa pe care le-am facut atunci cand eram in Australia” a spus tanarul.
Oscar da culoare cartii sale cu povestiri romantice si momente din adolescenta in care a s-a indragostit.
“M-am indragostit pentru prima oara in 1992 …. Nu stiam nimic referitor la cum sa am o relatie cu ea si am sarutat-o in fata prietenilor mei dupa terminarea orelor. Ea a fost foarte suparata si i-a spus mamei sale” scrie Oscar in cartea care a fost publicata in aceasta luna.
Nascut pe 11 aprilie 1980, el a castigat admiratia psihologilor si a celor care observa comportamentul autist.
“Nu era nimic diferit la Oscar. Performanta lui scolara a fost perfecta. Singurul lucru care atragea atentia era faptul ca nu privea in ochii celui cu care vorbea”, a spus Gerda Wanei, profesoara lui Oscar de la Universitatea Atmajaya.
Tika Bisono, un psiholog care observa comportamentul autist, a spus ca volumul lui Oscar va inspira alte persoane autiste sa persevereze in imbunatatirea capacitatilor proprii dar totodata, va promova necesitatea organizarii unui program ideal pentru cei care au o persoana autista in familie.
“Parintii lui sunt minunati. Ei au facut un lucru grozav prin distribuirea sarcinilor lor si a celor trei copii astfel incat fiecare statea pe rand cu Oscar. In acest mod nimeni, nu a ajuns la epuizare avand grija de el”, a spus Tika la lansarea cartii.

(Sursa: Jakarta Post, 24 Aprilie 2005 – citata pe www.autismconnect.org)
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

articole

Postby iapetrei » Fri May 06, 2005 9:33 am

iapetrei
 
Posts: 97
Joined: Sun Jul 04, 2004 4:31 pm
Location: iasi

Postby simion c » Fri May 06, 2005 7:03 pm

jumbo,s-ar putea sa fie si radicalii liberi la mijloc,asa cum spun ei.
eu i-am dat lui thomas 1/2 Pycnogenol /zi de o saptamina si pina acum efectul este neasteptat de bun.
stiu ca nu este indicat la copii sub 3 ani,dar nici contraindicatii nu are.
si vit C din greu i-am tot dat.
a mai incercat oare cineva?
a incercat cineva spirulina si chlorella?
simion c
 
Posts: 58
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Postby simion c » Fri May 06, 2005 7:46 pm

apropo de ce am spus mai sus:
STRES OXIDATIV=sistemul antioxidativ nu neutralizeaza radicalii liberi care ataca celulele senzitive din creier ,sistemul gastrointestinal si sistemul imunitar.
ANTIOXIDANTI:L-carnosin,acid alfa lipoic,ceai verde,coenzima Q10,vit C,glutation,vit E,carotenoizi,SOD(super-oxi-dismutaza).
Spirulina contine SOD 110000 unitati /100 gr.
Chlorella contine ADN si ARN uman 5,13gr/100gr ;are efect de reparatie a celulelor lezate de stresul oxidativ.
Chlorella +Leurda(allium ursinum)+usturoi=complex sulfhidril care leaga metalele grele(Mercur) si le elimina prin rinichi realizind astfel chelatizarea organismului.
Ceai verde contine fluor,potasiu,calciu,iod,zinc,magneziu,teofilina,glutation,carotina,vitA,B,B2,
B12,C.
L-Carnosin este recomandat deja ptr tratarea autismului,pret aprox 500.000 lei.
voi reveni si cu altele.
simion c
 
Posts: 58
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Studii interesante

Postby gia » Sun May 08, 2005 10:50 am

gia
 
Posts: 14
Joined: Sat Jul 10, 2004 6:20 pm

Postby simion c » Sat May 14, 2005 6:47 pm

am gasit un site despre pinus maritima in care prima recomandare a acestui medicament este ADHD ("dramatically relieves ADHD" ),si se prescrie in peste 10 tari ptr autism,ca fiind cel mai puternic antioxidant posibil.
am sa traduc tot si am sa-l postez impreuna cu sursa.
de ieri dimineata ii dau la fiul meu 1 caps/zi de chlorella si spirulina si efectul a fost imediat.
ieri dupa masa am avut cel mai normal si mai cuminte copil
vorbeste incontinuu,leaga fraze de 4-5 cuvinte,initiaza jocuri singur
a lasat incuietorile in pace si lacatele nu-l mai intereseaza de loc.
eu,ca mama nu pot decit sa sper, cu minim de tratament si restul de la D-zeu poate facem ceva.
simion c
 
Posts: 58
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

film documentar

Postby gia » Wed May 18, 2005 7:53 am

"Autism Is a World" Premiers May 22
Academy Award®-Nominated Film Features Woman On The Spectrum
The Academy Award®-Nominated documentary, Autism Is A World, will premiere on CNN Presents, Sunday, May 22, at 8 p.m. (EST). The film, which was co-produced by CNN Productions, State of the Art Inc., and nominated for Best Documentary Short Subject by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, takes you into the mind and showcases the life of Sue Rubin, a 26-year-old living with autism.

Diagnosed with autism at age 4, Rubin was considered mentally retarded until age 13 when she began communicating by typing on a communication board, a technique known as facilitated communication. Now a junior in college, Rubin can describe autism’s effect on her life, including the challenges she faces and behaviors she embodies as a result of living with the disorder. Keenly aware of her capabilities, Rubin’s story is unique, moving and inspiring.

Autism Is A World will be available in English and Spanish, and free copies of the film will be provided to 16,000 libraries across the United States, made possible by a grant from the Nancy Lurie Marks Family Foundation

Sursa : Societatea pentru autisti din America
gia
 
Posts: 14
Joined: Sat Jul 10, 2004 6:20 pm

Autism Is A World

Postby iapetrei » Sat May 21, 2005 1:36 pm

http://www.cnn.com/CNN/Programs/presents/

aici e programul complet, cu zilele si orele la care o sa fie reluat filmul. daca afla cineva la ce ore putem sa-l urmarim in romania sa ne spuna.
iapetrei
 
Posts: 97
Joined: Sun Jul 04, 2004 4:31 pm
Location: iasi

Postby simion c » Sat May 21, 2005 2:18 pm

Pe site-ul WWW.autismlina.com/faq.php gasiti povestea impresionanta a rusoaicei Alina,scrisa de mama ei in engleza.
Aceasta fetita are 16 ani si are autism kanner,sindrom Rhett si nanism hipofizar.
Este si o foto galerie.
As vrea sa priviti ochii ei,la virsta de 7 luni, sint impresionanti.
simion c
 
Posts: 58
Joined: Fri Feb 11, 2005 4:59 pm
Location: romania otopeni

Postby jumbo » Tue May 24, 2005 1:50 pm

Am remarcat si eu site-ul autismlina. Imi place.
Au inceput rusii sa se miste ceea ce era totusi cat se poate de normal. Remarcabil !

Din cate vad eu la CNN-ul meu prins pe cablu cu firma RCS, "Autism is a World" va fi transmis duminica 29 mai 2005 la ora 19 ora Berlinului ceea ce ar trebui sa insemne, daca nu ma insel, ora 20 ora Romaniei.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby jumbo » Tue Jun 14, 2005 9:11 pm

(Articul aparut in decembrie 2004 in revista medic.ro
http://www.presspro-medic.ro/articole/n ... te-362.php


Noi clase de medicamente pentru tulburari psihice

Noi molecule, create special pentru tratamentul afectiunilor psihice precum schizofrenia si autismul, ar putea fi gata pentru a intra in testari clinice peste aproximativ 3 ani. Proiectul se va desfasura sub conducerea Centrului de Cercetare a Creierului prin colaborarea dintre Universitatea British Columbia si Vancouver Coastal Health Research Institute, dispunand de un fond de 1,5 milioane de USD. Dupa cum sustinea prof. dr. Yu Tian Wang, cercetatorul desemnat sa conduca acest studiu, rezultatul va fi o noua clasa de substante, care vor modifica radical terapiile actuale, prin actiunea tintita la nivelul celulelor nervoase afectate si prin eliminarea efectelor negative asupra intregului creier existente in momentul de fata, in cadrul terapiei conventionale. Folosind un echipament sofisticat de studiere si manipulare a mesajelor la nivel celular, echipa va testa noile molecule care vor putea realiza un echilibru intre mesajele excitatorii si inhibitorii, fara a perturba zonele sanatoase din creier, asa cum se intampla in cazul terapiei actuale. Prof. Wang estima ca noile terapii ar putea fi disponibile pentru pacienti peste aproximativ 5-10 ani.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Next

Return to ARTICOLE VECHI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest