articole despre ADHD in engleza

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators


Postby anamari » Tue Sep 19, 2006 4:18 am

Ada -multumim pentru articole.

fiind vorba de ad/hd nu m-am putu abtine sa fac completez articolele cu cateva remarci-

in ceea ce priveste Ritalinul-
datorita faptului ca din punct de vedere neurologic un copil/adult ADD e diferit de un copil/adult fara acest diagnostic reactia la stimulante precum Ritalinul e diferita. Pentru o persoana fara ADD un stimulant va avea probabil ca efect un comportament impulsiv-agresiv, super-excitabil, in timp ce pentru persoana ADD va avea exact efectul contrar, crescind capacitatea de auto-control.
Punctul de vedere al articolului este bine venit, pentru ca in cazul unui copil cu un diagnostic gresit Ritalin-ul poate face mai mult rau decat bine.

In plus nu toate persoanele cu ADD au reactii egale la un anume tip de stimulant-i.e ritalin- de aceea se incearca diverse variante.

In ceea ce priveste efectele secundare asupra sistemului cardiovascular , am auzit mai multe pareri-din partea unor specialisti, sunt mai putin nocive decat ale antiinflamatoarelor ne-steroidiene folosite ca tratament regulat in artrite, reumatism etc.. In categoria celor din urma -Ibuprofen,Diclofenac,Indometacin,Ketoprofen ....
Parerea mea este ca orice medicament folosit in mod regulat pe o perioada lunga de timp-ani, prezinta un risc pentru efecte secundare.De aceea trebuie cantarit risc v beneficu de fiecare data cand luam o astfel de decizie pentru copii nostri sau pentru noi.
Alex 1993 -deficit atentional, intarziere de limbaj(recuperata)
anamari
 
Posts: 109
Joined: Mon Mar 27, 2006 5:14 am
Location: US


Return to AFECTIUNI ASOCIATE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron