TERAPIA CU DELFINI

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, admin, moderators

Postby camel » Thu Dec 20, 2012 10:58 pm

Detalii despre proiectul cu delfinii de la Delfinariul Constanţa puteţi obţine de la Centrul Terapeutic Marea Neagra de Sprijin a Persoanelor cu Autism, pe acest link mai multe detalii http://www.psihologieconstanta.ro/
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby dora » Fri Feb 01, 2013 8:36 am

Delfinoterapie la Constanţa

În perioada mai – octombrie 2013 Centrul Marea Neagră organizează în colaborare cu Delfinariul din Constanţa şedinte de terapie cu delfini şi hipoterapie.
Terapia pentru fiecare copil se va desfăşura pe o perioadă de 2 săptămâni şi va cuprinde:

- 5 şedinţe de delfinoterapie
- 5 şedinţe de hipoterapie
- 10 şedinţe de terapie ABA


Locuri disponibile: 120.
Înscrierile se pot realiza DOAR la adresa: contact@psihologieconstanta.ro sau telefon 0727.321.809.
Atenţie! În perioada mai - octombrie 2013 pot fi programaţi un numar de 5 copii săptămânal.

http://www.psihologieconstanta.ro/


Terapia pentru un minor durează două săptămâni şi în această perioadă nu se poate lucra decât cu cinci copii.

Fiecare sesiune de delfinoterapie va dura 15-20 de minute pe zi prin care micuţul va încerca să intre în interacţiune cu delfinul, prin formule de salut, prin imitarea sunetelor mamiferului, prin jocuri cu mingea, cercul etc., această terapie fiind gratuită.

În aceeaşi zi, copilul va urma sesiunile de hipoterapie, după care va avea un program de terapie comportamentală cu stimulare senzorială, care îi va costa pe părinţi 900 de lei pentru cele două săptămâni.


http://observator.ro/185519/delfinotera ... 85519.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: TERAPIA CU DELFINI

Postby camel » Wed Jan 08, 2020 10:57 pm

http://ro.housepsych.com/delfinoterapiy ... f3TgehI9rY

Delfinoterapia este un tip de reabilitare medicală și psihologică pentru copii și adulți, concepută special pentru cei care suferă de diverse tulburări de dezvoltare. Utilizarea delfinilor în tratament se datorează inteligenței ridicate, precum și caracteristicilor naturale unice ale acestor mamifere. Delfinoterapia este recomandată persoanelor care au suferit traume psihice severe (stres sever, condiții extreme, uragane, cutremure, accidente), precum și copiilor cu diverse tulburări de dezvoltare și de comportament (paralizie cerebrală, autism la vârsta timpurie, tulburări de hiperactivitate cu deficit de atenție, sindrom Down).

Institutul internațional de terapie cu delfini a fost înființat în 2005. Acest institut a dezvoltat primul program oficial de terapie cu delfini și, de asemenea, a primit un brevet pentru „O metodă pentru tratarea terapiei cu ultrasunete cu metoda de radiație controlată a unui sonar cu delfini”.
Delfinoterapia pentru copii

Scopul terapiei cu delfini este reabilitarea psihologică a copiilor care au suferit după dezastre naturale, urgențe, dezastre de mediu, au devenit ostatici sau au suferit alte traume psihologice grave.

Comunicând cu un delfin, copilul primește o încărcătură emoțională puternică, stimulându-l la reabilitare. Jocul cu o delfină oferă un stimulent în dezvoltarea proceselor cognitive și a sferei psiho-motorii.

Însăși principiul tratamentului folosind radiații sonare controlate se bazează pe efectul ultrasonic al delfinului. Efectul fiziologic al terapiei cu ultrasunete este marcat de modificări semnificative ale activității bioelectrice a creierului.

Principalele indicații pentru un curs de terapie cu delfini vor fi:

- paralizie cerebrală (paralizie cerebrală);

- autismul timpuriu (ADR);

- MMD (disfuncție cerebrală minimă);

- sindrom Down sau altă patologie genetică;

- ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție);

- SNC (tulburări funcționale ale sistemului nervos central);

- retard mental al copiilor , tulburări de auz și vorbire;

- NST (pierdere auditivă senzorială);

- PTSD (tulburare de stres posttraumatic), nevroză;

- nivelul subdepresiv al tulburărilor depresive;

- dizabilități de învățare, tulburări de memorie.

Contraindicațiile pentru terapia cu delfini sunt următoarele condiții:

- epilepsie;

- oncologie;

- boli infecțioase acute;

- contraindicații standard pentru reabilitare într-o instituție sanatorie.

Delfinoterapia pentru copii este bine completată de medicamente și fizioterapie, este utilizată cu succes în combinație sau în combinație cu alte metode de reabilitare.

Delfinoterapia, ca și psihoterapia, este imposibilă fără contactul emoțional pozitiv cu pacientul. În toate cazurile, efectul pendulului este declanșat - o alternanță ciclică a stărilor de grup emoționale de natură astenică și stenică.

Legendele sunt cunoscute de multă vreme despre comunicarea prietenoasă a oamenilor cu delfini, precum și despre ajutorarea delfinilor către persoanele care aveau probleme pe mare. Oamenii de știință au sugerat că comunicarea cu delfinii ar trebui să aibă un efect terapeutic, iar comunicarea om-delfinii îi va ajuta pe oameni să construiască cel mai eficient comunicarea între ei.

În viitor, au apărut dovezi științifice că contactul cu delfinii ajută la tratarea unei mari varietăți de boli - de la sindromul Down și autism la tulburări de vorbire, memorie și auz.

În prezent, terapia cu delfini prezintă un interes din ce în ce mai mare în întreaga lume, deoarece are un efect calmant, ameliorează depresia , îmbunătățește capacitatea de învățare a copiilor cu autism. În întreaga lume, metoda terapiei cu delfini este recunoscută ca o metodă nespecifică pentru îmbunătățirea apărării organismului la persoane de vârste diferite.
Delfinoterapia

Delfina se referă la un animal care se caracterizează printr-un comportament alelomimetic (stimulare reciprocă sau imitare fără învățare). Delfinii au o stimulare reciprocă a acțiunilor care sunt efectuate de membrii comunității, de exemplu, comunicarea. Datorită contactului și sociabilității mari, delfinii încurajează astfel de relații cu oamenii. Timp de mai mulți ani, psihicul și comportamentul delfinilor au făcut obiectul atenției fiziologilor și psihologilor. Studiile au descoperit că abilitățile cognitive ale acestor animale abordează nivelul de dezvoltare a primatelor.

În multe feluri, eficacitatea terapiei cu delfini se datorează caracteristicilor unice ale acestor mamifere. Delfinii sunt ușor de instruit, curioși, posedă un grad ridicat de sociolizare, manifestat în prietenie și sociabilitate, atât în ​​cadrul propriului pachet, cât și în raport cu reprezentanții altor specii.

Procesul de comunicare a delfinilor cuprinde numeroase sunete care amintesc de urlând, urlând, urlând, gemând, scârțâind, trilând, apăsând, făcând clic, apăsând, lovind, zâmbind etc. Sunetele continue și pulsate realizate de animale includ o gamă largă de frecvențe având atât componente de ultrasunete, cât și ultrasunete.

Existența abilităților cognitive și a inteligenței în rândul delfinilor indică un grad ridicat de dezvoltare a cortexului cerebral, un nivel ridicat de îngrijire a părinților, o perioadă lungă în maturizarea delfinilor tineri și o viață socială complexă. Dezvoltarea creierului ridicat a animalelor, precum și bunele lor abilități cognitive, provin din cerințele vieții sociale, cuprinzând concurența și interacțiunea dintre indivizi.

Abilitățile cognitive ale delfinilor le oferă flexibilitatea comportamentală care face terapeuți eficienți pentru pacienții cu o gamă largă de tulburări de dezvoltare.

Terapia cu delfini include două moduri de interacțiune.

Primul este interacțiunea gratuită cu delfinul, care include participarea minimă a specialiștilor. În această direcție, pacientul (clientul) construiește relații cu animalul însuși, în cadrul posibilităților acceptabile, alege metodele de interacțiune.

Rolul specialiștilor este de a asigura siguranța clientului și a delfinilor.

Al doilea mod este comunicarea special organizată. Comunicarea cu o delfină are loc cu ajutorul unui specialist și îndeplinește obiectivul: psihocorrecțional, pedagogic, psihoterapeutic, psihoprofilactic, fizioterapeutic. Totul va depinde de cererea specifică a pacientului.

Delfinoterapia este denumită naturopsihoterapie. Este individual, de grup, familie.

Se disting mecanismele psihologice și fiziologice de acțiune ale terapiei cu delfinii. Mecanismele fiziologice includ reflexoterapia, ecografia, relaxarea, efectele vibro-acustice ale delfinilor și hidromasajului.

Înainte și după sesiuni, o analiză a encefalogramei clienților a determinat o scădere semnificativă a amplitudinii ritmului alfa dominant, precum și apariția unor perioade de sincronizare a activității ambelor emisfere ale creierului. Creierul în această stare produce un număr mare de endorfine, care sunt responsabile pentru creșterea imunității și pentru mecanismul dezvoltării învățării, memoriei și somnului. În plus, endorfinele indică activarea gândirii abstracte și a capacității de învățare.

Endorfinele au și efecte sedative, sedative și analgezice.

În metoda terapiei cu delfini, un rol deosebit îl joacă un asemenea fenomen precum „sonoforeza”, care constă în proprietățile vindecătoare ale sonarului natural cu ultrasunete pentru delfini. În timpul sesiunilor s-a înregistrat că delfinii emit unde de ecolocație cu o frecvență de 10 - 20 kHz. Ecografia are un efect mecanic: masează la nivel celular, îmbunătățește permeabilitatea membranei celulare, permite componentelor active să pătrundă mai bine în piele. Ecografia din zonele stagnante accelerează fluidul, promovează drenarea rapidă și eficientă a țesuturilor, ceea ce ajută la anestezierea pacienților cu coloana vertebrală bolnavă.

De asemenea, unul dintre efectele terapiei cu delfinii este hidromasajul pielii și organelor interne, care apare atunci când delfinii se mișcă din cauza zonelor create de turbulență. Aceste zone sunt fluxuri de apă multidirecționale, modulate de aleta caudală a animalului. Efectul reflexoterapiei delfinilor asupra corpului uman este remarcat și: atingând punctele active cu tribuna pe picioare și brațe, animalul stimulează zonele reflexe ale sistemului nervos. Mai departe, impulsurile care apar apar în centrele nervoase corespunzătoare. Și sistemul nervos trimite sisteme de auto-vindecare activatoare organelor sau organului afectat. În plus, mediul acvatic ameliorează stresul asupra articulațiilor și asigură antrenament muscular pentru diverse afecțiuni motorii.

Delfinoterapia pentru copii acționează ca un puternic psihoterapeutic, precum și un remediu pentru psiocorecție. Principalele aspecte care afectează copilul sunt activitățile de joacă și comunicarea.

Copiii cu tulburări de dezvoltare, diverse boli neuropsihiatrice care au suferit psihotrauma, au sentimente de izolare, înstrăinare, care sunt însoțite de dificultăți și temeri în comunicare.

Delfinul cu interesul și prietenia sa naturală contribuie la consolidarea contactelor pozitive ale tiparelor comunicative ale comportamentului. Comunicarea non-verbală cu un delfin pentru un copil facilitează sarcina, făcând din comunicare un proces natural. Un element foarte important al unei astfel de comunicări este contactul tactil. Contactul cu corpul, fiind un mecanism valoros terapeutic, stabilește relația emoțională dintre un copil și un animal.

Stabilirea unui contact amabil, emoțional cu delfinul este o condiție necesară pentru continuarea realizării relațiilor constructive și pozitive cu ceilalți.

Interacțiunea copilului cu delfinul acționează ca un factor emoțional puternic care stimulează dezvoltarea de noi mișcări, precum și modele de comportament (secvență de forme de comportament), făcând copilul deschis către fixarea și perceperea atitudinilor sociale pozitive din partea terapeutului.

Jocul cu o delfină acționează ca un stimul în dezvoltarea proceselor cognitive și a sferei psihomotorii. Datorită delfinilor, motivația crește la pacienți, activitatea volitivă este mobilizată și dorința de a obține rezultate este consolidată. Delfinul pentru un copil acționează ca un stimulent pentru concentrare, îmbunătățirea proceselor de gândire, memorie și vorbire.

Un psihoterapeut în procesul unei sesiuni de terapie cu delfini poate aplica metode de terapie artă , metode de joc, psihoterapie comportamentală, orientată către corp, stimulează apariția unui comportament adaptiv la un copil, încurajează și consolidează modele de comportament constructiv.

Un set de exerciții selectat individual are ca scop dezvoltarea sferelor senzoriale, motorii, cognitive ale copilului.

Cursul de terapie cu delfini vă permite să extindeți granițele lumii copilului, vă oferă o experiență de comunicare nouă și o taxă pozitivă imensă care face viața creativă, plină de viață și vibrantă. Cursul de reabilitare a terapiei cu delfini permite realizarea unor dinamici pozitive în starea psihofiziologică a adulților și a copiilor.

Înainte de începerea procesului de terapie folosind delfini ca și terapeuți, animalele sunt supuse unui antrenament special. O importanță deosebită este acordată speciei, vârstei, sexului, stării fiziologice a animalelor.

Ședințele sunt planificate astfel încât să excludă suprasolicitarea și stresul animalelor. Într-o sesiune, numărul participanților este redus la minimum, contactul delfinilor și al pacienților se realizează fără constrângere, la inițiativa animalelor.

Delfinoterapia se realizează cu copii începând de la vârsta de 2 ani. O condiție necesară pentru desfășurarea ședințelor este existența unor abilități minime în apă, deoarece absența lor prelungește semnificativ durata terapiei. În toate cazurile, o haină de înot este pusă pe copil.

Delfinoterapia pentru copii include trei etape.

1. Pregătitor, inclusiv cunoașterea caracteristicilor individuale ale copilului, luarea de istorie, conversația cu părinții, este elaborat un plan de lucru corectiv.

2. Principala, responsabilă pentru implementarea lucrărilor corective și incluzând metoda jocului. Jocurile sunt selectate astfel încât să contribuie la soluția sarcinilor corecționale stabilite. În funcție de capacitățile psihice și fizice, copiii cu delfini joacă o minge, își lovesc picioarele, mâinile, comunică cu ei, îmbrățișează. Jocul cu animalul are loc fie sub supravegherea unui psiholog, fie cu participarea lui directă.

3. Cea finală include o comparație a opiniilor experților: specialiști în mișcare, defectologi, psihologi care au observat clienții, înainte și după terapia cu delfinii.
Preturi terapie cu delfini, recenzii

Prețurile terapiei cu delfinele variază și depind de numărul de ședințe, de planul de lucru corectiv, precum și de sezonul tratamentului.

Delfinoterapia și recenziile despre această metodă de tratament la pacienți rămân întotdeauna doar pozitive. Părinții compară adesea terapia cu delfinele cu un mic miracol și notează rezultate pozitive în dezvoltarea copiilor lor. Copiii, care au primit emoții pozitive din comunicarea cu delfinii, îmbunătățesc în mod semnificativ dezvoltarea vorbirii, fizice și mentale. O atitudine pozitivă emoțională din partea terapiei cu delfinii a contribuit la creșterea activității și îmbunătățirea stării de spirit, precum și la starea generală a tuturor pacienților. Nevrozele la pacienți au fost eliminate, condițiile pacienților cu astm bronșic au fost ameliorate, bâlbâiala a fost vindecată. Părinții copiilor cu paralizie cerebrală au remarcat că, după cursul tratamentului, membrele au început să funcționeze mai bine, abilitățile motorii au devenit mai clare, iar mușchii s-au relaxat. Părinții recunoscători spun cu încredere că prețul terapiei cu delfinii este pe deplin justificat de rezultatele obținute.
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: TERAPIA CU DELFINI

Postby camel » Wed Jan 08, 2020 11:01 pm

https://odessa.therapynemo.com/ro/dolph ... 4RhLy3Xhn0

La delfini la Odessa, ni s-a spus de la inceput ca pt rezultate reale si de durata, trebuie mers de 3 ori, la interval de 6 luni aprox, cate 10 sesiuni in medie. Eu am fost deja de 2 ori, in apr 2019 si in sept 2019. Eu am 2 copii cu autism, in jur de 2000 euro a costat de fiecare data, 80% fiind procedurile, in rest la cazare, mancare, transport am incercat sa economisesc maxim. Pt fam care au mers doar cu un copil la terapie undeva la 1000-1300 euro maxim a fost. Orasul e frumos si daca mergeti cu cineva care a mai fost, reusiti sa va faceti si un miniconcediu in acea perioada.Acolo lumea vb in rusa sau ucraineana si peste tot e scris chirilic, de aceea pt prima data e un ajutor enorm sa fiti cu alte fam, care au mai fost ( o spun din experienta proprie). La proceduri exista posibilitatea apelarii, contra cost, la serviciile unui traducator (rusa-romana) , care colaboreaza cu centrul. Preturile difera pe perioade, vara e scump, e sezon, e si aglomerat. Iarna e mai ieftin, dar fiind frig, e drumul mai greu pana acolo, plus stai numai inchis in interior dupa terapii,,,noi preferam sa mergem toamna si primavara, ca-s preturi medii si vremea buna. Poze si filme puteti vedea pe fb pe pag asociatiei noastre Asociatia Pasi Impreuna. Pe linkul de mai sus, aveti datele oferite de centru.
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Previous

Return to TERAPII

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron